Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"
Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz balazs1011 #814 üzenetére
Erről már beszéltünk szvsz, az ötszázas Beverly-k egy részének jellemzője a tünet ha jól tudom - folyamatosan alacsony hőmérséklet, emiatt magas fogyasztás. Vagy rosszul tudom?
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
válasz balazs1011 #814 üzenetére
Hát akkor a részletek a szervízkönyv szerint. Bár csodálkozom rajta egy picit, mert ez elérhető könnyen.
A termosztát 82+-2°C.
A ventilátor bekapcsolási hőmérséklete 107°C.
A ventilátor kikapcsolási hőmérséklete 103°C.Ezeket egy 2000Ft-os infra hőmérővel tudod ellenőrizni, vagy rádugod a laptopod ha van software.
A Beverly-n középen kell állnia a hőmérőnek. Ha egy helyben áll a motor akkor megy feljebb, és kapcsol be a ventilátor. Amikor megy a ventilátor ki ne nyisd a hűtő kupakját, mert megégsz!
Azért nincs hőmérséklet kiírva, mert nem hiteles. Az-az ha tied nem középre áll be az nem hiba.
Nálad se a termosztát nem jó,de a műszer is gyanús.
Vegyél először egy gyári termosztátot, és ha nem jó akkor jön a műszer. Ha Te cserélted akkor egy gázrezsón tudod ellenőrizni a termosztátodat. Hőmérő azért kell.
Lehet, hogy már nem úszod meg a laptopos ellenőrzést. Ott látod mikor kapcsol ki/be a ventilátor.
Többször hivatkozik az injektorra. Na, az szívás. -
csongi
Topikgazda
válasz balazs1011 #834 üzenetére
Ha a vissza térő langyos, akkor jó, kering a víz, oszt jónapot!!
A 80 fokos víz meg teljesen jó, ha az előre menő ágon mérted.
ezek szerint a vissza jelző műszer csak tájolás, de ki lehet azt is mérni. -
csongi
Topikgazda
válasz balazs1011 #838 üzenetére
Szerintem jo. Menetkozben ha elol van a hutod, a menetszel elhuti a vizet a hutobe. Totalisan nem zar le a termosztat, es a nyitas sem ugy mukodik, mint egy magnes szelep. Fokozatosan nyit es zar, a blokkban felmelegszik a viz, fokozatosan nyit, es tobb viz forog at, es engedi be a hutott folyadekot. Es menetkozben beall egy helyzetbe, pl 70 fokos viznel par milimeter 82 foknal teljes nyitas. Es a nyitasi allapottol fuggo viz mennyiseget keringet. Vagyis orszaguton van idelye a viznek vissza hulni. A langyos elegge subjektiv de gumicsonel nekem a langyos viz a 40 fok koruli.
Vagyis a termosztat nem vagy vagy allapotba van, hanem a ket vegallasa kozott fokozatos az ateresztesi keresztmetszet. A teszteleset azert ugy hatarozzak, meg hogy pl egy 90 fokos termosztatot 90 fokos vizbe kell tenni, es ott teljesen ki kell nyitnia, mert a vegallas ellenorizheto, es ezen a hofokon kell a teljes keresztmetszet, ha nincs meg akkor rottyan a cucc.
De egyszeru, meg kell nezni 70-75 fokos vizbe mit csinal -
csongi
Topikgazda
válasz balazs1011 #845 üzenetére
Akkor jo! Mint irtam tippeltem a hofokot, meg van adva egy ertek, plusz minusz hoertekkel, ha ott kinyit akkor jo.
Ez a muszeres mutatos dologra digitxt jol leirta, egy tajekoksztato valami
Ha sztenderen jol mukodik, akkor menet kozben is jol fog,
Egyebkent az a baj, hogy pirosig megy a mutato?
Vissza olvastam , latom.
Nekemis igy mukodik. Igy hasznalom.
Alvanyon 3/4 nyit a termosztat, es utanna kapcsol a venti, de a venti masodpercek alatt el is huti a viszet. Es maszik vissza a mutato felre. Csovek melegek atforog a viz.
Menetkozben a huto alja mar langyos, ha megallok akkor nemi ido elteltevel kezd melege le ni az also szakasza.
Szerintem rendben van, a huto a feladatat elvegzi.[ Szerkesztve ]
-
válasz balazs1011 #834 üzenetére
Most látom. Miért cseréltél injektort? Érzel-e különbséget, javulást? Mit csinált csere elött?
