Hirdetés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsiii
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszönöm. Akkor lehetséges, hogy benevezek mégegyre. Csak az a baj, hogy full vízhűtésem van, ezért arra is egy vizes blokk megint a 110 eur
Ugyhogy máris 100k nal vagyok. -
energy4ever
addikt
válasz
kicsiii
üzenetére
Alltalaban 1-2 honapot kell varni a jatekoknal, hogy normalisabban tamogassak a cf-et. Vannak jatekok amik nem fogjak soha, de vannak olyanok is amik egybol tamogatjak. Amik nem szeretik a tobb gpu-t, azoknal kikapcsolod a cf-et, es kesz is.
A te kartyadat tudtommal cf-re terveztek. Amikor osszeraktam a gepemet, akkoriban nagyon draga lett volna, igy maradt a 6970, de attol fuggetlenul allom kartya meg mindig. -
kicsiii
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Na ez jó hír
Köszönöm.
Akkor még annyi kérdésem lenne, hogy a játékok mennyire támogatják? Sok gondom lenne vele? Kell vele kicsit vacakolni, de minden megoldható, vagy vannak problémák? -
kicsiii
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Akkor ha vennék egy teljesen ugyan ilyen kártyát, annak sincs sok értelme?
-
kicsiii
tag
Sziasztok.
Eddig nem foglalkoztam a crossfirex konfigurációkkal, viszont szeretnék vásárolni egy komolyabb felbontással rendelkező monitort [link]
3440x1440 felbontásban már úgy gondolom kevés lesz a HD7970 MATRIX Platinum 3GB kártyám.
Ezért azt tervezem, hogy nem vásárolnék egy újabb 100k feletti kártyát, hanem egy 7950 vagy 7970 vga t vennék és a jelenlegi mellé tenném.
A kérdésem az, hogy a fentiekben leírtak miatt jó megoldás, amit elterveztem, vagy hülyeség. Illetve , menyire macerás a crossfireX? Mert sok olyan hírt olvastam, hogy a játékok manapság nem támogatják a két kártyát, észért sok vele a szívás. Értek a gépekhez, az nem baj, ha egy picit kell okoskodni, de azt nem szeretném, ha emiatt le kellene mondanom néhány kedvenc időtöltésemről (játékok).
Vagy egyszerűen jobb megoldás lenne megint egy csúcskategoriás kártya vásárlása?Előre is köszönöm, ha valaki tudna tanácsot adni.

-
raubisoda
senior tag
És még1 dolog.Ha rajta van a híd ha nincs minden ugyan az.

-
raubisoda
senior tag
A 2-es azaz a 7850-es 100%-os órajeleken de mégsem látok sehol se ccc se msi-ben CF lehetőséget.
-
Nwis86
aktív tag
ULPS-t kikapcsoltam registrybe, enged tuningolni de tuningal rosszabb eredményt kapok mint simán!
ULPS bekapcsolva kártyák alapon 930/1200-on 3Dmark 10170pont
ULPS kikapcsolva kártyák 1150/1500-on 9139 pont! Ahol ULPS-el 60fps ott nélküle 40-50 közt ugrál...

Ha csak 1 kártyát rakok a gépbe és tuningolok akkor 1500pontal többet kapok mint tuning nélkül, ebből kiindulva 2 kártyával tuningal legalább 12 000pontot kéne hogy kapjak, de ha nem is, kevesebbet semmi képen!
kipróbáltam a Heaven Benchmark 4.0 -át
1150 / 1500as órajelekkel 17 fps-el rosszabb eredményt kapok mint gyári (930/1200) órajeleken! Viszont mind a 2 mérés alatt ki volt kapcsolva az ULPS szóval nem az lesz a gond, hanem önmagában cf-alatt a tuninggal van valami gond, amint hozzá érek az órajelekhez rosszabbak lesznek a kártyák mint alapon! Esetleg táp lehet kevés?
Chieftec 750WMár kipróbáltam hogy felcserélem a kártyákat, meg hogy másik slotokba rakom őket, van 3 a lapon, próbáltam úgy is hogy a CPU-t nem tuningolom, hátha esetleg mégis a táp a kicsi akkor a cpu kevesebbet kérjen. De az eredmény mindig ugyanaz, ha nem nyúlok a VGA órajeleihez akkor megy szépen a CF, ha hozzá akarok nyúlni akkor nem engedi ULPS-re hivatkozva, ha kikapcsolom és úgy tuningolok akkor meg majdnem olyan mintha csak 1 kártya menne... Ezt a gépet direkt tunigra raktam össze, 6 hónapig havonta vettem az alkatrészeket és raktam a polcra... Tegnap lett meg minden és raktam össze erre most nem tudok tuningolni

-
TTomax
félisten
válasz
raubisoda
üzenetére
Ha reggelig nem sikerül életet lehelned belé,akkor szívesen ránézek teamviewerrel hátha találok valamit ami esetleg elkerülte a figyelmed... TS is van.
Délelőtt itt leszek,írj rám nyugodtan.
A képen egyébként minden rendben lévőnek látszik,és ha a GPU-Z látja akkor a lap is...egyébként ha menni fog nem biztos,hogy nagyon elégedett leszel,mert a lap második PCI-E slotja nem az igazi CF-re. 
-
TTomax
félisten
válasz
raubisoda
üzenetére
Ha a GPU-Z látja mindkettőt akkor szoftveres a gond.Egy driver ujratelepitést megpróbálnék első körben.
(#7283) Nwis86
Az ULPS-t MSI afterburnerböl tudod kikapcsolni a legegyszerűbben,egyébként Ultra Low Power State ami azt jelenti,hogy 2D-ben a második GPU-t kikapcsolja.Amugy meg igen CF-ben nem fognakk olyan magas órajelen menni mint egyenként... CCC-ben engedélyezted az OC-t?KKis lakatra kattintás megvolt? -
raubisoda
senior tag
Bármit bárhova forgatok rakok cser ide oda semmi cf.Kiírja a cc-ben,hogy lekapcsolt vga pont amelyik éppen második.

-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este összeraktam az új (használt) gépem
Asus p6x58
i7 Xeon X5650
3x2gb 1600Mhz
Sapphire 7950 + Club3D 7950
Chieftec 750WAlapon használva pl 3d markba szinte dupla az fps-em mint 1 kártyával, de Sapphire trixx progi nem enged tuningolni mert hogy valami ULPS energia takarékos cucc vagy micsoda be van kapcsolva. (életembe nem halottam róla) Rákerestem googlén, megtaláltam hogy kell kikapcsolni, aztán lehet rosszul csináltam, regeditbe kerestem rá és ott kapcsoltam ki, így már engedi is a tuningot, na itt jön a probléma, így 2 kártyával rosszabbul fut mint 1 kártyával tuning esetén, kevesebb pontot is kapok! 2 kártya VGA tuningal 8700pont, mikor tuning nélkül alapon 2 kártyával 10900 pont, vissza állítottam az ULPS-t, lefuttattam újra tunting nélkül megint 10900pont, probáltam MSI afterburnerrel, az nem ír ki semmi ULPS gondot, de a végeredmény ugyanúgy rossz! 1 kártya teljesítménye lesz csak. Valaki megtudná mondani mi ez a ULPS? és hogy tudom rendesen tuningolni a kártyákat CF esetén? 930/1200Mhz körül vannak a kártyák gyárilag, de egyesével 1200/1550 -en is simán stabilan mennek! CF-be meg 0 tuning ?

-
Johni5
őstag
Ha nem tuningolsz,akkor kb semmi.Gondolom az fx topikban jártál.Tuning nélkül semmi gond vele.Kivéve a PCI-e 2.0 4x-es szlotot,de laikus azt sem veszi észre.A 4+1 egyébként kevés FX alá,tehát a nem ajánlott kategóriába soroljuk.Alapon én is használtam benne 8350-et.Ha nem bírja a táprésze,akkor trottingol.Azt meg észre veszed.Bár nekem nem volt ilyen gondom vele.(Én spec a tuning miatt Giga 990XA-UD3 Rev3-ra váltottam)
--Remélem kielégítő válszt kaptál kérdéseidre. -
F.Jani
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Olyan kérdésem lenne irányotokba, hogy több helyen azt olvasom, FX8320 AMD processzor alá nem jó az alaplapom, mert hogy 4+1 fázisú...meg hasonló.
Az alaplapom ASRock 970 Extreme3 R2.0. 2db R9 270 Oc videokártya is van benne 8 Gb ram....Az lenne a 2 db tiszteletteljes kérdésem/kérésem.
Miért nem jó az alaplapom,mi bajom származhat hosszabb távon? Ha lehet pontos leírással, de úgy, hogy ne vegyétek le a fejem a kérdésért.
A másik kérdésem, milyen alaplapot ajánlotok és az általam kiválasztott lap jó lehet?
https://www.pcx.hu/termek/asus-m5a99fx-pro-r2-0-alaplap-111592Tisztelettel:
F.Jani -
Johni5
őstag
-
F.Jani
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy nem működik a crossfire!
Vagyis csak egy játékban Assassins Creed Unity. Mindent kipróbáltam, de nem tudom működésre bírni.
Az előző Black Flag-ban minden rendben volt tökéletes, de ezt nem akarja vinni. Akad, laggol szóval játszhatatlan. Ha egy kártyát kapcsolok ben akkor meg fut rendesen, de kevés fps-el.
Valakinek ötlete?
Gépem:
FX 8230 proci
8Gb ram
2x R9 270 videokártya
Előre is köszönöm a válaszokat!
F.Jani -
motogp1
csendes tag
köszönöm
-
Johni5
őstag
Csak azonos gpukat tudsz összekötni.Tahiti a tahitivel,pitcairn a pitcairn-al.Másképp nem működik.
-
TTomax
félisten
-
motogp1
csendes tag
azt olvastam hogy 2 külömbözö kártyát is képes kezelni inteles az alaplapom
-
motogp1
csendes tag
Sziasztok; Segítséget szeretnék kérni. Lenne egy gigabyte gaming gt alaplapom gigabyte r9 280 és egy sapphire r9 270-em. Ezt szeretném CrossFire kötni de a catalyst centerben nem jelenik meg a több gpu-s mód. Az eszközkezelő látja mind a 2 kártyát.
-
F.Jani
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy nem működik a crossfire!
Vagyis csak egy játékban Assassins Creed Unity. Mindent kipróbáltam, de nem tudom működésre bírni.Az előző Black Flag-ban minden rendben volt tökéletes, de ezt nem akarja vinni. Akad, laggol szóval játszhatatlan. Ha egy kártyát kapcsolok ben akkor meg fut rendesen, de kevés fps-el.
Valakinek ötlete?
Gépem:
FX 8230 proci
8Gb ram
2x R9 270 videokártyaElőre is köszönöm a válaszokat!
F.Jani
-
Pont erre a késleltetésre gondoltam.

Cayman magos kártyát szeretnék, és a 6970 és a 6990 között vacilálok.
Előbbi teljesítménye nekem elég, de energiazabáló típus, utóbbi pedig alulfeszelve azonos teljesítményre levéve gondolom takarékosabb lenne, de akkor meg a késleltetés lenne dupla akkora.Végszükség esetén egy 7870 lesz, de akkor bukom egy általam használt VLIV4-re optimalizált GPGPU progi sebességét.

-
TTomax
félisten
válasz
ricsi99
üzenetére
A PLX-re gondolt,de az ilyet nem tud,nem is az a dolga.Amire ti gondoltok az nem lag,hanem késleltetés,mert a páros képkockákat az egyik gpu, a páratlanokat a másik készíti el... ez 60fps mellett 16.6ms,egy gpu-val. Kettővel a duplájára nő azaz 33,2ms.Ez kb a határ amit még nem érzel.Gyakorlatilag ha van egy 60Hz-es monitorod és megvan a stabil 60fps akkor elviselhetö. Persze ez az optimális felállás,természetesen ha több van 60fps-nél akkor ez a késleltetés csökken... ezért is vagyok én meg jól 144Hz-en 100+fps-el.A gond akkor van ha egy ilyen rendszer nem képes a 60fps-re,és a játék megkívánja a gyors reakciót...darabossá tud válni egy fps lövölde gyorsan...
-
ricsi99
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
melyik az a chip?
-
-
Sziasztok!
Elméleti kérdésem lenne a crossfire-ről egy 6990 kártya esetén.
A crossfire mód ugye dupla akkora lag-ot produkál, mintha egy GPU tudná ugyanazt az FPS-t hozni.
A kérdés, hogy ez menniyre zavaró pl. fps játékoknál? Észrevehető egyáltalán?Úgy számoltam, hogy ha mondjuk 30fps-sel megy a játék, akkor 15fps-nek megfelelő a lag, ami 66ms-ot jelent, ami kimondva nagyon sok, de a valóságban nem tudom elképzelni, hogy menniyre zavaró, vagy sem.
Kössz!

-
Johni5
őstag
Megnéztem a 3258-as proci teszteket multi VGA esetén BF4-nél.
Én 4500-on használom a procit.gtx 770 SLI teszt van,de cf tesztet nem találtam.
Kamunak találom a végeredményeket.Vagy alapon futott a proci bennük.
Nekem 56 vs 88 fps jött ki a 260x vidikkel egyedül ill cf-ben.--felbontás 4032*1024 high beállítások mellett árnyékolás off.---Asszem a másik gépembe nem lesz i3,az is kap egy 3258-at. -
Johni5
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Nevezd át bf3.exe-re. 
-
antikomcsi
veterán
Köszi, próbáltam úgy is. Már minden variációt kipróbáltam. 1.6-os játék verzióval és a jelenlegi meghajtókkal semmi értékelhető eredményre nem jutottam.
Azért bosszant, mert már a megjelenés előtt is kérdeztem több helyen, még ubi supporton is, de konkrét választ nem kaptam.
-
Johni5
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
CCC-ben a képkocka ütemezést kapcsold ki.Ellenkező esetben laggos lesz az egész.
A többire este választ adok,mert még nem tettem fel az FC4-et.Az új cod-nál ez bevált. -
antikomcsi
veterán
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem.
Az már tavaly sem volt jó. Van a leírásban egy ilyen rész, ami sajnos igaz is:
"The AMD CrossFire™ profile for Far Cry 4 is currently disabled in this driver while AMD works with Ubisoft to investigate an issue where AMD CrossFire™ configurations are not performing as intended. An update is expected on this issue in the near future through an updated game patch or an AMD driver posting."
Nem ment rendesen sehogy, az AFR is sokkal rosszabb, mint az egy gpu, és még képi hibák is vannak rendesen.
Valamilyen mókolt driverre, vagy cf profilra gondoltam, de sehol nem találok.
Sajnos bele kell törődni akkor egyelőre, hogy ez nem működik. Meg gondolom, akkor az Unity sem. Azt majd ledemózom először.
AMD-nél nem sietnek semmivel, mire megjött a mantle a BF4-hez,már meg is untam a játékot.
Bár valószínű, hogy itt azért az Ubi is saras rendesen. -
energy4ever
addikt
válasz
antikomcsi
üzenetére
Esetleg a 14.11.2-es beta driver? Elvileg a FC4-hez is valo.
-
antikomcsi
veterán
válasz
pp193474
üzenetére
Szia!
Valószínű félreolvastad a leírást.
Az alaplapod manuálja ugyanis ezt írja az első lépéseknek:
Step 1. Please keep the default UEFI setting of “Dual Graphics“ option on [Auto].
Step 2. Install one AMD RADEON PCI Express graphics card to PCIE2 slot.
Step 3. Connect the monitor cable to the onboard VGA port. Please be noted that
the current VGA driver / VBIOS can allow Dual Graphics output from onboard
display only. For any future update, please refer to our website for
further information.
Step 4. Boot into OS. Please remove the AMD driver if you have any VGA driver
installed in your system.
Step 5. Install the onboard VGA driver from our support CD to your system for
both the onboard VGA and the discrete graphics card.
stb.stb.stb.Így a Dual Graphics opciót AUTO-n kell hagyni, a monitort pedig az alaplapi video kimenetre kell kötni, nem a diszkrét vga-ra.
Látom, hogy régebbi bejegyzés, de hátha....
De igazából amiért ide jöttem.
Tud valaki valami használható cf piszkálást Far Cry 4-hez? Mert úgy ahogy van használhatatlan jelenleg.
Köszi!
-
metalbos
csendes tag
Köszönöm szépen

-
klac
aktív tag
-
metalbos
csendes tag
Üdv. Ha kettő darab Különböző AMD kártyát lehet-e CF be használni ?
PL: 7950 egy 7970-nel ?

-
Johni5
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
Most 3D-ben nyomod?
-
energy4ever
addikt
Amikor en raktam ossze a gepemet meg nem volt R szerias AMD.
8350 nekem mindenre elegendo volt.
kep1 , kep2Szerk: Az R7 amugyse lett volna jo nekem, azok max 2way-ben tudnak menni. Ezert is csereltem le a GTX-660-amat 7970-re, mert a 660bol is "csak" 2way epitheto.
Amugy lehet visszaterek pc-s, villagba megint, konzolhoz szeretnek eyefinity-t amihez kell egy komolyabb pc kepet elosztani.
-
Johni5
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
De akkor ne írd le az R7 szériát,mert megeszi a 6970-et játékban.Am marha jó a kép ezeken a monitorokon.
A 8350 nekem cf-re karcsú volt. -
Johni5
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
4032*1024-ben játszom High beállítással bármit,ami idei.Persze cf-ben.Az AMD véleménye oké,csak akkor(vigyék már lejjebb az árát
) az én véleményem,hogy az AMD az nem processzor.
--nem kötekszek,csak a vodka beszél belőlem.
B.Ú.É.K.!!!!!!!! -
energy4ever
addikt
Nem csak szerintem, az AMD szerint se valo az R7 jatekra.
Emlitetted a 7790, 7850 kartyakat. A 7850 az pont hatareset. FullHD, vagy nagyobb felbontasra mar nem ajanlanam.
(#7237) F.Jani:
Nem megy CF-ben a ket amlitett kartya. Neked kell tudnod. Megy minden szaggatas nelkul, akkor ne csereld le. Ha viszont van szaggatas, akkor ajanlott lecserelni. Nyilvan ez jatek, es felbontas fuggo. -
Johni5
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
AzR7 tökéletes játékra.Nem értem a logikádat.A 7790,7850 ezek szerint nem való játékra,ha jól értem.
F.Jani
em működik cf-ben. -
F.Jani
csendes tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Szia!
Cseréljem le a mostani kártyámat is.... vagy tegyek be mellé olyan kártyát amit említettél???
HD 7970 és az R9 270x crossfire-be működni???
Az eddigi tanácsaidat is köszönöm így az év utolsó napján

-
F.Jani
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
A gépem:
Asrock 970 Extreme 3 R2.0 alaplap
FX 8320 processzor
Gigabite R9 270x 2 Gb VGA
8 Gb DDR 1833 Mhz Ram
Corsair 750W tápA kérdésem abból fakadt, hogy kaptam ajándékba egy Sappires R7 260X 2Gb videókarit, és arra gondoltam kipróbálom esetleg mit tud a két kártya együtt ha lehetséges, ha nem akkor marad a dobozában.
Anno kaptam a kártyához (R9 270x) Crossfire hidat meg minden nyavaját.
Ha bele lehet rakni itudja mit ad, ha nem akkor nem.Igazából nézegettem ezt a táblázatot is:
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Crossfire-Chart.aspxDe nem tudom értelmezni, mert eddig nem foglalkoztam vele.
-
energy4ever
addikt
Ha mukodne veluk a Cf, ezeket a kartyakat akkorse lenne erdemes cf-be rakni. Ahhoz szegenyek tulsagosan gyenget, Marketing, es APU(IGP-GPU) hibrid cf miadt lehet osszekotni az also kategorias(R7) kartyakat.
Inkabb vegyel 1db erosebb kartyat, ahogy a forumtars is javasolta. -
CirrMee
addikt
Fizikailag összeköthető, csak sok értelme nincs, mert abból működő CF nem lesz. Ahhoz ugyanis két azonos GPU osztályból származó kártya kell.
Lehetőségek: az egyiknek választasz olyan párt, amilyen GPU -val az adott tag rendelkezik. Célszerű viszont ugyanabból a géposztályból venni két egyformát (pl 2db 260x, vagy 2db 270x, stb, bár a 260x -et alapjáraton is erősen hanyagolnám).Leg javaslat: hacsak nem (jóval) áron alul jutottál a kártyákhoz, célszerűbb egy, de erősebb kártyában gondolkodni (fogyasztás, cf által létező problémák, stb miatt).
-
F.Jani
csendes tag
Sziasztok!
Nem szeretnék megsérteni senkit sem a tudatlanságommal, csak érdeklődnék, R7 260x és R9 270 Oc videókártya összeköthető vagy sem, mitől függenek a lehetőségek mikre kell odafigyelni és igy tovább.
Nagyon hálás lennék, ha nem a letolást kapnám meg első körben a kérdésemre, hanem a segítő válaszokat.
Tisztelettel:
Jani
-
Johni5
őstag
Hozz létre hozzá egy profilt a ccc-ben.Akkor mindegyiknél működik.
--A 14.12 -ben van egy hiba.Ha villózol és össze vissza ugrál az fps,akkor a játék beállításnál van egy CFX beállítás Képkocka ütemezés,na azt kell kikapcsolni a p..ba.Nálam a vga-k ezek mellett még nem akartak 60% felé menni.---felbontás 4032*1024--
-
pp193474
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,vagy legalább valami infót,hogy "mé" nem megy a gépem Hybrid CrossFireX™-ben vagy más néven Dual Graphics módban.
Mikor minden feltétel adott elméletileg.A legújabb bios van az alaploapon,a legújabb Ati driverek vannak feltelpítve.A biosban nincs külön IGP funkcio viszont a memóriát auto-rol átálítottam 1GB-ra a,pci-express az elsődleges és engedéjezve van Dual graphics.A videokártyáról megy a monitor.Ahogy a dokumentációba le van írva a beállítás.
Windowsban ujratelepítettem a drivereket.De a Crystalist Controll centerben, nem jelenik meg az opció hogy engedéjjezni tudnám a crossfiret,vagy a Dual Graphics módot sehol sem találom.
Mind a két videokórtyát (HD8570D és HD6670) frankón felismeri a rendszer,önállóan szuperül működnek.Az eszközkezelőben megvan a két videokártya de csak külön-külön hasznáhatóak.
De miért nem tudom crossfireben összekapcsolni őket? mikor elméletileg minden adott a dolgohoz....
Pedig direkt ez miatt "építettem" ezt a rendszert...hogy majd később dobok bele egy GPU-t és kicsit jobb lesz....
A konfig a következő:
Adott egy AMD A8 6600K Blackbox Edition, egy ASRock FM2A85X Extreme4 alaplap és egy Sapphire Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 PCI-E
Windows 7 ultimate Sp1 64Bit rendszeren
Elméletben menniük kéne...gyakorlatban viszont mégsem megy ...mi lehet az oka???
Elszomorító hogy időt,energiát és pénzt beleölve sem működik....
Kérem segítsen valaki aki találkozott a problémával..
köszönet és kellemes ünnepeket. -
toto111
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Igen látja ,közben írogatunk a gyártóval és most jött válasz azt mondják hogy ők is kiprobáltak két ilyem kártyát és nekik se ment .
most azt igérték hogy a fejlesztők probálnak egy javítást készítani hozzá.(bios)
Hát nem semmi.
Hogy eddig nem derült ki.
Köszönöm hogy ilyen hamar válaszoltál a kérdésemre
Üdv: Tamás -
toto111
tag
Sziasztok
Van 2db VTX hd 7870 X-edition kártyám de nem mennek CF-be már majdnem mindent kiprobáltunk esetleg tudna valaki mondani valamit mi lehet az oka? a sorozatszám alapján 2 a külömbség az egyik vége 1598 a másik 1600 elég közel vannak még gyártás szerint is .
Alaplap: Asrock 990FX extrem3.
Proci : FX 8320
Táp : CollerMaster GX 750w
Ezzel csak elkéne menniük, vagy nem?
Üdvözlettel: Tamás -
Vadasz1
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszi és nyerek vele valamit
-
Vadasz1
tag
válasz
Montesantos
üzenetére
Sziasztok crossfire kábellel nvidát-atival lehet kötni pl.msi gtx560-amd 6950-el össze lehet kötni vagy nem érdemes
-
kos87
csendes tag
Sziasztok 2db ASUS ATI HD5870 2gb-os karit használok csak az a bajom hogy nem tudom mit hogyan kéne beállítanom a Catalyst-ban hogy ki is használjam őket mert 3dmarkban összhangban dolgozik a két kari de játékoknál csak az alapértelmezett erőlködik válaszotokat előre is köszönöm
-
lovas001
aktív tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszönöm szépen így már világos akkor felesleges megvenni elég belőle a 2 gb os verzió is.

-
energy4ever
addikt
válasz
lovas001
üzenetére
Ertelemszeruen, a cf mukodese alapjan mindket kartyanak vagolapra kell a gpu-hoz graffikus memoria (vram) amit mindket kartya egyforman hasznal cf soran. Nos ebben, es a tobbi ugyan ilyen esetben(kivetelel a 2GBU-s VGA-knal) a kisebbik Vram merethez fog igazodni a nagyobb Vram meretu kartya is!
-
lovas001
aktív tag
Lenne pár amatör kérdésem . Elsődlegesen az hogyha beteszek a konfigomba még egy 270X et, mondjuk ugyan így sapphire-ből , de a 4gb-os verziót. (most 2gb -s van ) Akkor melyik kártyának a memoriájába fog írni ? Vagy hogy van ez?
-
Sabre
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
a kártyát nem látta se a bios se a win szóval nem a cf miatt volt a gond, visszaadtam..

-
Sabre
őstag
sziasztok!
lehetséges hogy egy 7870 crossfire használat után nem akar egyedül működni? illetve műűködik csak képet nem ad... van valami bios beállítása amire beáll ilyenkor és utána valamit kell állítani?
teljesen kuka vagyok a témában,csak ideiglenesen került hozzám egy 7870 ami cf-ben ment előtte rövid ideig és most meg nem ad képet...
-
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Akkor hogy ma is "kötekedjek" pedig csak leírtam h másik lapban így jól ment...de ha ez kötekedés. A másik, nem sajnálok se 10et se 20at, kb másfél éve ha megvan a táp és bőven 20felett volt.
-
energy4ever
addikt
válasz
Apollo_21
üzenetére
Minek kerdezel itt, ha utana belekotsz az emberekbe? Ha nezegeted a topikot latod, hogy en, meg a masik kolega szokott segiteni masoknak cf-ben. Lqtod azt is, hogy rengeteg kerdest megvalaszoltunk. Erre meg nem hiszed el. Te bajod.
Amugy meg lehet, az a gondod, hogy mind a ket alaplapod az asztalon van, es nem a gepedbe.
Imadom mikor valaki mar ket csucskategorias kartyanal tart, de a tapra sajnal 10ezer ft-ot.

-
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Mindkét lap ittvan az asztalon..mindenük egyezik...a formula annyiban más h van wifi és 1-2extra...kézikönyv és weboldal szerint sincs különbség..de ez most mind1...
Kezd körvonalazódni a 7970 biosának hibája sztem ugyanis kék halált dob amint bekerül a gépbe...
csökkentett módba gyári biost nemtudok ráírni..tehát egyelőre halott..atiwinflash nemmegy mert nemlehet rendszergazda jogot kérni csökkentett módban. -
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Lehet hogy kevés...de kérdem én, ha a maximus V gene-ben úgyh az matx lap, tehát else fértek normálisan ment jó fél-napig, akkor az V formulába ami annyiba más h atx méretű már nem?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Apollo_21
üzenetére
Nekem minden vga cserénél változott a cpu beállításom. 6870cf->7870cf 2500k@4.5ghz 1.320-ról 1.340-ra.
290->290x 3570k @ 4.5 1.320v-ről le kellett vennem 4545 1.280v-re.
Ha kéket dob nézd meg a hiba kódot,nekem is onnan esett le.
CCC-ben is tudod manuálisan állítani az órajeleket.Overdrive-ban ki tudod választani a kártyát.
A tápod is a határon táncol.Nekem a 3570k+7870cf-hez alul kelett feszelnem a karikat hogy beleférjen a 650-es A Data (átmatricázott TX650) tápomba,pedig az 635v-t adott le. -
Apollo_21
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Corsair GS600
Új hozzászólás Aktív témák
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- E-roller topik
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- EVGA RTX 3070 8GB GDDR6 FTW3 ULTRA GAMING Eladó!
- POWERCOLOR RX 9070 XT 16GB GDDR6 RED DEVIL SPECTRAL WHITE - Új, 2 év gari - Eladó!
- BIOSTAR GAMING RADEON RX 550 4GB
- 1. AMD Radeon RX 6700 XT (Reference model, 12 GB, GDDR6, 192 bit)
- ASUS TUF RX 9070XT - O16G - GAMING - Vadonatúj állapot - Papíros Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ugyhogy máris 100k nal vagyok.
Köszönöm.

Chieftec 750W
!