Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
A feladatoknál szokott futni egy win32.exe..
Az tekeri nekem is valamiért a gpu-t. Leállítom, venti vissza áll, gpu terhelés megszűnik.
Hogy mi lehet az, meg melyik programtól kezd el elindulni, azt nem tudom.
De az automatikus indításnál bent volt, kivettem onnan.
Azóta hibátlanul fut a gép. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Felraktad hozzá az AMD Catalyst Application Profiles-t is?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Milyen Catalist drivert raktál fel?
-
Blue Thunder
senior tag
Szóval lapcsere után teljesen új win7 ekkor már benne a sapphire 6950/70 (bios kapcsolós) és egy XFX 6970 VGA első az XFX második slotban pedig a sapphire...gyári oldalról legfrissebb driver, telepítve és kb 1,5 perc után semmi nem fut, VGA 93% aktivitás 90-93 fok hőmérséklet és pörögnek, az érdekesség hogy ha nincs rajta driver akkor mindkettő csendben megy 51fokos hőmérséklet mellet, próbáltam eggyel korábbi drivert ugyanaz a hiba, viszont ha leválasztom az egyik kártyát és újra driver már akkor is ezt csinálja
No erre varjatok gombot? -
Attix82
addikt
Kérdés:
Adott egy Sapphire 6950@6970 + XFX 6970
CF-be kötve már windowsba is 99% a terhelés mind2 VGA-nak. Drivert uninstalálva már nem terhelődnek.
Tudtok valami ötletet mi okozhatja?
Esetleg 1 fajta Biost kéne tenni a 2 VGA-ra?
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, par napja beleptem en is a CF klubba 1 darab Sapphire 7870 es 1 darab XFX 7870-es kartyakal.
Problemam meg nincs vele, szepen osszedolgozna. Jo hogy van ilyen topic, orommel olvasom. -
harcsi
csendes tag
Sziasztok!
Nem a legmegfelelőbb topikba írom a dolgaimat, de sajnos a megfelelőbe nem érkezett rá semmi válasz itt talán valaki tud valami érdemlegeset mondanit. Hybrid krosszfájőrről lene szó mégpedig, hogy a Hd4850 kártyát összetudom hangolni a 785g chipsetű asus m4a785td-m evo alaplapomban elhelyezkedő hd4200 grafikus maggal? Az alaplap elvileg támogatja a hybrid cf-et de akkor hogyan aktiváljam ha lehet? -
Milka 78
nagyúr
válasz
bartucc
üzenetére
Ezek a tesztek szépek és jók,de ha visszaolvasol,már kitárgyaltuk/tapasztaltuk többször .A 16/4 nem való CF/SLI-re,mert mikrolaggol és megmagyarázhatatlan problémák(nem ismeri fel,nem megy,megy,de alapon,stb...)vannak vele.Persze tehetsz egy próbát és lehet tetszeni is fog,de nem az igazi
Hozzáteszem egy 4850-eshez elég lehet,de én inkább vennék az aprón egy jobb használt karit(6870,5850)ami 25-32 között bőven megvan,mert azzal az esetek többségében partiban is van és nem fogsz meglepődni olyankor sem amikor egyszerűen nem megy a CF a játékoknál és ott állsz egy szál gyenge kártyával. -
bartucc
addikt
Üdv!
Az lenne a kérdésem, érdemes-e erre az alaplapra (A lap 16x+4x-es CF-et tud, PCI 2.0-ás módban. ) CF-et építeni? Egy 4850/1Gb esetleg 5750/1Gb CF-ben gondolkozok a mostani 5770 helyett. Akárhogy nézem, a mostani kártyámnál jelentősen gyorsabb 6870/GTX560 nem épp olcsó, 30k felett vannak, tuningot meg nem szívesen használnék, bár azzal meglenne a kellő teljesítmény egy GTX 460 személyében.
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Köszi közben megoldódott. Igazából nem volt most komoly tuning csak próba de nem emelte a feszültséget. 2 táppal lesznek majd tesztelve.
-
B4l!nt
aktív tag
A segítségeteket kérném.
7950 Msi Twin Frozer - 2db + 620w enermax táp
CF-ben csak alapfeszen futnak le a 3Dmark tesztek. Csak amit alap feszültségen bír.
Hiába emeljük a feszt, olyan mintha csak az egyik kártya kapná meg. 13.2 béta5 driver, de mindegy mivel próbáljuk. Mi lehet a gond? -
strikex
csendes tag
köszi a gyors választ..
-
strikex
csendes tag
hello mondanátok nekem egy olyan kártyát ami 2db 5870 szintjén van
köszi a válaszokat előre is ATI párti vagyok ... -
zserbox
őstag
7850 CF-hez mi kell?
sima driver, meg 2db 7850 meg egy cf kábel és csókolom? -
kovsol
titán
válasz
paralla
üzenetére
4870 mellé egy másik 4870 -t érdemes csak rakni. Ha 4850 vagy 4890 kerül mellé akkor mindig a lassabb szintjén fog csak üzemelni.
Amúgy add el a francba és vegyél egy 7850/70 vagy gtx660/ti -t és akkor fogyasztásban is sokkal előrébb vagy és teljesítményben és optimalizálásban is. Na meg mind a két oldalról az aktuális legfejlettebb technológiákat kapod bennük meg. (zaj és hőtermelés is kevesebb lenne, bár nem tudom ez mennyire mérvadó nálad) -
paralla
csendes tag
Üdv!
Szép estét mindenkinek!
Arra lennék kíváncsi hogy van egy (asus m5a88v-evo )alaplapom .
Van egy SAPPHIRE HD 4870 1G GDDR5 PCI-E QP kártyám.
Ehhez mit ajánlotok CF-be? mi az amivel érdemes összekötni?
Vagy van -e valamilyen táblázat erre mi mivel megy?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
zserbox
őstag
válasz
tomitailor82
üzenetére
nem is tudnának cf-be menni.
-
tomitailor82
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne vettem egy HD6870-et, és még meg van a régi kártyám HD4870. Poénból kipróbálnám a crossfiret, de csak 460W-os a tápom. (zalman 460b aps)
Elég lesz ez a két kártyának vagy meg se próbáljam?!
Számolgattam amúgy, de eltérő adatokat találtam a max fogyasztásáról a kártyáknak...Előre is köszönöm a válaszokat
-
ricshard444
veterán
válasz
candyman1984
üzenetére
Megy

-
candyman1984
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a hirtelen tisztelet teljes kérdésem hogy van két ati kártyám viszont csak egy cf kábelem működik e ha összeteszem?
a két kártya n4870 éa 4890 emiatt menne de a tetején kettő kábel szlot van.
válaszokat köszönöm.
-
Syz
senior tag
Sziasztok!Hamarosan ismét CF tag leszek két db Asus 7870 DCUII társaságában

-
mindfreak
őstag
Szervusztok
Ha HD 7970-es kártya mellé tennék egy 7950-et, akkor az órajelek szinkronizálódnak, vagy különállóan mennek tovább? Ergo a kérdésem, hogy a lassabb kártyához igazodik a gyorsabb is?
-
Soldika30
tag
Szaisztok a thermaltake tápokról mi a vélemény? egy ismerősöm ezt ajánlotta 600w os ba.
[ Módosította: radi8tor ]
-
DeadMeat
nagyúr
-
DeadMeat
nagyúr
Sziasztok!
Az normális, hogy bf3 alatt a két kártya csak 40-50% között dolgozik, akármilyen felbontást/részletességet állítok be nekik.Vsync off természetesen. Viszont C3 bétát kipróbálva a kártyák lazán dolgoznak 80-90% kihasználtsággal.
Mi lehet a gond?Vagy ez nem gond? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Montesantos
üzenetére
Nem is kell. Én sosem nyúltam bele CCC beállításaiba, amikor Crossfire-em volt.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Montesantos
üzenetére
Ha feltelepítetted a driverhez való CAP (Catalist Application Profiles)-t, akkor "AMD előre definiált profil használata".
Gondolom ezen volt gyárilag is. -
ud4t
csendes tag
Üdv,
Segítség kellene, nagyon hálás lennék.
A konfigurációmba beújítottam egy új vidkártyát és a meglévővel akarom cf-ben használni.
A telepítés megtörtént, felismeri a két kártyát viszont a régebbi ( egyben gyengébbet) leállítja. A catalyst információ/hardver menüjében mint kikapcsolt adapter jelenik meg. Nem találtam rá eddig megoldást.
A két kártya HD 4670 és HD6770, ccc 11.12 es verzió. Ha újabb verziót rakok fel akkor hibásnak írja a 4670-et (eddig egyedül volt az benne 2 éve hibátlanul).
Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
És tényleg! Köszönöm!
Kicsit trükkös a beállítás, legalábbis első pillantásra nem egyértelmű, de túllépve ezen ~ 15% teljesítményt hozott nekem bf3-ban. Ráadásul pont az alsó tartományban, így már nem esik le 50 alá az fps 64-es szerókon sem. Eddig 58-35 között ingázott, most 50 alatt még nem láttam, pedig kerestem a sürüjét
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hol lehet most állítgatni a profilokat?
-
DeadMeat
nagyúr
AMD Catalyst Application Profiles-t nem rakom fel cf-hez származik belőle hátrányom?Vagy mindenképp tegyem fel, mert az nekem jó. Bf3 7770 cf-ről lenne szó.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
atomeec
üzenetére
l*faszt nem esznek csak monnyák rájuk
az öccázas tápom kényelmesen elvitt 2db-ot egy szarrá hajtott 2 magos Opteron társaságában
sztem még a 3 is belefér csücskösen 
Más! Elvileg az X1300 is megy CF-ben kanyóc nélkül ugye?
mi van ha egy gépbe rakok egy PCIe-s és egy PCI-os X1300-ast? mennének azok is?

próbáljam ki gondolom ez lesz a válasz
-
bacsis
Közösségépítő
skacok! HELP!
NEm tudtok valami olyan táblázatról amin rajta van hogy mellik VGA-t mellikkel lehet összeköcöllézni?
az AMD honlapján fent van ez a táblázat de ugye itt jelenleg az 5-ös szériától újabb van csak feltűntetve... nahh nekem ilyen kéne csak a régebbi kártyák is benne legyenek.. jó volna már az X1000-es szériától
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ricshard444
üzenetére
Jah, értem. Szóval akkor valószínűleg bug volt...
Akkor inkább nem kapcsolom ki, jó az, ha lekapcsolja a 2. kártyát.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ricshard444
üzenetére
Ez a bétában alapból ki volt kapcsolva?
Ez felel azért, hogy a 2. kártyát kikapcsolja, ha nem kell?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Észrevétel.
12.11 bétával az MSI Ab szépen mutatta mind2 gpu-nál az órajelet, hőfokot, viszont a 13.1-nél "visszajött" régi rendszer, tehát csak a % terhelést mutatja.
-
gari24
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
12.1 es Catalist
3870 hez a 12.4 a"legújjabb" csak ha felrakom a 12.4-3-2 akkor valamiért nem működik a crossfire
mert miután felraktam és gép újraindít akkor az alábbit írja ki
kdbsync.exe működése leállt és nem működik a crossfire
Egyedül csak a 12.1 nél nem írja ezt ki azért használom eztPontosan a GPU kihasználtságot MSI Afterburnerrel nézem.
Csak a CPU kihasznéltságát szoktam úgy nézni h lerakom asztalra. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
gari24
tag
Hali
procim Q9550
vga 3870 crossfireHa company of heroes játszok akkor van hogy mind a 2 kártyát 90-90 % fölött használja a játék h tartsa a 60 fps.t de amikor ilyen van és gyorsan lerakom asztalra (feladatkezelővel megnézni a cpu használatot) akkor a cpu.t mind a 4 magját kb 50%on fut.
Ellenben amikor Battlefiled 3al játszok a cpu.t 100% kihasználja a játék és ahogy szoktam nézni a gpu.k kihasználtságát akkor látom 45-55 ,45-45 esetleg 55-55 % összteljesítményben a 100%körülni néha van aikor átlépi de épp hogy csak .
Elképzelhető h azért van mert a bf3.nál cpu limites a játék ??? Ha mondjuk valamennyit húznék cpu.n akkor akkor elképzelehtő lenne hogy akkor a cpu is jönne vele és a bf3.ba is érzékelni fogom a teljesítmény növekedést ?
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti TURBO OC 11GB GDDR6 (GV-N208TTURBO OC-11GC) Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hozzáteszem egy 4850-eshez elég lehet,de én inkább vennék az aprón egy jobb használt karit(6870,5850)ami 25-32 között bőven megvan,mert azzal az esetek többségében partiban is van és nem fogsz meglepődni olyankor sem amikor egyszerűen nem megy a CF a játékoknál és ott állsz egy szál gyenge kártyával.

köszi a válaszokat előre is ATI párti vagyok ...

az öccázas tápom kényelmesen elvitt 2db-ot egy szarrá hajtott 2 magos Opteron társaságában