-
DigitXT
nagyúr
válasz balazs1011 #873 üzenetére
Hátőőő... Ez picit messze van a robogótól, szvsz. Másra "való", na.
-
DigitXT
nagyúr
válasz balazs1011 #877 üzenetére
Hát, belenyúltál a "tutiba", ráadásul ha nem kényelmes, az pl. akkor sem
változna, ha műszakilag hibátlan lenne. Mert olyan a kialakítása, amilyen.
Most mondanám, hogy vegyél Madisont, mert az kényelmes, ÉS 100-120
tempóhoz bőven jó (talán nem is megy rosszabbul, mint a Beverly), de az
meg "kajás", szóval nem épp az a munkába begurulunk "occón" típus, na.Amúgy én nem rendelkezem ilyen illusztris tapasztalatokkal: VTR 1000
DT50/Honda 125/sok "kihagyás" - SYM VS 150/Majesty 180/Madison 400Szeretem a robogókat, mert kényelmesek: nagy motorra lusta vagyok már
felszállni is, LOL. Alapvetően munkábajárós gépeket hajtok 5 éve, ezalól a
Madison egy picit kivétel, mert ezzel már el szoktam menni délutánonként
tekeregni egyet. Semmi száguldozás (100-120 még nem számít annak), s
nagyon élvezem, egyelőre. Idővel nyilván rá fogok unni, lehet "feljebb" lépni.Aztán a fene tudja. Mindennek megvan a maga helye. Más felhasználásra
erőltetni valamit, amit nem oda találtak ki, nem biztos hogy a legjobb ötlet.
(Elvittem a Maját is túrázni egyszer: nem volt rossz, de a Madison jobb.
Mondjuk a szerpentines kanyarokban erős hátrány a kombinált hátsó fék.) -
kcsa
veterán
válasz balazs1011 #885 üzenetére
Ha hibakód van, az a műszerfalon is látszik - felvillan a check engine. Kompressziómérés egyszerű és olcsó, egy próbát megérhet.
-
kcsa
veterán
válasz balazs1011 #887 üzenetére
330-ért motorikusan jót, magyar papírokkal? Jó vicc
Amúgy igen, mérőóra azt jónapot, kézzel tudod hajtani a variátor felől.
-
csongi
Topikgazda
válasz balazs1011 #905 üzenetére
Vagy csak te hiszed bogy fos es le huzod sajat motorod, olasz at kell elni ezt a temperamentumot
-
longwild
aktív tag
válasz balazs1011 #897 üzenetére
Olyan nem jöhet szóba, hogy ECU/MIU bekaksizott kicsit? Csak mert márkaszervizben nekem épp egy ilyet hoztak fel példának, miszerint annak az 500-asnak is volt alapjárati problémája (egyébként pedig pöcc röff és jó volt) és a MIU cseréje oldotta meg. A hibás alkatrészt még mutogatták is, a tulaj otthagyta nekik, ők meg etalonként kezelik...
Mondjuk valami miatt kicsit máskor, kicsit máshogy fecskendeztet be a computer? Nagyon elvetemült kérdés?
[ Szerkesztve ]
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
longwild
aktív tag
válasz balazs1011 #952 üzenetére
Az a baj, hogy jól felszerelt, lelkiismeretes szerelő nélkül ezt nem is fogod/fogjuk tudni. Két eshetőség van: gyári eszközök vagy oszcilloszkópos méregetések. E mellett elkötelezett hibakeresés, mert gyanítom, hogy a probléma nálad sem állandó, hanem bizonyos csillagállásnál fordul elő...
-
DigitXT
nagyúr
-
Logeeen
senior tag
-
DigitXT
nagyúr
válasz balazs1011 #957 üzenetére
És ha ez mind megvan, akkor... át kell alakítani 2T-re,
máris nem gond lesz a benzines olaj, hanem elvárás... -
longwild
aktív tag
válasz balazs1011 #1178 üzenetére
Szia!
A felső 20%-ba tartozik a robogód a fogyasztás alapján, de ez nem feltétlenül jelent bajt.
A zörgésről nem hallottam, igaz, nekem kisebb van. Még jellemző az első féknyereg környékéről jövő ciripelő hang 80-90km/h környékén. Nem az esetleg?
-
longwild
aktív tag
válasz balazs1011 #1180 üzenetére
Arra, hogy van akinek 4l korul fogyaszt. A tulajok kb 20%-a orulhet ennek.
A tulajok 50%-nak 4.5l a fogyi.
Megint kb 20% az, akinek 5l a fogyi.A maradek 10% eloszlik a 4 alatt vagy 5 felett fogyasztok kozott.
-
kcsa
veterán
válasz balazs1011 #1231 üzenetére
Már a motor stílusa miatt is jár rá az USA rendszám
-
huszi.gyb
senior tag
válasz balazs1011 #1410 üzenetére
Nézd meg a meghajtást. Én is azt hittem a kuplung csörög. Most úgy néz ki, a fél motoromat szét kell dönteni, mert a meghajtáscsapágy kuka
A konkrét motort nem ismerem, látni kéne, és elszórakozni vele (szétszedni, megmozgatni...) hogy kiderüljön mi az oka.
www.dongosofor.hu
-
longwild
aktív tag
Gyari adatok alapjan a legszelesebb pontjan 26,5mm ujkent es a minimum elfogadhato a 25mm.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz balazs1011 #1415 üzenetére
Igen, nekem 2 tengely van a kuplung mögött, valamelyik zörög. Elég kemény bontási munka lesz, úgyhogy mindet cserélem, ha már ott járok
Nekem akkor csörög, ha a kerék is. DigitXT-vel elég sokat szórakoztunk, mire rájöttünk, hogy nem is a kuplung az.
www.dongosofor.hu
-
sentinel
aktív tag
Kotyogó ,zörgő hang hallatszik,de az is csak akkor mikor alacsony fordulaton kis sebességgel haladok és esetleg egyenletlen az út.
Pont emiatt szenvedek én is a 200-as Beverly-el.
Szíj új, görgők újak, csúszka új, kuplung teljesen újszerű, harang is alig kopott, kuplungban a csapágyak teljesen simán futnak és 11000 a km csak. És egyenetlen úton megőrít az a kotyogás. Állítólag ilyen Álló helyzetbe előre-hátra mozgatva a kereket és csinálja, ha bemelegszik jobban. Hajtóműolajat is cseréltem persze és megfelelő mennyiség is van benne.[ Szerkesztve ]
-
longwild
aktív tag
válasz balazs1011 #1424 üzenetére
Szólj, hogy hol mikor hirdeted meg. Meg egy fennmaradt hibalistát is kérnék majd
-
sentinel
aktív tag
válasz balazs1011 #1424 üzenetére
A tiéd Beverly 500 ugye?
És szétkaptad a hajtóművét? Csak azért hogy megnézd milyen?
Te is azt figyelted meg hogy pl macskaköves úton menve, lassú sebességgel csinálja ezt a kotyógó hangot? -
sentinel
aktív tag
válasz balazs1011 #1427 üzenetére
Lehet megcsináltad már, de azért:
sík tárgy rá a tárcsára és fénybe nézd meg mennyire van megkopva. Nyilván ha mindenhol ugyanaz a hézag, ráfekszik rendesen, síkban van akkor még nincs megkopva
Görgőknél meg szintén a kopást nézném a tárcsán belül egy tisztítás után.
Szíj. Na ez jó kérdés. Lehet attól öreg hogy még nincs megkopva. -
Vazz! Csinálhattál volna akár egy videót is a szétszedésről.
Engem érdekelne. -
-Mosquito-
őstag
válasz balazs1011 #1436 üzenetére
Magyar vagy kintről behozott a gép?
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz balazs1011 #1436 üzenetére
Bocs, ha az előző beszólásom rosszul sült, el, tréfának szántam. Tényleg nagyon sajnálom, hogy ennyi szívás van a gépeddel, nagyon pocsék érzés lehet. OFF vége.
Na, lényeg a lényeg, ezek a csoda adalékok egyetlen célra "jók", a hibák elfedésére. Használtautó-nepper ilyet tölt a szétkopott sebváltójú, differenciálművű autóba eladás előtt, mert ez ideig-óráig leplezi a szétkopott dolgok hangjait. Magyarul csak "eladás előtt használandó", egyébként nettó önsz*patás, önbecsapás, jó pénzért. Pár hónap múlva úgyis nyekk lesz a kocsi, de az már "nem az ő sara". A legjobb szándékkal írom ezt.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-Mosquito-
őstag
válasz balazs1011 #1438 üzenetére
Akkor a látott Km-t kb x2,x3,x4 elkophatott a hajtásban a fogaskerekek ezért van nagy/obb holtjátéka és e miatt van magasabb hangja. Ha szétkaptad akkor ott megláthatod. A bontottal vagy szerencséd lesz vagy nem. Súrúbb hajtóműolajat próbálj meg beletenni. Csapágyakat látom átnézted/cserélhetted is. Kuplung pókban is ok? Ha végképp zavar ez a hang add el a motort.
-
-Mosquito-
őstag
válasz balazs1011 #1446 üzenetére
Ha jó a pókbak akkor hagyjad. Egyébként simán ki lehet kocogtatni óvatosan és be az újat. Sűrűbb olajat a gyári 75w-90 akkor vagy 80w-90,75w-140 [link] kérd ki egy olajos véleményét is.
-
balazs1011
aktív tag
válasz balazs1011 #1448 üzenetére
---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
balazs1011
aktív tag
most ilyen van benne,és a kerékem minimális a kottyanás.
[link]---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
sentinel
aktív tag
válasz balazs1011 #1446 üzenetére
Mi az a pók? Mit neveznek így?
Hogy izzot fel ennyire a kipufogód? És mennyit fogyaszt az 500-as neked?[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
Nem szerepel a képen a pók. De ha rajta van a kuplungon akkor kifelé jön ki. De ezt kézbe véve te is látod. Akkor marad 80w-90.
Kuplung pók. Az a három állású öntvény kosár.Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
-Mosquito-
őstag
válasz balazs1011 #1456 üzenetére
Ez már a fiatalabb gépeken van. Akkor ok ha cseréltél benne.
-
-Mosquito-
őstag
válasz balazs1011 #1458 üzenetére
Azt írtad tiltja a könyve. Akkor felejtős.
-
üszök
őstag
A körmöd elég csúnyán fested.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
sentinel
aktív tag
válasz balazs1011 #1463 üzenetére
Amúgy szakszervizbe vitted mutatni a robogód a zaj miatt?
-
sentinel
aktív tag
válasz balazs1011 #1465 üzenetére
Van, én sem voltam még ott, de Piaggio szakszerviz még attól van Jó kis óradíjakkal.
Én majd elmegyek egy robogó szerelőhöz, azt hiszem itt is volt linkelve és megmutatom. Csak nem tudom még mikor, mert messze van nekem. -
-
-Mosquito-
őstag
válasz balazs1011 #2886 üzenetére
Két egér kattintás kell és megtalálod méretet,egy árat..
-
longwild
aktív tag
válasz balazs1011 #2886 üzenetére
Robogoszij.hu
Mitsuboshit valaszd, az a gyari Piaggio szíj gyártója is...
-
csongi
Topikgazda
válasz balazs1011 #2892 üzenetére
Ket meret van.
Mikori a vas? De neked konnyu leszedned a deknit, es lehet latszik rajta az azonosito! -
-Mosquito-
őstag
Tényleg? Ezt nem tudtam,hogy kétféle szíj hossz és két fajta blokk/hajtás van hozzá.. Itt rajtad kívül senkinek sincs ilyen gépe.. De veszik a fáradságot és ki/megkeresik neked amit te keresel.
-
-Mosquito-
őstag
válasz balazs1011 #2897 üzenetére
Miért gondolod azt,hogy van valakinek pont ilyen évjáratú/cm3 gépe ami neked van? Arra vár,hogy valamit kérdezel akkor már lökje is az infót?! A nagy többség azt sem tudja mekkora görgő,milyen,mennyi olaj,mekkora gumi kell a gépedre!! Ha te nem tudod akkor ki tudja.. Mondom két kattintás után tálam a méretet és a szíj márkáját,neked is ennyi időbe került volna. De ha még mindig kétségek között vagy akkor felhívod a kereskedést/webáruházat.. Alváz/motorszám alapján már okosabbak lehetnek. Amikor voltak a problémád,írt valaki akinek volt/van ilyen típus a feneke alatt,és segíteni próbált?!? Nem,találgatott/ötletelt mindenki,hogy vajon mi lehet a gebasz.
Ebben a topikban minden nagyobb cm3-is robogót A-tól Z-ig megtalálsz aminek rendszáma van. Itt két darab egyformát nem hiszem,hogy találsz.
Amint látom még mindig könnyebb kérdezni mint saját magának megkeresni/utánajárni valaminekHa senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
longwild
aktív tag
A 2005-os 500-as Beverlyre van ketfele méret?
-
-Mosquito-
őstag
válasz balazs1011 #2901 üzenetére
Jesszusom,ebből ezt vontad le..?! Gratula!
-
longwild
aktív tag
-
kcsa
veterán
válasz balazs1011 #2901 üzenetére
úgy látom ma te dugtad a kisfőnököt a csalánba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest