Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldJohnny66
tag
-
OldJohnny66
tag
Köszönöm, de ez már nagyjából képben van. Azt hiszem hülyén tettem fel a kérdést, mert az "AzŐsgén" problémájára vonatkozott, (meg persze rám is ,mert [ezt] nem értem, hogy itt már húzva van a proci és ennek ellenére is 533MHz-t ír az SPD, plusz az 5.-ik sor üres, ahol a 809,5MHz-nek kellene szerepelni (szerintem). Bocs, ha túl érthetetlen vagyok, de mégis érdekelne, hogy ez miért van így?

-
MPowerPH
félisten
Hát, az aranyozott csatlakozó is ajnározva van, pl. a HDMi kábelemen is aranyozott, majd 1k-val drágább volt mint a sima. Vette volna meg a fene, de 5m-esben nem volt, csak ilyen.
Szóval ehhez a részéhez nem értek igazán. EVGA hangoztatja asszem, hogy mennyi aranyat használtak fel a lábaknál. Azt, hogy mit számít ez valójában, nem tudom. Tisztább/erősebb jel?
hekkerman:Hy.
Itt tedd föl a kérdésedet, ez a topicja. Egyébként hirtelen megállásnál általában a lap fogy el, nem a proci. Tehát ott kell keresgélni a megoldást. (nem akarok hülyeséget mondani, i3-al nem volt még dolgom, csak i5-el.) -
Erdei88
veterán
-
HSM
félisten
Jó, a windóz belépő kód meg védelem egy kalap ***. Ezt ne hasonlítsuk már a komplett partíció 256 bites AES titkosításához....

Igen, alaplapi mércével mérve elég jól szól a 889a, ha megfelelően rakják össze a lapot alatta, átlagos igényeket bőven kielégít. Meg jó a driverháttere is, szóval jó cucc, de a közelében sincs egy komolyabb hangkarinak se szolgáltatások, se hangzás terén. Mondjuk ez nem is elvárható, mivel egy jobb hangkari simán megvan 40-50 rugó, vagy akár még ennél is jóval több, nem fognak ilyesmiket rárakni egyik lapra sem. Nekem az SW5.1-5000-es Geniuson SEMMI nem hallatszik ki, a FLAC-ot alig lehet megkülönböztetni a 320-as MP3-tól.
Ellenben az évekkel ezelőtt szűk 15k-be kerülő Sennheiser fülesemmel hallgatva a különbség ég és föld hangzásban az Auzen X-fi és az alaplapi hang között, akár egy közepes MP3-mal is... Sokkal tisztább, dinamikusabb. Sokkal jobban kihallani a hangokat, volt, hogy új hangszert is felfedeztem egy-egy zeneszámban...
Pedig csak sima 16bit 44,1Khz-es zenei anyaggal néztem, nem is 24bit 96Khz...
Amúgy a 7-8 éves Audigy1-em is tudott szebben szólni, mint az alaplapi 889a, ha odafigyeltél a hülyeségeire, ez a durva... -
AirBooms
addikt
Nincs itt szó bárkinek is a véleményszabadságának megvonásáról...
Szerintem, mindannyian tudjuk, mire gondolok. Pl. nekem az számít az örökös forgalommal szembeni autózásnak, hogy állandóan előkerülnek az AMD-s témák, a CF-es témák, a Catalystos témák, a programok optimalizatlanságáról szóló témák, s mindig ugyanabban a kontextusban. S mindig ugyanazoktól... Most jött mellé az SB, s megint egy ember halad szembe a forgalommal... Hihetetlen unalmas ez már. A topik kb. 1 százalékban szól csak az eredeti témáról... Na de én többet erről nem szólok... Nem hiszem, hogy ez mást nem zavarna... Majd ha valakinek elege van, úgyis megint borul a bili... -
Cybertrone
veterán
1.65v-ra vannak hitelesítve, vagy afölé
Én nem cserélem le megint az egész gépet, itthol felkoncolnának az biztos, megbízható, jó konfig lessz ez az x68-ig 
BMW:
Már most hányok a sok idióta sikeréhes antituning b*lfasztól aki majd veri a nyálát nekünk hogy micsoda hatalmas erő lakozik a cuccában...
De én tudom hogy 100* jobb volt úgy 4ghz-n nyomatni hogy kiteszteltem mint neki aki nem szenvedett meg a megérdemelt jutalomért... Mellesleg meg kéne tudakolni hogy az intel mennyiben hagyta meg a maximális órajelet mert azért az 5ghz már nagyon fölötte van szerintem, na nem mintha mi ez batertanánk de akkor is...
Az alaplapok meg egyenesen szarok még ehhez a paltformhoz
Miaz hogy nemtud 2*16-ot a pci-e? Tán visszafelé haladunk az időben vagy mi a csöcs
Nah majd a felső kategória az biztos ütni fog, vagy a lejjeb menő gulfi... szerintem azzal járnánk a legjobban mert még mindíg olcsóbb mint egy teljes lap+ram+proci cseréje+ a hűtő! 
-
Qru
MODERÁTOR
Mondjuk arra kíváncsi lennék SB mennyit profitál a DC-ből. Tehát ha a mostani a 3x2GB-omat beraknám, bukom a DC-et de vajh' mennyi bukok vele? Mert 1,5V-on menne 1333MHz a Dominatorom. De val'szeg érezhető különbség nem lenne a mérhető különbség ellenére ígyse-úgyse.
mod: Na most megnyitja vki az SB topikot vagy ez lesz átnevezve

-
TomiLi
addikt
igen lenne egy kis tuning is. Konkrétan egy 950-esről lenne szó, amiről még nincs semmi fogalmam, hogy mit produkál hőmérséklet terén.
4-4.1GHz a cél...
Akkor, ha True koppintás, elég is lenne egy ilyen procihoz, még húzva is. True- val volt már tapasztalatom, az nagyon jó kis hűtő, jól teljesített egy 920-ason.
Azért merült fel bennem ez a kérdés, mert a true-n hat darab hőcső van, míg az U12-ön csak négy. Ezek szerint ez nem is számít?Köszönöm!

Szerk: most olvasom tovább a fórumot, és látom, hogy ezek szerint nem csak maga hűtő a lényeg, hanem a lefogatása is..
BMW001: az lenne a kérdésem, hogy a true második lefogatója (azt hiszem rev
néven ismert) mennyivel jobb az elsőhöz képest? Miért volt rosszabb a hatásfok az első lefogatóval? - Köszönöm! 
-
MPowerPH
félisten
Megverte, de Te lepolíroztad a Tru -t, ezért i7 alatt nagyban romlott a hűtési teljesítménye.

Plusz a True kezdeti lefogatója igen gyengécske, így hiába az a gyári felállás, annak feljavításával én plusz 8C-t nyertem, ami azért elég durva javulás. Véleményem szerint ezzel már a Noctua D14-et is megcsapja. Végül is láttad, 4430MHz-n futtattam a LinX-et, és még csak fel se melegedett a kritikus szintre.
Szóval a True becsapós darab, kis módosítással mindent agyonüt.

cut: Nem is az, hogy értek. De annyi házzal volt már dolgom, hogy tudom mire kell odafigyelni, és mivel lehet elérni a legjobb hatásfokot. Nálam 2db szélcsatorna van a házban, egymástól külön választva. És 3db ventivel, még csak el sem túloztam.
-
katt777
félisten
1 oldalas az összes RAM, sztem a lap nem tudja; anno volt egy ilyen MSI-m. Amúgy semmi tuning, szart sem tud ez a HP lap, viszont remélem, hogy legalább stabil, ha már 8 évet kibírt. Most nosztalgiázom újra 2.66P4-gyel (kemény 1.445V-t kap
), a 10 éves monitorommal, a 8 éves VGA-mmal, a CL2.5-3-3-7-es RAM-okkal (hát melyikteknek megy annyin?
); na, ezek nem sültek ki 1-2 év alatt, mint a mai cuccok egy része. 
BMW001: Hát, ha széthajtottam volna a gépem, biztosan kevésbé sajnáltam volna, de én már csak ilyen igénytelen vagyok, hogy ha megy 4GHz-et, akkor OK, ha meg alapfeszen 3.8GHz, akkor az még OK-bb.

HSM: Hát én igyexem nem szomorúnak lenni, de csak nem megy.
Lehet, majd felteszem a Morrowindet, ehhez a VGA-hoz kaptam a középkorban, bár eléggé szaggatott... 
kpal: Hát én kiestem a jókívánságokból.
Azért Boldog Karácsonyt mindenkinek! -
proci985
MODERÁTOR
ja, emlékszem, hogy volt pár ember, aki felengedte egész sokáig
mióta vigyázol jobban a hardverre?
hát, elvileg hőfokok növekedésével együtt egyre kevesebbet tud a táp. SSok általában 45fokon is tudják a névleges értéküket, FSP határeset, az a Delta meg 70+os volt emlékeim szerint, szóval lényegesen több hőt termelt, mint a 650es. azt azért jó látni, hogy a 650esed még mindig megvan, emlékem, hogy három éve még a 160-180as usdnél is 26-27 körül mozogtak, szóval elégé drágák voltak. nem véletlenül "csak" fspm lett
AirBooms: cmos resetet próbáltál közben? ha nagyon megkergül a lap (erre a fura hibaüzenetek miatt gondolok) tuning közben az szokott segíteni.
-
proci985
MODERÁTOR
hm, szerintem ha levág a 20As védelem, ott már mindegy, hacsak nem az embernek van valami tényleg brutális vízhűtése. 240Wot légen szerintem esélytelen behűteni, de vízen se egyszerű (procikra gondolok, kupakméret fix).
a q6600hoz: én próbáltam háromféle táppal (Chief 360-202@Sirtec, FSP GLN500@FSP és Corsair CX400@Seasonic), 3.0ás feszhez ugyanannyi fesz kellett. pedig a Chief akkorra már 5 éves és enyhén dögledező állapotban volt. feljebb nem néztem, de a chief mellett egy AC7prot használtam egy codegenben, szóval örültem, hogy a 17-19As kombinált mellett annyit még kibírt. 18A lehet, hogy kevés volt, de az 196W, oda meg már vízhűtés kell. szóval ha akkor is a TRUEd volt még, akkor ott valami más gáz is volt, lehet melege lett, delta beles chiefek nem a hatásfokukról voltak híresek.igen, láttam pár céget 240Wosnak hirdetett léghűtőkkel, de ha a políros IFX14nek 2000res extravastag ventivel olyan 180Wnál van a vége (22fokos szoba, 72fokos határ q6600g0 lévén), akkor szerintem szimplán kizárt, hogy bármi légen 240Wot megfusson, hacsak nem konnektorból mérik, vagy 99fok már OK a 10 fokos szobában
-
AirBooms
addikt
Ilyen tápom és ezt tudja. Szerinted?

-
Qru
MODERÁTOR
Jah és figyelj rá, hogy biztos ami biztos 1/2/6 ágak vmelyikét kössd a procira.
mod: akinél ment 200+ -t ott milyen táp volt?
mod: Reméljük. Ugyan nehezen elképzelhető, de lehet az egyik 20A-s ág fogja vissza. Gondolom nem 6-os szorzóval nézted a 174-es bclk-t...
Ott meg azért szépen kajol egy ilyen kis ördögfajzat.
Érted hiába van 1,2kW-os tápod, ha eléred az adott ág limitét akkot az elektronika közbeavatkozik és az okoz érdekes dolgokat. -
katt777
félisten
Ez egy HP gép, meg is szenvedtem vele, mire bele tudtam szerelni a régi gépből maradtakat, és acél is van benne rendesen (nem horpad meg hajlik ám!), badiztam vele hazáig.
Régi gépem is P4 2.66 volt, ue. kártyával 8 éve (
) Azóta haverom használta. Ezt tudtam a kiment lapból RAM-bővíteni, de érthetetlen módon nem mennek DC, és a 400-asok is csak 333-on (úgyhogy betettem melléjük a 2db 333-asat). Most nem kell lapozófájl (legalábbis egyelőre nem sírt az XP). Ja, meg felhasználhattam az eladhatatlan analóg tuneremet is bele.
Volt egy FujitsuSiemens gép is, de abban oldalt volt a táp (a baloldali borítólemez közepén
), az szívta be a levegőt, és fújta rá a procira, na, ezt nem vállaltam be, hiába volt DDRII + PCI-E, stb. Most van egy tartalék 2GHz-es Celeron II-m.
Á, nincs időm most ennyi mindent átolvasni, az ünnepeim elmennek vele, mire mindent felteszek a gépre. Ha lesz valaha új, majd ez megint megy haveromnak, úgyis bele van vésve a monogramja.
Ti meg élvezzétek az i7-es konfigjaitokat, amíg lehet!
Nálam az 1-2k-s RAM-sebességek (és egyebek) eléggé leviszik az ünnepi hangulatot. 
-
Cybertrone
veterán
Komoly kérdés egy olyan topikban ahol max te nem 4ghz-n használod a cuccost...
lődd be stabile 3.6ghz-ra, és akkor nem lessz kihajtásbeli problémád! ugysem idióta markokkal jáccol! 
Csak kukacoskodásból mennyi volt az az annyi jöhet PÜ-ben is
Cut:
Gyári OC-s kártyáró nem halot még miszter?
Mellesleg a 470 sima msi volt 
BMW:
Na hál istennek... miért van erre szükség... Aki megakarja ugy is megveszi
-
Cybertrone
veterán
Inkább 570-et rendeltél volna mester... Most beteszed a grillezőt a gépbe
A háztartásban csak 470 volt, namost az is olyan meleg volt hogy kézzel hozzá sem lehetett érni+ a havernak a vízcsöveket arébb kellet rakni mert féltünk hogy megolvad, vagy deformálódik... 
BMW:
arra gondolsz mint ami látszik a tesztből, hogy faszán majd beéri a 6970-es az 580-at holott olcsóbb? És a szavaidból azt szűröm le hogy több oldalon is hypolt teszteket csináltak csakhogy felfuttasák az NV-t? -
MPowerPH
félisten
-
KAMELOT
titán
Értem mit írsz!
De gondolom nem tuningra veszik a XEON-t.
Azért veszik hogy terhelés alatt 24/7 menjen alacsony fogyasztással.
Azért írtam hogy 3GHz körül elég a procinak.
Szerintem nem sokkal melegedik!!
Látnom kéne a hőfokokat!
cut: nyomjál ide egy hőfokokat ábrázoló képet max terheléssel! KÖSZ!i7-950, 3.06GHz, 1x 4,8GT/s QPI, 8MB L3 cache, socket 1366, BOX (Nehalem, Bloomfield)
74 000FtXEON E5520 2.26GHz, BOX, socket LGA1366, 8MB cache, 45nm Gainestown
98 000FtÁrban ennyi a különbség!
És mia gond? GTX260 gyenge kártya??? Nem hinném!

-
cut
aktív tag
Ok... de én nem is tuningra vettem....

200 bclk án megy.... 3,6Mhz en ,Qpi 3600, 1,25 v, 32 fokos és 95w fogyasztáson
A ram pedig 2000mhz en. (cl9) 1,65V (corsair)
Szerintem ezek nem rossz értékek... Igaz meg 3,8 és 4 is... de én nem hajtom szegénykémet...Qru , egy gtx470 ?

-
cut
aktív tag
QruA 1600 os ramokkal 3200 ment a uncore.... Most probáltam 3400-3600 on de sajnos nem megy.. kifagy. A proci 3,8 on megy stabilan 1,25 V n
a 950 sel 1600Mhz ramokkal tudod irtam már 19 ezer körüli erdmények lettek...
A mostanival meg 16 ezer.
Vagy ne foglalkozzak vele és élvezzem a 12 core adta lehetősegeket

Ha azt kérdeznéd, igen kihasználom, olyan programot használok ami él vele...
válaszod köszi

Cut
-
KAMELOT
titán
Laraxior: hát a konfigodhoz 3 évig sem kell hozzányúlnod.
Jó proci + 6GB ram...esetleg graf kártya majd 2 év múlva.
i are robot: mondjuk ezeket a progikat gondoltam én is! Fogom használni csak a mostani gépemmel kicsit időigényes lenne.
Qru: ja 980x a legerősebb. és jön a 990x már aki megtudja fizetni.
hát az én mostani procimhoz képest a tied fényévnyi gyorsaságú.
scope2007: akkor mégis csak valamire jó a 1mag 2 szál
-
eladohardver
őstag
am nem sok értelme van a 2000 memóriának.... max ha valóban lightosabb feszen 1.56vtt vel tudod stabilizálni... mert felette már elkezd erősen izzadni mint a kályha...
illetve tán még az hogy elképzelhető h az a 2000 es memória tudja a cl7-et... akkor megérné cserélni. am nem.Passz nem tudom mennyi gar lehet rajta, csak azt tudom amíg van addig nyúljon ki ha ki akar, ha meg tud stabilan működni akkor jó úgy is...

akoska: Seggkő extreme6 OCZ Blade2000..
-
eladohardver
őstag
lehet menne ez 2000 et... megnézem még1x... csak most megkeresem a normálic vcore-feszt... valszeg ez volt a gáz...? kevés vcore am nem fejből adtam feszt semminek... utánaolvastam nem keveset... 1950 et 195 ös biciklivel nromálisabb vtt-vel vitte 1.5 körül.... valszeg vcore miatt... OCZ support 1.35v vtt mond.... Asrock support meg hivatkozik az eltárolt OC profiljához... azaz 1.52Vtt
most döntsd L
OCZ supporton meg a sima asrock extreme lappal 1.55Vtt vel viszi a 2000-et
-
-
MPowerPH
félisten
Nekem az lenne a jó és ésszerű, ha adnának cseredarabot helyette. Az a szívás, hogy pont Karácsony előtt történt, amikor tényleg kell a gép.
Nem beszélve arról, hogy január=vizsgaidőszak. 
Na mind1, ez pont Hexaa-tól van, mindjárt kiderül mit mond.
Vagy várok a cserével, amíg nem lesz szükségem a gépre. Tulajdonképpen így is használható, eddig nem érzem a lassulást.
Utálnám, ha megint Notebook -on kellene vegetálni. 
-
MPowerPH
félisten
Nah, közben néztem fényképeket előző 920-as procimról is, mikor megvettem. Ott is volt elszíneződés, pedig kis mATX gépben volt. Szóval nem hiszem, hogy itt van a kutya elásva.
Mind1, 13 óra körül felhívom a srácot, mert privire nem válaszolt. Nem szokott érdekelni, ami garis és megrokkan, azt cseréljék, ha már külön azért is pénzt kértek pláne. Meg vannak erre is a módszerek.
Engem az aggaszt, mennyi időbe fog telni, és mit kapok helyette. 
Nem jött be a fagyi, ugyan úgy rossz.

-
hát az a helyzet,hogy itt rittkán jutnék kitesztelt procihoz

ami az Erdei88-é volt,már másodszor maradok le róla
BMW001 : a 950-es jó áron jön,ezért fogom kipróbálni.
bizom benne,hogy ide eljutottak a jobb példányok is
amugy mennyit mentek (milyen fesszel) azok a procik amik előkerültek a fórumon ?
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

neked is.... köszi Qru

Így lesz 1 fizikai magod, két logikai és fix 22-es szorzód. 

. Ez pedig i79×× mellé príma, mert nem kell 1,66+V ahhoz, hogy egy 1600MHz-s ramot 1800MHz fölött hajts.
De ezt még Imi87 csinálta. Ez alapján csináltam a sajátom.
ezt szeretném ha valakinek meglenne látható minöségben,de köszönet az elöbbi képért elsöre az sem rossz
Miaz hogy nemtud 2*16-ot a pci-e? Tán visszafelé haladunk az időben vagy mi a csöcs
Nah majd a felső kategória az biztos ütni fog, vagy a lejjeb menő gulfi... szerintem azzal járnánk a legjobban mert még mindíg olcsóbb mint egy teljes lap+ram+proci cseréje+ a hűtő!
Kis vacak.... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
); na, ezek nem sültek ki 1-2 év alatt, mint a mai cuccok egy része.
Lehet, majd felteszem a Morrowindet, ehhez a VGA-hoz kaptam a középkorban, bár eléggé szaggatott...
Azért Boldog Karácsonyt mindenkinek!