- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
válasz
Henker2 #8702 üzenetére
Nekem volt 660, 660Ti, és GTX 760. itt a 760.-Valley!
-
BiP
nagyúr
válasz
Henker2 #8702 üzenetére
Attól függ, mennyibe kerülne a csere.
Teljesítményben szerintem nem lenne óriási az ugrás.
A 760 nagyságrendileg a 660Ti körül van, picivel talán erősebb, de valahol meg gyengébb, én egy szintre sorolom őket, viszont a 760 sokkal drágább.
De az alap 660Ti teljesítményét meg megközelíti egy tuningos 660.
Szóval szerintem ha ugrani akarsz, akkor minimum 770, de az meg jóval többe kerül.Én a 660Ti-mmel most kivárásra játszom. Kíváncsi vagyok, mit hoz a 9-es széria, mit fog tudni a 960, vagy milyen 950-es kártyák lesznek, és majd utána gondolkodom el a váltáson.
-
szasanyi
félisten
válasz
Henker2 #4080 üzenetére
Nagyon brutál, és itt megnézheted.
-
szasanyi
félisten
válasz
Henker2 #3876 üzenetére
Igen, és jól láthatóan nem a tesszelláció lesz amitől jól néz ki.
Ellenben az Advanced PhysX többet dob a látványon, amikor olyan része fut a játéknak ahol ez használva van. Szóval ha választani kell - sztem - nem kérdés melyik legyen. Bár én azt tapasztaltam, hogy noAA esetén Normal Tessellation + Advanced PhysX (és AF16) xmellett szépen fut 660-Ti kártyán, szóval van minden mint a búcsúban.
-
szasanyi
félisten
válasz
Henker2 #3764 üzenetére
0 azaz nulla innováció magasabb áron...
Az 5-15% sebességnövekedés tuninggal is hozható, azért nem VGA-t cserélni ráfizetéssel (és ez minden téren, szó szerint igaz lesz).
Attix82: azért az árért irreleváns. Én a GTX670-ért sem adtam (és soha, semmilyeb hw-ért nem adnék) 100k+ árat és azok tuti drágábbak lesznek. Ennyiért nem kéne kicsit több, mint egy átnevezés egy kis gyári tuninggal megspékelve?
-
ST05
őstag
válasz
Henker2 #3708 üzenetére
nincs, de nem is bánom, mert Valley, és minden más is szebb ilye nfps-ekkel
(no meg cserélődik kissebbre egyenlőre)
majd nyáron nvisszatérek a Ti-re mert disznó stabil, és nagyon bejött, remélhetőleg majd haswell-el )Attix82: kicsit olyan mint ha nagyon ügyeltek volna az 1Gb -os kártyatulajokra
-
Bile Demon
őstag
válasz
Henker2 #2680 üzenetére
Kezdetnek javaslom: Megnézni GPU-Z-vel a tényleges boost órajelet 100% PWR limitnél és aztán 110%-nál is.
Tippem: Lehet, hogy azért "stabilabb" a tuningod 100% TDP-nél, mert ténylegesen nem is hagyja olyan magasra boostolni a TDP limit miatt. Az is lehet, hogy kevesebbszer hagyja magas boost értékre emelni az órajelet. (Alacsony BOOST órajelen még stabil a magasabb órajelen már lehet, hogy nem.)
A TDP limit emelésével többször fut magasabb órajelen a GPU és hamarabb kijön az instabilitás. Hőmérsékletben is számít pár fokot. -
pcsabat
őstag
válasz
Henker2 #2605 üzenetére
lehet, hogy csak én fogtam ki egy ennyire ótvar példányt... Ez volt az egyetlen kártyám amit újonnan vettem és két hónap után már szabadultam tőle (pedig ált. csak évente cserélek vga-t). Minden esetre jókat olvasni az MSI és az ASUS kártyáiról, azokat szívesen kipróbálnám mit mennek. Viszont ami a giga mellett szól, hogy a windforce hűtés elég jó és halk is.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Henker2 #2538 üzenetére
A kártya teljesítményével elégedett vagyok, jó, ahogy van, mihez kevés ez? Amihez nem elég, azon már az extra OC sem segítene, (legjobb esetben sem várnék 8% extránál többet) Inkább csak azért overclockoltam, hogy kiderítsem mik a kártya határai.
Lehet, hogy más a látszat, de egyáltalán nem érdekel, hogy a kártyámnak 1110MHz-n van a vége, ezen már vagy két hónapja túl is tettem magam, és használom, ahogy van. Csak a tapasztalatokat irtam le ezzel kapcsolatban.predakon: minden drivert feltettem, ami kijött az alatt a 2 hónap alatt mióta megvan a kártya.
A gyári OC órajelen (1110MHz-ig boostol), nem volt gond a játékokkal, egyedül az előző WHQL előtti betaval (talán a 314.14) volt helyreállítós elszállás a Crysis 3-ban, akkor visszatettem a WHQL-t és végigtoltam. A mostani 314.22 WHQL és a 314.21 BETA jó volt.Vigneau: V3.0.0 betat nem próbáltam.
-
Vigneau
félisten
válasz
Henker2 #2540 üzenetére
Inkább a stabilitás végett. Láttunk már korábban is olyan összecsapott WHQL-eket mindkét oldalon, hogy utána vissza kellett állni az eggyel korábbira.
A másik meg a játékok grafikai megjelenítésének fejlődése - és vele együtt a növekedő energiaéhsége - egy egy patch után. Korábban írtam is, hogy a WoT v0.7.5 --> v0.8.0 átállás közben is hasonló volt tapasztalható. Az addigi betonstabil tuning utána már nem volt az.
belinho:
Vagy szokás szerint kihoznak majd egy emelt feszű BIOS-t a gyártók az adott VGA-hoz, mint BF3-nál. Már ha jól emlékszem a játék nevére. -
smiti
veterán
válasz
Henker2 #2349 üzenetére
A csere oka az volt, hogy egy módosított driver volt felrakva, amivel elméletileg 72Hz-en üzemelt volna a monitor, amiből kifolyólag a limitált fps-ek a játékokban 72-nek kellett volna lennie. Na ez nem igazán működött, illetve úgy néz ki, hogy a Sniper EliteV2 bench hibáját is ez okozta. Mivel a gyári driver felrakása után a csak ablakos futás megszűnt és most már teljes képernyőn fut a tesztprogram.
A legújabb nvidia drivertől tényleg gyorsult egy picit, de a minimum az lényegesen jobb eredményt mutat:
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-03-25 at 18:09:03
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 39.4
Minimum FPS: 29.7
Maximum FPS: 53.8 -
Asbee
veterán
válasz
Henker2 #2336 üzenetére
Pedig semmi különös nincs benne. Sniper v2-ben nem csoda, hogy nem jön ki a két kari között a különbség. Köztudottan a bench "zabálja" a vga-t, illetve GCN-re van optimalizálva.
(#2326) smiti: Semmi baja nincs a drivernek GCN-re optimalizált a játék. 4x Supersampling-el pedig a csúcs karik is szenvednek vele.(AMD is)
-
Vigneau
félisten
-
pcsabat
őstag
válasz
Henker2 #2237 üzenetére
én Giga GTX 660-ról váltottam 7950re (tizenévig nv kártyáim voltak és nv párti voltam) és meg kell hagyni, életem egyik legjobb döntése volt a számítástechnika terén kipróbálni az AMD-t. Egyszerűen nem egy kategóriban játszanak a 660-al, emellett tuningosoknak a legjobb vétel, mert szinte mindegyik (hanem mindegyik 7950) 40-50%-al túlhajtható (ami már 680 feletti teljesítménynek mondható).
-
smiti
veterán
válasz
Henker2 #2235 üzenetére
Igen, nekem a Ti van . Nem mondom hogy megbántam, mert még valószínű nagyon sokáig elég lesz nekem mindenre ugye az én igényeimnek megfelelően. De ha most kellene választanom ismerve a sima 660 teljesítményét most már nem biztos, hogy megint kiadnék közel 90k-t VGA-ra mint anno erre.
Tavaly mikor választanom kellet, ez volt a látótérben illetve a 7870. De miután inkább Nvidia párti vagyok ezért választottam ezt. -
válasz
Henker2 #2227 üzenetére
én mindkét cserét teljesen feleslegesnek tartom, őszintén szólva. a processzor-cserét az esetek többségében észre sem fogod venni, a vga-k között meg 10-20% a különbség, vagy akár kevesebb, ha a 660Ti nem OCs.
a 660->670 cserének már inkább lenne látható hatása, de ott se számíts semmi drámaira. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged