Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
Maróhengeres ágdarálóval van valakinek tapasztalata? Konkrétan az érdekelne hogy a vékony ágakkal hogy bánik egy ilyen. Azt tudom hogy a néhány centis ágakat elég jól bedarálják.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz lakisoft #119 üzenetére
Kicsire, bár a vékony ágakat itt se nagyon lehet látni.
mod: a végén valamennyit látni, az a hosszú szál nem tudom hogy került oda, minden esetre ha a vékonyak úgy maradnak az nem jó.
Ez 100k környékén van.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Van olyan tuja amit nem bánt semmi gomba, rovar, akármi? Mert mostanság elég sok tuját látok elbarnulni, meghalni. Vagy örökzöld sövény amit szintén nem írt ki csak a fűrész. Homokos talajba menne ha ez számít. 1,5-2 méter magasra szeretném, nem lenne baj ha nem kellene rá 10 évet várni míg akkorára megnő.
-
Winner_hun
titán
Már kiszedtem és vettem helyére másik 4-et. Ezek meg majd odébb lesznek, egymás mellett. A levelük és a törzsük is más, biztos hogy nem egyformák.
Kártevőkről úgy tudtam nincs a leyland ciprusnak. Tápot nem kapnak, jó komposztos talajba lettek beleültetve. Meg is indultak elég rendesen, 20 cm 5 hét alatt meglett.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #351 üzenetére
A tavalyi ~60 cm-ről idén már 140 körül járnak a ciprusok, egész szépen fejlődnek. Ma megvolt az első oldalirányú metszés is - megpróbálok belőle gyökereztetni, hátha...
Tavaly mikor megvettem az első adagot utána jöttem ide, mert volt néhány, ami máshogy nézett ki. Azokat végül tavaly kicseréltem, de sajnos azok se egyeztek meg azzal ami nekem tetszett. Idén azt az 5 db-ot ismét kicseréltem. Ez kb. 2 hónapja volt, akkor voltak 60 cm-esek, most már mindegyik 90 cm fölött van, van, amelyik az 1 méteres magasságot is meghaladta már. 2 hónap alatt 40+ cm az talán nem olyan rossz.
Mobillal csináltam néhány igen rossz minőségű képet, de azért a lényeg talán látszik (pláne a tavalyi képekkel összehasonlítva)
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #467 üzenetére
2 éve lettek ültetve 60 cm-esként, most 250 cm körül tartanak a leylandi ciprusok:
Lehetnének sűrűbben is de jól visszavágtam hogy befelé sűrűsödjön. A végleges magasságát még nem tudom. 4 méteresként brutálisan jól néz ki, de azt nyírni o_O
-
Winner_hun
titán
Vakondok ellen biztos elkergetési módszer van?
-
Winner_hun
titán
válasz FIREBLADE78 #696 üzenetére
Textilzsákot ha elkezdi szívni az összeesik, beszorul minden. Mondd meg neki hogy ilyen nincs, ha ő tud akkor vegyen olyat. A fújó funkció az nem gyűjtőzsák tisztításra van.
-
Winner_hun
titán
válasz FIREBLADE78 #700 üzenetére
Akkor az a valaki szerezzen neki.
Nem tartom kizártnak hogy van ilyen, lehet van merev dobozos gyűjtős is, passz.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Ültetéskor a házi komposzton kívül nem kapott semmi pluszt, ez volt 2 éve. Idén adtam neki először a műtrágyából, miután valahol említették hogy a gombák és egyebek akkor jelentenek veszélyt ha nincs elég tápanyag, sok helyen a mindenféle tuják a tápanyaghiány miatt barnulnak, halnak el. A műtrűgyűban elvileg volt minden ami kell neki. Ennek a túladagolása okozhat ilyet vagy akkor az egész fa egyszerre halna meg? Vannak 1 éves egyedek is, azok is ugyanannyi műtrágyát kaptak, azok közül tán 1-nél volt ilyen elszáradás.
Láttam már nem egy leylandit amit nem nyírtak, meghagyták nagyra nőni, semmi baja.Ilyen textúrájú poloskával még nem találkoztam o_O
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #651 üzenetére
Pár hete mértem: 320 cm-nél jár a legmagasabb leyland ciprus:
Valószínűleg 3 méter körül lesz a végleges magasság, tavasszal majd visszavágom.
~2,5 év alatt ~2,6 métert nőttek.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #830 üzenetére
-
Winner_hun
titán
válasz V.Stryker #1034 üzenetére
Simán elég ráfúlyni a levelekre és kész vagy be kell lyuttatni a szárakhoz, levelekhez?
Ha lefúlytam mennyi idő, amíg kipusztul és mennyi idő múlva mehet oda fűmag?Ha a hozzám átnyúló részt lefúlyom, akkor a szomszédnál lévő szára is kipusztul?
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #830 üzenetére
Néhány leylandi alul kicsit elkezdett sárgulni. Lehet ez vízhiány? Sajnos esélytelen volt eddig locsolni technikai okok és időhiány miatt. Vissza tud ez még zöldülni? Messziről még nem látszik, tegnapelőtt volt időm vele foglalkozni, akkor nyírtam meg és vettem észre hogy gond van.
-
Winner_hun
titán
[KLIKK] - igaz most nappal, ez nélkül csináltam, de az első vágás nyomai látszódtak, így volt mihez menni - nem lett 100%-os, csak a nagyját vettem le.
Idén estem neki először sövényvágóval - minden várakozásomat felülmúlta, nagyon jó, egyenes lett az oldala úgy, hogy most dolgoztam először ilyen géppel. Előtte vízmérték + metszőolló volt a nyiszatolóeszköz
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Hogy néz ki a rügypattanás? Erre mehet még lemosó vagy ezt már buktam?
-
Winner_hun
titán
Nordmann fenyőn fehér kis pamacsok jelentek meg, az új hajtások végén. Nem mindegyiken, de ahol van ott elég sűrű. Kézzel megpiszkálva ragacsos. A törzsön is van, de az nem olyan ragacsos, az kicsit inkább penészre hasonlít. Mi lehet ez? Okozhat a fának gondot? Tavaly nem volt rajta ilyen.
-
Winner_hun
titán
válasz Intruder2k5 #16470 üzenetére
12 mp 8 liter -> 1 perc 40 liter -> 1 óra 2400 liter. A 14 400 l/h-hoz képest ez elég messze van. A megadott maximális szállítási érték szívási / emelési magasság nélkül értendő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest