- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2021-02-21 21:58 Téma összefoglaló
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Istvan2020
aktív tag
-
Istvan2020
aktív tag
-
Remington
őstag
-
Maelephant
senior tag
-
dik
őstag
-
morzsa16
csendes tag
-
morzsa16
csendes tag
-
Biga123
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Undervoltolt állapotban sem hozza ezt, mert nálam 875/1920 esetén is 23W, de nem is ez a lényeg, hanem hogy az undervolt alatt te csak a legfelső/legutolsó értéktől módosítod felfele, vagy alatta is lejjebb húzod a görbét, amikor nem maxon pörög a GPU? Mert azt is lehet persze és akkor már teljesen más a végeredmény!
-
Biga123
addikt
-
bobalazs
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
-
Remington
őstag
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
RazoR
veterán
-
Vigneau
félisten
-
Puma K
nagyúr
Kemény, hogy az általad említett Asus TUF és ahogy nézem a később megjelent TUF RTX 3090 Ti-n kívül (2. & 3. oldal: [link]) egyik Asus TUF 3000 szériás kártyánál nincs merevítés a NYÁK-on és az I/O kimeneteknél nincs rátámasztva a kártya egész hűtése, hogy ne hajlítsa meg a hűtés a PCB-t.
Pl egy MSI Gaming X Trio:
"Near the top of the card, a metal bracket is attached the the PCB and IO shield, which improved torsion strength of the card to protect against sagging."

forrás: MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio ReviewAz előd, az RTX 2000-res szériában a TUF RTX 2060 ugyan még elég pici volt így nem volt ami meghajlítsa a kártyát. Így ott nem feltétlenül volt szükséges az alátámasztás. De a 3 ventilátoros és nagyobb hűtéssel szerelt Strix verziónál már rajta volt:

forrás: ASUS TUF Gaming GeForce RTX2060 OC edition 6 GB GDDR6 -
Biga123
addikt
-
Grave_444
nagyúr
-
Floyd80
addikt
-
BerserkGuts
addikt
Egy biztos egyenesítsd ki a görbét mert stabilabb és hosszútávon jobban bírja a kártya több órás játékban.
Nem kell maximum pont hogy +160Mhz mert azt csak pillanatig tudja tartani cserébe majd visszaveszi -200MHz-el hogy visszahűtse aztán ezt fogja játszani fel, le. Egyet lépsz előre kettőt hátra.
Inkább egy egyenletes stabil görbében kell gondolkodni amit simán bír a kártya úgy a valódi teljesítmény fog megnőni szóval a minimum fps-t (1%fps 0.1%fps) kell javítani.
-
Puma K
nagyúr
"A kérdésem, hogy ezt az alapértelmezett MHz-es értéket, ki mennyivel szokta feljebb tornászni..."
Amit az adott nálad lévő VGA-n lévő GPU bír tesztelés alatt-után adott feszültség mellett.
Ez is változó és kártyánként eltérő. Mint az hogy melyik kártya meddig tuningolható. Minden a gyári értéktől való eltérés tuningnak számít, függetlenül attól hogy milyen irányban történik.
A vissza vett órajel és feszültség is tuning amit neked kell kitesztelni, hogy mit bír az adott példány.
-
xrvman
őstag
-
Rebelf
aktív tag
-
Joma
csendes tag
-
4264adam
nagyúr
-
omfgk
veterán
-
viperabácsi
addikt
-
jozs6200ax
aktív tag
-
Puma K
nagyúr
-
FaTHI
őstag
-
ScomComputer
veterán
-
omfgk
veterán
Mivel 1db 8 pin-es csati megy bele így szerintem undervolt-olni kell keményen és összességében az fogja hozni a legjobb eredményt.
Megnézni mit tud mondjuk 0,925V-on. Akkor belefér a 225W-ba és fixen fogja tartani az órajeleket is.
Memória fixen fogja majd bírni a +1000-et. De az is plusz fogyasztás.
-
Kami11
őstag
-
omfgk
veterán
A 4.6.2 szerintem nem is támogatja a kártyádat.

https://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html
4.6.3-ban jött az Ampere frissítés ezek alapján. Én a felső legújabb béta verziót használom. Nem volt vele gond.
-
Kami11
őstag
Nekem is ilyen jött tegnap
jó kis kártya, uv.-al 0.95V-on 1960-ig is boost-ol, igaz ott már powerlimit van. A hűtése is elég jó, játékokban 2k-n is tud 80-90 fps-t, pl. Control-ban max. grafikán rtx-el és bekapcsolt dlss-sel. Ilyenkor sem megy a hőfok 60 fok fölé. Superpositionban konkrétan 62 fok a max. hőmérséklet. -
omfgk
veterán
2,
A 3 db ventilátor 2 csatira van rádugva osztóval. A két szélső ventilátor lesz az 1-es, a középső a 2-es. MSI Afterburnerben külön-külön is tudok őket vezérelni.
3,
Eredetileg az volt a terv ,hogy csak a legfrissebb alaplapok kapják meg a frissítést, de önszorgalomból a gyártók persze adhatnak ki a régebbi lapokhoz is új bios-t. MSI Z390 is támogatja a ReBar-t például.
De túl sok haszna nincs egyelőre. A másik oldalt a SAM többet hoz a konyhára.
Nem kell elsietni a bios frissítést. -
R3laX
addikt
Hali!
Itt már 1.455V-ot adok a Micron E-Die-nak, így még biztonságban érzem. B-Die-okra mondják, hogy bírja a feszt, ott a 1.5V KB a max elfogadott biztonságos. Efölött már ajánlott a hűtés. Igazából ma már nem egy RAM működik mondjuk 4000MHz CL16 1.45V-on gyárilag. A Jedec az alap érték 2133-2400-2666MHz, efölött minden OC, amit megveszel a boltban mondjuk 4400MHz-esként, csak beállított időzítésekkel válogatott chip-ek.Ilyen beállításokkal:

#9336Laraxior:
A Ti már nem érdemel semmit? Megnéznék 1-2 tesztet
. -
BiP
nagyúr
-
z123456z
őstag
-
Maelephant
senior tag
Ha a nicked alapján 54-es vagy, akkor anyukámmal egyidős...
. Én csak a nyolcvanas évekre emlékszem, akkor is volt sorbanállás, de közel sem ilyen. Csirkét, tojást gyakran a nagyszülőktől hoztunk, Wartburggal (amire szintén rengeteget kellett várni, de nem annyit, mint Ladára/Zsigulira). 82-ben kezdtem az áltit, talán akkor már ötnapos volt a tanítási hét, de bevallom, nem emlékszem nagyon az elejére, a "találkozzunk a Nagy Fánál" bunyóindító mondaton kívül
. -
Chaser
legenda
-
nexwo
őstag
A következő sorok egyesek nyugalmát megzavarhatják.
Én utáltam, azt a szagot meg csirke visítást mikor a szüleim 50 db csirkét vágták, és mikor kajáért mentem a hűtőbe ott volt elrakva a vérük is a hűtőben.
Még mondig azt mondom, ez legyen a legnagyobb gond, hogy várni kell vagy kapkodni egy videokártyaért.
(Én könnyen beszélek, nyilván) -
MZsoltee
veterán
-
SzlobiG
félisten
Köszi, ezt nem is tudtam, lényegében több év AMD után tértem át NV-re.
#5167Attila2019
Azért ez eléggé szomorú, hogy egy Aourus ilyen morgós ventiket kap, pedig még agyaltam is rajta, de ezek szerint jól döntöttem a Gaming-X oldalán.#5168BeZol
Igazából nagyon nem venni észre, mert amikkel játszok azok a gamek szinte akasztják a 144FPS-t így meg sokat nem ér a G-sync, úgy ahogy a Freesnyc se, de majd komolyabb játékok esetén pl cyberpunk ahol kevesebb az FPS biztos jól jön majd.
-
aradebil2
senior tag
-
Chaser
legenda
illene neki - ha nem valami nagyon elszállt tdp-s modellt vettél 3070-ből akkor nettó 350-400w közt meg kell álljon a fogyasztás -
az egy fsp aurum upgradelvejozefgucci1
ha nagyon régi akkor nem erőltetném
idővel száradnak a kondik, már nem olyan stabil feszeket produkál a táp
illetve ha nagyon régi akkor az elektronika design is más benne, nem a mai hw-ekhez készültnexwo
ott se lehet gond, nem olyan minőségű mint a dark power, de fsp alapú az is, talán kimaxolt raid silver -
jozefgucci1
addikt
-
kennystyle
aktív tag
Meg az jutott eszembe, hogy a win telepiteskor kreal maganak 1 nagy particiot amire az install megy meg 2 picit rendszerfajloknak. A nagyot formaztam es ugy nyomtam ra a friss instalt, a kicsiket nem toroltem, lehet ott tarol valamit ahonnan elokaparta.
Vagy ahogy neztem az ocscanner nagyon hasonlo gorbet hozott ossze magatol most hogy lefuttattam es csak utana vettem eszre hogy az alulfeszelt valtozattal indul, szoval lehet csak b@lfasz vagyok es remeket latok.
-
kennystyle
aktív tag
-
koxx
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 4
- One mobilszolgáltatások
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gitáros topic
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó!
- MSI GTX 1070 Gaming X 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem ez számora annyit nem ad, hogy érdemes legyen kinlódni vele...

. Akkor lesz "tátogás " ,hogy mekkora a mikor mellé rakom az 1060-as kártyát ( asus dual)