Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#27460) Zsírkrétamen


Zsírkrétamen
senior tag

Sziasztok!
Alutasakos kérdés:
Melyiket vennétek az alábbiak közül?
Smillia, Cosma, Gourmet Gold, Sheba, Gourmet Mon Petit, IAMS, Purina

Nagyjából egy árban van mind, nem nagyon ismerem őket, nem tudom mit kell nézni a fehérjeszázalékon kívül :(
Eddig Felix junior-t vettem neki (tudom-tudom, de nagyon szerette, és mellé Joserát kap), viszont elkezdett valamitől hányni, és első körben erre tudtam tippelni.
Érdekes, mert eddig a 9 hónap alatt csak egyszer hányt, de az is a műtéte után volt, arra számítottunk is.
Viszont a múlthéten kétszer is hányt, ilyen 5-6 kis csomagot rejt el a szobájába, és a hasa is ment. Ez 2 különböző reggel fogadott minket és nem kaja után egyből adja ki, hanem valamikor az éjszaka.

Több tényező is lehet: A hányás előtt volt egy nagyobb sétánk, elmentünk a kutyával és vele a dunapartra sétálni, ahol ugyan hamar feloldódott, de lehet, hogy sokkal stresszesebb lett mint ahogy látszott rajta; Megy a kifele szokatás, az összes bogarat szereti, lehet összeevett valami bogarat; Lehet hogy megunta már az alutasakost, de lehet, hogy a Joserát; A szobájának elég hülye a kialakítása, és a kajás tálja szemben volt a wc-jével, ami tudom hogy nem jó, de nem tudom máshogy megoldani...mivel nem kényes a wc-jére, ezért olyan 3 naponta cserélem neki (elég nagy a wc-je), de simán lehet, hogy most ez zavarta meg, bár érdekes, mert 9 hónapig jó volt így.
Kb ezekre tudtam gondolni hirtelen.

Most nem engedjük ki (amúgy is szar idő van), nyilván nagyobb sétát nem tervezünk. Az almát gyakrabban ürítem. A vizes és alutasakos tálját arébb raktam (mondjuk ez csak fél megoldás, mert az automata etetőjét nem tudom arébb rakni). 3 napja diétázunk, a napi kajaadagjának kb 1/5-ét kapta meg, és most csak és kizárólag Royal Canin Kitten-t kap.
Nyilván most tünetmentes :))
Mivel Canin már nincs sok, este már Joserát kap, még persze az is lehet, hogy ezzel lesz a baja. Minden esetre az alutasakos kérdés a fontos most, mert azért nagyon nyávog esténként, de Felix-et most nem szeretnék neki adni, meg lassan már szokhatna át az adult-ra, mivel nagy csomagokat veszek, így inkább vennék már adult-at és nem kitten-t.

Nem akarom túlaggódni feleslegesen a dolgot, így dokinál még nem jártunk, látszólag semmi baja nincs, ugyan úgy viselkedik mint korábban, az étvágya is jó volt végig.
Olyannyira megviselte a diéta, hogy tegnap este már kibontotta az asztalon a zacskó üres kiflit, és azt is elkezdte megfalatozni ;]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Macska topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.