Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Netflix

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-02 11:10:22

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13051) boborján2 válasza Dark Archon (#13050) üzenetére


boborján2
tag

Azt valszeg nem fogják engedni, már csak minőségbiztosítási okokból sem.

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#13052) azbest válasza Dark Archon (#13050) üzenetére


azbest
félisten

Olyan codec-et használhat, amit már kivezetnek vagy az alkalmazás kezelőfelülete valami régifajta megoldást használ, amit külön kéne fejleszteni. A néhány régi tévét használó ügyfélért nem éri meg nekik erre költeni (külön proramozókat, külön szervereket üzemeltetni). És ahogyan írtad, 10 évente pár ezer forintot csak rá kell szánni a szórakozásra.

Viszont nem tudom, hogy a xiaomi sticket mennyire tudom ajánlani. Valsz nem lesz rosszabb, mint a régi tévés alkalmazás. De a mibox / stick topickban nem felhőtlenek a vélemények [link] , a xiaomi nem tud szoftvert fejleszteni, minden nagyobb verziótelepítéskor van vele baj és az újabb eszközeiknél sosem tudták a bugokat teljesen kijavítani. De nagy verziólépéskor mindig visszajönnek a régi hibák is, mert fogalmatlanok.

Opciónak ott lehet még a google chromecast googletv változat, vagy talán realme -nek vagy más gyártónak is van olcsó androidtv/googletv stickje.
Esetleg, ha a google ökoszisztéma nem fontos, az amazon firetv stickeknek elég jó a támogatása (csak nem minden itthon elérhető szolgáltatásnak van meg rá hivatalosan az appja, pl hbo max és talán skyshowtime is kézzel telepítős az androidtv appal). Firetv-t meg itthon nem triviális beszerezni, mert az olcsó és aktciós változatok ide nem szállíthatóak alapból.

[ Szerkesztve ]

(#13053) boborján2 válasza azbest (#13052) üzenetére


boborján2
tag

A strong leap s3 droid boxot szokták még ajánlani.

Mi sticket én sem ajánlom. Én csak szívtam vele ,olyan lassú.

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#13054) Dark Archon válasza azbest (#13052) üzenetére


Dark Archon
addikt

Semmi köze a codechez. Olyan régi a kliens, hogy a jelszó-nem-megosztós azonosítást / jóváhagyást nem tudja, így simán nézhető gond nélkül, nem kérdez semmit.

Köszi a készülék ajánlást, neked is, boborján2!

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#13055) Scale válasza Dark Archon (#13044) üzenetére


Scale
őstag

Akkor az még sokat is bírt, nekem egy 2018ban vett Sony tévénél másfél év után elvesztette szinte az összes okos funkcióját, eltűnt róla szinte minden, Sony tv-t soha többé nem veszek az tuti. Azon még nem android hanem valami saját rendszer volt.. :o

(#13056) Dark Archon válasza Scale (#13055) üzenetére


Dark Archon
addikt

Ezen is valami saját rendszer van. Kár érte, mert a képe még mindig nagyon szép.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#13057) kmarci25 válasza Dark Archon (#13056) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Veszel mellé egy firesticket, és sokkal jobban jársz, mint bármilyen tv saját rendszerével. Azért nem fogok több százezret költeni, ami pár tízezer forintból megoldható. A 10 éves LG tv-t már nagyon rég óta így használjuk.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#13058) zichie válasza kmarci25 (#13057) üzenetére


zichie
senior tag

Sajnos firestick esetében is előfordulhat, hogy ESN alapján lekorlátozza a Netflix a felbontást 540p-re, ami elég tré minőség. Én ebbe esetem bele, nem tudni mikor oldják fel.

(#13059) kmarci25 válasza zichie (#13058) üzenetére


kmarci25
Topikgazda

Olvastam, hogy írtad, de nem értem a dolgot. Nálam ilyen nem történt, pedig ugyanúgy első generációs 4K stick. Mondjuk én a Kodi netflix addont nagyon ritkán használom.
Szerintem aki a stick-re telepíthető Netflix alkalmazást használja, azt csak úgy nem tiltja le/korlátozza a szolgáltató.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#13060) zichie válasza kmarci25 (#13059) üzenetére


zichie
senior tag

Az a baj, hogy a Kodi féle netflix addon sem megy kb. egy hete, a fejlesztő nem találja jelenleg a megoldást: PLAYBACK ERROR - MSLError: The title is not available to watch instantly...
Ez is kb. egy hete probléma. Nekem a 4K sticken a gyári Netflix-en nem megy az AFR, azaz az automatikus frekvencia váltás, ezért használtam a Kodi addon-t amíg működött, ott ment. A Kodi addon-ban vettem észre egy hete, hogy pár filmet nem játszott le, amit pedig igen, azt csak 2 perc 9 másodpercig. Sajnos nem néztem rá a github-ra, hogy ez már jelentett hiba, hanem elkezdtem állítgatni a konfigot. Ez hiba volt. Ennek eredménye az lett, hogy a Kodi féle addonba véletlenül a gyári Netflix applikáció ESN-je került, így a Netflix ezt tiltotta le. Erre volt is figyelmeztetés, hogy ide gyári ESN ne kerüljön. A gyári applikációban sajnos nem lehet ESN-t váltani, mert az fix. Külföldi fórumokon olvastam, hogy többen jártak így, valakinek egy idő után feloldották az 540p-s korlátot. Ez nem készülék függő, valakinek egy csúcskategóriás Nvidia Shield -jét korlátozta le a Netflix, de talán ő írta, hogy sokáig nem használta, talán fél évig, de utána már nem volt korlátozva.

Most a gyári applikáció 540p-re van korlátozva ESN alapján, a KODI féle addon-ban 2 perc 9 másodpercig full hd-ban megy minden, de utána vissza kell kézzel váltani a minőséget 540p-re, hogy menjen tovább a lejátszás. Ez utóbbi most globális probléma.

[ Szerkesztve ]

(#13061) azbest válasza zichie (#13060) üzenetére


azbest
félisten

netflixen az a ritka, ha bármin megy az AFR, mert évekkel ezelőtt (a felhasználók értetlenkedése miatt) letiltották netflixék az appokban. Talán a tévék beépített appjaiban van engedélyezve, mert ott tévéhez igazított módokat használnak.

Egyébként valsz újabb tévéken és projektokon sem afr van, hanem olyan magas képfrissítést használnak, ahol már egyenletesnek jön ki a képkockák ismétlődését használó átváltás. Nekem sem látszik firetv stick + projektoron, hiába nincs afr.

Az, ha a licenszet más eszközzel (szoftverrel) használtad és emiatt valamit korlátoztak, az szerintem csak azt érinti, aki a netflix szempontjából nem rendeltetésszerűen használja a licenszét. Nem a firetv vagy más eszköz hibája.

[ Szerkesztve ]

(#13062) zichie válasza azbest (#13061) üzenetére


zichie
senior tag

Én nem írtam, hogy az eszköz hibája. Ha csak 540p-s stream-et küld neki a Netflix (az ESN száma alapján), akkor csak azt tudja lejátszani. Kérdés, hogy felhasználó plusz eszköz korlát van-e vagy csak eszköz? Az utóbbi a rosszabb, mert akkor ezt az egy ESN számmal rendelkező sticket más netflix user is csak csökkentett minőségben tudja használni. Ha felhasználó plusz eszköz korlát van, akkor csak nekem csak ezen az eszközön van korlátozás, de más user tudja használni full hd-ben vagy 4k-ban. Ez utóbbi esetében egyszerű a megoldás, lemondani az előfizetést és újra létrehozni más email címmel, más fizetési adatokkal.

(#13063) Bondix


Bondix
tag

Van egy sorozat a címe "Az újonc"

Minek van de már több filmnél is észre vettem de ennél nagyon gáz, hogy olyan halk, hogy szinte teljes hangerőn van a házimozi és akkor is kb suttogás majdnem a film hangja hangja.
Itt a magyar szinkor ami ilyen
Ha angol 5.1 teszem az normális.
S nem a házimozi a hibás mert másik film jó és próbáltam úgyis, hogy a tv hangszórón szóljon és ugyan ez van akkor is.
S telefonon is megneztem app-ba ott viszont jó a hang.
Van amelyik ilyen rossz minőségbe van fent a netflixen ezekszerint?

[ Szerkesztve ]

(#13064) Bondix válasza Bondix (#13063) üzenetére


Bondix
tag

Most próbáltam még egy lehetőség a telefonról küldtem a tv-re tükrözés és úgy is jó a hang.

Akkor nem értem a tv-n az alkalmazásba minek rossz a magyar szinkor a többi nyelv meg jó de ha telefonról küldöm akkor jó és ha telefonon nézem akkor is jó.
Érdekes

(#13065) boborján2 válasza Bondix (#13064) üzenetére


boborján2
tag

Ha tükrözöd vagy telefonon nézed akkor 2.0 a hangsáv ,az app meg 5.1.

Próbálj a center hangszóróra hangerőt adni a házimozin

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#13066) blg válasza Bondix (#13063) üzenetére


blg
senior tag

megnéztem 1-2. részt Android TV-s appban, HDMI ARC-on kiküldve a hangot erősítőre magyarul, és nem volt hangproblémám.

(#13067) Bondix válasza blg (#13066) üzenetére


Bondix
tag

Akkor érdekes másik hang jó nálam ami 5.1 angol mondjuk.
De másik film is jó.
Akkor lehet h az 5.1 konvertel nem tetszik neki amivel a genius 5.1 össze van kötve. De viszont ha tv hangszóróra teszem akkor se jó.
Ezt nem értem így mi lehet.... :W

(#13068) boborján2 válasza Bondix (#13067) üzenetére


boborján2
tag

Akkor csak az lehet ,hogy a hangmérnök így gondolta jónak a szinkront.

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#13069) Pro Koryak válasza Bondix (#13067) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ha van hozzá 2.0 magyar, azzal nézd meg milyen.
Nálam is van olyan film, ami halkabb, van ami jobb, igaz én eredeti hanggal nézek mindent.

(#13070) Bondix válasza Pro Koryak (#13069) üzenetére


Bondix
tag

2.0 magyar van hozzá pont az nem jó míg az angol 5.1 az jó
Én is nézném eredeti angol de nincs magyar felirat 😂
No midegy ez iyen ezekszerint így jártam marad h telefonról küldöm a tv-re és akkor jó. Kibirom ezt az egy sorozatot csak érdekelt ki lehet a baja.

[ Szerkesztve ]

(#13071) Pro Koryak válasza Bondix (#13070) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Akkor az 5.1 van lekeverve 2.0-ra, emiatt halk hm erősítőn is. Amihez van magyar szinkron ahhoz kellene lennie feliratnak is... :U

(#13072) TrollBalint válasza Bondix (#13070) üzenetére


TrollBalint
addikt

Ez már évekkel ezelőtt is így működött, még számítógépen is, hogy ha az 5.1 hang volt 2.0-ra kikeverve, akkor bizony a beszéd nagyon halk volt. :(

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#13073) Bondix válasza Pro Koryak (#13071) üzenetére


Bondix
tag

TrollBalint

Nincs lekeverve másik 5.1 re tuti másik film szépen szól direkt azért vettem 5.1 konvertert a tv és a hangfal közé h ne kamu 5.1 legyen.
Vagy a netflix keverte le arra írod az lehet tuti.
Ilyen decoder van és ddig szépen ment és megy is másik film pár van aminél ez előfordul.

Nincs magyar felirat én is ezen csodálkoztam.

[ Szerkesztve ]

(#13074) Pro Koryak válasza Bondix (#13073) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Igen az eredeti 5.1-ből lett magyar 2.0 + hozzá a szinkron.

(#13075) Bondix válasza Bondix (#13073) üzenetére


Bondix
tag

Megvan a hiba!
A Xiaomi Mi TV Stick 4K okositón lévő netflix app valamiért rosszul küldi át a 2.0 hangot
Mert most simán az okos tv-n lévő netflix alkalmazást indítottam el és ott jó a hang :Y

(#13076) Gave


Gave
addikt

Továbbra is próbálkoznak a csalók SMS átveréssel.
Telszám: +33681258794 / 0033681258794
Az üzenet persze elég nyilvánvalóan az impulzus kattintásra megy.

(#13077) Bondix válasza Bondix (#13075) üzenetére


Bondix
tag

Xiaomi Mi TV Stick 4K hangereje lett volt véve azt írta a tv hangereje rögzítve de maga a Stick hangerőt nem tudtam állítani nem is tudtam h lehet de negyeden volt
Kellett egy reset és tudtam állítani és most uhhh..
Tehát sorry user error volt nem a netflix vagy más hibája. :W

(#13078) TrollBalint válasza Bondix (#13077) üzenetére


TrollBalint
addikt

Lényeg, hogy megoldodott :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#13079) Pro Koryak válasza Bondix (#13075) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Mindenesetre vannak filmek, sorozatok, ahol sajnos halkabb a hang.

(#13080) user112


user112
senior tag

Sziasztok!
Már megint mókolhattak valamit. Nem enged belépni az iPad-ról (otthonról) csak ideiglenes kóddal. Mi ez? Ugyanarról az IP-ről megy és eddig működött. Telefonszám nincs? "eszközöd nem része a fiók háztartásának". A Hozzáférés és az eszközök kezelése-ben többször is szerepel.
Pc, TV, android mobil látja, csak az iPad nem. Mi az oka?

(#13081) tomazin


tomazin
veterán

Remélem maradhat (ui. ez nem olcsósítás, hanem a visszaút, de ha nem akkor sry):
Törökösítettem az accountot, viszont azt utólag realizáltam, hogy így nincs vendég felhasználó. A kérdés az lenne, hogyha most simán befizetem kártyával, akkor vissza tudom rakni a vendég usert is, vagy ehhez már support fog kelleni?

[ Szerkesztve ]

(#13082) Harbinger85


Harbinger85
aktív tag

Üdv!
Csak az ellen a kérdésem az Ash vs Evil Dead most tényleg elérhető Netflixen? Mert a Justwatch szerint igen: [link]

(#13083) skroy válasza Harbinger85 (#13082) üzenetére


skroy
senior tag

Nem található Netflixen. Vagyis én nem találom.

(#13084) Pro Koryak válasza skroy (#13083) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Most kerestem rá, fent van!

(#13085) l.skywalker válasza Harbinger85 (#13082) üzenetére


l.skywalker
Topikgazda

Nálam itt van:
Ash vs. Evil Dead - Netflix

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#13086) skroy válasza Pro Koryak (#13084) üzenetére


skroy
senior tag

Nálam nem található. Ez mitől lehet?

(#13087) l.skywalker válasza skroy (#13086) üzenetére


l.skywalker
Topikgazda

Rendes magyar régiós regisztrációd van?

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#13088) ferenck válasza l.skywalker (#13085) üzenetére


ferenck
senior tag

Nekem is ez jön be a linkre kattintva:

Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/

(#13089) Dark Archon válasza skroy (#13086) üzenetére


Dark Archon
addikt

Nálam sem elérhető, emlékeztetőt lehet beállítani.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#13090) skroy válasza l.skywalker (#13087) üzenetére


skroy
senior tag

Igen, rendes magyar régiós. Konkrétan ez a sorozat nem is érdekel, de fura, hogy nem mutatja. Így más tartalom is elbújhat előlem.

(#13091) Pro Koryak


Pro Koryak
addikt

A nyelvet állítsátok át angolra! Így sokkal több filmet, sorozatot feldob, amit egyébként nem, és sokhoz ha szinkron nem is, de felirat van, mondjuk van amihez nincs. :DDD

(#13092) pkaresz válasza ferenck (#13088) üzenetére


pkaresz
senior tag

Megelőztek. :)

[ Szerkesztve ]

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#13093) pkaresz válasza Pro Koryak (#13091) üzenetére


pkaresz
senior tag

👍

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#13094) ferenck válasza Pro Koryak (#13091) üzenetére


ferenck
senior tag

Ehhez pl. egyik sincs.

Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/

(#13095) l.skywalker válasza Pro Koryak (#13091) üzenetére


l.skywalker
Topikgazda

+1
Anno mikor először használni kezdtem talán pont ebben a topikban olvastam hogy angol nyelven kell használni az appot, úgy több dolog jön be

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#13096) ferenck válasza l.skywalker (#13095) üzenetére


ferenck
senior tag

Szerintem angol nyelvre állítva nincs olyan anyag, amihez van magyar nyelv vagy felirat, de magyarra állítva nem található. Angolra állítva csak azoknak jelent pluszt, akik tudnak idegen nyelveket.

Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/

(#13097) l.skywalker válasza ferenck (#13096) üzenetére


l.skywalker
Topikgazda

Angolul használva is nagyon sok magyar nyelvű vagy feliratos dolog jön be. A Netflix esetében így sok év távlatában ez már fejlődés. Régen alig volt szinkronizált tartalom. Itt lehet keresni erre ha valakit érdekel: [link]

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#13098) Pro Koryak válasza ferenck (#13096) üzenetére


Pro Koryak
addikt

De, jóval több találatot ad ill. több filmet/sorozatot feldob, mint ajánlás, amihez van pl. magyar felirat, amiket alapból nem mutat.
Szerintem ha magyarra van állítva a nyelv, akkor előnyben részesíti a szinkronos filmeket és ezeket mutatja elsősorban.

(#13099) TrollBalint válasza Pro Koryak (#13098) üzenetére


TrollBalint
addikt

Én nem vettem észre, hogy a szinkronos filmeket részesítené előnyben (mondjuk az is igaz, hogy december óta nem néztünk Netflixet :) ) Nekünk nagyon sok filmet / sorozatot ajánlott a Netflix, amihez csak felirat volt, és magyarul használtuk.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#13100) ferenck válasza Pro Koryak (#13098) üzenetére


ferenck
senior tag

Én eddig csak olyat láttam ami engem érdekelt volna angol kezelőfelületen, amihez se magyar szinkron, se felirat nem volt. Olyat még nem találtam ami magyar kezelőfelületen nincs, de angolon ott van magyar felirattal. Tudsz egy ilyet mondani?

[ Szerkesztve ]

Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Netflix
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.