Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
cinkoxid #38289 üzenetére
És milyen baráti lett az ára.Ezt a procit még 70 rugó környékén vettem.
A mostanit 21-ért.
lap UD5-50 ropi a mostanit pedig szinte ajándékba. Ram is harmadárba ment. Az áresés ellenére szépen eldöcög még ma is játékok alatt és programok sem panaszkodhatnak. -
cinkoxid
senior tag
Főleg, hogy bármilyen egykártyás rendszert kihajt...
Amikor megjelent, mi volt a csúcskártya? Talán a radeon 4890-es/gtx 285.
Azóta eltelt 5 év, és ugyanúgy elég a legújabbakhoz is. Vgát lehet évente cserélni, de procit nem érdemes... -
mpierre
veterán
válasz
ricshard444 #38284 üzenetére
Még akkor nem találkoztál az übertutival. Kingmax chipes Kingmax ram.
Mert nekik igen jó chipgyártósoruk van.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #38284 üzenetére
Én így használtam a 6x4Gb-t, mielőtt eladtam (1333Mhz @ CL8 1T)
Bőven elég volt, és egyáltalán nem fűtöttek. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Geri Bátyó #38281 üzenetére
Corsair jó, csak nem az olcsót kell venni amin Fosh chipp van pl Vengeance, XMS3 (tehát minima Dominator). G.Skill Trident/Ripjaws is is jó a Patriot meg kegytelen jó. De a Team és Mushkin is nagyon-nagyon baba.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy minden márka minden családjánál lehet 1-1 döglött darab.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
ZetorGumi #38277 üzenetére
Most bajban lennék a DDR3-al! Régebben Corsair párti voltam, de (ahogy írtam is) ajánlottam a Geil Ultrát. Tuning ramok közül a Mushkin volt meggyőző, a G-Skill nem.
Patriot, A-Data határeset, Kingston megbízhatatlanabb, mint a Geil.
Örülök, hogy nem kell memót vennem! -
mpierre
veterán
válasz
ZetorGumi #38277 üzenetére
R3E-t. Gyorsan leszögezem, hogy szerencsére még múkodik az UD5, de ha esetleg bexarik, akkor legyen helyette csere lap. Semmi értelme feljebb, modernebbre váltanom. Pl a Metro Last Light simán elmegy majdnem full grafon, vsync-kel (anélkül tearing van). Ráadásul kiraktam egy valag zsét a vízre és lassan el is fog készülni a komplett gép.
Szóval tartalékolok, mert még jó pár évig ez a szisztem fog maradni.@ #38279: Meg fogják is.
Geri Bátyó: Azért a Kingston-t ne szidd. Pl: az 1,25V-s 1800MHz-s ramok nagyon jól zenélnek. Az 1,25V alapfesz miatt a tuningot is jól veszi. A bordás ramjaik jók. Szerintem. A mezítlábas csak a Kingmaxból volt ok, abból is az elpida chpesek, a többi gyártó ilyenjei az alapot tudják.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Geri Bátyó #38278 üzenetére
Persze.
Sok helyen szidják őket, de mázlifaktor bennevan.Itt már sokan hűtik/hűtötték vízzel.
-
Barátomnak pl levált a hűtőborda az egyik ramról, magától, semmi feszegetés se melegítés
Vettük volna ki és a kezünkben maradt a borda.
Yep yep Geil -
Laraxior
titán
válasz
Geri Bátyó #38270 üzenetére
H2O
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Geri Bátyó #38270 üzenetére
Hát én meg most meg nem mondom neked, hogy milyenek voltak a márkán belül, de volt mindenből az ismerősöknél.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Laraxior #38267 üzenetére
Mondjuk az i7 920 eleve hátrányból indul. Nade mivel hűtöd? Az enyém szerintem már 1.35-ön is leszabályozna (vagy hamarabb)!
(#38268) ZetorGumi: Nem is értem, hogy miért!
Én is csak azt mondtam, hogy az Ultrák voltak jók. Sok ismerősnél mennek a mai napig, sőt, második generációs value is megbízható (az első generációs tényleg hulladék volt)! A Black Dragon meg már megjelenésekor is vacak volt (DDR, ha jól emlékszem).
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Geri Bátyó #38252 üzenetére
De drágább is volt, mint a Balder.
DDR2-es Geil memóriából 2x2Gb halt meg nálam egy hónaposan, úgy, hogy nem is volt tuningolva.
Unokatesómnál egy 4Gb-s modul adta meg magát, szintén Geil, és van még 1-2 ismerősöm, ahol fejreálltak ezek a memók. -
Laraxior
titán
válasz
Geri Bátyó #38266 üzenetére
Az enyém hasonló csak: 4GHz-et nemigazán tudja 1.4V alatt... de magas feszültségen sem melegszik annyira
Ugyanis 1.392V-on használom 39xxMHz-en
70°C-t még nem igazán érte el
Úgyhogy lehet lőni kellene neki egy 1.45öt a kerek 4GHz-re. De a lustaság... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Geri Bátyó #38264 üzenetére
Jó ez így teljesen.
-
Geri Bátyó
addikt
Ennyi pénzért nem kell csodát várni. Valójában kellemes meglepetés volt, ráadásul teljesen csöndesen.
Időnként azért csorgatom a nyálam a komolyabb hűtőkre, de mindig arra jutok, hogy fölösleges. Nagyon jól elvagyok alulfeszelve a 3.3GHz-en!
apollo12: Mivel már megvan és később vizet akar, akkor nem kérdés, hogy fölösleges váltani!
-
apollo12
veterán
válasz
Geri Bátyó #38260 üzenetére
nem venni akar, hanem most az hűti a phenom 2 x4 945 procit 3.8ghz en,
majd később szeretne kompakt vizet de akkor h110i-t
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pont a határon van, teljesen jó, ekkora terehlés valós környezetben úgy se kap.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
Lemaradt, hogy 26°C-os szobahőmérséklet.
-
-
apollo12
veterán
válasz
Geri Bátyó #38254 üzenetére
bk 1 hét és itt is van úgy néz ki
hűtés mennyire lesz elég neki Zalman CNPS9900 MAX
-
apollo12
veterán
válasz
Geri Bátyó #38252 üzenetére
ebay
sabertooth + 950 proci 12gb rammal szállítással 55ezer forint
sandy meg 80-90k lenne
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
ZetorGumi #38229 üzenetére
Szó szerint!
Igazából nem kellene sírnom a Balder miatt, mert összességében elégedett vagyok vele. Árához és méretéhez képest kifejezetten jól hűt, ráadásul semmi hangja és egész jól néz ki (ennek mondjuk semmi jelentősége a zárt házban!
)
DDR2-ből az Geil ultrák még jók voltak!
(#38250) apollo12: Ha kapsz még 1366-ot, akkor jó, de szerintem Sandy-re nagyobb az esély. Kezd nagyon elfogyni a Bloom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #38244 üzenetére
Van egy 3,8-as profilom biosban, akkor majd azt beröffentem.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #38242 üzenetére
Köszi.
Mekkora órajelet kéne becéloznom (1680x1050-hez)kb? 3,5Ghz? 3,8GHz?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #38238 üzenetére
Shokkolo: Asus GTX660 Ti DirectCu II TOP, pont 1:1-ben az ami a ph tesztben is volt.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Azt hiszem neki esek én is újra a cpu tuningnak mert megjött az új vga-m...
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #38234 üzenetére
Ezzel tisztában voltam, csak most meg is bizonyosodtam róla
Amúgy csak megveszem a mugen 2-őt. Majd csinálok összehasonlítást.
-
válasz
cinkoxid #38233 üzenetére
Nem átnevezés/ugyanaz, de mit vársz mégis 1 márkán belül 1 chipsetre épülő cuccoktól ?
Van egy termékpaletta és azt építik fel lépcsőről lépcsőre ami ugye magában foglalja, hogy minél lejjebb van a lépcsőfok annál alapabb a cuccos, de eltérés mindig van és a lépcsőket sem alulról kezdik általában.
A hűtés lehet kb egyforma, mert nem fognak minden cucchoz különféle hűtő részeket legyártani. -
cinkoxid
senior tag
válasz
ZetorGumi #38232 üzenetére
Áh sajnos be kell osztani minden hétre, hogy maradjon elég a következő gépre is.
Mellesleg ez az ex58-extreme egy az egyben ugyanaz, mint egy ex-ud5, csak kicsit más a biosa, illetve adnak hozzá olyan nagy, passzív hűtőt az északi hídnak, mint az ud7nél. Bár gondoltam én, hogy szinte csak átnevezésekből áll náluk az x58a-ud5 alatti széria.LLC be van kapcsolva (csak on/off funkció van), és 1,35 helyett 1,312 van load alatt. -
cinkoxid
senior tag
True 1.312v mellett 80 fok alatt van ez pedig jó. Holnap veszek hozzá még egy ventit, hátha segít 3-4 fokot.(illetve nagyon keskeny és a képeken nem mutatna annyira jól
) Aztán megnézem az ock mit tud hozzá képest.
Mellesleg van most fent mugen 2 6000ért. -
ZetorGumi
addikt
válasz
Geri Bátyó #38228 üzenetére
Én a vízhűtéssel csendbemaradok.
A Geilek már DDR2 óta hanyatlanak.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Geri Bátyó #38226 üzenetére
Szerencsére mindkettő itt van, szóval boldogság van.
Először azt hittem nem jó az alaplap ,de szerencsére csak a geil ramokat nem szerette -
Geri Bátyó
addikt
-
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #38224 üzenetére
Az lesz, úgyis le kell tesztelnem az gigabyte ex58-extreme alaplapot
-
-
cinkoxid
senior tag
Szerintetek melyik a jobb:
Thermaltake FrioOCK vagy Thermalright TRUE Spirit 140 ?
thermaltake egy az egyben prolimatech megahalemsnek tűnik. Lefogatója is ugyanaz, csupaszon teljesen megegyezik vele. Sikerült a kettőhöz egy 10esért hozzájutni
-
mpierre
veterán
válasz
Geri Bátyó #38219 üzenetére
Milyen mushkin?
bim: Üdv itt ismét Master!
Költözünk...
Szerk: 1 hétig nyaralok és máris 140+ hsz-t lehet átolvasni. Termelékenyek vagytok.
-
bim
veterán
válasz
Geri Bátyó #38217 üzenetére
Feszt nem nagyon babrálom inkább ne vigye a c8-at. 1,5V 1500Mhz.
Jahh a mushkin az rendben van.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
ZetorGumi #38214 üzenetére
"Amugy meg szóltam feljebb is, hogy linx-et ne eressz rá."
Persze, hogy szóltál, de anélkül csak kirakat!(#38215) ricshard444: "valami nincs jól belőve vagy kevés a hűtő."
Mindkét lehetőség fennáll! A hűtő nem túl izmos én meg nem vagyok egy tuningzseni!(#38216) bim: Gondoltam, hogy valami hasonló! CL8-at még 1.5 volton viszi? Mert az nem rossz. Az enyém 6-8-6-24 1.65V (gyári érték). Egyértelműen érezni a különbséget, de rohadt drága volt annak idején!
-
bim
veterán
válasz
Geri Bátyó #38201 üzenetére
-
válasz
Geri Bátyó #38213 üzenetére
Egyenesen kétlem, hogy az a vége, valami nincs jól belőve vagy kevés a hűtő.
Kékhalál volt nálam is egyből például 4500-n Freezer 13 Pro-val, de a mostani hűtővel nem egyből -
ZetorGumi
addikt
válasz
Geri Bátyó #38211 üzenetére
Nem kockáztatod, mert leégetni nem tudod, mert lekapcsol.
Amugy meg szóltam feljebb is, hogy linx-et ne eressz rá. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
Akármit is csinálok, úgy tűnik, hogy az a 4GHz volt a vége. Magasabb feszültségen is fagyás van.
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Annyitól még nem lesz semmi baja. Sokan nagyobb feszültség mellett használják 24/7-ben
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Geri Bátyó #38209 üzenetére
Hát nem tolnék rajta LinX-et, meg prime-ot.
De validra simán lehűti. -
ZetorGumi
addikt
válasz
Geri Bátyó #38207 üzenetére
Hát, olyan 1,35V körül lesz stabil szerintem.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Geri Bátyó #38205 üzenetére
Hát ilyen ez, én anno már az E7200-amat is vizzel hűtöttem, utána meg azóta mindent.
Hát tolhatod, de akkor ne csodálkozz a melegen.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
ZetorGumi #38204 üzenetére
Tényleg jó lenne a víz, de arra nincs pénzem!
Igazából nem rossz a Balder! Kicsi, könnyű, halk és ehhez képest hatékony. Komolyabb tuninghoz viszont kevés. Igazából egy C2D E6600-hoz vettem, de i7-nél is egész jól kiszolgál.Amúgy meg maximalista vagyok! Tolni fogom a LINX-et!
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Geri Bátyó #38203 üzenetére
Ja, hát na.
Vizzel kell hűteni.
Megnézni megnézheted, de szerintem linx-et ne tolj rá. Elég most csak a valid, majd ha hűvösebb lesz, akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Robotporszívók
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest