- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
sziasztok
nem találok a neten arra vonatkozóan infot, h mikortól kell a kecskének sót adni - azt mondják csak azután, ha lefialt ....
-
attiati
veterán
válasz
Darksiders84 #1296 üzenetére
Sötétbarna 1-2 cm átmérőjű golyók.
Pár centiméter vastagon a növény tövénél. Alatta már föld van.Anyósnyelv, zámia, pálmák... szinte minden plázában.
Plusz a négyszögletes magas kaspó egyik sarkában le van állítva egy kémcsőszerű valami, folyadékkal. Az gondolom valami tápoldat adagoló? -
attiati
veterán
Plázákban a növények tövénél ilyen golyószerű apró granulátumot látok.
Hogy hívják és mi célt szolgál?
Lehet attól öntözni a növényeket, nem szívja fel a vizet? -
Darksiders84
aktív tag
Angyaltrombita nagy fajta fa valakinek esetleg? Mivel lenne érdemes tápozni? Létezne hogy kiöregszik és már nem fog ugy virágozni mint évekkel ezelőtt?
-
Chaser
legenda
válasz
Slowman #1292 üzenetére
nincs értelme, felülről fognak beköltözni a gyomok, egyszerű matek
nem kell túlbonyolítani, nálunk nem tudom milyen föld volt, valamikor 60 éve töltötték oda ( : rengeteg kavicsot szedtünk ki belőle, jó minőségű fúmag és indító gyeptrágya kombóval dolgoztunk, tegnap volt 17 napos a fű, már nyírni kellett, 12-15cm volt néhol, csak azért nem nyírtuk még hamarabb mert nem volt fűnyíró, két hetesen már lehetett volna, nagyon sok kikelt, úgy, h vetés után másnap jött egy felhőszakadás ami szétcsapta magok nagy részét, hengerünk se volt -
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
Kisméretű sorházi kertünket tervezzük füvesíteni/parkosítani (kb 55nm). A méretből adódóan nem nagy költséggel járna a gyepszőnyeg ill. vakondháló kombináció, valamint kis öntözőrendszert is szeretnénk. Jelenleg olyan stádiumban vagyunk, hogy a kertrészt az építtető feltöltötte földel, de nem a végleges szintig erre mi még szeretnénk kb 15-20cm rostált földet és erre kerülne a vakondháló majd a gyepszőnyeg.
Kérdés az lenne, hogy van-e értelem most a rostált föld alá kb a végleges gyep szint alatt 15-20cm teli geotextíliát teríteni a későbbi gyomosodást ezzel talán minimalizálnánk (ágyásokba mindenképpen tennénk, csak a fű alá nem tudom, hogy javasolt-e?). Vagy teljesen hatástalan? Közvetlen a fű alá nem javasolják azt olvastam mert a fű gyökerét is gátolja.Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
V.Stryker #1288 üzenetére
szedsz ki a sarokból egy kis földet, hogy egy síkban legyen a tégla sor, ha jól látom kb 3m, tégla mérete 25x12,5cm, soronként 12db, ha két sort raksz élére 24, kb 3e ft-ból megvan, szép is lesz, festeni se kell, kis csempergasztót szerzel valahonnan h össze tudd kötni őket, én a rózsák mögötti részt is jobb oldalt megcsinálnám így
-
Chaser
legenda
nincsenek étkezési növények, ma séta közben láttam az egyik sarkon ahol egy gyönyörű trombita folyondár lakik, hogy a virágait lepik a barna poloskák, tegnap bekerült a dézsájába a kisasszony, nem szeretném ha ellepnék, főleg h változott a terv és nem eldugott sarokban lesz, jövőre kiülőt tervezünk oda, köszönöm a tippet, kipróbálom
LYut eszembe, fahéjről meg azt olvastam riasztja a hangyát és még pár rovart, és jól lehet vele gyökereztetni a növényeket, ha látok poloskát kipróbálom rajta ( :
-
Chaser
legenda
vándos poloska ellen van valakinek bevált "növényes ellenszere"? hasonlóan mint a tetű-levendula kombó
szerk: vándos@vándor ( :
-
jeriko2
tag
válasz
V.Stryker #1281 üzenetére
Létezik betonfesték.
-
V.Stryker
nagyúr
Van ilyen beton ágyás szegélyem. Azt mivel tudnám barnára festeni?
-
jeriko2
tag
válasz
Darksiders84 #1275 üzenetére
Persze, az 5-10 centi nem is kevés. Ha meg átmegy valami, még mindig ki lehet húzni vagy legyomirtózni felszívódó gyomirtóval. De nagyon kevés ilyen lesz.
-
Spet
addikt
Igen. Lassú halált halnak tőle (szétfolynak szó szerint, ahogy a só marja).
Tegyél ki inkább csigacsapdát sörrel, kicsit humánusabb. (bár mi előszeretettel nyirbáltuk őket inkább késsel)
-
Matska
senior tag
Tegnap éjszaka razziáztam a kertben, és 77 db meztelen csigát sóztam le. Ezek biztosan megdöglenek tőle? A legnagyobbak 2-szer is repetáztak. Csak azért kérdezem, mert volt amelyik tovább ment volna egy idő után.
-
Darksiders84
aktív tag
válasz
jeriko2 #1272 üzenetére
Obiban lenne 3 ezerért 10 m2 de nincs írva a neten hány gr. Ebből nekem 2 elég lenne és akkor 5-10cm murva rá. Amennyiben esetleg később mégis átjutna rajta a textilen a gaz de nagyon remélem nem fog akkor jelentene megoldást ha minnél több kő van rajta? Szerintem kocsi alá placnak elég bőven 10 cm?
-
Chaser
legenda
válasz
Agostino #1270 üzenetére
Van novenyhatarozo app, nem tevedhetetlen, de sok mindent segitett felismerni
Szerk:
jeriko2 geotextilbol is van ami nem engedi at a vizet ( : tegnap irtam rola, ma jobban megneztuk, full muanyagnak tunik, 100gr-os oazisban vettem, nem tudom melyik gyarto, az 50es nem engedett fel semmit eddig, vizet egybol atengedi, az tenyleg geotextil es puha, szovet szeru, ez a masik meg szalakbol "szott" -
Agostino
addikt
igen! köszönöm! ez már majdnem nyert, csak az enyémen a levelek gerincén nincsen csík. bár ez a videón idősebb növény, ez nálam kb nulláról kezdte.
-
jeriko2
tag
válasz
Darksiders84 #1265 üzenetére
Több fajta geotextil létezik, eleve van egy "anyagmennyisége", azaz nm-enként 50/100/200g-os - minél több, annál sűrűbb/vastagabb. És gyártják több módon, vékony szálakból, filcszerű anyagból stb.
Tavaly medence alá tettem 4 rétegben 100g-ost, és volt olyan tarack. ami átjött rajta.A sittes zsákkal a fő gond az lesz, hogy nem engedi át rendesen a vizet.
-
jeriko2
tag
válasz
Agostino #1270 üzenetére
Gyanús, hogy valami pletykaféle. Nem erre hasonlít: https://www.youtube.com/watch?v=x6GMPtTFXEI
Sok fényt és nedvességet / tápanyagot igényel, de álljon a vízben.
-
Agostino
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
V.Stryker #1267 üzenetére
Szivesen, en se tul regota ismerem, mulcsbol sokkal kevesebb kell
Pokhalo v suru "szonyeg"? Utobbi valoszinuleg valami hernyo leszSzerk:
Spet
geotextil es mulcs alatt is lesznek rovarok, textil is lefele engedi a vizet, fel nem
Nalunk peneszbogatak, szazlabuk, gilisztak jelentek meg, gilisztat elotte egyet lattunk az egesz kertben ( : mind artalmatlan/hasznos, meztelen csigaval nem talalkoztam, de ne is talalkozzaksok helyuk nem lenne, ha meg arnyek liliomra tamadnak iszlamgyihad' nekik ( :
-
Spet
addikt
válasz
Darksiders84 #1265 üzenetére
Nagy eséllyel igen, gazmentes lesz.
Ellenben van pár hátránya:
- x idő után el kezd mállani a műanyag, és károsítod vele a környezeted,
- szeretik a meztelen csigák/egyéb bogarak, mert párás, meleg fészket alakítasz ki nekik ezzel. -
Chaser
legenda
én drágábbat láttam, de még az is 200ft/nm
oázisos 100g/nm-essel befürödtem, egyrészt drága, másrészt nem engedi át a vizet, legközelebb megyek viszek nekik egy darabot, mutassák már meg mit csinálok rosszul ( : remélem visszaadják az árát, qrta mérges vagyok, több mint 2x annyiba kerül és semmire nem jó, uo. csomagolás...benéztem, az 50gr/nm-es 16nm 2e-ért viszont teljesen korrekt
V.Stryker
nehogy úgy járj mint én ( :Darksiders84 ha nagyon szétlyukasztod fel fog jönni a gyom is, ha nem, hirtelen nagy mennyiségű eső nem fog rajta átfolyni, ha kritikus helyen van maradnék geotextilnél - lakás környéke -
-
Darksiders84
aktív tag
Sziasztok geotextil helyett murva alá van megmaradt sok erős fekete síttes zsák amit átszurkálnék hogy a vízet elnyelje de vajon gaz mentes maradna a kocsi beálló placom vagy ne kisérletezzek csak geo vagy agrotextil a kő alá?
-
jeriko2
tag
www.gazdabolt.hu
Szinte minden van és egész jó árakon. -
Chaser
legenda
válasz
V.Stryker #1256 üzenetére
Tegyel ala geotextilt es ugy mulcsot, mukodik, tesztelve ( : magaban ha csak mulcs megy akkor 7-8cm kell h elnyomja a gyomot, textillel 1-2cm is eleg
Obiban nagyon olcson van fenyo kereg mulcs, 40l 750ft, textil pedig oazisban, 16nm 50g-os 2e ft
Ha nem szeretnel tetveket es permetezest, akkor levwndulat kell a rozsak kore, melle ulterni, taszitja oket az illata_____
Japan kecskeragoban otthon van valaki? Van egy eloskodo, ami feher "filcet" huz a levelekre, talan a kecskerago pajzstetu
Elvileg megfelelo ontozessel es tappal nem jon elo
Nekunk rengeteg volt a kertben, kiirtottuk egy kivetelevel, ez mar egy fa, tegla kerites mellett, lombizata kb kerites tetejetol indul
Eloskodo mentes, azok a hajtasok viszont fertozottek amik a toezson jonnek ki kerites teteje alatti reszen, mit lehet ezzel a mocsokkal kezdeni? Vizet kap, tapanyag dus talaj oke
Szeretnwk vwnni meg aarga es feher szelit is, most a "standard" sotetzold van, se barhol volt a keetben mindet ellepte ez a mocsok, kiveve ezt az egyetV.Stryke nalunk kb 80-100nm mulcsozva van fenyok alatt, mellett
Es abbol kivilagitanak az arnyek liliomok, most mar ket fajta japan babersom, kek es ezust csenkeszek...sztem nem azep hanem gyonyoruaki latta meg nem panaszkodott, bar amikor teritettem nem ertettek mit akarok a "szonyeggel" - geotextil, es a fekete-barna izevel - mulcs - ( : feher koveket akarunk meg a novenyek kore es extazis ( : most viszek meg par csenkeszt, nagyon feldobja
-
jeriko2
tag
válasz
V.Stryker #1256 üzenetére
A mulcsozásnak egyik értelme éppen ez: nehezebben gyomosodik, a talaj kevésbé szárad ki (csapadékot mégis elnyeli), illetve talán szebb (ez eléggé szubjektív). Mulcsozni egyébként bármivel lehet, fa aprítékkal, kővel, fűvel, szalmával, faforgáccsal, lehullott levéllel stb. Még fóliával is szoktak pl. epernél, dinnyénél.
-
jeriko2
tag
válasz
attiati #1250 üzenetére
Igen, át kell ültetni. Ez a tőzegszerű valami azért van, mert ezeket a növényeket ipari méretben termesztik, és az összes tápanyagot adagolják az igényeinek megfelelően. Ha ebben hagyod, pár hónap alatt (ahogy kimerül az elraktározott tápanyag) jó eséllyel tönkre fog menni. Emellett az a tőzegféle a vizet sem tartja meg, hamar kiszárad.
(Átültetésnél nem kell leverni az összes "földet" róla, ne sérüljenek a hajszálgyökerek.) -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ha a növények alá veszek ilyen fenyőkéreg mulcsot és azzal letakarom a földet, pl rózsabokor körül, akkor ott kevésbé fog gyomos lenni? Vagy szarabb lesz gyomlálni?
-
Chaser
legenda
válasz
jeriko2 #1248 üzenetére
no megnéztem, ügyes
a miénk kis ktsg vetésű, voltak alapok, két nagy szép fenyő, egy fa méretű és alakú japán kecskerágó, egy szép nagy aranyeső, vagy inkább aranyvessző, aminek kb 1,5m-nél kezdődik a lombozata és lefelé hullik, ehhez igazítottam a többi növényt...árnyék kert - mini erdő, japán kert, kis sziklakert, pünkösdi rózsa telep, ők már voltak, hortenzia
- ma láttam a közös képviselő arckifejezésén már ő is szívesen lakna a házban ((( : -attiati általában mindig a tőzeg szerű talajban vannak a növények "hajtva", én még nem találkoztam mással
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Lackooo84 #1121 üzenetére
El is felejtettem mondani, anno kérdezgettem itt, hogy vajon pontosan mi a neve a növényemnek, tippek voltak csak. Erre ma valahogy a kezembe akadt az eredeti cserép, amiben vásárláskor volt, és nézem, hogy valami rá van írva, először azt hittem valami idézet, aztán mondom csak nem a növény neve, hát de... szóval végig ott volt előttem a titok nyitja, epic fail...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Ülőgarnitúra 3-2
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest