Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
egil2
csendes tag
Azt nézd meg, hogy nincs-e rossz sorrendben összerakva. Nekem Megane 1.9 dTi van, szemre nekem pont rosszul adta ki, hogy hová jön a tömítés. Aztán kitúrtam a szemetesből a papírját és rájöttem, hogy rosszul raktam össze.
Viszont hiába raktam össze jól, ugyan már nem rohannak a buborékok az üzemanyag csőben és viszonylag keményre fel is tudom pumpálni, mégis nehezen indul elsőre nagy hidegben. Ha 100m-t megyek és leállítom, akkor is pöccre indul, de ha ki tud rendesen hűlni, akkor nehezen indul be. Aksit már cseréltem, nem az a baj. Izzítógyertyákból 1-et kellett cserélni, jobb lett de nem tökéletes. Azért mégeccer szétszedem, nekem is ez jár a fejemben:-) -
-
rob210
Topikgazda
válasz
rayoliviero #63892 üzenetére
www.autoalkatreszed.hu
Olcsóbb is mint a filterabc -
rayoliviero
veterán
válasz
rob210 #63891 üzenetére
Az LS946 az nem a magasabb? A kocsi pedig Euro 5, akkor abba nem az alacsonyabb kell?
Már kezdek belezavarodni.
Könnyen lehet, hogy kell bele üzemanyagszűrő is, mert nem lehet tudni mikor volt cserélve.
A corteco tömítőgyűrű nincs a Filterabc weboldalán. Tudtok ajánlani olyan weboldalt, ahol van minden egy helyen?
-
rob210
Topikgazda
válasz
rayoliviero #63888 üzenetére
olajszűrő véleményem szerint ez kell bele.
LS946
Külső átmérő: 76 mm
Csatlakozó menet: M20x1,5
Magasság: 79 mm
A pollen pipa, de drága.
légszűrő (ez a Mann Purflux megfelelője, amúgy az is jó)
A1314
Egy kérdést pedig engedj meg, üzemanyag szűrőt nem kell cserélni?tömítőgyűrű corteco
#407711H -
válasz
rayoliviero #63888 üzenetére
Csavar nem kell, max. egy új alátét.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rob210 #63887 üzenetére
V.9 14-es szám
Akkor ez euro 5Kösz a segítséget.
Az alacsonyabb kell ezek szerint.
Jól választottam ki mindent? Olajleeresztő csavart sajnos nem találok Filterabc-n (gondolom az is kell) . Fékmesternek van elvileg. Csak Fékmesternél Mann filter van olajszűrőből és ha jól tudom a Purflux ajánlottabb, mert az a gyári.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rayoliviero #63884 üzenetére
Ez euro 5.
-
válasz
rayoliviero #63884 üzenetére
A FAP a DPF franszoáéknál.
Esetleg mérőszalaggal mérd meg, mekkora van bent. -
rayoliviero
veterán
válasz
forceberg #63881 üzenetére
Nem tudok róla, hogy automata start stopos lenne. Gombos indítás és leállítás van, de pirosnál nem áll le, üresbe téve (gondolom erre gondolnak a start stop rendszer alatt).
Purfluxnál egyfajta szűrő van, ahogy nézem.
A típus kiválasztásnál a FAP mit jelent?
rob210: Azt honnan tudom megállapítani, hogy Euro 5 vagy 6? A motorszámból kiderül?
K9KJ836 -
rob210
Topikgazda
válasz
rayoliviero #63878 üzenetére
Azt kell tudni, hogy euro 6 vagy euro 5 ös a kocsi az alapján különböző a mérete a szűrőnek.
(magassága)Az euro 6 os start stoppos.
-
válasz
rayoliviero #63878 üzenetére
Ha nem S-S, akkor Mann W79 kell neked.
A W7032 magasabb, de az elkerülő szelep 1 barnál nyit 2 helyett. -
Nemo1001
aktív tag
válasz
NdrewSunix #63877 üzenetére
helló neked menyit eszik az 1.9-es autód?persze lábtól függ tudom nem sportos vezetésre gondoltam hanem átlagos vezetésre városban vagy városon kivűl.
-
rayoliviero
veterán
Rendelni akarok pár alkatrészt és a Fékmester az alábbit írta az olajszűrőre Renault Megane 3 2011 évj. 1,5 dci 81 KW):
Olajszűrő (Start-stop funkcióval szerelt járművekhez)
• MANN Br. kedv. ár: 2660 Ft/dbOlajszűrő (nem Start-stop funkcióval szerelt járművekhez)
• MANN Br. kedv. ár: 1880 Ft/dbMás helyen nem láttam ilyet, hogy olajszűrőből van kétféle. Tudtommal 2011-es Megane 3 dci-ben nincs is start stop rendszer. Miért írhatták akkor ezt?
A Filterabc-t néztem még, de ott nem találok olajleeresztő csavart.
-
NdrewSunix
őstag
Sziasztok!
Újabb dolgot észleltem az autómnál. (Scenic 2, 1.9 dci)
Az elektromos kézifék behúzása során egy hangosabb, kattanó hangot lehet hallani.
Azaz hallható ahogy behúzza majd a végén egy nagyobb kattanás.
Valaki tapasztalt már ilyet vagy esetleg van elképzelése mi lehet ez?
Viszem szervizbe a műszaki miatt majd a hónapban, remélem addig kibírja még.Ndrew
-
BigBlackDog
veterán
válasz
sonny007 #63874 üzenetére
4. A váltóbox műanyagát én leoldottam és hátrahúztam. Ehhez kivettem a hamutartót, ami alatt volt egy csavar, illetve a burkolat végén kellett két még csavart kitekernem, ha jól rémlik. Ezután elől, a lábtérnél kellet kicsit kifelé húznom, hogy kipattanjon a rögzítés. Így már mozgott és alulról ki tudtam nyomni a központi zár kapcsolóját, amiről lehúztam a csatlakozást. Talán még a szivargyújtót és a vészindex kapcsolót is le kellett húznom és ezután már hátra tudtam húzni eléggé.
Ha a fűtéspanelnek kioldottad a két csavarját, akkor emlékeim szerint felfelé nyomva kipattan a helyéről, majd hátrafelé alul ki tudod buktatni (ehhez kell hátrébb húzni a váltóbox burkolatát). Ha kint van, akkor a hátoldalán már látod az izzók foglalatát. Én egy hegyesebb fogóval óvatosan kicsavartam ezeket és ment mindkettőbe az új izzó.
-
sonny007
tag
Sziasztok! Összeszedtem pár kérdést amire aki tud kérem válaszoljon, segítsen
A termékeket az interneten szeretném beszerezni (akár új, vagy jó állapotú bontott is érdekel.)Az autó típusa: Renault Thalia 1.4 16V (2001)
1: Utastéri belső lámpát merre tudnék vásárolni, komplett foglalattal kellene.
2: Az üzemanyag szűrő cseréjéhez a tankból le kell engedni az üzemanyagot vagy nem?
3: Hátul a középső biztonsági öv sajnos nem jó se a bal oldali, se a jobb így aki középen ülne nem tudja bekötni magát. Tehát oda érdekelne az övek.
4: A rádió alatti konzol ahol a fűtés állítási lehetőségek találhatóak sajnos a háttér világítása nem jó. Alul 2db torx csavar fogta ki is tekertem de sajnos nem bírtam a konzolt így se kiszedni, hogy égőt tudjak cserélni. Ezzel kapcsolatban tanácsot szeretnék kérni, hogy lehet onnan "kibogarászni" a konzolt az égő cseréhez.
5: A szervokormány folyadékját miként lehet lecserélni? Merre találok leengedőt (ha van). Ha nincs akkor hogyan tudnám lecserélni?!Köszönöm szépen mindenkinek a segítő készségét. Az évben az első posztom, úgyhogy BUÉK minden kedves Renault tulajdonosnak és hosszú probléma mentes km-ert kívánok
-
rob210
Topikgazda
Egy 25 torx kulcs, kiveszed a középső csavart.
Hosszú aztán az egész fedél lejön.
Persze miután a vezetékeket a gyorscsatival leoldottad.
Ha a kezedben a fedél látni fogod, hogy a csészében benne van-e a tömítés.
Szerintem az lesz a baj, hogy kihagyták, vagy nem cserélték le. -
Newlachka
őstag
tudna valaki dobni egy biztosíték tábla leírást, vagy hogy melyikhez tartozik a belső világítás biztosítéka?
-
Newlachka
őstag
-
Newlachka
őstag
srácok, mennyire macerás kivezetékelni a belső tér világítását?
bizti tábla át lett nyálazva,minden oké,de egy deka beltér világítás nincs.
Annyit tudunk,hogy az ajtókárpitok ki lettek sötétre cserélve,benéztünk egy mögé és nincs ajtóvilágítás kábel.
Tavasszal szét lesz szedve,de vajon hol lehet a kábel?Mennyi lenne a költsége kb?
Csomiban van világítás,csak az ajtókban,és a felső világítás nincs.
Rob mester? -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
F9Q710 98 Le Motor
Milyen robbantott ábrát szeretnél?
Az egy csésze egy fedél egy leszorító csavar és egy O gyűrű amit a szűrőbetéttel együtt cserélni kell.
A csere után pedig nyomatékra meghúzni.
Két lehetőség van, vagy túl lett húzva és megrepedt vagy eldeformálódott, vagy nem lett eléggé meghúzva. -
Plero
aktív tag
B.Ú.É.K.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Laguna 1 Ph2 2000 évi 1.9dTi. A kézi üzemanyag szivattyút üzemeltetve nem keményedik fel és a gázolajszűrő házon felül , oldalt szivárog a gázolaj. Erre azért van szükség , mert reggel a -10 fokban nehezen indul. Amikor már beindul akkor már napközben nincs szükség rá, mert pöcre indul.
Jó lenne látni a gázolajszűrő házról egy robbantott ábrát. Tud nekem valaki segíteni? -
rob210
Topikgazda
Szakszervíz és alapjárat beállítás egy 16 szelepes clion ez most újévi tréfa.
Ha nem az akkor ne vidd szakszervízbe, mert nem értesz hozzá és nagyon drága lesz!
Diagra kell tenni azonnal kiderül mi a baja.
Kontakthibától kezdve bármi lehet, de mindenképpen valamilyen elektromos nyűge van. Filléres dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest