- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
Mennyire hasznalja ki a krizis3 a CF-et ? 4.8-5 ghz-es FX-8350-nel es CF7870 1125mhz-es kartyakkal milyen FPS-re szamithatok ha mondjuk mindent ultra-ra teszek ?
-
zsoca875
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Nos, raktam már össze néhány számítógépet, szóval nem vagyok teljesen "amatőr"
a témában, viszont crossfire-t még soha nem építettem, sőt egyáltalán nem volt a gépemben, vagy az általam látott gépekben 2 videokártya.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy nem kell semi extrát csinálni, csak simán összekötni a CF híddal és már működik is simán magától, vagy nem ilyen egyszerű?
Mivel nem vagyok, vagy legalábbis eddig nem voltam egy nagy gémer az én gépemben egy XFX HD 4830(single slot) van, egy Asrock B75M lappal(tudom kicsit furcsa párosítás
).
A lap támogatja a CF-et, tehát ezzel nincs gond, viszont össze tudom én ezt kötni egy 4850-el, vagy az XFX 4830 dual channel-es változatával, vagy bármely egyéb 48xx szériás kártyával?Segítségeteket köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kiskutyák #5991 üzenetére
GPUnak egyeznie kell. ram és GPU órajel beáll a lasabb kártya órajeleire. gyártó mindegy.
tápból: ha nem akarsz átalakítózni, akkor olyan kell, amin van 4 darab 6pines csati, de van átalakító is molexből. jellemzően 750es tápoknál kisebbekre nem szoktak 2nél több 6/8pines csatit rakni, az meg azért túlzás lenne (pl corsair hx bronzon még 4 volt, a goldon már csak 2).
kártya darabja 150W + proci (max 77W) és a többi. a tápod 408Wot tud leadni 12Vn, ez eléggé necces, bár még épp elégnek kéne lennie. igazából jobb lenne olyan, ami 12Wn minimum 40At tud, ha nem többet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Kiskutyák #5991 üzenetére
Csak ugyanolyan gpu-nak kell lennie, márkában sebességben shader számban és ramban is eltérhetnek de ilyenkor a rosszabb kártya tulajdonságain fog menni a másik. is, meg nem egyenlö sebességnél a mikroszaggatás is erösebb szal ha nem ugyanazon az órajelen megy a 2 kártya érdemes oc-val mindkét kártyát azonos órajelen futtatni.
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
HA jól értelmeztem az első hsz-t akkor tök mind1 milyen "márkájú" a vga de egyazon típusúnak kell lennie. Teszem azt, most van a gépemben egy VTX3D 6790 1GB 256bit kari. Ilyet már nem kapok, néztem itt is, árgépen is sehol semmi. Ebayen találtam PowerColort meg XFX-et. VTX3D-t nem. De akkor ez nem lehet gond, csak sebességben, prociban, és ramban kell ugyanolyannak lennie a két karinak.
Tápnak mekkorának kell lennie? Illetve spéci SLI/Crossfire-s táp kell neki?
Köszi előre is a választ.
Nem tudom ezért kérdezek, senki sem úgy született, hogy mindent tud...
-
proci985
MODERÁTOR
7850 CF vs Eyefinity első benyomások, hogy egy helyre menjen az összes tapasztalat és később egyszerűbb legyen keresni. valamint gyorsabban menjenek ki az eredmények, mint egy esetleges nagyobb lélegzetvételű cikknél.
-
gari24
tag
Ha 7770 mellé berakok CF.be egy 7750est akkor a két kártya úgy fog működni mintha 2 7750 lenne összefűzve, vagy megtalálják az aranyközéputat ?
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
az normális, hogy GPUZ szerint az egyik GPU henyél (miközben 50-60fokos), az afterburner szerint viszont szépen skálázódik minden?
-
deminos
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy olyan probléma, amire nem igazán találok megoldást:
Adott egy A10 5800k FM2 apu+ asus hd6670 gpu, mindez dual módba kapcsolva, hozzájuk egy 13.1-es catalyst. Mit lehet elrontani ahhoz, hogy pl. a Dirt 2 1920x1080, minden max-on a beépített fps számláló alapján 40-50 fps-sel megy, de mégis jól láthatóan lassú, vontatott a játék. Tehát nem szaggat, hanem furcsán lassú. Mindezt úgy, hogy a beépített benchmark szerint sem esik a minimum fps 35 alá.
A gép 2 napos, így még nem sok mai játékkal próbáltuk ki, de mindenesetre eddig elszomorító a helyzet.
Mit kell állítani, ki/bekapcsolni ahhoz, hogy megfelelően működjön ez a kombó?A válaszokat előre is köszönöm.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #5977 üzenetére
nem és nem, először pistike módra estem neki a rendszernek
.
de kap nagyon úgy nézem kelleni fog.
közben megvolt az első desktop crash is, a Raceroom személyében. viszont a memterhelés a 2gigát karcolta, gyanús, hogy ennek is köze lehetett a crashhoz. és félig béta még a program. más kérdés, hogy nem ment alatta a CF.
BomiBoogie: az a baj, hogy a videomemória go/nogo. Far Cry 2-3 nem lassulni kezd, hanem CTDzik ha kifogy a memóriából. 2-3 óra után pedig 5760x1080ban már highon is kiugrál az FC3, egy gigással nem vagyok benne biztos, hogy folyamatosan játszható lenne emiatt. 5760x1080at pedig egy 6950 2GB még highon bőven szépen bír 30as vsync limiterrel.
Stalker CoPnek 5760ra ultra beállításokkal AA nélkül még elég 2GB, de AAval a benchmark el se hajlandó indulni, kevés neki a videomemória. 7850 CFnél -sőt pár esetben egy kártyánál is- meg bőven van elég GPU teljesítmény, hogy a kevés videomemória probléma legyen, méha ha tesztekből ez nem is mindig derül ki.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
proci985 #5976 üzenetére
Szabad még venni, gondolj a 7850 1GB-ra, amelyik a tesztekben pontosan ugyanúgy teljesít, mint a 2 gigás párja. Ami elmondható, hogy a játékok hajlamosak terpeszkedni a VRAM-on, ha van rá lehetőségük, ezért lehet mérni 1 gigán bőven túlterjeszkedő értékeket (pl. Hitman: AB), ez azonban tényleges FPS csökkenéssel nem jár.
-
-
proci985
MODERÁTOR
7850 CF első eredmények. HIS ICEQ turbo és PowerColor PCS+ kártyákkal, 1000/1200 illetve 1000/1225ös stock órajeleken. 5760x1080 @ eyefinity3. szerk: mindkét kártya 2GBs.
Crysis úgy néz ki érzékeli a két kártyát, de eléggé very highon 20as átlagot tud. valami nem stimmel.
Metro2033 34es átlagot ment very highon (29 alá nem láttam, hogy beesett), de DOFot rárakva ez visszaesik 22re.
egyéb: az afterburner nem látja a PCS hőfokait, minden más igen. a his beépített szabályozóprogramja gondolkodott, hogy működjön e, de mostanra visszaállt a rendes kerékvágásba.
asztalon még mindig 110W alatt van az összesített fogyasztás, ez remek. metro alatt olyan 200-260 körül mozog, végig 300 alatt marad. tippre a 6950et még mindig veri fogyasztásban a 7850, CFben is.
-
simi762
tag
Halihó!
Lenne egy olyan gondom, hogy két 5850-es karim van, CF-ben.
A tesztek alatt meg van a külömbség,a szimpla, és a CF között, viszont ha játszom vele, mint a Far Cry3-at , vagy a battlefield-et, akkor viszont egy frame-t sem megy feljebb egyik sem.
Mi lehet a gond?
Esetleg az options-ben kellene belőni valamit?
Köszike!
Simi -
prokxy
veterán
válasz
proci985 #5965 üzenetére
Köszi a segítséget és a bő leírást, megpróbálkozom vele.
Pár perce megnéztem, hogy mindkét kártyát 1200mV-ra raktam, most nem fagy, végigmegy a Heaven.
Az az érdekes, h kb. 1 évig semmi gond nem volt, most meg csinál ilyeneket, lehetne ez driver?
/mivel a Crysis 3 csinált sok fagyasztós, fekete képernyős rendszerleállást - több embernél volt ilyen, fórumokról olvastam -, így akár driver is sérülhetett, vagy bármilyen win dll./ Próbálom ezt is figyelembe venni... -
proci985
MODERÁTOR
nézd meg külön-külön mennyit bírnak és mennyi fesz kell nekik.
ha oké, akkor én rányomnék egy furmarkot és egy prime95öt egyszerre a rendszerre.
az ok az, hogy a tápnak is van egy dropja, ami 400-500Wos fogyasztásingásnál már elég nagy lehet ahhoz, hogy problémát csináljon, még ha nagy és stabil is a tápod.
illetve a furprime tökéletes azt is tesztelni, hogy biztos nem melegedik túl semmi, 600-700W azért egy jól szellőző kuckóban is érezhető, a 6970esek meg azért elég kazánok.
ha a furprimeot bírja a rendszer mondjuk 15-30 percig, akkor jó vagy. jellemzően így olyan instabilitásokat is ki lehet szedni, amiket egy 24órás prime nem talál meg. viszont hőfokokra nagyon ügyelj (ilyen fogyasztás mellett nincs túl jól szellőző ház), különösen a videokártya VRM/package lehet necces, az is lehet hibalehetőség.
illetve idővel változhat, hogy mennyi fesz kell adott órajelhez, néha ez nő, néha csökken, változó. furcsaság, de többen már több eszközzel megfigyeltek ilyet a fórumon.
-
prokxy
veterán
válasz
radi8tor #5962 üzenetére
Nem emeltem fesz-t, de régebben nem volt gond a 900/1400-zal alapórajelen. Ment ez nekem 930/1450-en is simán, csak most meg akartam nézni, h mennyit emel FPS-ben.
Feszt mivel tok állítani kártya szinten? Az MSI AB nem engedi :S => szerk: megtaláltam, engedélyezni kellett
Mennyi + mV-ot adjak neki elsőre?Egyik 1175-ön van, míg a másik 1200-on, mind2 alapállapot.
-
prokxy
veterán
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő két karinak együtt ha emelem az órajeleit 880/1375-ről pl. 900/1400-ra catalyst-ból /de akár fentebb is/, akkor kifagy a masina. Vezérlést +20%-ra raktam.
Kifagyás menete: megy az unigine heaven 4.0, kép megáll véletlenszerűen, van hol a 21-nél van a 16-nál, hang még megy kb. 4mp-ig, majd az is megáll és csak a reset segít.
Van ötletetek, h mi lehet a gond?
Olyan hozzászólásokat kérem mellőzni, h ha alapon nem elég, akkor húzva sem. Nem kioktatást kérek, hanem segítséget. -
radi8tor
MODERÁTOR
Az alaplapod régebbi, mint a lista azért nincs rajta.
Dual PCI-E 2.0 x16 grafikus csatlakozó ATI CrossFireX™ támogatással -
True
aktív tag
válasz
Blue Thunder #5948 üzenetére
Na belestem BIOS-ba, de ott csak az van: Ki legyen az elsődleges megjelenítő, a prociban levő VGA mennyi ramot kapjon...
Ez meg..:
Azt mondja bekapcsolva...
-
Blue Thunder
senior tag
Igen mindkettő támogatja...
Igen van egy x4 és egy x16....nyílván x16-osba kell dugnod a VGA-t
Gondolom vagy a driver CD-n kell lennie akkor egy proginak vagy esetleg a gyári oldalán a lapnak, nézd meg minden frissítését kiegészítő programját, lehet neked még az első bios van és a legfrissebb megoldja, vagy mondom esetleg van progid a CD-n
és amit ajánl azt látod hogy mely procikhoz melyik VGA jó vagyis csak ezek futnak cross-ban
Ui: vagy esetleg belépésnél a biost megnézném nem e ott kell engedélyezni vagy bekapcsolni valamit
-
True
aktív tag
válasz
Blue Thunder #5946 üzenetére
Igen-igen, pont ezért szeretném, Támogatja a lap is, és a VGA is azért lett 6670, mert elvileg vele megy a CrossFireX...
Csak hogy..?Szerk: A Lap ez: Gigabyte F2A75M-D3H
Proc: A10 5700
Vga: Gigabyte 6670 2Gb...Szerk2: A lap adatai közt van ez: 2 PCI-E 2.0 x16 interfaces with AMD Dual Graphics, Eyefinity and CrossFire support
Szerk3: És itt is ezt ajánlja: [link]
-
zserbox
őstag
válasz
Blue Thunder #5944 üzenetére
de van hibdrid crossfire amit ő akar
-
Blue Thunder
senior tag
És ezt kizárólag ivy bridge illetve sandy bridge procikhoz csinálták vagyis inteles cucc
-
Blue Thunder
senior tag
Gondolom az A10 5700-asod az alaplapi vagyis a procid megjelenítője, hiába raktál be mellé egy 6670-est a procidnak alaplapi VGA kimeneten kapja a jelet a monitor ha kártyát akarod használni akkor nyílván az VGA-ba kötöd be...léteznek olyan alaplapok amelyek támogatják a Virtu MVP....de ez sem cross fire....
A Virtu MVP tulajdonképpen nem más, mint egy GPU virtualizációs szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a rendszer az aktuális terhelés függvényében észrevétlenül, automatikusan váltogasson az integrált videó vezérlő és a videokártya között. Ezzel a módszerrel mindig az adott feladatnak legmegfelelőbb vezérlőre támaszkodhat a rendszer, ami hatékony energiafelhasználást tesz lehetővé. -
True
aktív tag
Üdv All.
Most tettem be egy 6670-es karit az A10 5700 mellé...
Hová kell ilyenkor kötni a monitort? Mert képet csak az alaplapi csatlakozó ad, a VGA nem...
Sosem CrossFireX-eztem még...Lol most néztem a TombRaider benchmark-ját, és még kevesebb az FPS...
Mi lehet ennek az oka...? -
Blue Thunder
senior tag
válasz
Jeferson #5938 üzenetére
Semmi baj sincs elég eggyel telepíteni! Nekem is így van és tökéletesen megy! Az egyik egy gyári xfx 6970, a másik egy bioskapcsolós Sapphire 6950/70.
A másik valószinűleg nem mindenkinek egyformán működik a catalyst driver...rakd fel a 13.1-et és az alatta lévő CAP-ot...elvileg telepítés után fel fogja dobni a labdát hogy akarod e bekapcsolni a cross fire-t -
zserbox
őstag
2-vel
-
-
Jeferson
csendes tag
Sziaszok!
Mi a pontos menete crossfire rendszer telepítésének.
Bocsi, gondolom nem én vagyok az első aki ilyennel hozakodik elő,
de kellene valami útmutatás.
Driverek telepítése/eltávolítása, estleges alaplapi beállítások stb.Win8
alaplap: GA-970A-UD3
2x sapphire 7770 vapor-x -
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi 1 GB-os 6870-nel szerelt masinámat szeretném kicsit gyorsítani játékok szempontjából, ez ügyben kérnék egy pici segítséget.
Szerintetek ez mellé érdemes-e betenni még egy ugyan ilyet, vagy jobb lenne eladni, mellé rakni még 30-at és venni egy 7870-et?
FullHD felbontásban szeretném használni, másik, nagyobb teljesítményű tápot nem szeretnék venni, emellett a jelenlegi kártyámra van kalibrálva a monitorom is, azt sem szeretném, ha nagyon értelmét vesztené a színprofilom amit kaptam hozzá. Az adatlapomon van kellő infó a gépemről. Köszi előre is! -
lacko0210
csendes tag
Sziasztok!
2 db Asus dcuii 6970 et cf be kotottem, a legujjabb catalyst van fent, a gpu z ben engedelyezve van a cf viszont a jatekoknak nincs gyorsulas! A gpuz szerint csak egy gpu dolgozik 100 on a masik meg nullan! Tud valaki ra megoldast? Jo lenne ha tudnatok segiteni!:-) -
Weareus
addikt
válasz
gaben82 #5895 üzenetére
Igen, ez a driver jó lett, végre működik a második kártya is.
Szóval köszönöm a tippet.Azonban azt nem értem, hogy a VGA-kihasználtság miért droppingol néha észveszejtően alacsony értékre (20-30-40%?).
Ez rányomja a bélyegét az FPS-értékre is, szóval ez tényleg az a game, ahol jól jön a CF és nem néhány, hanem legalább 90%-os kihasználtságon...
Mivel próbálkozzak?
(Driver, játék patch, stb., szóval mi lehet a ludas?) -
dnsgaby
csendes tag
Sziasztok
Kerestem de nem találtam az ASUS HD 7770 2GB - kiadásból CrossFire tesztet.( 1GB-ból leltem )
Ha tud valaki ilyen oldalról kérném linkelje be, vagy ha valakinek van két ASUS 2GB kártyája CF-be kötve kérném írja le hogy milyen teljesítményt nyújt ?Mivel nekem is egy ASUS HD 7770 2GB videó kártyám van és ha későbbiekben veszek még egyet mivel lesz jobb ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Gyúrósok ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robogó, kismotor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest