Szép napot mindenkinek!
Szeretnék magamnak venni egy kést. Nemrég kezdtem ismerkedni a főzéssel, de szeretnék egy jobb kést mint amik itthon vannak, és elmondhatom 10-20 év múlva, hogy ez volt az első késem
Keretem ilyen 50-55, amit rá szánnék.+ élezés szerszámai.
Amiket nézegettem:
Wüsthof classic 20cm-es kést, vagy santoku
Tojiro vg-10 santoku
Forged vg10 chefkés
Nem igazán ismerem az anyagaikat, csak amiket olvastam róluk. Vigyázni tudok rá, élezés/fenésre is simám rá szánom magam, de csak gyalu késsel van kevés tapasztalatom, kést kövön még nem éleztem.
Segítenétek, hogy mi lehet jó választás? Gondolok itt márkára, anyagra.
HA van más márka, amivel érdemes foglalkoznom, akkor írjátok meg légyszives
Köszönöm!