Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
válasz fero02 #13348 üzenetére
Szétszedtem a monitort, és kihúztam az előlapi panel kábelét az alaplapból. Megszűnt az "Auto adjusting" felirat, de ezzel a teljes kezelőpanelt leválasztottam. Nem tudná valaki megmondani hogy melyik kábelt kéne elvágni ahhoz hogy az a beragadt funkció kikapcsoljon.
Kábel: [link] -
-
Mikisys
őstag
válasz oldatt #13349 üzenetére
Mivel nem látom most itt a "nagykutyát", igen mi is késsel pattintgattunk szét egy Samsung monitort és bírta.
Utána a tápban az összes szekunder-oldali kondit cseréltük, az ELKO-kat persze, mert egy-kettő már kezdett púposodni. Meg pótoltuk a kispórolt kondikat is!
Utána megjavult, a táp is príma, sivító hangja is eltűnt.
Összepattintani már sokkal gyorsabb.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz AeSDé Team #13351 üzenetére
Forrasztani tudsz és van mivel? - ha igen, akkor forraszd át a kezelőpanelen az összes forrpontot és ha a szerencse is melléd állt, akkor megszűnik a hibajelenség.
Üdv!
-
Csores
újonc
Hally,Pár napja megjelent egy vinszintes vonal a monitorom tetjén!másnapra a skype-ba is fekete vonalak lettek majd harmadnap bekapcsoláskor elöször szürke majd 2 másodperc allat jelent meg a kép! Tessék a kép! Mit tehetek ez ellenében? hogy tudom megjavitani ?! Kép: http://itcafe.hu/dl/upc/2014-01/20/480049_i4pxpl3nappje1py_xx.jpg
-
fero02
nagyúr
válasz AeSDé Team #13351 üzenetére
És ezzel a probléma meg lenne oldva? Soha többet nem lesz auto adjust beállítás? És ha másik gépre dugod, vagy vga-t cserélsz?
Ez nem megoldás!
Minden monitor gyártó más és más kábelezést használ. Ha ennyire lesz@rod a funkció hiányát, akkor a mikrokapcsoló mellett vágd át a vezető réteget és akkor jó eséllyel csak ez a funkció lesz halott. Vagy ha van nem használt gomb (pl volume), akkor tedd át azt a gombot.
-
AeSDé Team
őstag
válasz fero02 #13356 üzenetére
Rádugtam már az újabb gépre amiben egy 7770-es Radeon van, azzal is ezt csinálja, szóval nem az elavult VGA hibája. A kábelt elvágni nem fogom, max kihúzni a többi mellől úgy hogy vissza dughassam utána. Vagy így hagyom ahogy most van, és ha szükségem lenne erre a funkcióra visszadugom, had csinálgassa magától. Majd kikísérletezgetem hogy melyik az
Másik hsz: hol forrasszak és mit? Van forrasztóm de az nem kifejezetten erre való.
-
AeSDé Team
őstag
válasz fero02 #13356 üzenetére
Az a baj hogy ennek nincs saját kapcsolója. Van rajta 4 gomb, ebből kettő a menüt lépteti, kettő pedig az adott menüpont értékét állítja. A léptethető menün belül az egyik menüpont az Auto Adjusting, nincs rá hardveres gomb.
Kipróbáltam hogy egyenként kihúzgálom a drótokat, csak akkor tűnik el a zavaró Auto Adjusting, ha a lila ki van húzva, a többinek látszólag semmi köze hozzá. De ha ezt kihúzom akkor nem működik az értékeket negatív irányba eltoló gomb, így pl. csak + fényerőt lehet adni, - nincs.
(megjegyzem, hogy ha a lila be van dugva, és megy a "AutoAuto Adjusting" akkor a gombok nem is működnek, szóval eddig az a legjobb megoldás ha a lilát kihúzom...)Érti valaki ezt a logikát? Mert én nem
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
-
moonguru
őstag
válasz AeSDé Team #13360 üzenetére
Igen, csak nálad kisebb a mátrix viszont a menürendszer még több funkciót rendel hozzá.
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
tvar
csendes tag
Elsőre szalagkábel hibának tűnik. Azt könnyű cserélni, jellegzetes monitor hiba. Ha nekiállsz feszegetni a monitor sarkait, hogy hajoljon a panel, és változik a hibás kép a mozgástól, akkor tuti a szalagkábel lesz.
Ha van 1 kis műszaki érzéked, otthon is ki tudod cserélni, egy bontottra. -
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Kérem segítsetek hátha volt valakinek ilyen problémája. Vettem egy DELL P2314H monitort (Displayportos) és van mellé egy Gigabyte GTX780 (Displayportos). Amikor összekötöm a DP kábellel és bekapcsolom a gépet, azt írja a monitor, hogy nem kap jelet a VGA-tól. Ilyenkor DP kábel kihúz DVI-D bedug és lám van kép.
Ha a két kábel együtt van bedugva, akkor a win7 felismeri 1.-es és 2.-es monitornak, de iylenkor meg a hangkártya driver (realtek_hd legújabb) kezd el nem megfelelően működni. Mi okozhatja ezeket a problémákat?Köszi
Fully electric lifestyle!
-
jamesmilner
újonc
Csőváz!
Nekem az a bajom a monitorral, hogy a jobb fölső sarokban néha kijön egy olyan ikon, hogy dsub.
Nem tudom miért van, de örülnék ha nem lenne ezzel gond.
Azt tudom, hogy a vgaval kapcsolatos.Monitor beállításait már néztem, ott nem találtam semmit amivel kitudtam volna kapcsolni. -
wizzardry
csendes tag
1 hete vettem egy vadonat új 24 col os Asus 247 es monitort,alap működésében semmi hiba, nincs pixel hiba sem..DE amit csak több nap használat után vettünk észre, hogy miközben álló képeknél pontos éles kép van.. de közepesen gyors egér mozgatáskor vagy bármilyan sötétebb szinű kép mozgatásakor fehér alapon .. az adott dolog pl egérmutató nyil stb egy jól látható fehér szellemkép jelentkezik ami gyakorlatilag az adott dolog pl nyil fehér képe... Ha valaki nagyon profi ebben vagy látott már hasonlót kérem írjon.. akár emilben vagy privátban.Ez vajon gyári hiba vagy a blacklight monitor sajátsága.. ha nem gyári hiba akkor nagyon elkeseritő egy 50 ezres monitornál Köszi ha segitessz.!
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Pár hete vettem EIZO EV2736WFS-BK
Nos a AIDA progiban ismeretlen monitornak ismeri fel.
Amikor kikapcsolom a monitort és visszakapcsolom akkor az internet, excel word és minden ami meg van nyitva össze vissza van. Azaz ilyen kisebb formátumra vált!Mit kéne tennem, hogy ezek a problémák megszűnjenek?
EIZO monitor DP-DP kábellel és BENQ 24" 1080p monitor DVI-DVI kábellel kapcsolódik a géphez!
Köszönöm előre is a segítséget!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
AeSDé Team
őstag
válasz wizzardry #13365 üzenetére
,,Type VE247H into google and one of the suggested completions will be 'ghosting fix'. This monitor uses something called "Overdrive" to make the response time 2ms instead of 5ms. The result is 'inverse ghosting' -- basically, black font on a white background will leave a 'trail.' The only way to fix this is to go into the service menu by holding the power button and menu button (while the monitor is off), then pressing the menu button again (once the monitor is on), and setting 'OD' to off. Sadly, this has to be done everytime you switch inputs or turn the monitor off. Very annoying, avoid the VE24x series at all costs. Asus has no fix for this nor any plans to remedy the situation."
Forrás: Amazon.com [link]
Remélem ezzel mész valamire[ Szerkesztve ]
-
wizzardry
csendes tag
válasz AeSDé Team #13367 üzenetére
Nagyon köszönöm a helpet, működött a dolog Ti voltatok az egyetlen aki igazán segitett.. most nincs ghosting a képernyőn.. Amugy már tényleg megbántam hogy nem dellt vettem, 43k ért azt is kaptam volna.. Gondolom amugy ilyen ghosting dolgok miatt nem lehet a gyártónál reklamálni? Mégegyszer köszi.
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
HP LP2475w monitoromnál vettem észre pár napja, hogy "beégett" a háttérképem. (egy óra volt a háttérkép) Halvány szürke színeknél látszott az óra tokjának kontúrja. Elismerem ha nem használok csak 1 monitort akkor is be van kapcsolva a másik és akkor a háttér van rajta csak, esetenként több óráig is.
Paintben csináltam egy 1920x1200-as fehér "lapot" azt kitettem teljes képernyőre és jó pár óra után most nem látom ezt a beégést, viszont ezentúl lehet" vigyáznom" kéne vele ? Már nem garanciális a monitor. -
AeSDé Team
őstag
válasz wizzardry #13369 üzenetére
Mivel ez az összes modellre jellemző szervízben nem javítható. Online vásárlás esetén jogod van elállni a vásárlástól 8 napon belül, ha ebből kicsúsztál, vagy nem online vetted akkor csak a kereskedőre van bízva hogy becserélik és levásárolhatod az árát vagy sem. De miért is olyan rossz az Asus ha a ghosting megszűnt?
-
Gabesz87
veterán
Szerintetek mitől lehet az, hogy a monitor villog? Totál elmegy kép, majd visszajön...sajnos nem látom a jelenséget, mert a szüleim gépén van, és csak anyám elmondása alapján tudom leírni, de nagyjából ennyi történik. Egy LG 22EA53 monitor DVI kábellel. Gép újraindítás után helyrejött hálistennek, de akkor sem normális jelenség. Valaki találkozott már ilyennel?
-
1róka12
újonc
Helló Hölgyek/Urak!
Egy érdekes eset miatt kérném a segítségeteket, véleményeteket.
Nemrég egy régi másodlagos monitort dugtam a laptopomhoz amit az csak forced detection-nel ismert fel. Konfigurálás és néhány óra működés után mindkét kijelző elsötétült. (A gép és a Windows ment tovább.)
reboot után: (mindhárom esetben csak a 2. monitor adott életjelt)
1 Windows normál mód: Win logó után sötétség (rendszer elindul)
2 Backtrack Linux elindul, de az elsődleges kijelzőmet nem látja a Display rendszerablakban
3 Win7 safe mód: lásd Backtrackfelbontás:
pri: 1366*768
sec: 1240*1024A két cuccot extend módban használtam Win7-tel és az integrált VGA (lásd lent) hajtotta meg őket. Csatlakozás VGA kábellel. A rendszer mindvégig normál hőmérsékletű maradt. A monitoroknál sem éreztem meleget.
Fél óra múlva minden tökéletesen működött majd néhány óra elteltével ugyanaz a blackout.
A cuccom a 2. képernyő nélkül tökéletesen megy.
Windows 7 Ultimate
Backtrack Linux 5 R3Dell Inspiron n5110 (lassan 3 éves, belül kipucolva, monitor nemrég cseréltetve törés miatt)
Core I7 2630QM Sandy Bridge
DDR3 8GB
Intel HD Graphics 3000
nVidia Geforce GT 525M 1GB
A VGA kártyáim auto select módban mennek, (az nVidia csak akkor kapcsol be ha izomra van szükség)LG Flatron L1752T (használtan vettem, jó lett volna az otthoni IT support munkához)
Ha van ötletetek, hogy a fa.. őőő fenébe képes egy (egyébként működő) másodlagos monitor elsötétíteni és fél órára lefagyasztani a laptopom elsődleges képernyőjét, örömmel olvasnám.
Üdv és előre is köszönöm.....
[ Szerkesztve ]
-
kolmi93
tag
Üdv!
Dell u2312hm monitort használok, egy újratelepítés után előjött egy probléma, az internetes flash videóknál screen tearing jelentkezik, (mint mikor játékban nincs bekapcsolva a Vsync), és enyhén szaggat a videó, filmnél, játéknál nincs ilyen. Mivel ehhez a monitorhoz létezik driver 72 és 50 hertz támogatással kipróbáltam minden frekit, de nem múlt el a jelenség. Chromenál, Foxnál, Youtubeon, indán is előjön, driverek, flash, böngésző mind a legfrisebb.
Találkozott már valaki hasonló problémával?[ Szerkesztve ]
A Pokolnak nincsen feneke, szólt. Aki belebukik, abban a zuhanás örök. Az őrületnek nincsen alkonya, mert éjszaka.
-
El Kebir
őstag
válasz KAMELOT #13368 üzenetére
pl DELL-nél is megvan ez a dp "probléma", ne kapcsold ki, hanem a készenléti módot használd, valószínűnek tartom, hogy erre lett tervezve, a kikapcsolás egy nem várt dolog. (régen is így volt, a perifériáit addig nem kapcsolta ki az ember, amíg ment a gép és fordítva, addig nem kapcsolta be a gépet, amíg a perifériáit nem kapcsolta be)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok! Segítsetek légyszi!
Véletlenül megnyomtam a monitoromon az auto gombot, és azóta nagyobb a kép a kelleténél. Az egyik oldalon lelóg egy rész a monitorról. Próbáltam a monitor beállításánál de ott csak elcsúsztatja a képet, és nem pedig összenyomja. Mivel nagyobb a kép ezért kicsit homályos is. Reset se segít.
Valaki segítsen mert már mindent próbáltam. -
gban
Közösségépítő
Fujitsu-Siemens ScaleoView L19-1 monitor a következőt csinálja:
Sípol, mégpedig
- készenlétben, és kikapcsolva is folyamatosan (természetesen áramtalanítva nem), és cifrázza is, nem teljesen állandó a hangszíne
- üzemmódváltáskorAmikor van kép, akár a logoja, akár a no signal jel, akár a PC képe, akkor teljesen csöndben van.
Mi okozhatja a problémát?
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok. Adva van egy benq XL2420T 144Hz-es kijelzo ami tamogatja az nvidia 3dvision-t es egy evga GTX 780 videokartya. Meg tudna nekem valaki mondani hogy milyen szemuvegre lene szuksegem ahoz hogy filmezek illetve jatszak 3D-ben ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
El Sultan
újonc
Egy Samsung Syncmaster 730BF monitort használok, jó sok éve, elégedetten.
http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=1668Szeretném, ha a jelenlegi magasságnál ALACSONYABB pozícióba tudnám engedni a monitort. A felső széle ugyanis túl magasan van a számomra még kényelmes szemvonalhoz képest. Tehát hogy a laptopoknál megszokott magasságba kerüljön. (A monitort laptopra csatlakoztatva használom, mert csak írógépszerű billentyűzettel szeretek írni.)
Külföldről* lehet rendelni állítható magasságú monitortartót/állványt, de szeretnék
- egyrészt magyar forrásból,
- másrészt az eredeti állványra minél jobban emlékeztetőt
találni.
(*pl.: http://www.ergomart.com/lcd_monitor_stands/lcd-led-monitor-stand-LS9109XS.php )Fontos szempont, hogy nagyon alacsony szintre, a monitor alsó peremét a billentyűzet felső peremével akár egy vonalban is el tudjam helyezni a monitort. A jelenlegi, gyári talapzat három csavarral tartja a monitort.
Az is fontos, hogy a monitorállványt ne kelljen az asztalhoz csavarozni. Tehát olyan állványt keresek, mint ami a megadott linken látható, csak Magyarországról.
Eddig alapos kereséssel sem találtam.
Van erre esély?
-
rii
nagyúr
sziasztok
egy DELL 2209WA minotort hogy lehet VESA-val feltenni bárhová is?
eddig eljutok ... és utána az ott levő csavarokat ki lehet szedni?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz MiklosSaS #13382 üzenetére
Valaki az en kerdesemre ? Vagy nem ide tartozik ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
+váltó
tag
Sziasztok . Egy kis segitségre lenne szükségem . . . Sams 27"os ledes monitor Érintő gombos .
Gondol egyet és felugrik a menüsor, aztán kalibrálja magát - a fényerőt 100% ig emeli . A nyelvet most épp szlovákra állitotta . Megtisztitottam a kávát. . . - van , hogy órákig semmi gond aztán meg bolondul . Ha én akarom állitani , azt nem csinálja . Körbenéztem nem csavarozható a hátlap. - Valaki segitsen ha tud. Köszönöm.Örök gyerek . . . X X X - nem azért mert DR - henem mert Proffesszionialista . . . nem tudom mit jelent , de HOFI szerint - az már valami . . .
-
AeSDé Team
őstag
-
moonguru
őstag
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Mitől lehetséges, hogy a háttérvilágítást szétszóró lap, és a színeket szolgáltató lap közötti rész porosodjon? (u2311h)
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
csanad09
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom mekkora probléma vagy sem az én helyzetem, de azért segítséget kérek. Szóval van egy LG Flatron W1942S típusú monitorom, kb. 5 éves lehet. Pár hónapja bekapcsolás után zúg egy kicsit (nem tudom pontosabban leírni), majd egy pár perc használat után egyre halkabb lesz és utána nem is hallom a hangját. Ez valamilyen kezdődő hiba vagy semmiség? Azért kérdezem, mert rokonnak továbbadnám, viszont ha a monitor pár éven belül megadja magát akkor inkább keresnék neki egy használt, de jó állapotú monitort.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Gigabyte Aorus Gamer Ívelt Monitor 27" Új 6hó jótállás+Áfás számlával!
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest