- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ModliH
tag
Sziasztok!
Van egy jelenleg semmilyen életjelet nem adó dell latitude e7450, amivel kapcsolatban tanácsot szeretnék kérni!
A drága menyasszonykám egyik nap pánikolva hívott hogy teljesen meghalt a gépe (egyébként 5 éves, de eddig hiba nélkül üzemelő dell üzleti). Kérdeztem hogy mi a probléma, erre jelezte, hogy:
"reggel ahogy bekapcsolta kiírt valami hibaüzenetet valami túlmelegedésről, de nem olvastam el, hanem F1-gyel továbbnyomtam"(próbáltam részleteket kiszedni belőle, de csak az overheat-ig jutottunk el, semmilyen komponenst nem tudott megnevezni hogy mire írta ki...)
A gép a reggeli ominózus bekapcs után addig működött amíg le nem merült, hazaérve nekiálltam debugolni:
- Nem a teleppel van a probléma: van egy céges lati e7440-em kompatibilisek egymással, kicserélve az akksit tökéletesen működik.
- Nem a töltővel van a gond, a laptop töltője gond nélkül tölti a céges gépem.
- Viszont bármilyen töltőt bedugok a laptopba (3 külön-külön működő dell töltővel próbálkoztam) az ac adapter világítása egyből elszáll, újra csak akkor világít (és tölt), ha eltávolítom, majd újra bedugom az alljaztba.Ezek alapján az volt a gyanúm, hogy mivel a hibaüzenet, és az áram felvétel megszűnte után még órákig használta a gépet hogy nem lehet pl. alaplapi hiba, bizos a DC jack aljzat csinál rövidzárat, vagy valami ilyesmi probléma van.
Gondoltam megpróbálom a saját laptopommal feltölteni a rossz gép telepét, aztán a bios-ból megpróbálom előhámozni hogy pontosan mi volt a hibaüzenet (és a lelkére kötöttem hogy bármikor hibaüzenetet lát első dolga legyen innentől lefotózni azt...
). Itt viszont befuccsolt a kísárlet, hiába rakom bele a feltöltött telepet, a power gombot nyomogatva semmi életjelet nem ad, ezzel keresztül húzta a számításaimat...
Valaki hasonlót látott már? Alapvetően nem félek saját kezűleg szervzíelni gépet, telefont többször javítottam már, de eddig mindig tudtam hogy mi a probléma, most egy kicsit tanácstalan vagyok, és sajnos nem érünk rá, hogy kínából rendelgessek dc jack alljzatot (3 $ kint, itthon eredeti dell 20ezer..., használtan 5ezerért találtam vaterán), lutrira meg nem akarok elkezdeni alkatrészeket veszegetni... Mit tudnék kipróbálni hogy megtaláljam hogy melyik komponens a hibás? Valamint valami ötletetek van hogy miért nem kapcsol be a feltöltött telep ellenére?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" M1 16GB A2338 2020
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Makulátlan ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop(RTX 3050Ti, i5-11400H)
- MSI Katana GF66 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- T16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest