Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorXIII
őstag
válasz
csori23
üzenetére
Próbálhatsz IS ha más már nem segít. Több dologgal is kell próbálkozni és ez is egy azok közül. De nekem nem volt még CF rendszerem. Ezeket csak az itteni hszekből meg tesztekből meg más fórumról tudom csak. Az biztos, hogy egyesek sokat szenvednek vele. De játékfüggő a dolog.
-
csori23
aktív tag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Én azért ruháztam be CF-be mert Eyefinity-ben tolom, és kellett a 3 monitorhoz a kakaó. Ez azt jelenti hogy jelenleg amit használok az 6048x1080. akkor probáljak majd más felbontást azokban a játékokban amivel ebben a felbontásban nem megy?
-
priti
addikt
válasz
Milka 78
üzenetére
ú tűccsed fel valahová tesvírem plíz, hogy rágjon meg a jóákarat, most tettem be a kártyát és olyan ez a 13.9 magában, hogy COD4-en kívül mindenben olyan, mintha egy GPU lenne. Tudod ez milyen? Elég szar.
Vagy egy teljes file nevet írj legalább légyszi a CAP-ét, hogy legalább megguglizzam, biztos feltették már valahová...
-
csori23
aktív tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Szoval csak full screenben müködik. ez OK. de mért van az hogy egyes játékoknál észrevenni hogy megy mind2 kari, valamelyeknél pedig nem. Szoval ugyan anyi az fps mintha 1 karival járatnám, de ismétlem, nem minden játéknál. Amugy printscreennel csináltam én is a képeket a furmárkban. nekem ott nem dobta le a 2es karit alapra, de kombustorban már nem lehetett képet csinálni. amugy jah, nekem is a 2.5.0-ás van, és fullscreenben ott is lát ni hogy meghajtja mind2-t.
még valami. mi a max kritikus hőmérséklet a graf karimnál? mert én ugy lőttem be a ventiket hogy már 70 fokon pöröggjenek maxon. vagy ez igy nem jo ötlet? -
Milka 78
nagyúr
válasz
csori23
üzenetére
Ha belenyúlsz működés közben akkor persze,hogy leállítja.Csak akkor megy a teszt alatt a 2db vga amikor teljes képernyőn megy(nem matatsz,nem nyúlkálsz nem teszed asztalra,srbstbstb...).Én pl próbálta prsc-el képet nyomni neked de abban a pillanatban leállt a 2-es vga.
priti : És tényleg!Nekem sem sikerült,bár én még 13.9-et használok a hozzá való CAP-al amit régebben szedtem le.
-
csori23
aktív tag
Na, most teszteltema furmark 1.10-el. Ebben már felimeri mind2 kártyát és a hőfokokat is. Azt vettem észre, hogy full screenben meghajtja mind kettőt, de miként nyomok egy win gombot billenzyüzeten és az asztalon is matatok, abban a pillanatban le állitja a 2-es kártyát alapra. Ez miért van? A képek magukért beszélnek. Találkozott már valaki ilyennel?
[link]
[link] -
priti
addikt
Hali, application profiles-t szeretnék leszedni CFX-hez, de a guru3d linkje átnyom az AMD-re ott meg beintenek. Honnan lehet szedni normálisan manapság ahol fenn vannak a régiek is? Olyan helyet keresek, mint korábban a guru3d-n volt.
(és legfőképpen miért kellett a guru3d linkjeit elqrni?
) -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Bizony igaz
Eléggé verzió függő.Kombustorból nekem 3-ból 1 ment cf-alatt.Darabokra szedtem a gépet mire rájöttem,hogy " a hiba nem az ön készülékében van "Ellenben a furmark jól ment. -
csori23
aktív tag
Sziasztok. Uj vagyok CF témában, ugy hogy előre is bocsi ,ha hülyeséget kérdezek.
Adott 2 HD6870 DDR5 1GB memóriával Cf-ben összekötve. Nos az a helyzet, hogy az első karit Kihasználja a gép majdnem 100%on a második pedig csak alapon fut, mintha ott sem lenne. AZaz nem dolgoznak össze.
Catalystban engedélyezve van a CF funkcio. és ha kikapcsolom uygan ennyi az FPS. Mitől lehet ez?
Csatolok pár képet hogy érthető legyen.
[link]
PC-m:
alaplap:msi 970a-g46
proci: amd fx 6300
ram:8GB 1600Mhz
Várom tanácsaitokat. Előre is köszi. -
pimpi00
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, cf be összekötök 2 db vga-t akkor hány darab cf csatoló kell,mert nekem a karin 2 db van, -
tarsoly74
tag
Kosz. Ki is vagtam belole

-
tarsoly74
tag
sziasztok!
beszerztem egy 270x-et a régi karimat meg mellé dobtam (6870), de hogy a túróba kell bekapcsolni a cf.-et, a catalyst azt írja, hogy meg van mind a két kari csak a 6870 ki van kapcsolva !

-
Akmak
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszi a Választ.

-
energy4ever
addikt
Ilyen kis kartyakat sosem ajanlott crossfireben uzemeltettni. Lehet, hogy meno a crossfire, de mar egy also kozep kategorias kari verne 2db 6670et... Ha arra gondolsz, hogy az APU-val tudna menni "cf"be, az nem fog menni, csak a cpu-vga fog menni egymas mellet, az apu gpuja meg pihenni fog.
-
Akmak
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne ,hogy ,hogy lehet Crossfire-ben üzemeltetni két HD 6670-est? Elvégre nincs rajtuk crossfire csati. A másik pedig hogy Működik-e együtt két HD6670 és egy A8-6600k? És meg éri-e?
Akmak -
-
wjbhbdux
veterán
válasz
energy4ever
üzenetére
thx, pcxben volt
-
wjbhbdux
veterán
crossfire bridge kapható vmi boltban vagy bizniszelni kell mások fölös darabjaival?
-
-
huby80
senior tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Ezt vagom de nem fix 60 ra veszi le hanem 30-40 re. .meg akad nagyon.
-
huby80
senior tag
Sziasztok!
7850 cf et hasznàlok és bf4 alatt ha bekapcsolom a vertycal syncet az fps leseik 30-40 re valaki tapasztalt ilyet vagy tud ra megoldást?
Thx -
Whit3Rav3n
senior tag
Ha csak vga-t terhelö effektek kikapcsolása nem ad +fps-t akkor tényleg cpu limited van. Még azt is tesztelheted hogy kicsit lejjebb veszed a cpu órajelet és akkor arányosan csökkennie kell az fps-nek
A kihasználtság mérést nem lehet 100%-os bizonyítéknak venni mert nem olyan egyszerü kimutatni a valós kihasználtságot amiatt hogy a gpu meg cpu nem csak egy részböl áll és több helyen keletkezhet limit.
A ram-ban azért mutat olyan sokat mert amd-nél ha több kártyád van akkor az összes kártya ram kihasználtságát összeadja. A valós ram használat a mutatott érték elosztva a vga-k számával.
-
Milka 78
nagyúr
Elméletileg úgy tudod kiszúrni a cpu limitet ha monitorozod a magok kihasználtságát és közben nézed a vga-k kihasználtságát(mindkettőt tudod az AB-ben monitorozni).
Tipikus procilimit ha a magok 90% körül vagy fölötte és a vgak mondjuk 50-60-70%-on lóbálják a lábukat.
Az utóbbi valami hiba lehet,mert ugye 3 gb-ből nem használhat 3.6-et és ha jól tudom nem is eszik annyit a játék,de most csak tippelek. -
duc
aktív tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Valóban nagyot szakít, egy karival tökéletes. De azt vettem észre, hogy 2 kártyával ha mindent feltolok maxra ugyanannyi fps-em van mintha kikapcsolnám az élsímítást vagy a HBAO-t mondjuk. Szóval ott plafon. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy cpu limitem lehet, hiszen a VGA-k ugyanannyi fps-t pumpálnak ki magukból két különböző beállítással. Vagy nem jól gondolom?
4.4-en megy egyébként.És még valami amit nem értek. 3,6GB használt videomemóriát ír a rendszer játék közben (MSI afterburner és GPU-z is) az most hogy értendő? 3 gigás a kari, de semmi lag meg ilyesmi...
-
prokxy
veterán
válasz
Milka 78
üzenetére
Köszi a választ!
Jelenleg 4.5GHz-en megy 0/24-ben atomstabilan, 1.3V-on. Félek, h nem hajtja ki a CF-et és ezért nem merek egyelőre VGA-t venni. A Noctua D14 az elvégzi, amit kell, eddig a max hőfok 60. Meddig merjek neki feszt adni?
De sztem a továbbit folytassuk priviben, ha nem gond.
-
Milka 78
nagyúr
Told fel 4.5 ghz-re,de az sem lenne rossz ha menne feljebb is.A BF3 64-es rombolós pálya baromira megfogja a procikat.Nálam is vannak gondok a 3570k@4440mhz+2x 7870(tahilti-le)@1170/1600(ez üti a 7950-7970Cf közötti kraft). Felmegy a proci terhelés 90% fölé és elkezd laggolni.Ha meg váltasz 3770k vagy 4770k-ra(itt már alaplap csere is játszik) könnyen belenyúlhatsz egy hűthetetlen darabba mint én is.Ha nagyon leegyszerűsítem egy 4.5-ös Ivy partiban van egy 4.7 Sandy i7-el,ellenben az Ivy-t sokkal nehezebb hűteni,így hibába menne a proci,ha nem tudod hűteni.
Isten igazából sokkal jobb procit nem tudnál venni,így próbáld meg kihozni a maxot a mostaniból.duc : Érdekes.Pedig az FX-es topickba ódákat írnak a 83xx-ről BF multi alatt,hogy agyon alázza az i7-et
Milyen frekin használod? -
-
prokxy
veterán
i7 2600K 4.5GHz ki tud hajtani 100%-on 2db 7970 GHz editiont?
Ha igen, kb milyen a skálázódás? FPS (pl: BF3-4) érdekel csak.
Jelenleg van 40-100FPS-em 1 kártyával, mire számíthatok, ha megveszem a másikat mellé?
azon kívül, h rövidebb leszek 80e Ft-tal
-
Tarill
őstag
válasz
Milka 78
üzenetére
gpuz fut a hàttérbe, figyelgetem a maximumokat, de az a fura h vrm1,2 hőfok pl nincs is, 7950-emnèl egy teljes oldal adatlista volt ennek meg van egy kèt adat azt puszi :/
de am lehet h kicsit közel vannak a vgak a lapban de azért vettem ezt a lapot mer nem vol 20k és 8x/8x ben kezeli a kèt karit nem csak 8x/4x ben mint egy csomo fapadosabb lap
-
Milka 78
nagyúr
Nem fog ártani az biztos.Általában 10 fokkal melegebb a felső kártya,de nálad szűkösebb lesz a hely.Igazából ez akkor fog kiderülni amikor beüzemeled és ráengedsz egy tartósabb Heaven tesztet.Én ma bontottam szét a két kártyámat,újrapasztáztam és a felső kártya tetejére a gpu-hoz ráapplikáltam egy 8cm-es ventit.Így elég rendesen javult a helyzet.
duc : Na igen ezt bele sem számoltam,mert mindig két tök egyforma kártyáim voltak.Én addig faragtam a hűtést amíg idle-be a felső kártya 1-2 fokkal hűvösebb lett
,de 100%-os terhelésen is csak 2-3 fokkal melegebb a felső kártya.Ahhoz képest,hogy +12-14 fokról indultam nem is rossz.Én meg azt sasoltam,hogy melyik a hűvösebb kártya egymagában és az került felülre 
-
duc
aktív tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Megoldottam hogy csökkenjen a hőmérsékletkülönbség. Megnéztem, melyik kari kap több feszt gyárilag, mivel ez jobban melegszik azt raktam kívülre. 5 fok alatt lett terhelés közben a különbség. Persze én csalok, mivel a házban vízszintesen van az alaplap, tehát hűtésileg jobb a helyzet.
-
Milka 78
nagyúr
Ja és készülj fel,hogy a felső kártya rendesen melegedni fog,mert az alsó felfűti a felső kártyát és nálad baromi közel lesz a 2 vga.Sajnos a lapod nem a legideálisabb cf-hez,mert ugye m-atx,így a két kártya közt alig lesz 1 cm.Ideális esetben 1 slotnyi hely kellene.Ha nagyon melegszik,ékeld ki a két kártyát(ésszel),hogy a felső kapjon levegőt és nem árt ha van oldalapi venti is,hogy nyomjon egy kis luftot a karikra.Nekem atx lapom(van normális távolság a 2 vga közt+2x12-es oldal venti) van és pont ma szívtam a hőfokokkal,igaz meg is tudtam oldani.
-
conexke
aktív tag
Sziasztok egy érdekes kérdést tennék fel.Vajon az A10 5800k-prociban lévő integrált vga munkára fogható-e 2 darab 6670 mellett is vagy csak 1darab 6670el működik együtt.Remélem tud valaki erre választ adni,nagyon érdekelne a dolog.
-
Tarill
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
köszönöm! van valami amir ùgy figyelni kell? azt tudom h a kèt kàrtyànak azonos órajelen kell lennie
-
Tarill
őstag
üdv sràcok! első lèpèsek tanàcsokat szeretnèk kèrni
adott egy asrock z77 extreme4-m lap, 2db sapphire r9 270x , hogy lesz ebből crossfire rendszer?
totàl ismeretlen terület
2 vga beszerel, hidat rà ès ennyi? monitort meg a felső kàrtya dvi csatira tegyem? vagy miket kell mèg? 
-
Milka 78
nagyúr
Nekem alapon 5 fok,de amikor húzóm őket és terhelem 12-15 fok is van a felső javára(gondolkodok is egy hűtő cserén,mert nem bírom hűteni),pedig 2x12-es van az oldallapon rájuk állítva+ a felső kari nyákjának a hátára is rádobtam egy 12-est(7870 Tahiti-le,gyenge hűtéssel szerelve).
-
duc
aktív tag
Üdv emberek! Egy második R280X-el jelentkezem belépésre

Eddig tetszik, bár szokni kell hogy a második kari 10 fokkal melegebb. SLI-m volt (nagyon rég, még 8800GT-vel) ez az első crossfire configom. -
lacko0210
csendes tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszi az infot!
Épp az előbb találtam egy 7970 et, ezért holnap le lesznek cserélve a 6970-ek! Ha valakit érdekel két hibátlan Asus DCU2 es...
-
lacko0210
csendes tag
Sziasztok!
A COD Ghost-nál hogyan lehetséges, hogy 1 db 6970 nél jóval magasabb az FPS szám, mint ha CF be használom?
Esetleg valakinek ötlete? -
Dickinson
tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Hmm Valóban... Egyedül 6000 körüli a GPU pont, crossfireben pedig 11000 körüli, ami elég jónak tűnik... valóban itt már akkor a proci a gyengébb láncszem, azt húzta vissza a dolgot... a legegyszerűbb megolásra nem gondoltam, hogy csak azt a pontot nézzem

Köszi
-
Dickinson
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a meglévő asus 7790-hez a napokban vettem egy másodikat.
Egy asrock 970 extreme 4 alaplapom van, elvileg a megfelelő PCIE helyeken vannak a kártyák, de szerintem mégsem hozza azt a sebességet, mint szerintem kéne.
Pl 3dmark 11ben a konfigom egy kártyával 6000 körüli pontot csinál, két kártyával viszont "csak" 8000 körülit, ellenben ahogy néztem, olyan 10000 körül kellene lennie.
Az egyes kártya a PCIE2-ben az új pedig a PCIE4-ben van, ahogy írja a könyv is, rendesen be van kötve, látja a gép és szerintem a slot sebességével lesz a baj, de nem igazán tudom mit csnáljak.
Mellékelek két képet, az egyes az első kártya, a másik a másiké.
Valakinek valami ötlet?Köszönöm.

Szerk:
Most megnéztem megint.. nem értem, most a kettes kártyáé is olyan már, mint az elsőé, szóval ezekszerint ha kell akkor a másik is hozzágyorsul.
De most nézem, hogy a biosa kicsit más... az nem lehet baj?Szerk2:
De nem értem, hogy miért látszódik a két képen, hogy más a bios, pedig tényleg az, most berakok egy másik képet a 2es kártyáról. :S
-
mclaren-d
aktív tag
Hello urak, egy gyors kérdés 2 db 7990 +1 7970 CrossfireX-be életképes lenne?

-
drlovi
aktív tag
válasz
ginamenyus
üzenetére
Én a helyedben eladnám az 5670 est, és vennék egy erősebb kártyát.
-
ginamenyus
csendes tag
Üdv.A véleményeteket szeretném ki kérni.Lenne lehetőségem egy cf rendszert összehozni két db radeon 5670-nel ddr5-ös verzió mindkettő.A lapom GIGABYTE GA-970A-DS3 van rajta két pcie foglalat de nem tudom hogy csak 4x sebességgel menne a második slotban mert halottam lassulásokról vagy ebben a lapban menne többel is.Az 5670-nek elég lenne a 4x slot vagy hagyjam a fenébe mindössze 5 ezrembe kerülne a plusz kártya alkalmi vétel ismerőstől.Mit tegyek.Segítségeteket előre is köszönöm.

-
p a s s e r
őstag
sziasztok...
duplult a videokártyám (5770) és furcsa dolgokat tapasztaltam... röviden a sztori: átálltam nemrég win7-re, akkor még csak egy kártyám volt... dirt3 a tesztalanyunk, oprendszer váltásnál észrevettem, hogy esett az fps (dx9-en futott előtte, minden high-on)... megjött a második kártya és a catalist szerinti crossfire engedélyezés esetén fele annyi fps-em van, mintha a bé opciót választanám, azaz hogy két külön videokártyaként kezelje a radeonokat (ez ugye többmonitoros megoldásoknál szokik így lenni)... viszont annak ellenére, hogy elvileg nincs crossfire, a kedves dirt3 ultra beállítások mellett is 30 fps fölött van, de inkább fölötte...
ezt így hogy?
13.4-es catalist...
kösz...
-
AGE-T
őstag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Nálam, high beállítások mellett, is bebe néz 30 környékére. Nem értem mi fogja meg ennyire a két 7970 kártyát. 12gb ram van benne, i7 950 plusz ssd.
-
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok!

Maceras egy cf osszedobasa ..par napig lesz nalam 2db 7870 egy vtx3d ghz edt. Meg egy sapphire dual x ghz edt. Fsp 650es tap elviszi oket nem? -
AGE-T
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
fail...

-
AGE-T
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
geforce?
-
AGE-T
őstag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
és nálad hogy fut a ghost multi? Nálam játszhatatlan 2 7970-el.
-
Whit3Rav3n
senior tag
BF4-nél nálam azonnal jól ment a cf támogatás, ghost-ban viszont csak az új beta 9.2-ben került bele. 2 monitorral nekem csak annyi gondom volt hogy régebben nem volt frame pacing ha egy második monitor is aktív volt de már fixelve lett a probléma. Egyébként nekem is 2 monitor van bekötve és nem okoz problémát.
-
AGE-T
őstag
Egyenlőre vegyes érzéseim vannak a cf konfiggal kapcsolatban. Nem gondoltam, hogy 2013-ra ennyire kókányolás megy még driver támogatás címszó alatt. Minden esetre bizakodom, mantle talán még hozzá tud adni az élményhez. De BF4, COD GHOST egyenlőre

Mellesleg nemrég tudtam, meg, hogy ha két monitorod van, az nagyon be tud kavarni a cf-nek. Úgyhogy ha játszom, egyiket ki kell kapcsoljam. Igazából csak a TV van összedugva a PC-vel, hogy filmezzek néha róla...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
roland929
üzenetére
Lesz olyan játék ahol elég lesz,de ahol nem ott sem kell azért aggódnod a 4.4ghz miatt.Pusztán arról van szó,hogy ha maximálisan koppig akarod hajtani akkor a lehető legmagasabb órajelen(értelmes fesz és hőmérséklet mellett)érdemes hajtani a procit,mert nem kicsit erős a 7970CF.
-
lotTóni
tag
No urak beléptem a CF klubba sok vacillálást követően.A meglévő 7970 DC2T mellé,egy 280X DC2T került.
Mivel az mATX lapocskám korlátozott lehetőségeket kínál,így a 2 slotos 280X került a felső x16-os foglalatba,míg a jól bevált 7970 a legalsó x8-as slotba.
A megfontolás első és legfontosabb érve az volt,hogy durván megcsappantak a 7970-ek eladási árai a 280x megérkezését követően.Kaptam egy 65k-s ajánlatot is,amitől meghűlt bennem a vér.... Aztán jött ez az ötlet,hogy - kissé fura párosként - összerakom a két "kis" erőművet.
Kicsit szórakoznom kellett a driverekkel,érdekességeket mutatott pl. a Catalyst 13.6-os beta,ezzel konkrétan fejjel lefele néztem a monitor képét
Érdekes,hogy a mai napig nem tudtak írni egy megfelelő uninstallert a driverekhez,minden esetben mókolni kellett az instalmanager.cfg-t.Másképpen nem akaródzott felmennie az új drivernek.
Aztán legvégső esetre ott volt a legújabb 13.11 beta 9.2.
Ez különösebb gond nélkül felment.
Folyamatos teszteknek vetem alá abizarrpárost,de egyelőre még nem csalódtam.Aggódtam kissé a hőmérsékleteket illetően,ám tegnap este 50 perces BF3 multi alatt sem ment feljebb 53 foknál egyik vga sem.
Igaz jól szellőzik a házam,valamint a hdd keretre rögzített 120mm venti is tud a két kari közé juttatni egy kis plusz luftot,mindamellett,hogy egy 200mm-s oldalventi is kergeti a levegőt a ház oldaláról.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Azért ez nem ennyire egyértelmü, az utóbbi idöben azért voltak valamivel halkabbak egyes dual kártyák mert órajel meg feszcsökkentéssel kevesebbet fogyasztottak de emiatt lassabbak is voltak. Hüteni nyilván valóan egyszerübb 2 single kártyát mint 1 dual kártyát mert nagyobb hütöfelület jut egy gpu-ra. Szóval azonos tuning/fogyaztás mellett 2 single kártya inkább halkabb lesz a jobb hütés miatt.
-
TaylorXIII
őstag
-
Milka 78
nagyúr
CF-ként érzékeli és isten igazából az is csak egy közös nyákra dobták a 2 gpu-t.
roland929 : a 4670k alig gyorsabb mint a 3570k.Én ez utóbbit használom 4440mhz-n 7870(tahiti-le)CF-el (7950CF szintre húzva)és esetenként nem hajtja ki a két karimat a proci FHD-ban.Ebből kiindulva a 7970cf alá addig rúgd a procid amíg tudod(4.5ghz-ig meg se állj).
-
roland929
csendes tag
Hello sziasztok.
Erdeklondi szeretnek. Holnap jon meg a masodik 7970 sapphire vapor x 3gb kartyam. Azt szeretnem kerdezni hogz eleg egy i5 4670k hogy kihajtsa vagy mindenkepen kellene tunningolni? Lapom asrock extrem6 hazam sharkon t9 ramok corsair vegance 8gb proci huto alpenfohn brocken. Kocce elore is a segitseget -
AGE-T
őstag
7990-et is crossfireként kezelik a játékok, vagy azt 1 Gpu-snak látják? Dual gpus kártyák is rendelkeznek minden negatívummal, amivel két egy gpu-s kártya?
-
Muerte
addikt
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni cfx vbios flash témában? Egy laptopban próbálok flashelni de mindig csak a másodlagos vga-t írja felül
Usb-ről dos alatt ezeket a parancsokat használtam:dir,atiflash -i -atiflash - cf ,atiflash -p 0 ...rom,atiflash -p 1 ...rom.
Ha előtte kikapcsolom a cfx-et akkor is csak egyet ír fel
mit csinálok rosszul? -
Milka 78
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
Nekem pont ilyen lapom van és rá sem bagózott az egészre.Lehet véletlen egybeesés és pont akkor kezdett degradálódni a proci,minden esetre ez egy érdekes furcsaság amiből kiindulva én már semmin sem lepődök meg.
-
energy4ever
addikt
válasz
Milka 78
üzenetére
Komolyabb alaplapokon van tobb kartyas rendszerekhez pluszba tapcsatlakozo, hogy ne az alaplapon menjen at az aram, hanem rovidebb utat, es par alkatreszt kihagyva, szinte egybol a kartyak kapjak meg az aramot. Igy ha ez a plusz csatlakozo hasznalva van, nem borul fel a CPU overclock, mivel megfelelo mennyisegu, es stabilabb aramellatast kap az alaplatol a proci!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
szudar90
üzenetére
Na ez is érdekes,hogy bios frissítés után gyorsabban mennek a kártyák...az év rejtélye ami nálad zajlik

energy4ever : Tudom nem jellemző,de nálam pont felborult a 6870cf->7870cf váltás után. Az akkori 2500k-m 1.320@4555mhz-n ment,de a váltás után 1.330v@4500mhz-n volt csak hajlandó menni,pedig semmi sem változott,csak eltelt fél óra a szerelés közben

-
lotTóni
tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszönöm a választ

-
lotTóni
tag
Üdv a guruknak!
Gondoltam egy cifrát,miszerint a jelenlegi konfigomat megtoldanám egy ilyen kis gyönyörűséggel,vagy a top változatával.Elméletileg semmilyen akadálya nincs a dolognak,de azért gondoltam rákérdezek

A kérdés egyik fele az lenne,hogy mennyire borul fel a jelenlegi (4.5ghz - 1.31V) tuning beállításom.
Milyen sebességvesztéssel jár az,ha a 7970dc2t-t az alsó (x8) slotban,míg a 280x ugye a felső(x16) slotban van?És ezzel egyidejűleg az órajel differencia ( 850mhz boost 1000(280x) illetve fix 1000(dc2t) mennyiben korlátoz?
Köszönöm előre is a válasz(oka)t
T.
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 MERCURY OC Gaming Edition with RGB - Gari 2029.01.14. -ig - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 NITRO+ OC Eladó!
- GIGABYTE RTX 4060 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Radeon 6700XT Sapphire Nitro+ 12GB
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 8 64GB Space Gray Használt, jó állapotban 94% akkumulátor
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Eléggé verzió függő.Kombustorból nekem 3-ból 1 ment cf-alatt.Darabokra szedtem a gépet mire rájöttem,hogy " a hiba nem az ön készülékében van "Ellenben a furmark jól ment.

,de 100%-os terhelésen is csak 2-3 fokkal melegebb a felső kártya.Ahhoz képest,hogy +12-14 fokról indultam nem is rossz.Én meg azt sasoltam,hogy melyik a hűvösebb kártya egymagában és az került felülre

Usb-ről dos alatt ezeket a parancsokat használtam:
mit csinálok rosszul?