Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Szövegértést még nem az igazi, mert nagyon nem ezt írta. Hol írja, hogy azért ne vegyen 980-t, mert a 970 tuningolható 980 szintre? A 980 egyszerűen azért nem éri meg, mert olyan felára van néhány gyártónál, hogy kb egy 970 SLI kijön az árából már. De ugye van akinek kell a 980sli is, de az emberek többségének a 970 is bőven sok.
-
kovsol
titán
válasz
westlake
üzenetére
"Egy párhuzamos dimenzióban, ahol a drágább kártyát nem lehet tuningolni, biztos lenne lenne értelme."
Pontosan. Jót szoktam mosolyogni ezen én is. Ez olyan mint amikor régen a 7850/70 topicban is megmondták hülyeség venni 7870 -t, mert a 7850 30% tuninggal hozza a szintjét. De arról nem volt szó, mivan ha húzok egy +20-25% -t a 7870-en.
-
westlake
félisten
Vicces, hogy még mindig nem kopott ki ez a "miért vegyünk drágább kártyát, ha az olcsóbb tuningolva pont olyan gyors?" érv. Egy párhuzamos dimenzióban, ahol a drágább kártyát nem lehet tuningolni, biztos lenne lene értelme. Szerintem senki ne vagyen majd GTX 980 Ti-t (ha lesz egyáltalán ilyen nevű kártya), mert a GTX 980 tuningolva pont olyan gyors lesz. Nincs igazam?

-
blu79
addikt
- ez nem vicc biztos 128 bites memok lesznek rajta, kicsit nagyobb kell legyen a különbség a 960 és 970 között, másképp mindenki a 960 -at választaná mert az lenne a best buy, így is látszik hogy a nagy többség a 970-et válassza a 980 helyett, mert jobban megéri és tuningal lehet hozni a 980 ref tellyesítményét
, a kettő között nem óriási a különbség , így a 970 a best buy 
-
Imre921
tag
Most 'kajak nem vicc az hogy 128bites memók lesznek rajta? O.o
...ingyen se kéne. Akkor már inkább spórol az ember még és 970
-
Televan74
nagyúr
Nem tudom mennyi alapja van.De az VideoCardz oldalon.Új model tűnt fel a 900 listában.
NVIDIA GeForce GTX 960 Ti TBA 1150 / 1750 MHz 3072 MB GDDR5 192b GM204 1280 : 80 : 48
Igaz ez GM204 -nak van írva.Amit GM206 írtak még az a GTX950.Érdekes lesz,ha egyáltalán a találgatás igaz.
-
kovsol
titán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Mondjuk az 1 ventis verziók olyanok mint egy hajszárító terhelés alatt. De nem is a venti száma miatt, hanem a pici borda az oka.
-
Peat;)
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nekem ez már olyan pofátlan hülyének nézés hogy a magamnak engedélyezett kütyüköltőpénzt másra verem el...aztán mire vennék már lehet a mostani vga-m használt ára lesz 80k körül ha így száguldunk az árfolyamokkal.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én sem értem, tényleg túlméretezett a hűtés, de nyilván marketingértéke van a 3 ventinek.
Holott még 970-ből is van egyventis is... nem mondom, hogy az az ideális, de még az is elegendő. -
kovsol
titán
válasz
Forestgreen
üzenetére
Tulajdonképpen egy felezett 980 lesz. Nem tudom mindenből pont fele lesz-e, meg a gyakorlatban a ram mennyire fogja majd vissza.
Én attól tartok az első pár hónapban nem lesz jó vétel ez a kártya majd.
-
regener
veterán
válasz
Forestgreen
üzenetére
Az órajeleket kivéve mindennel egyetértek

1,4-1,5Ghz ezekkel is menni fog magban.(#289) kovy29
A te igényeid mindig túlzóak![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De amúgy jó hogy nem Lada radiátoros vízhűtéssel árulják... -
blu79
addikt
válasz
Forestgreen
üzenetére
Igazából én is erre számítok
-
blu79
addikt
Én meg arra vagyok kíváncsihogy menny ire közelíti meg a Gtx 970 et

-
kovsol
titán
válasz
Forestgreen
üzenetére
ASUS GTX 960 STRIX egész jónak tűnik. Kíváncsi vagyok a vrm hűtést megoldják-e rendesen, mert a 970-en nem sikerült valami jóra az a része a kártyának.
Tényleg kíváncsian várom a teszteket majd, hogy a gyakorlatban mit fog hozni a kártya.
-
Forestgreen
aktív tag
Itt vannak a rövidebb változatok a "többiektől":
-
westlake
félisten
"A grafikus kártya nagyszerű, 120 W-os TDP-vel rendelkezik."
Jah, persze. Mint a GTX 970 145W-ja, és a GTX 980 165W-ja. Semmi közük a valósághoz. -
kovsol
titán
-
Terek
tag
[link]
még a hülyének is megfogja érni 70-80k-ért

gondoltam majd lecserélem a 7870-et egy gtx960-ra,de ilyen árért,ilyen specifikációk melett biztos hogy nem

jólesz az az R9 370x majd 55-60k-ért

-
csumpa93
tag
Most tök pozitívan csalódtam ebbe a kártyába. KOPKOPKOP!!!! Max eddig 63C-ra ment fel, de nagyon halk maradt, semmi változást nem vettem észre, úgy hogy itt duruzsol mellettem az asztalon. Jövőhéten jön egy másik ház és képekkel is jelentkezek másik topikba
és asszem vége a gépszerelésnek a következő 3-4 évben, ha nem lép fel semmi remélem
KOPKOPKOP -
pzske
aktív tag
válasz
csumpa93
üzenetére
Szerintem reális döntést hoztál, mivel a 960 nem fogja nagyon lenyomni az 770 árakat főleg, ha gyengébb is lesz nála a 970 - meg egy jól sikerült kártya nyilván tartani fogja az árát.Én mindenképp GM204 architektúrát akarok a fogyasztása, a hőmérséklete és a hangja miatt.(Rengeteg olyan van belőle ami passzívan megy egy bizonyos hőmérsékletig.)
-
csumpa93
tag
Nekem sem volt kedvem tovább várni. Kapva kapott a lehetőség egy makulátlan 6 hónapos Asus GTX770 70k-ért így éltem a lehetőséggel 😃
-
pzske
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Igen természetesen 960-ra gondoltam , csak így ebéd út 760-at sikerült írni

Ti-vel kapcsolatban meg: akkor remélhetőleg kint lesz az új generációs Ati így "jóárasítani" kell majd, ha egyáltalán lesz....
-
pzske
aktív tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Igen, mondjuk első negyed évre várják az ATi új generációját is az lökhet a dolgon, de számomra ez a kártya akkor is kiesik.760 ti feltételezve, ha lesz még lehet egy jó ár/érték arányú kártya, de ezt a 760-ra az adott információk fényében sajnos nem állapíthatjuk meg.Ennek tükrében azt sem értem miért kellett elhalasztani a startot mert ilyen teljesítménnyel és árral felvértezve tavaly szeptemberben sem durrant volna nagyot.
-
FragMaster
addikt
válasz
trancemusic
üzenetére
Tényleg r9 285 irány ez nagyon.
-
trancemusic
senior tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Én kis naív,sli rendszert akartam ezekből.

Ennyiből kijön egy brutál 780ti szörny Kepler is! -
pzske
aktív tag
válasz
westlake
üzenetére
Számomra érthetetlen ez is meg az is, hogy a 770 ára gyakorlatilag nem változott és , hogy a 780 drágább mint a 970 en.Mondjuk , hogy GTA5 márciusra halasztódott meg a Witcher 3 is csúszik részemről nagyon ráérős, de egyre valószínűbb,hogy 970-es lesz az utód mert ilyen árakkal nem fog befolyásolni a 960 a piacot.
-
westlake
félisten
Négy darab GTX 960-as kártyát látok már belistázva. A legolcsóbb 68.000 forint + ÁFA, a legdágább pedig 74.000 forint + ÁFA. Nagykereskedés, de mindegy, hogy melyik.
-
TTomax
félisten
válasz
SSJPeter
üzenetére
Ne tévesszenek meg a számok, a 980-ban is kevesebb van mint a 780Ti-ben,mégis gyorsabb.Ez a Cuda Core,nem egészen ugyanaz lesz mint volt eddig.

Más..egyébként én sem értem ezt a 960at...drága is lesz,de legalább nem is elég gyors... itt most vagy nagyon etetik a népet vagy nagyon butának akarják nézni...

-
hermanyi
addikt
válasz
FragMaster
üzenetére
Effektíve kettévágták a 980 at .
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
bizonyos mértéket tartva igen. de Jen-Hsun nem a mértékek embere

(#246) trancemusic: annyira azért nem lesz rossz a helyzet, de valóban, az elmúlt 10 év 2. legkevésbé izmos középkategóriás versenyzőjének ígérkezik...
-
SSJPeter
őstag
Jól látom, hogy a félig-meddig hivatalos specifikációk alapján végül is kevesebb lesz a 960-ban a "CUDA core", mint a 760-ban?
A 760-ban 1152 db. van, a 960-ban meg elvileg csak 1024 db. lesz...
Lehet, hogy szakmaiatlan a kérdés, de ez miért van?

Már csak a lélektan miatt is legalább ebben a számban felülmúlhatná a 760-at, még akkor is, ha feltételezhetöen így is gyorsabb lesz nála...

(nincs hosszú ö)
-
trancemusic
senior tag
Remélem tévedek,de nekem a tesztet,specifikációkat
nézve kapásból ez ugrott be: 8600Gt
-
FragMaster
addikt
Jó áron nem lesz rossz ez. Nem bántam ugyan meg a jóárasított 7970-et, de egy Ti változatot megnéznék 192-bit 3gb rammal és valamivel több cuda maggal.
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
megint belefutottunk a "nincs konkurencia" problémába. nVidiáéknál rettentő gyorsan igen vastagon kezd fogni a cerka, ha nem érzik a fenyegetést. kell nagyon az a 200 USD-s 370X

-
pzske
aktív tag
Spec alapján reálisnak tűnik a 3d mark eredmény, sajnos ez így gyengécske.Szinte biztos vagyok benne, hogy lesz Ti kivitel, hogy még egy bőrt lehúzzanak a népről.A 770-et nem veri meg, nem értem ezzel a kártyával mit akartak, de várjuk meg 22-ét.
-
Televan74
nagyúr
Néhány előzetes GTX960 3Dmark eredmény.[link]
-
Peat;)
veterán
válasz
SSJPeter
üzenetére
A forint dollár miatt nagyon megugrottak a kártyák árai és a gyenge forint kifejezetten cél az idei évben idehaza, el akarják kerülni a deflációt. A dollár még az euróhoz képest is erősödött, így duplán kéne erősödnie dicső valutánknak, semmi esély rá. Aki talál jó ajánlatot az helyesen teszi ha él vele.
-
Peat;)
veterán
válasz
mester778
üzenetére
Már ha jön ugye. Én sem szívesen vásárolnék 2015-ben új vga kártyát 2 giga rammal 70 ezer forint (eleinte lehet felette) környékén, ráadásul már az is kiderült hogy ezek is batár nagy kártyák lesznek. A konkurencia sima 280.asához képest kéne olyat mutatni ami indokolja a magasabb árat, egyelőre csak a fogyasztás tűnik biztosnak ami nekem is nagyon fontos, de annyira nem hogy csak emiatt hülyének nézzenek.
-
hermanyi
addikt
Nem ügyesség csak mezei kényszer és olvasgatás.
Sajna VGA kellett mert az integrált elég szegényke képességű a 480 am meg ugye nem egy mai darab ,és asszonykám rágta a fülem ,hogy hangos miközben játszom. Vártam ,hogy 960-rol derüljenek ki dolgok ,de amik így napvilágot láttak azok eléggé elszomorítottak. Teljesítménybeli elvárásaim azok sajnos vannak ( ha már váltok )és az a 770 szint minimum . Egy szó mint száz ha az írások amik itt és más oldalakon voltak publikálva 80% igazak ,akkor sajnos a 960 nem fogja tudni ezt a szintet . -
elég jól be lehet most már határolni, mit fog tudni. a 2GB-os dobozok miatt szinte biztos a 128-bit és a 32 ROP, onnantól pedig a 980 teljesítményének 50-60%-áról beszélünk, esetleg kicsit többről, ha nagyon megtolják az órajelet.
Hát igen a másik meg hogy mégis mit képzel az NV hogy egy hivatalosan kitűzött start előtt nem kaphatod meg a kártyájukat.
ne üljünk már fordítva a lovon, nem mi vagyunk az nVidiáért
húzták az időt a 960-nal, és azzal pontosan azt kockáztatták, hogy nem mindenki fogja megvárni, és inkább megveszi a konkurenciát. -
Taposo
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Nagyon ügyes gyerek vagy hogy egy még nem létező kártyáról és nem létező tesztekből megállapitottad a kártya létjogosultságát. Hát igen a másik meg hogy mégis mit képzel az NV hogy egy hivatalosan kitűzött start előtt nem kaphatod meg a kártyájukat
. Ha nem lenne nagy kérés tőlem mesélnél esetleg a jövőben megjelenő NV Pascal teljesitményéről és hogyan szerepelnek játékok alatt, ha már ilyen képességed van használjuk ki... -
hermanyi
addikt
Na én meguntam a 960 ra várakozást és az eddig linkelt infók is abban győzködtek nem nagyon kell várnom rá .Így lett egy R9 290, vízzel hűsítve .
-
csumpa93
tag
Semmi?? A végén kiderül, hogy nem is létezik a kártya

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Leszedem majd, jövő karácsonyig biztosan, megígérem.

-
mrobes
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nem!

Mármint lehet tőlem 204 vagy 206, nem erre számítottam a gtx960 személyében
Beállok én is a fikázók közé (128 bit)
-
Bjørgersson
félisten
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Boogie már rég elmúlt karácsony, kibonthatod az ajándékod.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mrobes
tag
A címben érdemes lenne javítani a GM204-et

-
csumpa93
tag
Most akkor a CES-en sem lesz a bemutatóból semmi?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Úgy értem hogy a dobozokon rajta szokott lenni, de tényleg csak a hátulján/oldalán.
Ha lenne reklám értéke, akkor elől nagy méretben az lenne, hogy 256 bit. -
Televan74
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Csak reménykedik.Nála a remény hal meg utoljára.

-
fsb1000
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Néztem a dobozokat de nincs rajta hogy 128 bit.
-
-
Televan74
nagyúr
Lesz fekete - fehér változat.[link]
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
SSJPeter
üzenetére
Anno a 760 nem azért jött hogy "leváltsa" a 660Ti-t?
Ha gyorsabb lenne akkor már ott lihegne a 970 nyakában,
szerintem az lehet a céljuk hogy érezhetően gyengébb kártyát
dobjanak piacra, főleg hogy kettejük közé érkezik a 960Ti(#194) fsb1000:384 bit után főleg érdekes lehet (pl 7950)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mester778
csendes tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
És mire váltanál ha nem 960-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, a kettő között nem óriási a különbség , így a 970 a best buy

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pedig nagyon zöld párti vagyok