Új hozzászólás Aktív témák

• Sayshell

újonc

OK, kis összefoglaló (főleg nekem, hátha valami kimaradt)
    Van egy Fujitsu Siemens Amilo K7610W laptopom, 2005 vége-fele óta.
    - Akkumulátor halott, ki-be kapcsolható elosztóról működik hálózati feszültségről
    - Saját optikai meghajtója meghalt, random ismer fel bármit 25-30 perc erőltetett olvasás után

Alapjáraton indulva a ventillátor felbúg, majd elhallgat (nem megy addig, amíg bizonyos hőmérsékletet el nem ér a processzor, ez a normális működési mechanizmusa).

Kérdés (ez két év alatt háromszor történt meg, vagyis nagyon ritka dolog!):
    Milyen probléma (ha az egyáltalán) az, hogy indításkor a ventillátor durván magas hangon szól (nagyon gyorsan pörög?), a WinXP töltőképernyőjénél pedig nem lép tovább (de nem fagy le vagy ki!), ráadásul a kikapcsológomb használatára sem reagál semmit a laptop, csak a hálózati áramellátás megszüntetésével lehet kikapcsolni. Újra bekapcsolva minden megy rendesen, a diagnosztikai szoftverek semmiféle gondot, hibát nem észlelnek, nincs bad sector, a processzor rendesen működik, szóval semmi nyoma bármilyen hibának a programok szerint. Vírus sem lehet, három vírusirtó sem talált soha semmit.

Mi lehet hát a válasz és kell-e félni tőle, vagyis ez valamilyen hiba-e? Arra is gondoltam, hogy a hiba összefügghet esetleg azzal, hogy hálózatról megy, akkumulátor nélkül (ezt halála után kivettem, hogy véletlenül se okozhasson zárlatot vagy más galibát), bár ezt nem tudom mivel megmagyarázni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés