Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
[link] Sajnálatos balesetben mutatta meg tudását a Senic.
-
tresh
veterán
Reggelt

Rönósport power

-
rob210
Topikgazda
Nem vagyok véresszáju fanatikus, de kezd sok lenni a suzuki HSZ.
Pedig mond mindenki amit akar a suzuki válság 4 kerekű joggal nem nevezem autónak.
Sok ember közlekedését oldja meg de én nem ültetném bele a családom.
Mielőtt bárki el kezd kövezni a kazashi vagy mi a tököm kivételével mindegyikben ültem mindegyiket vezettem.
A motorjuk kikezdhetetlen, tényleg szívós jó konstrukciók kivétel nélkül, de ennyi itt vége is a suzukinak számomra. Kényelmetlen kicsi élhetetlen puritán ocsmány mind.
Azt mond mindenki amit akar engem erről nem lehet meggyőzni, mert mint írtam próbáltam őket.No és nem utolsó sorban ez a Renault topik!

-
AMD Power
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Durva az biztos. Bár azokhoz már messze nem olcsó az alkatrész.
Egy ilyen Swifthez amit én néztem 15e Ft egy komplett vezérlés (vízpumpa nélkül). Én ezt majdnem 50% megtudom venni ha ne adj Isten kell. De a többi cucc is vicc hozzá. Munkadíj nélkül egy 100e Ft-ból komplett nagy szervizet csinálok egy ilyen autón. Vezérlés, olajok (motor, váltó) , szűrök, fékek , futómű stb....
-
ESP
őstag

-
FerNandor
őstag
használ itt valaki hankook gumit?
úgy tünik azt fogok venni majd nyáriban. K425 Kinergy eco. 17450Ft 205/55R16 ingyenes szállítással. -
FerNandor
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Múltkor ESP linkelt be Swifteket, azok tök jól néztek ki. És ezekröl azt mondják, hogy tényleg olcsó hozzá minden, megbízható, meg nem sok minden tud tényleg elromlani rajtuk.
De az is durva, nem tudom ki linkelte, hogy 2006 körüli swiftek vannak 900ezerért. eléggé lement az áruk, nem? -
tresh
veterán
Valakinek nincs véletlen képe megane 1 ph 2 óraegység hátsó csatijairól?

-
tresh
veterán
Jut eszembe mostani jogállás szerint ha nem olvasható a motorkód akkor kapok egyet matricán azt csók?

-
giigz
veterán
Valaki biztos azért vesz 1.9 TDI-t, hogy évente 17k km-t menjen vele... 365k az már reálisabb, bár az az évi 24k km sem kifejezetten indokolja, hogy dízelt vegyen, persze ha hosszútávra gondolkozott, akkor megértem.
Én akkor vennék egyébként dízel autót, ha évente legalább 30-40k-t mennék, az meg 15 év alatt 450-600.000 km...
-
tresh
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Azért a 99 es évjáratúak már bőven jók de szigorúan 1.3 benya

Nem tudom miért de tényleg egyre jobban fáj a szívem egy ilyenért és még ezt a peros szint és elnézném neki annak ellenére hogy nem szeretem

egy ilyen kéne nekem azt hiszem -
AMD Power
titán
Én sajnos a legjobb esetben is csak 97-99 közöttit tudnék venni. Azok meg messze vannak nagyon a Swift 3-tól. Főleg ami a biztonságot illeti.
Az tuti ,hogy a Renault kényelemben verhetetlen. De 1x nincs rá pénzem és fenntartani sem tudnám. Még akár egy M1 sem. Arról nem is beszélve ,hogy egy faék Suzukin 100e komplett generált megcsinálok. És utána x évig semmi. Ez kell most nekem.
-
tresh
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Nekem a swiftel semmi bajom főleg a 2004-től gyártottakkal 1 hónapig használtam szerettem nagyon
De azért egy különbség volt a röncimhez képest az a kényelem minden másban vele azonos vagy jobb voltNekem a következő jelölteim:
Rönci marad >>motor csere
Rönyó 2.0 liter coupe 2000-es körüli évjárat
Audi A4 1.9tdi b5
pözsó 406 2.0 literBár francia autóim ellenére nagyon gondolkozok hogy audi lesz a következő, csak asszonyt is rá kell beszélnem hogy szép az az avant a4
nem szereti a kombikat nekem meg mostanába azok a gyengéim 
-
AMD Power
titán
Érdekes én a kis Clioban nem "féltem". Pedig aztán az sem a biztonság mintaképe volt. A Polo már jóval masszívabb volt. De azt meg nem szerettem. Mint ti is tudjátok 99% ,hogy ha most veszek autót közeljövőben akkor az egy Swift lesz. Pedig én nagy biztonság *uzi vagyok. De ez az ésszerű választás Jelenleg nekem.
-
FerNandor
őstag
én vezettem wagonrpozitívat, amikor összetört a cliónk, csereautóként. kb 1 órát, utána visszavittük (de nem az autó miatt, hanem, mert nem kértünk a "nagyon készséges" javításukból és kárrendezésböl)
igaz, hogy az bérautó volt, úgy is nézett ki, olyan is volt, de azt hittem kb, hogy 40-nél kisebb kanyarban borulunk
akár bérautó volt, akár nem, számomra az egyik legszarabb autó a világon
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
Nem a légzsákokra értettem.. Nem egy autóm volt amibe nem volt..
Hanem mondjuk a futóműre,fékekre.. azért egy új swift alatt komolyabb fék van

Illetve hely kínálat terén is a swift a nyerőbb a wagonR egy szempontból jobb jobban pakolható a magassága végett
azért ez megnyerőbb mint a wagonR(#16256) MMA87 : azért a megane a 2lteres motorral kb 1,2 tonna, és ha van alatta normális fék +futómű, meg gumi..nem fogja 130nál se dobálni a menetszél

-
biker
nagyúr
az emlegetett renault express keskenyebb kb 5centivel, rövidebb és 13-as 145-ös gumikkal és mentünk vele. ahhoz képest ez is feljebb van

kevesebb biztonsági felszereltség..
menet közben mit érzel a 6 légzsákból? mert ez nem deréktámasz, hogy érezd. max mentális kérdés.
kispolskiban én is szarul érzem magam, ellenben gokarttal 90-el nem félek -
tresh
veterán
Bocs, de ne vezess. semmit, ha félsz egy autóban 80-al
Az a baj hogy csak abba "féltem" (mondjuk úgy hogy a biztonsági érzetem szinte nulla volt) és itt
nem a vezetésről van szó hanem arról hogy rövidebb tengelytáv ,gyengébb futómű,vékonyabb gumik,nagyobb légellenállás..kevesebb biztonsági felszereltség.. ízlések is pofonok ezért írtam hogy akkor inkább egy új swiftet nézzél..ok, nem egy passat/laguna, ami a 4,5m hosszával és 205-ös 16-os gumikon tempomattal autópilótaként megy előre egyenesen, de ne szarozzunk le semmit, ha nem tudunk vezetni.
Nem tudom hol szaroztam le..de akkor legyen így és nem is tudok vezetni...senki nem mondta hogy laguna/passat-hoz kell nézni.. de sejtettem hogy a lényeget nem sikerül majd belőle kihámozni csak azt hogy szerintem szar..pedig nem ezt írtam szimplán megjegyeztem hogy a biztonság megtartása végett nem választanám azt,főleg egy senic után...
Azt megértem hogy csalódtál a renault-ba de hidd el az nem a márka sara hanem a gazdájáé akitől vetted..
Mellesleg én csak felhoztam pár érvet hogy miért nem venném a wagyonőrt és miért gondolkodnék inkább már egy új swiftbe ha ebben a kategóriában nézelődnék..
(#16254) MMA87 : És a 2literes 150 pacis autohoz biztonsagos lesz ez a kasztni
Csak mert a WagonR-ben feltel,akkor abban is fogszCoupe megane 2.0liter van az egyik srácnak itt meló helyen vezettem nem egyszer full gyári észre se veszed hogy 100-al mész...mellesleg szerelték ezt a típust is 2literes motorral..így nem tudom hol lesz sok vagy kevés hozzá..ahogy írták egy jó futómű alá és vígan fog rohangálni..meg nem gyorsulni akarok vele csak azt akarom hogy legyen tartalék a gépbe ha meg kell indulni

-
biker
nagyúr
A vagyönörös (aka wagonr+) dolgot azért írtam mert volt szerencsém egybe utazni ,utána sx4 be és lefostam a gatyám 80-as temponál...gyerekkel én tuti nem vállalnám be és most lehet kövezni motorikusan kiváló gépek tényleg igénytelen dinamikus jó cucc de a biztonság még mindig gyenge.
Bocs, de ne vezess. semmit, ha félsz egy autóban 80-al
vezettem Renault express-t egy évig, kisebb tengelyáv, 13-as kerekek, úgy koválygott mint gólyafosh a levegőben, mégis mentünk vele 130-alés volt 2005-ös corolla kombim, amivel egy szélviharban 60-al majdnem lerepültem az útról az oldalszél miatt, mégsem az autó hibája volt.
ok, nem egy passat/laguna, ami a 4,5m hosszával és 205-ös 16-os gumikon tempomattal autópilótaként megy előre egyenesen, de ne szarozzunk le semmit, ha nem tudunk vezetni.
Biztonság gyenge. nem célom összetörni. mellesleg a renault ok, biztonságos, kb 30-al belementünk egy lexusba, 1m feletti kár, miközben lábon járt az autó. normális dolog? nem...
francnak 300 elektromos kütyü bele, ha ebből 200 meghibásodik rendre?a rohadt fűtőventillátoros esetet nézve: 10A tranyó van a power modulon, miközben a motor 140W-os (12A max) és 40A-el van biztosítva a kör. normális???
-
tresh
veterán
Eddig helyes
Nem akarom az elejét is megmutatni mert úgy túl egyszerű 
ESP: második rönó autóm van nem azt mondom hogy egyiket se kell kellett rendbe tenni a hanyag előző tulaj véget.. de még soha nem hagyott az út szélén.. és nem 2 km megy per nap
Rönóból dieselt meg csak nagyon leinformálható előéletűt vennék amúgy csak a benzin és szívó.. én csak azt sajnálom hogy nem 2 litereset vettem
De szerintem jövőre csere lesz vagy átépítem és megy a mostani kaszni alá a 2liter 16 v azért az a 150LE már jól szaladgál a megane alatt 
-
tresh
veterán
Azért kollega a vagyonör után a senicet mindenbe vissza fogod sírni
kényelem ,biztonság stb motorikus részekbe ne menjünk bele mert ez sok össze tevőtől függ.. de ha a biztonság a fontos akkor inkább egy új 2005-6 os Stift vagy egy 99-es megane ph1 8 szelep benya ...A vagyönörös (aka wagonr+) dolgot azért írtam mert volt szerencsém egybe utazni ,utána sx4 be és lefostam a gatyám 80-as temponál...gyerekkel én tuti nem vállalnám be és most lehet kövezni motorikusan kiváló gépek tényleg igénytelen dinamikus jó cucc de a biztonság még mindig gyenge..
ez meg robnak találós kérdés estére..vajon mi van a képen
?
Erre tényleg 0ft-t kell költeni.
ESP: olyan nincs
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ESP
őstag
Vannak kapcsolataim ott
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha 1ért odaadják azt csiripelték a madarak, hogy van hozzá téli gumi felnin. Azt szvsz bele lehet alkudni meg az átírást simán.
Aki 1M környékén keres autót és nem csajozni meg vagánykodni kell neki az jól jár vele. Erre tényleg 0ft-t kell költeni. -
ESP
őstag
Tudni illik mennyiért?
Budaörsön a Suzuki Világban van egy kurva jó vétel most.
2005-s kombi liana 36***km-el. Makulátlan kívül belül. Szinte új autó. 1M-re van kitéve sztem 900ért elhozható.
Elgondolkoznék rajta
Arra költeni nem kell egy darabig. Hétvégén néztem meg miután kipróbáltam a kizashi-t
Tárcsáknak semmi válla, gumik is elfutnak még egy szezont.
Itt is van -
_NCT
addikt
Hát a VW alsó-közép kat. autói sosem a kényelmes üléseiről voltak híresek. Én futárkodtam WagonR-el, nem volt annyira rossz az ülése, kényelmesebb mint egy IV-es Golf-nak. Bár Audi A6-ban ültem, igaz régi 1998-as, de full-full extra, na abban olyan bőr ülések voltak, h majdnem beszartam.... Életem egyik legkényelmesebb autója volt, de az egy más kategória.
-
_NCT
addikt
Hát nem, de igazából már (lekopogom) nincs hibalehetőség, ami miatt tönkremehetne az autó. Apróságok lehetnek, de a kuplungot teljesen mindenestől felújítattam (kuplungmunkahenger is), a vezérlés szett a segédberendezésekkel együtt + váltóolaj + ablakmosó szivattyú (ami szintén típushiba) + tükörállító kapcsoló + tavaly volt a nagyszerviz, új gyertyák , asszem gyujtótrafó is volt cserélve, olaj az kb eddig 6-7 ezret futott (3ezret vertem bele 2 hónap alatt + előző tulaj). Én nagyon remélem, hogy mostanában nem kér extra kiadást, mert megadtam neki ami jár, nem utángyártott és nem is bontott alkatrészeket, hanem gyárit.
Gyakorilatilag felújítottam az autó nagy részét.
Védelem 150k körül volt, de így nyugodtabban alszom és hagyom az állomáson.
Szóval elmondhatom, hogy mindent megtettem, hogy hosszú távon szolgáljon. Persze kopó alkatrészek lesznek, azon felül gondolom a dolgokat.

biker: hát ennyi km-ért tényleg szívás volt megvenni a dízelt, persze nem tudhattad hogy sérved lesz, ez szívás :S Próbáltad már a Wagon üléseit hosszú távon? Nehogy aztán meg az legyen a gond. -
biker
nagyúr
Amúgy a diesel autót kihasználtad? Mert a Wagon úgy tudom benzines, vagy abból is a diesel-t választod?
úgy indult igen, de a havi futás a 2. sérvműtét után 5000-ről 2000-re csökkent, jórészt így:
reggel indít, ovi, 2,5km, leáll
indít, 2,5km haza
délben indít, 3km, asszony vonathoz, majd haza 3km
du ovi 2x2,5km
este asszony 6kmhetente 2-3x volt egy 50-80km-es út
ez nem egy vgt-s dci-nek való futás, egr kormolódik, stb
-
biker
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy ha elfértek a vagon R ben akkor minek volt a scanic?
1: elől a fejtér nagyobb a WR-ben mint a scenicben, én magasan szeretek ülni
2: hátul a gyerek elfér
3: a csomagtérre rá tudom fogni, azért nem hordom a szerszámokat, mert nem fér el. folyamatosan 150kg túlsúlyal rohangáltammegoldható hogy elférjünk, mert a scenicben a csomagteret elfelejthetted, koppra tele volt, a kocsi maradék tere annyi, mint a wr üresen

Elég lett volna egy megane ami azért jóval kevesebbszer hibásodik meg tapasztalatom szerint.
No ezt mire alapozod? kb ugyanaz a technika, legalábbis ami nekem elromlott, az 99% kompatibilis, így ez a kijelentés nem helytálló
egyébként nem elég, a megane 10cm-el alacsonyabb mint a scenic, a wr 10-el magasabb mint a scenic
-
_NCT
addikt
Az derék...Én 1M-ért vettem a kocsit (1.050.000) és eddig 500-at tanpsoltam el rá, abból kötelező rész 300 volt....). Szóval nyugi, van aki szintén "szeret" költeni rá. Igaz én most abban reménykedem, hogy megáll a dolog és nem kell költenem rá nagy összeget.
Amúgy a diesel autót kihasználtad? Mert a Wagon úgy tudom benzines, vagy abból is a diesel-t választod?
-
_NCT
addikt
Amennyit te szivtal a renyoval,el is hiszem,h meguntad. Meg szabad kerdezni megkozelitoleg mennyi penzt ontottel bele?
Amugy kivanom h talald meg a szopasmentes autot. Mellesleg sutyukival is megszivhatod,meg nemettel is.... WagonR mennyiert kapod meg?
En ha ujra tehetnem Corolla-t vennek,vagy Auris-t.Ha csalad lesz akkor meg Avensis. Igaz ezek bo 600-al tobbe lennenek,mint a mostani autom + atiras +vedelem. Tehat nem panaszkodom (még) annyit,rgy millaert nem varok hibatlan kocsit. Lehet,h meg lesz az elso hetem,mikor nem megy semmi sem tonkre benne

-
biker
nagyúr
1.125e -ért ment el. meguntam a szarakodást, amikor a 3. renaultban fagyok sz@rrá, akkor már unalmas
Renault express: fűtéscsap szabályzó hiba
Scenic I.: radiátor eltömődés
Scenic II.: fűtőventllátor power modulhát köszi...
ez csak egy példaSuzuki WagonR+ lesz az utód, két csavarhúzóval megszerelem a bokorban kb

-
biker
nagyúr
Köszönöm hogy 2 évig a meganeklubba tartozhattam, a kocsi már másnál hegedül, én mostmár csak belepofázok itt a dolgokba, de igazi outsider lettem
Legyetek jók ha tudtok, és vigyázzatok a puntzijeles autókra
-
rob210
Topikgazda
Kár hogy ebből nincs manuális 6 sebességes.
Legalábbis egyenlőre nincs.
-
Reaper04
aktív tag
Mit találtam

Ha akar valaki Szállítósat játszani, akkor ilye számkódos indításgátlót mindenképp be kell szereznie
Katt -
FRENK1988
veterán
Az enyém évente 1x látja amikor olajat kell benne cseréni. Na meg persze mikor kiég a tompított (de az másfél évente van)

-
rob210
Topikgazda
1.6 benzin.
89150km-el sikerült produkálnia.
De mint a gyártó is írja 5 év vagy 150.000kmer. -
rob210
Topikgazda
Na nem riogatás képen írom, de amit már annyiszor említettünk.
Most derült ki a kollégám VW turanján még a gyári azaz 8 éves vezérműszíj volt.
Múlt héten hazafelé sikerült elcsattintania, ez a szerelőnél ki is derült, meg is van a költség 224.500.- lesz a vége és mondhatni rohadtul olcsón megúszta.
Ha időben kicserélteti akkor kompletten 67.200.- lett volna szűrőkkel olajjal együtt.Egyszóval ne spóroljatok a vezérlés cserén, mert nagyon meg lehet cumizni!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 100%
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy s21+ 5g
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

swift vs clio nalam a clio nyerne es nem azert mert rönó

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem akarom az elejét is megmutatni mert úgy túl egyszerű
De szerintem jövőre csere lesz vagy átépítem és megy a mostani kaszni alá a 2liter 16 v azért az a 150LE már jól szaladgál a megane alatt