Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0Dair
senior tag
Sziasztok!
Nagyon jó ez a topik, gondoltam bátorkodom és kérek Tőletek egy kis segítséget, mert kacsingatok a tuning felé (a topik tehet róla ), de a P4-es időszak óta nem állítgattam a biosban a bootoláson kívül semmit.
A konfig:
Lap: Intel X58 "SmackOver" Extreme DX58SO
CPU: i7 950 (Alpenföhn Matterhorn hűtő)
Mem: 3x2Gb Kingmax 1600 (FLGE85F-B8KJ9)
VGA: 5850Igazából ettől a fesz emelős mizériától ódzkodom laikusként.
A memóriának van egy a lap által beállított 1600-as mód, de CL9-es és fix feszeket ad neki.
Az odáig oké, hogy átrakom 8 8 8 24-re, de a többi szám nem számít?Tudnátok segíteni, hogy a szimpla 1600MHz-hez mennyi feszt adjak neki, vagy tesztelni kell állandóan mindegyik értéken?
Igazából bárminemű tapasztalt jó szorzó, fesz stb értéknek nagyon örülnék a cpu-ra, ramra, uncore stb-re vonatkozóan akinek hasonló.Előre is köszönöm a segítségeteket, addig tágítom az agyam, mert ez egy külön művészetnek tűnik.
-
M0Dair
senior tag
Üdv Urak!
A segítségeteket kérném tuning ügyben, mert még zöldfülű vagyok és nem tudom jók-e így a beállításaim... stabilnak stabil, de örülnék ha egy hozzáértő is átnézné és ellátna plusz tanácsokkal.
A konfiguráció:
Intel X58 Extreme DX58SO
i7 950 & Alpenföhn Matterhorn
3x2GB Kingmax 1600MHz (CL9)
Sapphire 5850 1GB
Corsair TX650 V2
Samsung SpinPoint F3 500GBA fotók jelenlegi állapotról (mindenféle kiigazító "értéknek" nagyon örülnék):
-
M0Dair
senior tag
Üdv Urak!
Gyors kérdés.
i7 950 3.8 (19*200)
A vcore 1.225 (1.2 dropolva).
Az uncore 1.35 soknak számít 3.8-on? Mennyi kéne kb az ideális legyen 3.8GHz-en?
18x-os a szorzója... mem 6x (1600-on megy)Köszönöm!
-
M0Dair
senior tag
válasz ThodEE #30398 üzenetére
Nem a vcore-ra gondoltam. Azon nálam 1.15-ön megy 3.9GHz-et droppal. Nálad nagyon sok az az 1.328, ennyit sokkal kevesebb fesszel is bírnia kéne, szerintem vedd lejjebb és tesztelj.
Csak az uncore-al kell szórakoznom, mert azt nehézkes belőni ezen az Intel Extreme lapon.[ Szerkesztve ]
-
M0Dair
senior tag
Üdv!
Egy gyors kérdés.
i7 950-et húzok egy Intel SmackOver lapban.A turbo-t alapból kilőttem, a SpeedStep-et kilőttem. A CPU C State-et és a C1E-t is érdemes (ki kell) kikapcsolni?
3.8GHz-en 1.18V a vcore.
A mem szorzó 8x (így megy 1600MHz-en a ram és 1.65V fix), az uncore 16x.
Az uncore-t emelhetem többre is mint a mem szorzó duplája? Tehát 19x még beleférne 8x-ös mem szorzó mellett? 1.3V-nál nem nagyon akarok többet adni.Köszönöm!
Kellemes estét az Uraknak!
-
M0Dair
senior tag
Üdv Urak!
Érdeklődnék, hogy 24/7-re jók ezek a beállítások?
Érdemes ennyi QPI?
Uncore elég, vagy ennyi qpi/vtt-hez nem ártana több unc, rossznak számít?
Nem akarok nagyon tuningolgatni, csak legyen összhangban minden, hajtsa ki magát a rendszer és amikor netezek ne maxon menjen, tehát takarékos, de legyen benne szufla ha kell terheléskor.
Ezért nem kapcsolgattam ki ezt-azt.Konfig:
Intel X58 Extreme DX58SO
i7 950
6GB Kingmax 1600MHz
Ati 5870QPI 7.885
Uncore 3.383 qpi/vtt 1.35v
HT stb bekapcsolva.
161*24 (az a baj, hogy ha kézzel állítom 21-re pl, már nem állítja dinamikusan lejjebb az órajelet ha nincs terhelve és így többet eszik... vagy van erre megoldás? )
3900MHz körül úgy véltem bőven elég
memó 10x 1611Mhz 1.65v
uncore 21x -
M0Dair
senior tag
Köszönöm szépen!
De nem értem, ha lejjebb veszem a QPI-t (csak a szorzóját), némileg lassabbak az Nvidiát igénylő játékok. És ezen meglepődtem. Egyértelműen csak akkor ha a QPI-t 36-ra teszem pl és nem lap hiba, mert más lappal is ezt tapasztaltam. Vicces, nem tudom miért van.
[ Szerkesztve ]
-
M0Dair
senior tag
Üdv!
Az lenne a problémám, hogy úgy tudom a QPI-nek minimum duplájának kellene lennie az uncore értékének.
Jelenleg (i7 950) 1.35v-on 3775 az uncore-om, de a QPI-t csak 3610 környékére tudtam feltornászni max szorzójával.
Ez nem maradhat így akkor sem ha stabil?Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
M0Dair
senior tag
Lenne egy érdekes kérdésem, hátha valaki tud segíteni.
Szeretnék úgy tuningolni a jelenlegi Intel lapomban, hogy netezés, letöltés stb. közben ne menjen maxon a cpu. Ez jelenleg így van, mert 1900-2000Mhz-re leveszi és ha kell felpörgeti 3900Mhz környékére. A feszültséget így tökéletesen lövi be mind maxra, mind pedig csökkentettre. A probléma az, hogy így cpu szorzót nem tudok állítani, illetve feszt se, mert akkor nem dinamikus és nem veszi vissza, mindig maxon megy adott feszen. Tehát így most 23+1es szorzóval 163bclk-t adok neki, 3900Mhz körül pörög ha terhelem. Szeretnék kicsit még húzni rajta úgy, hogy dinamikus maradjon, de akkor már nem emeli hozzá igazán a feszt normálisan ha több BCLK-t adok neki. Megtudom úgy oldani, hogy belövöm a max órajelet fix fesszel, de ha nem terhelem dinamikus legyen és levegye? Mit kéne állítsak? Igazából az 1600-as memót szeretném még kicsit feltornászni (de 1.66v-ig nem tudom mennyit menne, többet nem mernék adni), meg a cpu-t, de jó lenne az a dinamikus cpu bizerge továbbra is, hátha valaki tud segíteni.Jelenleg:
23+1 / 163bclk - CPU 3916Mhz
Unocre 3760Mhz / 1.325v (23x163)
QPI 3916
Memó (10x) 1632MhzA konfiguráció:
Intel X58 Extreme DX58SO
i7 950 & Alpenföhn Matterhorn
3x2GB Kingmax 1600MHz (CL9)Azt a Dynamic CPU Voltage Offsetet kéne állítgatnom, hogy adhassak még rá, vagy az nem erre van? 6mV a következő lépcsőfok a 0 után egyébként. Bárminemű segítséget előre is nagyon köszönök! És BÚÉK!
BIOS kép:[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bestbuy játékok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest