- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #47995 üzenetére
Emlékeim szerint ez a négymagos CPU-k "bugja" volt, hogy ha az első csatorna első slotjában nincs modul, akkor nem indul.
-
Laraxior
titán
válasz
Nekem az UD7-el is volt ilyen mizériám, akkor is 6x2GB volt benne, nem is szívesen szedtem szét a gépet
Sőt még van olyan is itt az 1366-nál, hogyha túl erősen húzod meg a CPU hűtőt, akkor is lesz anomália. -
jokeph
nagyúr
válasz
P6T Deluxe detto.
-
-
HSM
félisten
Lehet. Volt egy Gigabyte X58-UD5, egy EVGA X58 3X SLI, és van egy Asus P6X58D-E, tuning nélkül egyikkel sem volt ram eldobós gondom. A Gigabyte kapott pedig 6db sticket is, 3-3 különböző csipes modulból, ami az egyik legrosszabb lehetőség, azok is mentek szépen.
Én amúgy 4 modult inkább kétcsatornás módban telepítenék, mint a 3+1-es kiépítések, azért javasoltam a A1-B1 és A2-B2 verziót.
#47991 triklin : "A1-A2-B1-B2 --> nem bootol"
Ez érdekes. Úgy próbáltad, hogy az azonos modulok az A1-B1-en és A2-B2-n voltak? -
Alpi.
addikt
Szerencsés lapválasztással tényleg láthatatlan tud maradni. Erre én is az uccsó lapomnál jöttem rá. 3, vagy 4 lappal volt dolgom, abbol egyiknél ezzel telt az idő 80%-a... mint egy tyúkketrecbe, folyamat a ramokat próbaltad egyszerre beterelni az ólba.
R3E -nél, ammellett, hogy olyan setupot enged, amit semmi előtte, auton lekezeli... ha nagy ritkán elsőre nem, akkor biosba látszik, hogy egy stick nem ok, rányomsz egy restartot, másodszorra eddig mindig fullosra javította.. de mondom, ritka, hogy kell egy második trainelés.
Mondjuk biztos vannak mindenhol nehéz párosítások, stb. -
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #47987 üzenetére
Rtl-ek miatt van. Ez leginkább bios dolog, hogy mennyire találja meg a jó értékeket. Ha kicsit lő mellé, akkor pl. van, hogy terhelésre egy egy stick "leszakad", nagyobb mellénél az a stick nem is inicializálódik rendesen. Kézzel ha belövöd, elvileg hibátlan lesz/ lehet, csak nem annyira egyszerü és / vagy logikus hogy mit is kéne. Mindenképpen jegyezd fel, most melyik 3 rtl értékkel stabil a 12 gb ! Biztos, ami biztos ! :)
Írtad, hogy A1-A2 - B1 - C1 slotba nem volt jó.
A2 - B2 - C1-C2 -t nézted ? Vagy A1-A2 - B2 - C2 -be ?
Ezek a logikusabb feltöltések 4 sticknél sztem. -
triklin
tag
Egyelőre 12gb-al stabil. Mókolok majd még vele. Köszi
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #47984 üzenetére
Hahaha... Szvsz ez inkább valamilyen beállítás, vagy kontakt hiba, CPU, RAM-slot, bárhol.
Volt nálam vagy 3 féle X58 alaplap, 4-féle rammal, még a különböző két kitből épített tri-channel is egyből működött JEDEC órajelen (1333Mhz). Persze, ha el volt rontva a tuning, nálam is elkezdtek mindig eltűnödezni.#47983 triklin: 1333-on el kéne ketyegjen benne. Próbáltad belerakni A1-B1 és A2-B2 slotokba az összetartozó darabokat?
-
triklin
tag
Sziasztok!
Van egy Asus p6x58D-E alaplapom benne egy x5650. Alapon használom, kb 5 éve 2x4gb Corsair vengeance pro 1866cl9 rampárral.
Plusz memóriát vásároltam bele, bízva, hogy 16gb-al működni fog, de sajnos nem. Az alaplap utasítását követve A1-B1-C1-A2 dimmekbe rakva a cpu-z minden esetben felismeri a 16gb-ot, de a windows csak 4-8-12gb -ot lát, ez is minden indításnál változik. Cmos reset minden esetben megvolt, memtest ok, és külön mindkét memóriapárral kitűnően működik.Adni kellene valaminek + feszt?
Egyik pár: Corsair vengeance pro 1866 Cl9 1.5v
Másik pár: Corsair vengeance pro 1600 cl9 1.5vKöszi.
-
razor03
aktív tag
Nah, van egy újabb tesztalany (ezúttal 5670) kiderül mit bír.
-
Laraxior
titán
X5660 biztosan duplaturbós az összes magon, nekem is volt ilyen CPUm
-
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #47978 üzenetére
Ezaz, +1-et, de ha csak egy mag van áram alatt, akkor +2 a max gyári turbó a 920-on és 930-on is.
Az X5675-ön pedig 2 nem alvó magig +3 is lehetne, ahogy az X5660-on is (tesztelve). -
-
HSM
félisten
De, itt is van ilyen.
Gyakorlatilag az összesben. Nálam pl. x5660 összes magon 23-as a turbo-szorzó, de ha engedélyezve van a C6, azaz kikapcsolhat magokat, akkor 1-2 magon terhelve feltolja 24-re. Még a belépő i7-920 is kap +1 szorzót, ha csak egy magja aktív.
Én azt gyanítom, frissített mikrokód kellene csak a fórumtársnak (az X5675 később kiadott modell, mint pl. az X5670), csak nem sikerült jól a mod, azért nem bootolt úgy.
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #47975 üzenetére
Pontosan nem emlékszem már, de mintha ennél nincs kategorizálva, hogy hány terhelt magnál, mennyi a turbo, hanem bármilyen terheltség mellett tudja, vagy valami ilyesmi rémlik. Nyilván nem önmagában ez, ami bármi komoly pluszt igényelne szvsz, csak ha jól tudom, ez nem gyakori feature, és tippre simán a bios vagy valami alap dolog nem tud, mit kezdeni vele.
-
-
Alpi.
addikt
válasz
Geri Bátyó #47973 üzenetére
Mikrokódilag nem ugyan az, mint a 980x / 990x ?
X5675-nél meg a turbo más picit, amiatt nem megy sok lapban. Ha jobb az 5675-öd, mint az 5670-esem, cserélhetünk. -
A W36xx-eket nem is említi az EVGA. Nem tartom kizártnak, hogy egyszerűen nem rakták be a BIOS-ba. Még az is lehet, hogy egy mikrokód-cserével mennének.
szerk: Nekem az X5675 ilyen. Minden mást támogat a Giga hivatalosan is, de ez a nyavalyás még moddolt BIOS-al sem megy (azzal nem bootol). Illetve megy, csak nem enged semmi tuningot.
Apropó: nem akar valaki egy X5670-et elcserélni egy X5675-re? -
HSM
félisten
válasz
Geri Bátyó #47970 üzenetére
Ugyanezt írtam én is... [link]
A probléma forrása a dupla QPI, a Westmere procikon máshogy kellett letiltani a másodikat, mint a régebbieken, emiatt kellett néhány ellenállást átforrasztani.
A bökkenő ott van, hogy a W36xx nem érintett, mivel gyárilag is csak egy QPI van benne engedélyezve, ami alapján inkább Gulftown lenne rá a jó elnevezés.... Amúgy érdekes módon a W3690-et már oda sorolták hivatalosan is: [link] . -
-
viktor82
őstag
Ma megérkezett a w3670 proc,érzésem beigazolódott nem ismeri fel a lap hibakód FF
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #47961 üzenetére
Sokat ne várj tőle azért. Ref. cucc, semmi extra, cserébe kimegy a világból. (az s478 és s775-ös Desktop Board-ok is ilyenek voltak.)
Eggyel lejjebb ott a P6T Se+3k-ért, jó CPU-val, az jobban megéri szerintem.Van fentebb egy EVGA is, de gyengusz kivitel, ráadásul az utolsó előtti képen a lap hátoldalán mintha égésnyom lenne/vagy alkatrészt cseréltek.
Update: most nézem,írja is a lentebb.
-
Laraxior
titán
Van az intelnek egy 1366os alaplapja, pont az apron van belole. Ez milyen lap? Nem tul gyakori ez sem
-
envagyok
veterán
válasz
viktor82 #47955 üzenetére
Az EVGA SIma x58 sli-vel nem megy , olyanom volt.
Valami ellenállást kellett cserélni a lapon.
És utána is mintha csak a w36.. menne, úgy emlékszem.
Viszont most egy fórumban azt olvastam, hogy viszi a 3SLI változat a xeonokat.
A DFI lapok pl egyáltalán nem támogatnak xeont. -
viktor82
őstag
Üdv,lenne egy Evga X58 sli3x lap rev 1.1 ez a lap támogatja xeon procikat mod nélkül sehol nem találok rá infot.Egy w3670 menne bele.
-
razor03
aktív tag
Meg is válaszolta a kérdést, amire kíváncsi voltam - vagyis, hogy érdemes-e tuningolt Xeon-hoz 2070 Supert venni
-
razor03
aktív tag
-
Ktm123
tag
válasz
Remus389 #47948 üzenetére
Teljesen rendben van az a physics score ha 4.2ghz-en futott.
Nekem ennyi volt 4620mhz-en: [link]
Tehát ha vissza számoljuk az órajelet akkor nagyjából mérési hiba határon belül van a 2 eredmény.Más:
Kicsit teszteltem 4 magon a rendszert, 4.8ghz allcore és felrakja 1 szálon a turbot 5ghz-re. Hát még így sem erős 1 magon. -
Remus389
veterán
Sikerült szereznem RAM-ot, 2*8-at, végülis a Hynix volt a szimpatikusabb, egyfelől nem az döglött be, másrészt tetszetősebb színű. [link] Így most 3 ugyanolyan van végre: [link] Volt itt Hardveraprón 15-ért kettő darab, az igen jó lett volna csak lefoglalták, így átmentem a jófogásra, onnan 17500-ért szereztem a kettőt, elmegy. Majd a jó Crucial-t eladom, meg a rosszat is talán (lehet sütőbe kéne tenni, de ezt rábízom másra
)
Dual Channel teljesítmény: [link]
Triple Channel teljesítmény: [link]
Tripple Channel HT Off: [link]
-
Laraxior
titán
válasz
Ktm123 #47944 üzenetére
Nem tudom betenni az UD7-be, mert akkor ki kellene vennem a nagy tápot a gépből. Azt meg nem akarom szétbarmolni.
Holnap jön az UD7 konfig, most a VGAkat teszteltem.
Az egyik GTX590-et mindenesetre beleteszem, a mostani GT220 helyett
1680x1050-ben simán el lehet vele játszani.
980X-en van egy D14, majd veszek egy radit, és teszek rá vizetTélre pont jó lesz
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #47938 üzenetére
Ma vettem a fáradtságot, kihúztam a gépet a fakk-jából és leteszteltem a RAM-ot. Kicsit macerás, de volt időm és energy-m. Végülis kb 9-10 ezer forintot ér, ha jó, meg nem kell kutatnom az aprókat pont ilyen ram-ért.
Először is idézem a MSI lapom korábbi tulajának a jótanácsát (nem akitől vettem, hanem az azelőtti ember, vagy kettővel azelőtti
):
A ramokkal kellett játszanom... De érdekesen ám, nem volt elég hogy a kék slotokba rakom először..
úgy kellett kezdeni, hogy 1db modult rakok bele (a legtávolabbi kék slotba mondjuk) utána a középső kék slottal is elindítottam a gépet, majd megint lekapcsoltam, és beraktam a harmadik kék slotba is.
Ekkor ismerte fel mind a három ramot. Másképp nem volt hajlandó rá.Na most nekem a legtávolabbi kék slot-tal nem indul a jó RAM-mal sem (régen igen, lehet már kishibás a lap, mondjuk nem számít ha 8 gigás modulok vannak), így maradnak a fekete slotok.
A gép elindul a jó Crucial-lal és a jó Hynix-szel a legtávolabbi fekete DIMM5-ben (1X8), de a filc-el megjelölt rosszal nem (felpörögnek a ventik egy időre, majd leáll és megismétli ezt, nincs kép se, hang se).
Gondoltam hátha korrózió, így nagyon finom smirglivel, finoman megküldtem, utána chip spray-s tisztítás törlőpapírral. Ugyanez.
Ezután gondoltam berakok oda egy jó RAM-ot, ugyanez. Elemkivétel, 45 perc. Ugyanez. Már azt hittem tönkrevágtam. Aztán a középső fekete slot-ban (DIMM3) életre kelt végre, azután már ment a DIMM5-ben is. Lelke van.
Ha pedig melléteszem egy jól működő RAM mellé, így járok. Lásd telepített memória. [link]
Szóval marad a 2*8 egyelőre.
Egyébként más dolog miatt is kellett szétszedni, rá kellett kötni egy félig-meddig halott notebook winchestert, adatmentés céljából, lefutott automatikusan valami DOS szerű javítóprogram, és sikerült valamennyi adatot kimenteni.
Meg meghallgattam, melyik venti a leghangosabb, netezés alatt csak a táp a kis 4 cm noctua (leszabályozva) és a az Asus Silent knight (leszabályozva) venti megy. Utóbbi a leghangosabb, de az is halk. Na oda lehet beoperálom az eladhatatlan 8 cm-es Noctuámat, így olyan csendes lesz mint a temetőben éjfélkor.
Ha szerzek harmadik RAM-ot, újra lemérem a 3DMark-ot. Kiváncsi vagyok mennyit javít, de nem hiszem hogy túl sokat.
Ha már buheráltam, csináltam képet is a vén tragacsról: [link]
Szerk.: Bocsi, véletlenül rossz képet raktam be, ez az én gépem
: [link]
-
Speed®
titán
válasz
Laraxior #47941 üzenetére
A 280X CFt megbírná a 700asom, de ha az egyik megfő, az baj..
Nem baj, előkapom a GTX690et, kell a multiGPU a PHzáshoz
Utóbbiból lenne még 1, akkor bekötném az 1200as teszttápom.Különösebben nem ájultam el tőle, de legalább szép állapotra..
A PCIe elrendezést nagyon eltöccsentették, nem is értem őket.
Cserébe mondjuk a VRM/NB hűtő beteg, OCra kíváncsi leszek. -
Laraxior
titán
válasz
Speed® #47940 üzenetére
Nem teszem be az alaplapba, mert csak 650es tapom va erre. Viszont a nagy gepbe betettem a 850eshez, de az egyik vga a 650es corsairen volt.
Nem igazan akarok tesztelesre nagyobb tapot venni mint ami a nagygepben van.Nem tudom mit csinal a bios, de meg kell neznem a labakat, mert a - 86°C maradt. De a lap rendben van halistennek. Most mar jokezekbe kerult
A legjobb alaplapom az eddigi palyafutasom alatt -
Speed®
titán
válasz
Laraxior #47939 üzenetére
Nálam is tervben volt, de a két 280X halál az x16 slotokban.
Konkrétan ha berakom az alsó kártyát, a felső megfullad
Azt majd azért megnézem, hogy mindegyik slot működik-e.Egyébként eddig hibátlan a lap, BIOS is elég régi rajta (F5)..
Az F9A béta miben újít? A leírásában semmit nem látok
Szerintem feltolom az utolsó officialt (F7), az tűnik tutinak. -
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #47937 üzenetére
Bár elképzelhető hogy jó a harmadik Crucial is, csak poros (volt) a slot. Vagy jobban kéne próbálgatni. Ennek lelke van, nem mindegy a sorrend, meg elemkivétel, meg minden.
Lehet rendesen kéne letesztelnem, csak nálam ez kicsit körülményes. (
lustaság)Frankó lenne, ha 0 Ft-ból megoldhatnám.
Azt fogom csinálni, hogy megjelölöm filccel a rosszat és megpróbálom csak azzal elindítani, de úgy emlékszem nem indult a gép csak azzal.
Meg mindenféle nyűgje volt, ha bent volt. Nem tudom.
-
Remus389
veterán
válasz
Czmorek #47936 üzenetére
A Crucial-t adta az eladó az alaplaphoz kedvező áron (még 2016 szeptemberében, 35-ért adott 1 MSI Pro-E-t, 8 GB Crucial-t és egy Artic Freezer Pro hűtőt, akkoriban 10-12K volt egy ilyen RAM, a hűtő olyan 3-4K, szóval a lap kb 20-22 ezer ami bombajó ár még ma is, 1000Ft-ért (!) pattintottam bele egy négyhengeres E5620 Xeon-t, amit 3,8-ra húztam ha jól emlékszem), később viszont nem találtam pont ugyanolyat (pedig kerestem) ezért lett a Hynix ami nagyon hasonló, jó áron volt. Tudom nem szép így, de mennek dual-ban.
Van még egy ugyanilyen Crucial-om, de sejtésem szerint meghibásodott, így azt kivettem.
Kéne még egy vagy egy ugyanilyen Hynix vagy egy pont olyan Crucial.
Aki lát egyet az aprókban, ne habozzon szólni, az se baj ha kettőt árulnak (akár ilyen Hynix akár Crucial), mert akkor eladom a negyediket. És akkor 3 egyforma lesz végre.
-
Laraxior
titán
Segítsetek kicsit, elfelejtettem...
BIOS update.
Feltettem a kis fájljaimat flash drive-ra, NTFS-FAT32-exFAT, mindhármat kipróbáltam, de nem találja. Biosból próbálom F8-al.
Volt valamit amit állítani kellett azt hiszem,de nem emlékszem már rá -
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #47932 üzenetére
17K-t kértem, hát meg is kaptam: [link]
96 fokos a proci, épphogy nem throttling-olt szerintem, ezzel a lappal és ezzel a hűtővel szerintem jó eredmény. A RAM-ok is kaptak 1.65 voltot, 1T/CL8-on vannak. Mikor nem tudtam elérni a 17K-t, gondoltam leviszem CL7-re, nem bírták sajna. (a sub timingokhoz nem vagyok elég penge). A proci se nagyon bír +1MHz BLCK-t, már a böngésző is fagy. Persze több fesz, de akkor meg a hűtő nem bírja. (esetleg reggel, mikor jó kihűlt, megpróbálni)
A megoldás az lett hogy a Windows-t a legjobb teljesítményre állítottam és teljesítménycentrikus mod-ban, ez adta meg azt a kis pluszt ami még kellett. A BIOS-ban is kikapcsoltam ezeket.
Ennek a videókártyának a tunningolása egyébként trükkös, undervoltolni kell, mert akkor jobban boost-ol, meg kell találni a pont jó feszt és órajelet, ha megnézed az előző, egyébként kisebb összpontszámú eredményt, ott picit jobban ment a kártya, average GPU clock frequency. Egy picivel kell visszábbvenni csak.
Egy tri-kites ram is dobna a pontokon
Ez igaz, majd nézek még RAM-ot, már nézegettem egyébként, de pont olyat még nem találtam, 8-9K egyébként.
De szerintem többet hozna a konyhára a 64 mod a videókártyán. Meg talán normális oprendszer se ártana.
18xxx, sőt 19xxx
20K sajna nem lesz ebből.
-
Remus389
veterán
Közel járok: [link]
-
Remus389
veterán
Langyi tunning: [link]
Csak 32 bit-es módban fut valamiért, talán ezért nem olyan jó az eredmény.
Megpróbálom majd picit magasabb frekin, illetve a Vega 56 kártyát 64-esre is megpróbálom flesselni. Ja de most nézem, azt csak Samsung RAM-osokkal lehet. Az enyim Hynix-os.
-
-
Laraxior
titán
Első blikkre megfoltoztam mindent, kár, hogy a CPU dobozából hiányzik a karton, így csak lötyög benne a cooler. De legalább a matricás kisfüzet megvan benne.
Alaplap: Hát ez összetettebb dolog.
Így elsőre, -86°C-t ír a CPU-ra. Érdekes. Mintha 1-2 kósza lábat láttam volna, de nem néztem meg annyira, gondoltam összerakom, aztán majd utána ráérek körbenézni rajta... ha megy
Ramokat elsőre megtalálta. Ezen lepődtem meg a legjobban. Még a másik 3 slotot is kipróbálom a saját ramjaimmal. Illetve egybe mind a 6-ot. 1.8V-ot írt a bios defaulton is, ezt még megnézem hogy valós-e vagy sem...
CPU cooler csatlakozója valamiért nem indította el a ventit, gondolom a hőmérséklet miatt, amit érzékelt. Ez lehet a CPU miatt is, ezt nem tudom, átdugtam máshova, ott oké.
Esetleg majd megnézem a W3680-al is.
F6 bios van a lapon, nem éppen a legújabb, ezt még frissítem F9b-re.
Szerencsére az előző UD9 pakkból maradt itthon egy Silent-pipe az északi hídhoz, fogalmam sem volt, hogy mire lesz jó. Hát most jól jött. Bár visszahajtottam a másikat, de lepattant a heatpipe a rögzítésről. Mindegy, kukázhatom, nincs jelentősége.
Igazából szerintem vicc összegért vettem az egész pakkot, szóval ha nem ad vissza semmit akkor sem járok rosszul, de azért már elküldtem neki is a képeket.
Mindesetre erről beszéltem, ez a kb 3. vagy 4. UD7-em. Elég nehéz kifogni belőle olyat ami olyannál volt, mint pl. én aki értékként kezeli a hardvereit. (Nem a porról, meg a porcicáról beszélek) Pasztázás, dobozok, kiegészítők... -
Remus389
veterán
Ha van időd: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vicces képek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest