- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
EneMy84
tag
válasz
fenergie84 #13897 üzenetére
Az a durva ha finoman meg nyomon a kijelzőt akkor eltűnik.
-
Ice&Lime
veterán
Valaki esetleg? (#13880) jakos73
-
EneMy84
tag
Sziasztok. függőleges színes csíkokkal mit lehet csinálni? monitor egy LG e2240 led.?????
-
@nt
csendes tag
válasz
El Kebir #13874 üzenetére
Igazad van nem voltam egyértelmű. A monitoromon ilyen csatlakozó van. Egy hasonló végű kábellel csatlakozik a jelenlegi kártyámhoz (radeon 4850). Szeretnék venni egy új kártyát (Radeon HD 7770), mert ez már rendszeresen túlmelegszik. A HDMI-t a TV-re kötném, ahogy eddig is, csak gőzöm sincs, hogy melyikkel kössem a monitort, melyik a legjobb? Kérlek segítsetek!
-
ak05
tag
sziasztok
van acer al1716as típusú monitorom,2006 szeptemberi gyártású,probléma az vele h nincs képe,viszont az állapotjelző ledje zölden világít,így látatlanba mi lehet a probléma?
érdemes javítani vagy kuka?
köszönöm a válaszokat -
TaaT
nagyúr
LCD monitornál javít valamit a képminőségen (élességen) ha D-sub kábel helyett DVI-vel van összekötve a géppel?
-
loui
csendes tag
sziasztok, kicserélték a Dell U2413-at, amin most nem jobb alul van a lila folt hanem a bal felső sarokban
Plusz van egy kicsi sárgás folt is a bal szélén...
Szóval pl. a böngésző fehér címsávja úgy néz ki hogy baloldalt lilás és lassan fokozatosan fehéredik ki jobbra.
Ez az új monitor nincs kalibrálva még,de attól még nem kéne ilyennek lennie gondolom...?!
Szerintetek, megtartsam? Kérjek másikat? Kicsit macerás mert Én nem tudom átvenni és rögtön megnézni a csere monitort, csak este... -
D4v3
őstag
Hello!
Két Samsung 22"-os monitort használok (225MW és 2253 LW) és a main display-ként beállított 225MW minden indításkor szinte 800x600-ban indul csak el. Ha a másikat állítom be main-nek akkor is előfordul ez, de néha meg mégsemMonitor driver fent van hozzá, de sokat nem értem vele.
A vga-m egy ATI 4850, a 13.1-es driver van fent, ami elvileg az utolsó támogatott driver ehhez a kártyához.
Mi lehet a gond? -
Ice&Lime
veterán
Laptop kijelzőjén bekapcsolt állapotban mostanában vettem észre egy kis halvány fehér kör alakú foltot pár 2-3mm-es átmérőjű. Ezen a részen kicsit fehérebb minden megjelenített szín.
A kérdésem az lenne, hogy mi ez, fog-e nagyobbodni illetve tovább kifehéresedni?
-
gently
újonc
A segítségeteket szeretném kérni a következő probléma megoldásában:
A Dell U2713HM monitorom DisplayPort kábellel kötöttem az alaplapra (Gigabyte GA-Z87MX-D3H) - még nincs egyelőre dedikált videókártya (i5 4670K IGP-je - Intel HD Graphics 4600 - hajtja meg). A DP kábellel összekötött állapotban a PC Power gomb megnyomásakor nem indul el a bootolás, csak néhány másodpercre felpörögnek a ventik, majd leállnak, aztán ismét felpörögnek és újra leállnak...ez ismétlődik. Ha nincs csatlakoztatva a DP kábel (még a bekapcsolás előtt kihúzom), akkor gond nélkül indul a bootolás, majd ha visszadugom a kábelt minden tökéletesen működik, max. felbontáson (2560x1440), hibátlan a kommunikáció a gép és a monitor között. A monitor driver-ét telepítettem, az eszközkezelő felismeri, DP port kiválasztva, Dell Display Manager működik. (A többi videó kimenetre, DVI, HDMI stb. nincs semmi csatlakoztatva.) Újraindításkor (Start menüből) és reset gombbal hibátlanul bootol összedugott kábellel is. "Hagyományos" videó csatlakozással pl. DVI is minden rendben működik, csak ezek sajnos nem tudják átvinni a monitor natív felbontását.
A DP kábel típusa: DELOCK 83398 2m. Angol nyelvű fórumokon találtam több hasonló esetet, ott kábelcserét javasoltak... Esetleg a BIOS-ban kellene valamit beállítani?
Ha tapasztaltatok esetleg hasonló jelenséget és sikerült megoldani, kérem osszátok meg.
Előre is nagyon köszönöm! -
Mikisys
őstag
válasz
fenergie84 #13877 üzenetére
Akkor a videokártya lehet hibás, vagy a drivere nem jó, Windows-rendszer hiba is lehet még.
Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
saltanus #13864 üzenetére
Változtasd meg a képfrissítési frekvenciát a videokártya beállító menüjében, az segíthet.
Esetleg ha nem szűnik meg a jelenség, akkor lehet külső zavaró-jelforrásra is gondolni, ami a monitort zavarja, például az antennát ha kihúzod, lehet, hogy megszűnik a probléma.Üdv!
-
@nt
csendes tag
A DFP helyett D-SUB elnevezést is találtam, nem tudom melyik a helytállóbb, szóval hagyományos.
-
@nt
csendes tag
Üdv!
A monitor DFP portját, a grafkártya DisplayPort vagy DVI csatijával érdemesebb összekötni?
Részletesebben is leírom természetesen a szitut, ha az fontos. A válaszokat előre köszönöm!
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.: U2312HM mostanában azt csinálja, hogy némelyik helyeken nem mindig kapcsol be a háttérvilágítás, tehát foltosan jelenítődik meg a kép, pl. bal alsó sarok baromi sötét, de a kép többi része jó. Ez milyen hiba lehet?
Gari természetesen van, de 1-2 hónapig nincs időm evvel foglalkozni, kíváncsi vagyok, hogy mennyire súlyos probléma ez, kibírja e odáig.
A hiba megszűnik, ha ki-bekapcsolom a monitort
-
simixox
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte HD 7950 videókarim 1 DVI 1 HDMI (2Display) kimenettel. nagyon egyszerű(nek látszó) dolgot szeretnék. Egy LG full HD monitort a DVI-ba illetve egy LG full HD TV-t a HDMI-be. Valamiért nem lehet kiterjeszteni se másolni a kijelzőt... Csak a DVI-ról megy a dolog... a TV folyton azt írja hogy nincsen jel. Viszont ha egy HDMI-DVI átalakítóval kötöm rá CSAK a TV-t a videókari DVI bemenetével akkor flottúl megy. újra tettem a Catalyt CC drivert is meg újabb verziót is átnyálaztam de sajna nem tudok rájönni mit rontok el! Ez ügyben kérném a segítségetekeket! a Cél egyszerűen annyi hogy a kis monitor(DVI) legyen az elsődleges s ha olyan van ki tudjam terjeszteni a TV-re...
-
saltanus
aktív tag
sziasztok !
van egy Samsung T24C300 LED Televízió-Monitor amit most vettem 1 honapja.
es azt vettem eszre foleg 2 kepnel h szaladgalnak a csikok.de ez csak egy bizonyos szogben nezve zavaro.lottem egy kepet pl a telom is siman latja.
[link]szerintetek ez normalis?
en azt hittem az uj monitorok mar nem ilyenek.
vagy az a baj h 5ms valasztottam?
nem 2ms? -
loui
csendes tag
válasz
Mikisys #13862 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Sajnos még nappal napsütés mellett is sötét van a szobában...(kicsi az ablak..) A boltban lett kalibrálva!
Amúgy mekkora fényerővel érdemes használni ezt a Dell U2413-at ami kalibrálva van?
Mert hát egyértelmű hogy ahogy emelem a fényerőt úgy tűnik el fokozatosan a lila folt!!
Kipróbáltam Mac minivel minidp csatlakozóval,ugyan azzal a fényerővel és hát kisebb mértékben láttam a foltot. Nagyobb fényerőnél meg szinte teljesen eltűnt.
Most HDMI-vel csatlakoztattam a pc-hez és emeltem picit a fényerőt így kicsivel elviselhetőbb.
Köszönöm a segítségeteket! -
Mikisys
őstag
Mivel, hogyan, mihez lett kalibrálva a monitor?
(Tulajdonképpen a végleges használati helyén kellene a kalibrálást elvégezni, mert ott egészen más fényviszonyok lehetnek, a környezet hatása sem hagyható figyelmen kívül, meg még sok egyéb.)
Én LAP-TOP gépen néztem a képeid, szinte semmi.
Milyen az az "SS" kábel? Mit írnak róla?Az elektroszmogot komolyan kell kezelni, sok bosszúságtól, meg működési hibától kímélhetjük meg magunkat, helyes csatlakozások, működtetések és elhelyezések terén.
Például, ha nem nézek filmet a médialejátszóról, akkor az nem csak ki van kapcsolva, hanem a TV-ből is kihúzom a kábeljét, ne zavarja a TV készüléket semmi.Üdv!
-
ddt500hu
veterán
Halihó!
Tegnap vettem egy 22MP55HQ monitort. Az észrevételem az, hogy filmnézés közben késve sötétedik a monitor ill. túl sötét lesz. Két ember beszélget az egyik fényben van a másik árnyékban és a váltásnál szó szerint látszik ahogy besötétedik a monitor nem pedig már "eleve" sötét. Egy 600Ft-os hdmi kábellel van összekötve a PC-vel az lehet a gond vagy hibás monitort vettem?
Ja előtte két nappal ment tönkre az előző TN paneles LG azzal nem volt ilyen gond szóval szerintem nem a PC hibája.
Le lehet ezt valahogy tesztelni?? -
fenergie84
addikt
válasz
fero02 #13845 üzenetére
Elmentem egy Dual Link DVI kábellel kipróbálni a 305T-t, és első nekifutásra sikerült beállítani a nativ felbontást
Az eladó (akiről kiderült, h régről ismerjük egymást) csak ámult, hogy mégis jó a monitor. Csak azért nem hoztuk el (még), mert vannak rajta esztétikai hibák, amikkel még gondolatban barátkozni kellene...Ezt csak azért írtam le, hogy hátha valaki hasonló problémával találkozik, és akkor lesz egy kis segítsége hozzá
-
loui
csendes tag
válasz
Mikisys #13853 üzenetére
A gyari DVI kabellel lett csatlakoztatva (elvileg jol erintkezik mindenhol), esetleg mivel tudom meg rakotni? Oszinten szolva nem tudom a tobbi kabel mire jo amit adtak hozza, ez a SS kabel micsoda?
Az elektroszmogot jo hogy irtad mert itt nalunk biztos van valami a szobaban, eleve ha az asztali gep be van kapcsolva akkor eleg zavaros az analog kabel adas a led tv-n. Amugy Belkin tulfeszultseg elleni hosszabitoba van kotve a gep..
A foton amit keszitettem tenyleg nem lehet latni???
A boltban be lett kalibralva a monitor! -
Mikisys
őstag
A hangszóró, vagy hangsugárzó szórt mágneses tere nem zavarja sem az LCD, sem pedig a plazma-kijelzős készülékeket.
Ami zavarhatja: a nem megfelelő csatlakozás, toldás, valamint a külső készülékek közelségéből adódó elektroszatikus szórás, "elektroszmog", esetenként képben és hangban is jelentkezik hiba.
A képeiden nem látni, hogy mi a probléma, be lett kalibrálva a monitor, színek, színhőmérséklet, fényerő, egyebek be vannak megfelelően állítva?Üdv!
-
loui
csendes tag
válasz
fero02 #13849 üzenetére
sziasztok, keszitettem egy fotot hatha ezen lehet latni valamit..
valaki mondta nekem hogy tul kozel van az asztalon a kis hangfal es az zavarja be,de elvettem onnan es ugyan ugy megvan a folt. amugy a led tvm kb 20-30cm-re van a monitortol, egymasnak hattal vannak csak egy sor tegla fal van koztuk ami kb 1 m magas, a tv nem zavarhatja? udv -
fero02
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- eladó Dell U3224KBA 6k
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest