Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12349) Ren Hoek


Ren Hoek
veterán

Ti láttatok már ilyet (mert én még sohasem :D):

Egy régebbi Dell Inspiron 15R egy 2 magos Pentium B960 2.2GHz-en, a következő jelenséget produkálja: Alapból a hűtési profil rettenet rossz. Simán felmegy 56 fokig is és épphogy rákapcsol kicsit....máskor passzívban megy. Ez nem is lenne probléma, mert Notebook Fan Controllal rákapcsoltam és így 38-40 fokon tanyázik.

DE és most jön a kuriózum... nagyon sokszor brutálisan belassul a gép, amikor böngészik/telepít stb az ember. Ránéztem rendszer-erőforrásfigyelőben, és Teljesítménycentrikus beállításon is szinte mindig ~800 mhz-en megy. (beállításban 100% pedig mindenhol) és ami érdekes, hogy csak akkor engedi ki a frekvenciát (kék grafikon) amikor alacsony/iddle a CPU kihasználtság. Tehát a lényeg, minél nagyobb CPU használtság van, annál lassabbra veszi a frekit 800 MHz-ig. 100% frekvenciát szinte sohasem ér el... Alapból Teljesítmény centrikuson 100% 2.2GHz-nek kéne lennie, ahogy más gépeken.

AIDA64 szerint nincs throttling, (igaz konstans 798 mhz-et ír, ahogy CPU-ID is) és hiába kapcsoltam rá a hűtést, fix 38 fokon is ugyan ezt csinálja. Tehát nem thermal throttling szerintem.
Minden driver fent van, Win 7 64 bit...
Google-ben nem tudom hogy keressek rá :/

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.