Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mitozozi
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy számomra nagyon idegesítő probléma amit szeretnék orvosolni és tanácsot kérni tőletek,valószínűleg itt többen értenek hozzá mint én.Adott egy konfiguráció:
Alaplap: Asrock M3A785GXH/128M
Memória: 2*2GB 1333MHZ CL9
PROCI: PHEMON II X4 920 BE 2.8GHZ
WINYÓ: 2TB WD
KÁRTYÁK: SAPPHIRE HD5850 XTREME+SAPPHIRE HD5850
WIN 7 ULTIMATE (naprakész) 64bit
(a konfigomat csak információ végett írtam le..)
Catalyst 12.10+Cap1 profile a crossfire-hözA gondom az,hogy több játékban is pl crysis2,Most wanted,stb a teljesítmény észrevehetően gyorsabb 2 kártyával, de gyakran szaggat,olykor másodpercekre megáll a kép és leesik 1FPS-re .Na már most ez nagyon zavaró és értele így nincs a 2 kártyának.Gondoltam már memória bővítésen és SSD beszerzésén de nemtudom,orvolosná-e a problémámat.Valaki tudna segíteni ebben,esetleg ismerős ez a jelenség valakinek? Előre is köszönöm a válaszokat!
üdvözlettel:
mitozozi
-
emre
veterán
szeretném ha egyformán dolgoznának, a CF természetesen működik, csak nem túl jól
már egypár drivert kipróbáltam, de nem jutottam előrébb
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Ez utóbbi, már más fényben világítja meg a dolgokat. Ha postán küldted a kártyát, lehet megsérült..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
WongFeiHong
üzenetére
Lehet, ha nem friss telepítésű a gépén a Windows.
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Most adtam el itt a fórumon egy hd6990-et ami nekem végig tökéletesen működött. A vevőnél viszont csak 1 gpu-t lát az eszközkezelő. /quadfire-ben használná/. Irtam neki hogy formatáljon vagy nézze meg a tápkábeleket,rakja át másik slotba. Szerintetek lehet drivertől is a gond? Nekem sose volt ilyen bajom vele.
-
prokxy
veterán
Ne is mond, előtte tök jól ment CQ-n, azelőtt is, aztán na mondom egy levezető TDM alvás előtt, háát, nem kellett volna. Már fáradt voltam, éreztem, inkább hagytam, mert csak golyófogó voltam!

Legközelebb jövök TS-re.
/csak adjátok meg a címet!
, ja meg vegyél fel barátnak.
/proci985: gyári fele az biztos, most meg nem mondom Neked, h az mennyi...
De kb. 750-1000-en. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee
üzenetére
köszi a tapasztalatokat a ventivel!
jaja, én jelenleg 5x120be 120+2x140kivel tolom a Cosmosban. egyszerűen át kellett hangolni túlnyomásra mert úgy lehetett elérni az optimális akusztikus teljesítkményt (eyefinityvel az asztalon is legalább 60Wot eszik a kártya, ha nem többet, emiatt kényszerítetten kell hűteni optimális hatás eléréséért, vagy felpörög a ventije). viszont egy kifejezetten restriktív házról és egy nagyon restriktív CPUhűtőről beszélünk az én esetemben.
az egész úgy jön egyébként a topikhoz, hogy szemezek multigpuval, de a Cosmos nem tudom mennyire bírna el 600W körüli hőtermelést úgy, hogy azért 26-27dbA fölé nem engedném a rendszert, ha nem muszáj. 30dbA fölé meg abszolút ki van zárva. persze, 1900as ventijeim vannak bent, de alapvetően azok még légen benchelni kellettek, jelenleg 5Vről mennek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
proci985
üzenetére
Volt ilyen ventim annó, ezért tudom, hogy nagyjából mit tud.
Szélzaj van, persze, de elég sokat dob rajtuk az, hogy a keret is ugye "lyukas" úgymond.Ezért is említettem még korábban, hogy attól függ, hogy elől milyen légszállítású venti van, tehát, mennyi friss levegőt tol be. Mert ugye ha keveset, akkor a többi hiába szív kifelé, lényegében semmi "friss" levegő nincs bent. Hiába is a kártyákra a plusz venti, mondhatni nem tudnak miből hűteni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee
üzenetére
az a baj, hogy teljes fordulaton egy SFlex 1900/GT1850 sem halk, távolról sem. azoknál meg nem hinném, hogy a TTk jobbak lennének (ha igen, megyek a boltba cserélni az SFlexeimet
). persze, le lehet szabályozni, de akkor meg a légszállítás fog csökkenni, ami ekkora hőtermelésnél megint necces lehet (plusz ugye a videokártyák meddig melegednek).meg csak a videokártyák 400Wnyi hőt termelnek, szóval a meleg/zaj arány necces lehet. HAF mondjuk nem restriktív házikó, de cserébe az eleje nincs falazva, kiszökhet a zaj (restriktívnél meg légnyomás kell, kb 500-600W konnektorból teljes GPUterhelésen azért tisztességesen fűt).
nálam játék alatt a gép tényleg halk marad és elegek a 650-700on járó ventik, de intake és exhaust között 15fokos deltaTm van. más kérdés, hogy eyefinity miatt gyakorlatilag az összes játék furmark fölé terheli a gépet.
prokxy: köszi az infokat! ventiket milyen fordulaton használod? (avagy megszólal az, aki órákig szabályozásig terheli a kártyáját, viszont nem szereti a zajt
). -
prokxy
veterán
Köszi szépen mindenkinek!

Valóban energiatemető, ebbe a szobában van mindig a legmelegebb!
Pár óra BF3 után azért tolja a hőt rendesen! 
Tényleg nem zajos, nem tudom, h mihez hasonlítsam...melóhelyre bevittem, sima iroda, és nem hitték el, h megy. Azt kérdezték, h "ennyi ventivel, így telepakolva hogy lehet ilyen halk?". Így tudom illusztrálni.
-
-
atomeec
senior tag
Elöl azért van a két 14 centis venti, hogy kintről legyen levegő. Oldallapról nem szeretném (egyelőre, mert oda külön porszűrőt kellene venni - nagyon poros a lakás). Hőmérséklet 90 fok fölé megy ha sokat játszom. Mármint a felső kártyáé, az alsót nem tudom, 70 fok felett még nem láttam.
@prokxy: Jól néz ki
Köszi! -
prokxy
veterán
válasz
atomeec
üzenetére
Szia!
Bocs, h csak most dobok képet, de ekkor értem rá szétszedni a PC-t!
A konfig az adatlapomon, képek itt: /nagyban, ha rákattintasz/

Próbáltam úgy fotózni, h minden látszódjon:

Elölről egy nagy venti, oldallaptól egy kisebb tolja befelé a hűvöst, majd a felső kettő és a hátsó szívja ki.Így nem melegszik túl semmi, nem kell extra vagy tákolt cucc bele, ráadásul nem zajos!!!

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
atomeec
üzenetére
Ennek úgy több értelme lenne, hogyha pl. az oldallapról kapná a levegőt "telibe.. Pl. egy 24-es ventivel, plusz a ház elejéről is több levegőt kapna befelé. Szerintem.
Elmondom, hogy szerintem miért. Mert így lényegében "telibe fújja" a két kártya közötti levegőt, és az mondhatni visszaverődik az alaplapról, plusz ami a kártya hátuljánál van, az ki is fújja onnan. Tehát, mintha nem történne semmi. Szerintem.
-
atomeec
senior tag
Na, beizzítottam a ventiket (sajna még a ventillátor szabájzás nem működik, ezzel még pepecselni kell).
Eredmény: siralmas, semmi változás hőmérséklet téren. Pedig hátulról duplán kapja...Esetleg ötlet?
Képek Azt ne írja senki, hogy menjek a hűtés topikba
(az lesz lehet...) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee
üzenetére
Sehogyan nem osztja el. Ahogyan az előző hozzászólásomban is írtam, mindkét kártya a saját vRAM-ját használja.
Crossfire arról szól, hogy egyik képkockát az egyik, másik képkockát a másik kártya számolja ki.
Ebből is látszik, hogy nem oszthatják meg a memóriájukat, mert akkor nem tudnának dolgozni vele.2db 1GB-os kártya az nem lesz 2GB. Csak MSI Afterburner mutatja rosszul (ezt is írtam korábban).
-
sakal83
addikt
Egy hd7850 2 Gb és hd7850 1 Gb esetén mekkora memóriát használ a cf?
Tudom, hogy a 6 szériág 1 gb-ot használt, de a hetesnél ez nem változott esetleg?
-
atomeec
senior tag
válasz
glspeter1
üzenetére
Nekem volt 4850-em és mérve is lett bár pontosan nem emlékszem, de Athlon X2 6400+ procival simán ment, soha se állt le, sőt a 4890-em is simán ment abban a konfigban a 450 Chieftec táppal. Toxic kártya volt, tehát evett is rendesen... Jáj de okos voltam, szóval ez ugye egy kártya volt, de a lényeg, hogy a 4850 CF szerintem is elmegy márkás 500W-ot táppal

-
glspeter1
őstag
-
and1ao
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen csak a mostani az 512-es 1GB-set feleslegesen vennék mellé a CF ugyis az 512 lenne a "domináns" vagy tévedek?
glspeter1.: a 250w az teljes rendszer fogyatás ezt pár hete kiveséztük a 4850/70 topik-ba 150w körül megáll a TDP-je terhelve magának a kártyának.ezt biztosan tudom
-
and1ao
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én is töröm rajta fejem de ezt most nem magam miatt kérdeztem,
de ha már itt tartunk az sem biztos hogy a tápom elbirja a cf-et.
Meg tényleg nem igazán tudom hogy mennyire éri meg most bár a DX11 nem mozgat ezt lekell szögezni csak parasztvakítás
és a VRAM még mindig kevés lesz FULLHD-ba.
De javíts ki ha tévedek. -
and1ao
őstag
Üdv urak a kérdés egyszerű.
Radeon 4850 CF rendszer 16x-4x-be futna mennyire fogja meg a 4x sávszél a CF rendszert?
Választási lehetőségek:
Nagyon.
Már most annyira nem. gondolok itt arra hogy ma már cpu-ba integrált pci-e vezérlők vannak.
Elenyésző mivel a 4850 annyira nem profitál a nagy sávszélből.köszöntem

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Akcok94
üzenetére
Pont ez a lényeg pedig. Egy gyengébb VGA kártya nem "érzi meg", ha x4-es portba van téve. De jelen esetben két darab 6950-es kártyáról van szó, ami 2 éve felső kategóriás volt.
Nem azt mondom, hogy fele akkora lesz a sebessége, de érezhetően kevesebbet tud a kártya. (-10% körül) -
atomeec
senior tag
válasz
brady28
üzenetére
Nem mértem eddig, de nem aggódom, 450-es táppal ment 1 darab pár hónapja, 130-valhány watt asszem a fogyasztása, de ha nagyon fontos, utánajárok neked. Ha nem bírja, akkor úgyis lekapcsol. De max 3 kártyával lehetne, agyonhajtva...De nekem ugye gyári tunigolt mind a kettő (870MHz mag órajel) tehát már többet eszik a gyárinál.
-
atomeec
senior tag
válasz
brady28
üzenetére
Nos nekem csak pici hozzászólni valóm van, amit biztosan tudok mondani. Látványos Crysis 2 Ultra full HD-ben. Egy kártyával jóval alacsonyabb fps volt, számomra élvezhetetlen (folyt az egész vagy nem is tudom hogy lehetne jellemezni), mikor meglett a második kártya már tökéletesen ment. F1 tudtommal nem támogatja alapból a CF-et (azt olvastam, hogy a skálázás nem túl jó, ezért inkább nem erőltették), de RadeonPro-val megy és látszik is a különbség.
Mikro-akadásnak fordítanám, azt olvastam, hogy alacsony FPS-nél látható (30 alatt), mert a két kártya ugye felváltva rendereli a képet és akkor néha nem megfelelő ritmusban produkálják...Eh bocs a megfogalmazásért, majd kijavítanak
Tehát ha valami jól megy, akkor nem kéne tapasztalnod (én se tapasztaltam eddig). -
brady28
tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri beruházni egy 6950 CF-rendszerre ezen specifikációk mellett:
AMD Phenom 2 x4 965 BE@4 ghz+Thermalright Silver Arrow
Asrock 890 GX Extreme3
4x2gb kingston Hyper-x 1600mhz
Gigabyte Suberb 720
Gigabyte HD 6950@70 2GBSzóval a meglévő kártya mellé pattintanék még egyet, kérdés:
1.Ki tudja e hajtani a procim rendesen?
2.Táp birja -e a két 6950 fogyasztását+a proci tuningot?
3.Megéri e egyáltalán a crossfire-el bajlódni,van e akkora teljesítmény növekedés ?
Jelenleg 6970-ként üzemel és nagyon nincs ami kifogna rajta Full HD-ben ultra beállítás mellett sem...
4. Minden játék támogatja-vagy nem? (amikkel játszom: F1 2012, Race07, DIRT3, BF2, BF3,COD, egy két NFS, Medal, jah és persze leginkább majd az ASSETTO CORSA ill. PROJECT C.A.R.S.és GTR3lesz jövőre, ami miatt gondolkodom az egészen)
5.Tudnátok egy két címet mondani? 2011es játékoktól felfelé ahol szembetűnő a javulás?
6.És végül mi a helyzet ezzel a micro akármivel? Van aki hírét sem hallotta van aki szerint meg játszhatatlanná válik minden játék CF rendszerben emiatt....??Válaszokat előre is köszönöm!!!

-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Asrock B75M lapom van.
Támogatja a CF-et.
Viszont nem értem ezeket a Pci-e sín sebességeket.Érdemes ebben CF-t próbálni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Akcok94
üzenetére
Ezen fórum bejegyzései alapján:
First of all. My mistake was playing in the window. CFX working only on fullscreen ( ye ye ye thats was dumbass of my side ).
U have to create profile in ccc to all options > performance. CF mode default.
To have advantages of CF u have to make full load on gpu by making all options Vhigh and high resolution.Now both cards working. Both are some load.
On single card i had 40~fps on low/medium detail
On CFX i have 50~ very high detail. -
Akcok94
senior tag
üdv.
szeretnék tanácsot kérni.
van a gépembe 2db XFX HD4830, és nem mindegyik játék használja ki a crossfire előnyeit.
Ez tudnám valahol állítani hogy használja is ki.
ilyen pl: WOT.
köszi akcok94 -
atomeec
senior tag
Az oldallapra nem szeretnék ventit tenni (FD R4 ház, szivaccsal "hangszigetelt", külön venni kéne oda is porszűrőt). Alulra megy egy 14 centis venti, meg elöl két 14 centis, lesz ott elég friss levegő ha sikerül összetákolni. Már megkaptam haveromtól minek vettem ilyen házat, de sajna itt akkora a szmog, hogy hetente kellene kitakarítani az egész cuccot szinte, nagyon porosodna
Így viszont csak a szűrőket kell, ami gyorsan megvan. Egy képet felrakhatnál...
Érdekel, hogy néz ki belül a házad.Ennek se lenne baj a hűtésével (Windforce 3), halk és hatékony, de mivel a felső kártya alapból meleg levegőt keringet...
-
prokxy
veterán
válasz
atomeec
üzenetére
Nekem az oldalsó lapon is van venti, az fújja a kártyákra a hűvös levegőt.
Elől egy 20-as van az tolja befelé, hátul 1 szívja, 2 felül dettó.
Így a két 6970-nek nincs melege nyáron sem nagy terhelés alatt.Tény, a kártyák hűtése elég jó, FLEX az egyik, a másik pedig a dual ventis sapphire.
-
atomeec
senior tag
Igen, értelek. Kapásból nem is fogok ragasztgatni, mindenképp valami hatékonyat szeretnék (persze úgy se lesz tökéletes...). Ha valami értelmeset sikerült összehozni, megosztom itt is a tapasztalatokat
Köszi az ötletet, ha befér a venti, akkor kipróbálom azt is (nagyon hosszúak a kártyák ) -
Borat7
tag
válasz
atomeec
üzenetére
Jó lett a kép
Én azért javasoltam a hdd hűtőt mert nekem is van a vgam alján pár fokot hűt ez is. Most már értem az elképzelés és szerintem így is fújatni kellene befelé mert ha szívod akkor kiszívod az eredeti vga hűtő elől a levegőt. Vagy még egy megoldás lehetne, mégpedig tennél egy hűtőt a vgak azon végére ami a ház eleje felé néz és onnan fújatnád befelé és az kivinné a két vga közt a levegőt a ház hátulján. Ide akár rakhatnál még egyet ami szívja ki azt amit a belső tol befelé! Na ebből remélem ki bírod bogarászni amire gondoltam 
-
atomeec
senior tag
KÉP Na szóval, a két kártya közé kéne a levegőt bejuttatni (ha szívna, akkor alulról hozná, ha fújna, akkor ugye felülről). A kártyák ugye vízszintesen vannak a házban. A ventik meg ugye így függőlegesen kerülnének a tetejükre (a fő kártya a lényeg a másik nem melegszik).
Láttam videót, hogy alapból a kártya bordáiból felfele távozik a levegő, ezért is gondolkodtam el a szíváson, mert ha fújatom akkor csak a videókártya elé kéne a levegőt juttatni, de hagyni, hogy a bordákból kifelé távozzon, nem visszatolni...Remélem érthető

-
atomeec
senior tag
Sziasztok, másik topikban már kérdeztem (de hülye vagyok, hiszen ha van CrossFire topik, akkor miért nem itt...).
Szóval van egy Maximus V Gene alaplapom, benne két darab 6950-es kártya. Sajna hely szinte nincs közöttük és a felső kártya nagyon melegszik. Rendeltem rá ventiket. Ebben kérnék tanácsot, ha van valakinek tapasztalata (2 vagy három 8 centis ventit akarok rá, összeragasztom a ventiket és valahogy odafogatom - HELP!). Kérdés, hogy fújja vagy szívja a levegőt?A Gigabyte-nak van a Windforce 5-ös megoldása ami szívja a levegőt...Persze ez be van építve, légcsatorna van, biztos hatékonyabb, mint az én házi barkácsom lenne. Minden ötletet szívesen fogadok. Amúgy a kártya kb 90 fokra megy fel, ami lehet nem életveszélyes, de azért én örülnék ha csak max 70 fok körül lenne. Köszi!
-
Borat7
tag
radeon 7770 cf szerintetek teljesítményben hol állhat a 4870x2-höz képest? Illetve jó megoldás lehet fx-8350 mellé? Köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Forestgreen
üzenetére
Nem győzőm linkelni a táblázatot az együtt működő kártyákról.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Forestgreen
üzenetére
Nem.
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, ha van egy HD 7850-em és egy HD 7770, az így megy crossfire-ben?
Köszi a válaszokat...
-
hackeeeee
Jómunkásember
A tesszalációt, hogy használjátok? AMD optimalizált módban?
-
N3urotic
csendes tag
Végül sikerült beszereznem még egy Asus HD6970-et ugyanolyat amilyen a gépben volt (http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH69702DI2S2GD5/).
Egy kérdésem lenne: van értelme ki-be kapcsolgatni a crossfirex-et, ha az ember épp nem használja ki? Mondjuk munkához nem kell, hogy a két kártya együtt dolgozzon. Kevesebbet fogyaszt, ha ki van kapcsolva a crossfire mód?
-
lanw
aktív tag
Jó reggelt!
Olyan kérdésem van ,hogy a catalyston belül hol tudom beállítani melyik játékoknál használja a cf-et ,és melyiknél ne?

-
Dr.House88
tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Rendben! Köszönöm a segítségeteket!!!

-
Salvador20
őstag
válasz
Dr.House88
üzenetére
4870
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dr.House88
üzenetére
Szerintem a 4870-et.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dr.House88
üzenetére
Ezzel a két kártyával tudtommal biztosan nem.
-
Dr.House88
tag
válasz
Salvador20
üzenetére
Sziasztok lenne egy kérdésem!
Gigabyte P35-DS3P deszkám van, és ebbe szeretnék belerakni egy Sapphire Vapor-x HD4870 2GB és egy Msi HD3870x2 működni fog CrossFire? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Salvador20
üzenetére
Igaz angol, de:
Right-click on the Catalyst Control Center Icon on your toolbar in Windows (next to the system clock). From the menu that opens, hover over the *first* of the XFired cards. From there, go down to 'CrossFireX Settings'. Finally, from there go to 'Show CrossFireX status icon'. It should be checked. Click to uncheck it.
CF-nél így van, gondolom DG-nél is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Salvador20
üzenetére
Catalistban kell kikapcsolni vagy a CCC ikonon jobbklikkel előhívott menüvel is lehet (tipp).
-
Salvador20
őstag
Van egy olyan problémám, hogy bizonyos játékoknál (sleeping Dogs, Battlefield 3, Medal of Honor Warfighter) előjön a jobbfölső sarokban egy: AMD Dual Graphics Technology felirat és nem birom eltüntetni. Valami megoldásotok van rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 MERCURY OC Gaming Edition with RGB - Gari 2029.01.14. -ig - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 NITRO+ OC Eladó!
- GIGABYTE RTX 4060 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Radeon 6700XT Sapphire Nitro+ 12GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De kb. 750-1000-en.

(mikor mindkét kártya terhelve van)