- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"
Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
végül megvettem a SW-T400-ast
csak 40 km-t sikerült mennem vele azóta sajnos, mert szar lett az idő meg dolgoztam
de nem lötyög rajta semmi, nem zörög, fékek jók -
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #11344 üzenetére
Típusszámból. Műszakilag valszeg nem gond, de semmilyen műszaki vizsgálaton nem megy át vele semmi, csak az eredeti típus.
-
kcsa
veterán
válasz
balazs1011 #11342 üzenetére
Jetforce 125... Sokra nem megyünk vele
-
csongi
Topikgazda
válasz
balazs1011 #11340 üzenetére
Nem megjeleníthető.
-
balazs1011
aktív tag
Hátha valakit érdekel.
[link] -
Attilaro
csendes tag
válasz
runner 125 #11335 üzenetére
köszi a sok infót
a rezonancia inkább csak olyan mértékű, hogy amíg nem volt meghúzva rendesen a plexi akkor rezonált. Amúgy a fordulatot szépen veszi, motorikusan, illetve a hajtással nincs gond, az meg lett nézve. Szóval valóban az araszolást nem szereti... Sorok között is vagy alatta, mikor a kuplung szétkapcsolt, vagy felette szoktam elhaladni.
Fényezéssel kapcsolatban annyit akarok, hogy a karcokat tüntessék el, illetve ahol fekete, pl.: a lábtartó ott kapja vissza az eredeti "fényét". Imádom a színét, nem kell, hogy fényes legyen.
-
Hauptmann
veterán
Voltam gumisnál, a Kondorosi úton az ftguminál. Ajánlott karegória, azonnal foglalkoztak velem, amikor odamentem, pedig tele volt a műhely autókkal, pillanatok alatt kiszedte a srác a szöget, és megoldotta a problémát. 2 ezret kért, 3 ezret adtam.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Attilaro #11331 üzenetére
Nekem volt annó 500-as Nexus-om, illetve mentem többel is, nem most volt, de ha jól rémlik olyan huszon km/h környékén van benne egy nagyon pici rezonancia (ami leginkább a kormányon érződik), de ez a nagy ccm-es 1 henger velejárója.
Matt fényezést nehéz újítani, pontosabban inkább úgy mondom, h ragyogó fényűt nem lehet belőle varázsolni. Rendszerint egyébként a matt fényezések is kapnak lakk bevonatot, csak matt lakk formájában, szóval ha enyhe karcokat szeretnél eltüntetni róla, véleményem szerint arra van lehetőség, csak normális szakit kell találni.
-
kcsa
veterán
válasz
huszi.gyb #11333 üzenetére
Tippelni nem mernék a rezonancia okára, ez lehet egy sportvariátor is, könnyű görgőkkel.
Enyém se tudott araszolgatni Polinivel, a gyárival már igen. Ez a legnagyobb öröm amúgy abban, hogy visszacseréltem.
De lehet még kopott variátor vagy külső tárcsa is pl.
De persze pont a tegnap tárgyalt kuplung is lehet
Szétszedés után kellene diagnosztizálni, bár nem sok jót ígér, ha ilyen gazdája volt korábban, mint amit PeterMakto leírt
-
Attilaro
csendes tag
Sziasztok,
Augusztusban egy matt szürke 500as Nexus boldog tulaja lettem
(A srac akitől vettem büszke volt rá, hogy 3év alatt csak 2000km-t tett a motorba, mint később kiderült olajat és légszűrőt amíg nála volt nem cserélt... )
Még most is vele járok Pesten munkába, sajnos a rossz idővel a csavargások leredukálódtak, cserébe az esőben jól lehet vele haladni keresztben, ha megjön a nyomaték.
Amit nem szeretek: 30körül büntetés vele menni (motoron ülve nagyon gyakran tűnik fel ezáltal, hogy az autósok mennyire kedvelik ezt a sebesség tartományt), mert csúszik a kuplung, remeg a váz minden baja van, remélem ez az ilyen hajtások velejárója.
Továbbá egy kérdésem lenne: Mint írtam a moci gyárilag a matt szürke festésű. Ezt szerintetek lehet polirozni\waxolni? van aki meg tudja csinálni?
Továbbá eladó kipufogót és platnit keresekKöszi
Atti -
Hauptmann
veterán
válasz
-Mosquito- #11328 üzenetére
Kb. leszarom, kölcsönmotor, csak addig van nálam már, amíg a Yamahát meg be kapom. A tulaja így is kapott már egy teljes váltófelújítást, új dugattyút, gumit már nem fogok rá venni.
-
üszök
őstag
válasz
-Mosquito- #11328 üzenetére
Mikor a mennyezet repedezett...
-
Hauptmann
veterán
Ezt ma sikerült összehozni. Élmény volt a szakadó esőben azon agyalni, hogy miként oldjam meg, hogy ne verje szét a sárhányót menet közben. Tökéletesen tömít amúgy, 20-al hazagurultam, holnap gumisnál kezdek.
Mindenesetre kirohadhatna annak a bele, aki elszórta.
-
tigipuf
senior tag
valamiért nem tölti be
,sajna kezd a 250-es peoplem is rakoncátlankodni.Mióta hidegebb az idő induláskor,meg egy kis ideig rázza a farát,valószínűleg kuplung szerintem.Inkább úgy mondanám alapjáratról ha húzom csak rázkódik,dadog egy helyben, be-beráz,viszont utána meg hirtelen olyat fog ,hogy simán kifarol főleg füvön,vagy murván.Mindegy megy majd egy totál hajtáslánc átvizsgálásra,azt se. tudom az előző tulaj mikor cserélt rajta szíjat például
-
kcsa
veterán
válasz
tigipuf #11322 üzenetére
Ezt csinálta tajvani srác az ő 500-asával.
-
-
Golota
aktív tag
Nekem a Contival mindig jó tapasztalatom volt kocsin és motoron is. Most is az van az Xcitingen, egészen pontosan a Conti Twist. Más robogókon dícsérték, de nekem ez az első Conti, ami nem jön be. A mintázata kb terepgumi szerű, sokkal szélesebbek és mélyebbek a barázdái, mint a tényleg adventure guminak szánt Conti Trail attacknak (volt ilyenem nagy motoron). A mintázata nagyjából megegyezik az attack vonallal (road és trail). A problémám az, hogy rettenetesen ráz vele a motor, olyan, mint ha macskakövön mennék. Mikor felszerelték, vissza is vittem, hogy rosszul egyensúlyozták ki a kerekeket. Sajnos nem, ez ilyen gumi. Vékonyabb méretben nem jelentkezik , két ismerősöm robogóján is ilyenek vannak. Nem egyszerű megszabadulni tőle, mert alig kopik. 3 szezonja van fent és hamarabb fog elöregedni a gumi, mint a futófelület elfogyna.
A tapadásával sem vagyok kibékülve.
-
-
huszi.gyb
senior tag
Nekem nagyon tetszik. Persze most a Sima city grip akciós 24-ért a pár...
De az nem kell, ez kéne. 35k-ból meg is lenne... Lehet, hogy beruházok majd egyre...
Bár a féktárcsa szerelgetése is elgondolkodtató... Azért abból nem vennék 2 szettet... -
kcsa
veterán
válasz
huszi.gyb #11307 üzenetére
Én a Continental 365-öt nézegettem. Tudom hogy Continental... de hátha tudnak végre robogós gumit gyártani
-
huszi.gyb
senior tag
Naja. Nem olcsó, még Majára sem. 20-30k mire új a kuplung.
Viszont érdekes, ha felfrissítjük a felületeket, megjavul... Szóval amíg nem nagyon gáz a dolog, én nem cserélném... Galibát nem hinném, hogy okoz.
szerk.: Én most téli gumi vásárlásán gondolkodom. Michelin City Winter Grip szett kb 29k, de akkor felniket is kéne (3-4k/db körül van bontott). Meglátjuk mi lesz, rengeteg az alkatrészem, azokból ha sikerül elpasszolni/cserélni lehet beruházok két új gumira.
-
lehella
senior tag
-
kcsa
veterán
válasz
lehella #11303 üzenetére
Amíg csak forrón nyekereg, mondjuk dugóban araszolgatásnál, nem foglalkoznék vele, nekem az belefér. Peugeot is csinálta, rohadt idegesítő egyébként de sokat nem lehet ellene tenni.
Ha már ráz, az más történet, akkor nem tapad le a betét - vagy a betét, vagy a harang megégett (esetleg deformálódott, de inkább megég ahogy látom). Vagy mindkettő.
Ha már indulásnál is beráz, akkor harang csere és kuplung csere vagy felújítás.
Ha már megégett a harang, azt sajnos nem sok értelme van felszabályoztatni, sose fog rendesen tapadni. Ha szétszeded és látod hogy elszíneződött a harang, annak már annyi. Betét persze más, felújítás aprópénz, egy kört megérhet, mielőtt újat vesz az ember.
Tavaszra tervezem, hogy a variátorházat megnyitom hátul, így folyamatos légáramlat mehetne a harangra, talán segítene ezen a hibán, külföldi fórumokon megcsinálták páran.
"És tényleg túlmelegszik a háza, ha 90-100km/h fölé megyek egy pillanatra is (solymár auchan új elkerülő út) akkor utána nulláról indulásnál magasabb fordulaton nyit a vario, összefügg a meleggel ez is."
Ha már úgyis van kuplungbajod, én arra tippelnék hogy csúszik a kuplungod forrón. Ha üveges, előfordulhat.
szerk.: az amúgy természetes, hogy a variátorház égetően forró. Csak az Xciting szellőzése nem az igazi.
-
lehella
senior tag
Nálam is ilyen kuplung mióta nálam van, pedig csak 9e km-el vettem. Ha már felmelegedett rendesen a varioház, akkor 5-10 körüli araszolásnál durván ráz az egész kóceráj
Szerencsére 30e km alatt nem sokszor zavart
Kuplungházat kellene szabályoztatni? Vagy azt is cserélni plusz betétcsere? Mindegyik többe kerülne mint amennyit most érne az eredménye.
És tényleg túlmelegszik a háza, ha 90-100km/h fölé megyek egy pillanatra is (solymár auchan új elkerülő út) akkor utána nulláról indulásnál magasabb fordulaton nyit a vario, összefügg a meleggel ez is. -
kcsa
veterán
válasz
huszi.gyb #11301 üzenetére
Ezen típusprobléma. Ha megmutatnám hogy mennyire nem szellőzik a variátorház egy 200kilós 40 lóerős robogón, fognád a fejed te is. Nem tudom tajvani barátaink hogy gondolták hogy ez jó lesz...
Marcellel én is akarok majd beszélni. Teleszkóp-villaolaj és akkor már szimeringcserét szeretnék, plusz hátsó motorfelfüggesztő szilenteket átnézni/cserélni, néha érzésre nem arra megy a hátulja-eleje mint én gondolom.
Nekem vizsgázni kéne amúgy, januárban jár le a vizsga. Most azon agyalok hogy hagyjam lejárni és jövő tavasszal vizsgáztassam, vagy inkább még most ősszel.
Első verziónak az a hátránya hogy a vizsgaállomásig tartó 1 km-es úton biztosan tarkón is lőnek, az előrehozott vizsgával meg az, hogy jövőre is esős ősszel kell. Egyik se jó
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- The First Berserker: Khazan
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest