- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Espla
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam amazonról egy Walensee Lawn Coring Aerator-t.
Ezzel a gyepet lehet lyuggatni, hogy levegőhöz és vízhez jussanak a mélyebben lévő gyökerek.
Parafadugószerűen jönnek ki a földdugók.
Hetekkel ezelőtt, nagy esőzés után mentem végig a füvön.
Azt tapasztaltam, hogy zöldebb lett a fű és elkezdett sűrűsödni.
Olyan napi 100 m2-t szerintem végig lehet vele lyuggatni. Nem fárasztó, csak ilyen időben izzasztó. A legjobb lenne tavasszal, ősszel művelni ezt a tevékenységet.
A fűnek a talaja annyira beton kemény volt, hogy amikor locsoltam slaggal, akkor állt a víz a füvön, nehezen tudta még a vizet is beinni.
A kijött dugókat vagy azonnal gereblyével szét lehet porlasztani, vagy hagyni egy napot, akkor teljesen kiszáradnak és össze lehet gereblyézni.
A lyukakba lerostált komposztot szórtam és gereblyéztem be, majd alaposan belocsoltam.
Kb. hetente egyszer van időm áztatóan locsolni, de így is sokkal szebb lett a fű 1 hónap alatt.
Szóval aki hezitál ilyen eszköz vásárlásán, talán mert itthon nem ismert annyira, azt támogatni tudom hogy érdemes beruházni.
Egyetlen problémám, hogy el szokott tömődni egy-egy oldal. De ilyenkor olyan erősen beáll, hogy csavarhúzóval se tudom kiszedni.
Most épp bele is száradt, szóval majd áztathatom, hogy kijöjjön.
Lehet, hogy van amikor a föld túl vizes és van amikor már túl száraz és a közti időben lehet érdemes lyuggatni
Szóval az átmérője lehetne nagyobb, hogy ne ilyen vékony dugókat szedjen ki és ritkábban duguljon el.
Lehet más gyártóknak van jobb termékük, de a Walensee eszközéről jókat olvastam.
Utánanéztem annak is, hogy bérelni lehetne-e benzines gépet, de azok tömege 100 Kg felett van, szóval el se tudtam volna hozni ha egyáltalán lehetne itthon bérelni.
Összességében ez egy nagyon jó módja szerintem a gyepápolásnak, a komposzt is jobban hasznosul.
Arra jutottam, hogy a talajt kell rendbe rakni, legyen az fizikai szerkezet javítása vagy szerves anyag bejuttatása, nem pedig ész nélkül műtrágyázni, mint ahogy korábbi években csináltam, kevés eredménnyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest