Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
lakisoft
veterán
válasz
Darksiders84
üzenetére
-
DonThomasino
veterán
válasz
Darksiders84
üzenetére
Hát igen pont ezeket szeretném elkerülni: gázolaj, benziin, olaj, gyomírtó.
A só+ecet kombó jónak tűnik mégis természetesebb dolog.
Köszi: dantre fess Darksiders84
Persze ha valaki tud vmi BIO megoldást hálás lennék.Még ami eszembe jutott sima kővel leborítom az egészet,
vagy ráfordítok vmi hordót vödröt.
Nem tudom ez mennyire jó ötlet ...
-
DonThomasino
veterán
válasz
Darksiders84
üzenetére
Tisztában vagyok vele, az igazsághoz hozzá tartozik ,
hogy ez kerítés mentén van és nem tudok ásni ezen részen
ezért is választottam, ezt a megoldást.Ha mégis úgy döntenék, hogy vegyszer akkor mi ?

-
attiati
veterán
válasz
Darksiders84
üzenetére
Igen, a bonsai-ok is nagyon jól néznek ki. Állítólag a kezdő bonsai-osok számára a majomkenyérfa a legalkalmasabb. Ikeában van nagyon jó áron a Ficus bonsai, csak ő nagyon kényes huzatra, meg mindenre.
Vicces, hogy anno egy Krotonnal kezdtem a lakásban a pályafutásomat. Az egyik legkényesebb valami.
Onnan jutottam el most a kaktuszokig
De a közhiedelemmel ellentétben ezek sem problémamentes növények. Egy 80 centis oszlopkaktuszt sikerül kinyírnom.Szerintem a legszebb, legigénytelenebb növény a Zámia.
-
Chaser
legenda
válasz
Darksiders84
üzenetére
Iden mar semmi, nyarbol egyre kevesebb van - szerencsere
- , a haze a fa, en "csak" megterveztem az oserdo helyett a kertet ( : meg 50-60%-ban kiviteleztem
Akac biztos nem lesz, invazios faj :d v jazmin, v sarkantyu, esetleg futomuskatli
Utobbibol lattam "fat", fem oszlopon kb 1-1,3m magassagban korben ulteto volt, abban a novenyek, teljesen kitakarjak az ulteto, mennek le es fel, pont olyanok mint egy minifa, nagyon szep
Trombitanak nezz utana, talan annal remlik h csak 2-3 ev utan viragzik ha igy szaporitod, jovore meg ugyis lehet kapni "keszet" -
Chaser
legenda
válasz
Darksiders84
üzenetére
ritkítani kell a gyümölcsöt még mikor kicsi ha sok van, akkor tud érni szépen és zamatos is lesz
-
jeriko2
tag
válasz
Darksiders84
üzenetére
Van olyan permet, amit talán tudsz alkalmazni. Figyelni kell az "élelmezés-egészségügyi várakozási idő"-t, ez mutatja meg, hogy a permetezés után mennyi idővel lehet felhasználni a termést.
Ennek például 1 nap: https://www.fmcagro.hu/cheminova/web.nsf/Pub/steward_30_df.html -
Spet
addikt
válasz
Darksiders84
üzenetére
Csak a kézzel szedegetés sajnos, mert természetes ellensége nincs (szerintem a darázs se eszi meg olyan büdös).
Vagy próbálhatsz alkoholos permetezést (gyorsan illan, de lehet ledőlnek), esetleg nikotinnal megkínálod (nem, nem cigit szívsz mellettük, hanem jó száraz dohánylevelet áztatsz be, majd megfelelő hígítás után lepermetezed).
-
Rive
veterán
válasz
Darksiders84
üzenetére
Félkész poloska ez is...
-
Chaser
legenda
válasz
Darksiders84
üzenetére
Hasonlo van par db a trombita folyondaron, en le szoktam "tusolni" oket
Korabban volt rola szo, kis chilis tea hatasos lehet rovarok ellen, de akar eros levendula fozet is -
Chaser
legenda
válasz
Darksiders84
üzenetére
Vandor poloska? Ha igen az sok mindent el szokott lepni, aztan v eszi v nem, nemreg trombita folyondaron lattam oket, ugy latszik az is csak emberek szamara mergezo ( :
-
fero02
nagyúr
válasz
Darksiders84
üzenetére
A magja pl madár ürülékkel, vagy idegen helyről hozott föddel is terjedhet. Valóban meg tud nőni akkorára. Drogosok szoktak belőle teát főzni. Amúgy ha jól emlékszem mérgező.
-
fero02
nagyúr
válasz
Darksiders84
üzenetére
Csattanó maszlag, ahogy Rive is írta.
-
Rive
veterán
válasz
Darksiders84
üzenetére
Majd lesz az nagyobb is... Csattanómaszlag, ha jól nézem.
-
attiati
veterán
válasz
Darksiders84
üzenetére
Sötétbarna 1-2 cm átmérőjű golyók.
Pár centiméter vastagon a növény tövénél. Alatta már föld van.Anyósnyelv, zámia, pálmák... szinte minden plázában.
Plusz a négyszögletes magas kaspó egyik sarkában le van állítva egy kémcsőszerű valami, folyadékkal. Az gondolom valami tápoldat adagoló? -
jeriko2
tag
válasz
Darksiders84
üzenetére
Persze, az 5-10 centi nem is kevés. Ha meg átmegy valami, még mindig ki lehet húzni vagy legyomirtózni felszívódó gyomirtóval. De nagyon kevés ilyen lesz.
-
jeriko2
tag
válasz
Darksiders84
üzenetére
Több fajta geotextil létezik, eleve van egy "anyagmennyisége", azaz nm-enként 50/100/200g-os - minél több, annál sűrűbb/vastagabb. És gyártják több módon, vékony szálakból, filcszerű anyagból stb.
Tavaly medence alá tettem 4 rétegben 100g-ost, és volt olyan tarack. ami átjött rajta.A sittes zsákkal a fő gond az lesz, hogy nem engedi át rendesen a vizet.
-
Spet
addikt
válasz
Darksiders84
üzenetére
Nagy eséllyel igen, gazmentes lesz.
Ellenben van pár hátránya:
- x idő után el kezd mállani a műanyag, és károsítod vele a környezeted,
- szeretik a meztelen csigák/egyéb bogarak, mert párás, meleg fészket alakítasz ki nekik ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nyaralás topik
- Gitáros topic
- Yettel topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen házat vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 32GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 - TOUCH
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 zsanér törött laptop
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi