Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#22568) sanzi89 válasza MasterMark (#22566) üzenetére


sanzi89
addikt

Megosztom kicsiny életem szociális problémáit, mert itt is felütötte a fejét az az általános vélekedés, hogy nem a kérdésre kell válaszolni, hanem megkérdőjelezni a másik problémáinak jogosságát - ahelyett, hogy átadnánk a helyet a csöndnek, ha már nem tudunk érdemben hozzászólni a témához. :U

Van egy VM (Server 2016) saját fennhatóságom alatt, amin van egy VPN kliens, amivel be tudok lépni az egyik ügyfél hálózatában. Csak így, és csak ezen a VM-en keresztül érem el a számomra szükséges hálózatot - magyarul máshova nem tudom áttelepíteni a VPN klienst -, pontosabban abban a hálózatban egy darab gépet RDP-n keresztül. A távoli hálózatban lévő gép a külső cég tartományának része, itt vannak a jogosultságok/programok/hozzáférések menedzselve, és csak itt. Itt telepíteni, érdemi beállítást elvégezni nem tudok, csak használni. Ha érdemben dolgozni akarok, akkor azt ezen a gépen tudom megtenni. Ugye a hatékony munkához a két monitort nem kell részleteznem. Mivel a VM-et csak a HyperV Manager-ből érem el, így az egész folyamat le van korlátozva egy monitorra. A kérdéses VM hiába saját fennhatóságom alatt áll, de a ügyfél hozzáférési rendszerében be van vonva az céges auditba a cég profiljából kifolyólag, így ide is csak korlátozottan telepíthetek fel akármit.
Ilyen TeamViewer-rel meg társaival most ne is fárasszatok légyszi. Amikor a VM-en csatlakozok a VPN-re, akkor elérhetetlenné válik a belső hálón, szóval RDP-n nem tudok rálépni, csak a konzol marad.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.