Hirdetés

Aktív témák

• Akcept

tag

Mások okulására:
    Másfél évvel ezelőtt vettem egy Dell laptopot (Intel 915, 1,3 CeleronM, XP). Bekapcs, egyperces ceremónia (elfogadás, területi beállítások stb.), és minden müxik, aki sosem látott gépet, az is tudja használni. Származás: Tesco, Sulinet.

Ma a családba vettünk egy HP nx6… laptopot. Cél: internet, szövegszerkesztés, 1,4 CeleronM, 512 ram, DVD író. Ár: 160 (-60 Sulinet). Származás: Műszaki szaküzlet, Sulinet.

Eladó kedves, nem beszél rá, se le. Azért a regisztráció csak a jövő héten megy. Hát jó. Míg fizetünk „összekészíti”(?).

Otthon az „originál” gépről kiderül, a gépet már összetapogatták, akku a gépben, + csontig lemerülve, XP összeomolva, telepítő CD-t kér. Vissza a boltba, csere, nem anyáztam.

Újra otthon. Tüzetes szemlélődés, alighanem ez is ki volt bontva. S lőn: ugyanis az XP indul, tehát már ez is be volt kapcsolva. :O

De a meglepetések ezután következtek:
    Tök kopasz XP, csak a kuka ikon van a képernyőn, tálcán semmi. A gyakorlatlan felhasználó itt már elhasal. Ennyi erővel elég lett volna a telepítő CD-t mellékelni!
    A tapipad a dupla koppintást nem érzékeli! Nem sok laptop volt a kezem alatt az igaz, de ilyet nem láttam. Telefon a munkahelyi rendszergazdának, válasza: valószínűleg helyrejön, ha leszedem a tapipad drájverét. Nem szedtem le.
    És ezután derült ki, hogy nincs benne hangszóró… :Y

Ekkor vittük vissza a boltba. Nem vártam nagy durranást, se eget rengető erőt, de ezt egy HP-tól, és egy szakbolttól nem vártam! Ezek alapkövetelmények egy laptoptól! És mi a francnak van az eladó?? És miért a Wifi hiányát emlegette!?

…és így már értettem a két kibontott gépet is. Mások is visszavitték, egyikük az XP lepusztításáig próbálkozhatott, hogy hangot csaljon ki a gépből…

Amúgy még a Dell után is tetszetős darab volt szerintem szép kijelzővel, kellemes billentyűzettel, nem túl nagy súllyal. Pixelhibát nem láttam rajta. Az viszont lehet hogy nem Intel 9.. csipszet volt alatta! Korábban úgy tudtam nincs már régebbi, de visszagondolva nem láttam intel 9..-valamit, amikor nézegettem.
    További negatívum – de az sok másik gépre is igaz –, hogy a jobb első sarkán jön ki a hangszórók vezetéke, pont ott, ahol egerezünk, baloldalt középen meg a hálózati kábel a balkezeseket akadályozhatja. Tiszta hülyeség, hogy hátra teszik az akkut, mert amikor felnyitom a tetejét, billen az egész gép, oldalt vannak a csatik, és oldalra fújja a levegőt. A Dell hátul fúj, így a kijelző elfogja az amúgy is halk hangot olyannyira, hogy nappal nem is hallani. Hát ezen igen.

Ha tudom, hogy nincs hangszóró, hogy szokatlan a tapipad (ez szerintem orvosolható, nem néztem utána), eldöntöm kell-e ennyiért. De így többszörösen becsapva éreztem magam.

Összegezve: tényleg csak olyan gépet vegyünk, amit ismerünk, lehetőleg próbáljuk ki ismerősnél. Ez a bolt legalább szó nélkül adta vissza az árat.
    Akcept

Aktív témák