Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIORGIONE76
őstag
Nyugi nálam is van Xakta, a topikban lévő GW-nek tök jó hőfoka volt,
nekem bench alatt +7-8 °C hozzájuk képest, viszont ugyanakkora frekivel és fesszel játékban ugyanaz, annyi hogy az enyém a GS verzió, de azóta sztem másnak nem volt összehasonlításképpen, épp ezért mondom, bármi lehet, lehet tényleg a pasztázás, vagy a gap padek ... nekem bench (SP - Time Spy) alatt 68-75C 1950-2000Mhz-ig,
de játékban meg csak 55-65 közötti, még 99% kihasználtság mellett is,
igaz nincs 100fps felett tudó játékom (1440p Metro-Control stb),
úgyhogy én most már lockolom is 75-rehttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
_Atesz
addikt
Nem nekem címezted, de azért leírom.
A BGA forrasztott alkatrészek (memória chip, GPU, stb) alatt a forrasztás idővel rideggé válik, hála az ólommentes forrasztási technológiának, és elpattanhat.
Ha hajlik a NYÁK, akkor ez elősegítheti ezt.
Szóval lehet elhasal a kártya és fogalmad sincs, hogy mi volt a kiváltó ok.
Egy sérült BGA-t reflow-zni esetleg pluszban golyózni egyrészt nem olcsó, másrészt sosem lesz olyan jó, mint a gyári.
Szóval szvsz van létjogosultsága odafigyelni, és tényleg nem drága egy ilyen kis kütyü, amit a gyártók van hogy maguk is adnak, pl. MSI Ventus 3070Ti mellé is jár egy támasztó: [link][ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
Szívesen, én is dolgoztam egy ilyen cégnél technikusként, és jó nagy szívás volt az átállás ólommentes forrasztásra.
Azóta pedig eléggé megszaporodott az ebből adódó probléma, jópár cég foglalkozik ezzel nagyüzemileg. Mostanában a felment VGA árak végett jó biznisz VGA-kat javítani, oda pedig nélkülözhetetlen egy BGA rework gép is, ami ugye még használtan sem olcsó és kell hozzá némi tapasztalat/képzés. Ezért nem is olcsó egy ilyen javítás. -
_Atesz
addikt
Az nehezebb ügy, itthon lehet nem találsz, de Alin találtam pl.:
Barrow BKALA01, Aluminum Alloy Discrete Video Card Bracket, Video Card Partner, GPU Holder cooler barrow gadget : [link]
Biztos van még több fajta is.
Közben a varázslónál is megtaláltam ugyanazt, persze valamivel többért: [link][ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
Inkább gondolkoznék akkor valamilyen damilos megoldásban. Láttam már ezeket a hosszabb oldalt alátámasztó cuccokat, de nem is tetszenek és nem is vagyok meggyőződve róla, hogy a legjobbak. A támasztás/függesztés a másik "bekötési ponttal" szemben van, ez nem teljesen. Nincs a kártya sarkán egy csavar, ami a backplate-et rögzíti? Arra egy damil, amit a gépházon beül felkötsz valahova.
Ja és a kérdésedre a válasz: [link]
-
rup1u5
nagyúr
Szerintem neki még nagyon alacsony is lett az a 11K-s CPU score. Ha megnézed az eredményeket azzal a 16 magos szörnyel valahol 14-16K között kéne hogy kapjon CPU-ra.
Itt meg a 3700X eredmények. A tiéd normális eredménynek tűnik, persze az órajeleket nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
tibcsi0407
félisten
Sokat számít, igen. Bottleneck már simán lehet 3700x-en. PBO be van Nálad kapcsolva?
Valóban lehetne több. Most új BIOS-szal kísérletezek, meg nem volt bekapcsolva az XMP, de majd bekapcsolt XMP-vel is futtatok egy tesztet hamarosan és posztolom.
A proci húzva nincs, csak a PBO van bekapcsolva, de aláteszek még egy Ryzen Master-t is és megnézzük úgy mit tud majd.
Egyébként vannak az enyémhez hasonló eredmények, ha a core clock-ot és a VGA-t is beállítod: LINK
Jövök majd az eredménnyel.utdetailing.hu
-
SSJPeter
őstag
Az én fogyasztásmérőm szerint a konfigom (RTX 3070, i7 7700K, 2x8GB RAM, 2 HDD, 2SDD, hangkártya stb.) maximális konnektorból kivett teljesítménye (Metro Exodusnál) eddig nem volt több, mint 386W...a leadott teljesítmény ugye akkor kb. 350W. Egy 3070Ti-t i7-el egy 550W-os tápnak röhögve el kéne vinnie.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
MaddeNNNN
őstag
A bányászat a memóriát terheli, maga a gpu chip nem nagyon melegszik fel. A hasonlatod pedig nagyon rossz, egy pálya kör egyáltalán nem olyan mint a bányászat. Az egyetlen reális veszély bányászott kártya esetén a ventilátor, azt meg elég könnyű még a hozzá nem értőknek is észrevenni. Illetve ezért kell garanciásat venni, ha véletlenül meghal az egyik ventilátor akkor lehet cseréltetni.
modflowAkkor marad a félelem és rettegés, meg a dupla áras bolti kártyák. Mert amit HA-ra kiraknak jó áron percek alatt elviszik.
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
gyolas1990
csendes tag
A Watch Dogs, ha jól tudom AMD cím, lehet, hogy valami összeakad a G-Sync meg a V-Sync között, bár nem valószínű, hogy ezért.
AeroCool Atomic v2 | Gigabyte B650M Gaming X AX | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 2x16GB | AMD RX 7800 XT 16GB | SK Hynix PC801 512 GB M.2 NVME | 1TB Samsung 860 EVO SSD | Samsung Odyssey G7 C32G75T
-
addikt
Az összes márkánál volt azóta legalább egy nagyobb baki.
Ennél nagyobb. Nem csak annyi ,hogy a design miatt esetleg összegyűlt a retek.
Asus-nál például nem voltak eléggé meghúzva valamelyik szériában a csavarok és ezért volt 100 fok a kártya. A rossz kontakt miatt.
Evga 3090 megdöglött a New World alatt.
Gigabyte-on pusztulnak a ventilátorok. AORUS-on meg a kis LCD panelek.
MSI AIO-ba baktérium került/maradt. Trutyis lett és ezért lett 100 fok.Igazából egyik AIB se vehető.
Intelt vegyél.Ingyen beállhatsz hozzájuk driver tesztelőnek.
Persze a kártyát azért meg kell venni.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
sixpak
nagyúr
Már nekem sem pörgeti, letöröltem 2 év Nvidia-s szemetét, és tiszta lappal indultam....még SP-ba is több pontom lett.
CP2077: én szoktam....
3. végigjátszásomat tolom, nálam megy szépen, már ha a 30-40 fps-t annak lehet nevezni.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Alpi.
addikt
Jaja, én tolom. 3060 Ti -vel 1080p -be fut szépen. Nincsenek nagy fps beesések. (Mondjuk számszerűen innen nem is lehetne óriásit zuhanni , de százalékosan is jól megy.)
Van 1-2 pont, ami nagyon megdolgoztatja a procit, de 3700x-el olyan nagyon nem szorulhatsz be ott sem szvsz'.
RT-n túli beállításokkal érdemes kicsit játszani. 1-2 -nél óriási ára van ha maxra húzzuk (fps téren), látványba meg kb. semmit sem hoz.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Puma K
nagyúr
CP2077 az offline-single léte ellenére a CPU-t is dolgoztatja a VGA-n felül. Lehet kevés az RTX 3070 Ti mellé a 3700X és vissza fogja a VGA-t is aztán ezért vannak az FPS beesések.
Esetleg a CP2077 topikjában kérdezd meg ki mit tapasztal hasonló konfiggal.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
sixpak
nagyúr
Be kellene szerznem egy fogysztás mérőt, én a többi járulékos cucc fogyasztására lennék kíváncsi.
Vajon mennyit fogyaszthat 8 rgb venti, ledes pumpa, 230 centi ambilight led, ledes ramok, 4 ssd/2hdd, etc?
Lehet csúcson járatom a 850-es tápot, holott maga a gép nem eszik meg 450-500-nál többet?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Deer76
aktív tag
Már kb elmúlt 2 éves. Idén novemberig van rá garancia (3 év-emag-edigital). Mondjuk hardveraprón vettem használtan, nem tudom hogyan megy a gariztatás, ha nem az én nevemen van a számla.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest