Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Adott egy ilyen konfiguráció:
Gigabyte a75m-d2h rev.1.0 alaplap
Asus HD6670 - 1GB videókari
AMD FM1 A3870K proci, ugye HD6550D videókarival.A proci dobozán az szerepel, hogy elvileg együtt kellene működnie a HD6670-nel, viszont Windows alatt csak 3darab HD6670 videó kari látszik. Ez normális? Ha nem, akkor mi a teendő?
Alaplapnál kéne valaminek lenni, amivel engedélyezni kéne a hybrid CF-et?
-
huby80
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
Bármilyen gyártmányú 5870 jó a jelenlegi 5870-ad mellé.
Érdemes belevágni a Crossfire-be, igen!A 100k nem reális, mert 120-ért már 2 generációval újabb kártyát kapni, ami majdnem 100% jobb a jelenleginél és a vRAM mérete is nagyobb.
Adatlapod nincs kitöltve, így pontos választ a tápról nem tudok mondani, de lehet pont kevés lesz.

-
huby80
senior tag
Sziasztok!
Van egy referencia gigabyte 5870 em szeretnék mellé még egy kártyát mindegy milyen márka milyen orajelen fut csak az a lényeg h, 5870-en legyen? corsair tx 650 es tápom elég lesz hozzá? igazábol semmit nem tudok a cf-röl érdemes belevágni? csak azért gondolkodom rajta mert egy uj erös kártya minimum 100k és csak 10- 20% a gyorsulás viszont igy meg majdnem a duplája nem? és sokkal olcsobb!!

-
r3dsnake
nagyúr
sziasztok!
honnan tudnám kideríteni, hogy az AMD procik integrált vezérlői közül melyik képes crossfire-re, és milyen kártyákkal?
konkrétan az AMD A6-3500 proci kompatbilitása érdekelne, de nem találok semmi használhatót. azt már látom, hogy tud crossfire-t, de azt nem hogy milyen videokártyákkal.
köszi!
-
ZozzHUN
addikt
Jelentem srácok, hogy HD6870x2 (HD6870 crossfire) tökéletesen üzemel Alan Wake (+patch) és 12.3? Catalyst, fullhd minden maxon, fxaa-val aa nélkül 50 alá nem esett a játék, és a vram usage 600-700 mb, szóval bőven 1gb belül a cucc.
-
SzO.okI
csendes tag
Sziasztok!!
Azt szeretném megtudni hogy kb milyen erős lenne egy 6770/5750 cf-be kötve?!? az is jó ha írtok egy vga típust hozzávetőlegesen!!

-
deadwing
addikt
válasz
csuka86
üzenetére
Ugyanilyen bajom volt nekem is, de én ráfogtam az akkori lapomra a hibát. Aztán meg váltottam egy 6990-re. Viszont a hiba nálam csak eyefinity alatt jelentkezett /mint nálad/. 1 monitorral megvolt a 2-szeres fps, de 3-al meg kb harmada annak, amit 1 kártyával ment a rendszer. Egyébként BF3 alatt 3 monitorral kevés lesz még ez a 2 kártya is. 1 db 6950-el ment nálad simán a 3 monitorral?? Ez kicsit fura nekem, mi az hogy simán?

Nálam low-ban kb 60-70 fps van átlagban, de egy 64-es szerveren sokszor beesik 50 alá is a 6990-el. Az pedig az egér latency miatt -ami 60 alatt már jelentősen megnő- már a játszhatóság határait súrolja. -
lanw
aktív tag
Ha felrakom a cap profilokat kell vmit állítanom ?

-
TTomax
félisten
válasz
csuka86
üzenetére
Ja jut eszembe,ha használod az FXAA injectort,akkor azt lődd le míg kiteszteled... kiüti az on-screen displayt... bár lehet monitorozni is logfájba..
Az ne zavarjon meg ha feladatkezelőben azt látod csak 60-70%-ra van terhelve a procid,emelj órajelet,ha nem javul akkor tovább kell keresni,ha javul akkor egyértelmű. -
csuka86
csendes tag
Mindegyiket próbáltam
Közben megtaláltam... mind a 2 GPU-n van aktivitás ha játszom, de a 2. kártyánál találtam valami gyanúsat.
Az 1-es nél (hova a 3 monitor csatlakoztatva van) ott a GPU órajel 800MHz a memória 1250MHz. A kettes kártyán ezek 250/150MHz. Viszont nem engedi kézzel beállítani az értékeket.... -
TTomax
félisten
válasz
csuka86
üzenetére
Próbáld meg a 8x-8x-at is,de szerintem inkább a procinak adj mert alapon kevés lesz ezen a felbontáson... GPU használatot néztél?
Szerk...
Rakd fel az Msi Afterburnert... [link]
Az on-screen displayen pipáld ki miket akarsz látni... hőfokok,gpu usage,vram usage.. stb...Ha egy kártyához kellett a 4Ghz+ akkor a CFhez is kelleni fog!Az a felbontás eszi a procit is... -
csuka86
csendes tag
igen, a 2 kékbe dugtam.
3 opciót találtam a bios-ban az északi hídra. PCI-E Slot #2 and 3#. Opciók Auto, 8x - 8x és 16x -1x. Én a legutolsóra raktam, azaz a 2-es Slot 16x-os a 3-as pedig 1x-es (ami ugye üres). Tehát így az 1# slot és a 2# is 16-on megy. A proci alapból 3200MHz. 4200-ig stabil. De ne lenne elég az alap freki? Ilyen volt egy kártyával, de amikor CF-bre raktam, mind a 2-t visszavettem 6950-re: http://youtu.be/wOYUUA3zjVk -
csuka86
csendes tag
Sziasztok,
Mi lehet a gond akkor, ha van 2 Sapphire HD6950 2Gb-m CF-be kötve (nem raktam rájuk föl a 6970-es bios-t), de semmi teljesítményjavulást nem tapasztalok az 1 kártyához képest? A Windows7 Prof 64 frissen lett felhúzva, az ATI driver ki is írta telepítés után, hogy bekapcsolta a CF módot, de semmivel sincs több FPS-em BF3-ban. HV környezet: Xeon W5580, Asus P6X58D Premium, 3x2Gb 1600MHz Kingston HyperX, 850W Corsair tár x25SSD stb... 5760x1080-ben kéne vinnie. Egy kártya minimum grafikán simán vitte. De 2-vel sem viszi medium-nál jobban. -
Keksz03
senior tag
radiator segíts dönteni!

HD6870 CF vagy HD6950 CF vagy inkább újabb kártyákból egy darab pl HD7950?
FullHD egyelőre de ott 2x élsimítás! Árban egy Asus DCuII TOP HD6870 CF nagyon szimpatikus, megcibálnám szépen, azt nem tudom h alapon kiszolgálja-e a 2500K ha nem akkor azt is megtépném! viszont az az 1GB eléggé kétségbeejtő volt! rengeteg külföldi fórumon olvasgattam és azt monjdák kevés lehet már FullHD-ben is pl BF3 alatt! Te jártas vagy ebben, adj tippet kérlek mert a már zsibbad az agyam ki ezt ki azt mondja!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
pasztaman
üzenetére
Hali!
Milyen gép,milyen táp,melyik drivert használod,engedélyezve van e a cf a driverben,OP-rendszered milyen és ha Win7 akkor SP1 fent van e,Catalyst Application Profiles fent van e...Mivel régi kártyák,valószínű jóval régebbi driver is fog kelleni,mert az újakkal néha megkergülnek.Lehet táp hiba is,hogy kevés neki,de mondjuk azt kétlem,mert a 3870-es eszik vagy 110w-t 12v-s ágon tehát cf-el együtt is elviszi egy minőségi 450-es táp.Nem valószínű,hogy e miatt nem megy,de csak 1 cf híd kell a rendszerhez. -
pasztaman
csendes tag
Sziasztok. Mitől lehet hogy egy maximus ii formulában két HD 3870 van, 2 cf hídal összekötve, de mindenhol csak 1 kártyát látni. Venti megy mind a két kártyán.
-
ChavalieR
csendes tag
Jó estét/Napot, ki mikor olvassa.
Az lenne a kérdésem, hogy ha most van egy HD4770-es kártyám, akkor tudok mellé CrossFire-be kötni egy 5770-eset? Azt tudom hogy az 5770-6770 együtt működik, de ez is fog?Esetleg az azért működik mert mintkét kártya GPU-ja RV850-es?
-
-
pityke88
tag
Szerintetek hogy menne egy 5770 5750-el crossfirében?
Az 5770-hez képest mennyi teljesítménynövekedés lenne?
-
Winne
nagyúr
Egy kártyával tökéletesen megy neki, csak bekapcsolva akad neki, mintha laggolna.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Annak ügyében írok, hogy a régi 4850-esem bekerült haverom gépébe, és crossfirebe lett rakva egy másik 4850-el. Azt mondja, hogy minden játék akad neki, ha be van kapcsolva a cfx, MW3-at tolja most, előtte MW2-t és mindkettőnél produkálta. Win7 64 bit és a legújabb ATi driver. 5let?
-
asuspc96
őstag
Kellemeset !
2db ASUS 6970 CF-ben mennyire bír el a "mai" játékokkal 3*1920x1080p mellett ?
FPS értékek is jók lennének !Előre is köszi, asuspc96

-
ZozzHUN
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Nekem 450w-s márkás táppal elég a 6870x2-re, szóval szerintem elleszel

1GB elvileg elégnek kéne lennie a teszt oldalak szerint, de a gyakorlatban úgy néz ki textúrákat BF3ban full hd-ban mediumra le kell venni, minden egyéb maxon mehet. És nem látszik a különbség, legalábbis én nem tudtam észrevenni.
-
sakal83
addikt
Ezt valaki megtudja erősíteni? Gyakoralti tapasztalat kéne nekem az X16-X4 és az X8-X8 sebességéről.
Ha tényleg 7% a különbség akkor beruházok egy 6870-re.
Az 1Gb mennyire kevés egy CF-nek?
A tápom elég lenne?
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok, 6870 fórumban már írkáltam, guru3d fórumban is próbálkoztam, de eddig nem sok sikerrel jártam, így jöttem most ide, hogy 6870x2 vagy 6870 crossfire tulajokkal tudjak kommunikálni

Vettem egy HD6870x2-t, erre a tesztre alapozva, eddig mindegyik tesztjük stimmelt, magam ellenőriztem, viszont itt ez nekem sehogy se jön ki. Monitorom "csak" 1920x1080at tud, ezért 1600x1200at nézem ugyanezekkel a beállításokkal, de nekem fele annyi FPS jön ki a végén mint nekik, gépem adatlapomon megtekinthető, nem mondható gyengének a VGA-hoz. Elméletileg elfogy a vram, afterburner is 1998mb-t jelez, de akkor nem értem, hogy Guru3D-nek és xbitlabs-nak is ilyen eredmény jött ki, csak nekem nem.
Eddig is 12.1-es driver volt fent, de uninstalláltam, aztán reboot, driver sweeper, aztán felraktam újra 12.1-est, semmi, felraktam hozzá új CAP-et, semmi, lesikáltam mindent, aztán felraktam 12.2 official betat (jan 20-as), még mindig semmi. Ötlet?
üdv
zoli
-
tatabánya
senior tag
Sziasztok! 5750 - 6770 crossfire-t akarok építeni, ezt a táblázatot nézve lehetségesnek is látszik, legyetek szívesek kijavítani, ha tévednék!
-
sodrott
csendes tag
Üdv! Ifjú crossfire épitő vagyok, segitség kellene...
Épitettem egy gigabyte p45 2pcie lapra 2db HD6850 kártyával rendszert.
A két kártya nem azonos gyártótól van, de ez elvileg nem probléma...(gigabyte/Force3d).
A driver engedi bekapcsolni a crossfire x opciót, de amint inditok egy 3d alkalmazást, rögtön kékhalál az eredmény, a video driverre hivatkozva.
A kártyák egyenként használva remekül mennek, de együtt nem hajlandóak!
Próbáltam felcserélni a kártyákat, de semmi változás.
A crossfire átkötő hid gondolom mindegy, melyik irányban van...
Próbáltam többször újrainstallálni a drivert, de nem jött eredmény!
Valaki tapasztaltabb segithetne, merre keressem a problémát!
Előre is köszönöm! -
monosz
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Már bocs,de nem állt szándékomban megkérdőjelezni a mondandód,de saját bőrömön is tapasztaltam a dolgokat.Sajnos nembírtam CFX-be működésre bírni az 5970-et,és egy 4890-et.Az 5970,csak 5870,ill.5850-es kártyával volt hajlandó működni,de ezt viszont brutál módon tette.
[link] -
Keksz03
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
úgy néz ki h a 6950em hibás, aztán nem szívesen kapnék vissza ugyanolyat, ez kicsit többet fogyaszt de cserébe jól megy! na még meglátom de köszönöm a segítséget, és gratula a vga-dhoz!

u.i.: igen láttam, le is esett az állam, közbe arra gondoltam h ez az ember tudja mit kell venni!

-
Keksz03
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Vezetékes FEJhallgatók
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Óra topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Érdemes belevágni a Crossfire-be, igen!
pedig én is azt szerettem volna
Feltelepíted és kész.

pedig 100ért a 6870 cf olyan jól nézett ki! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)