Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:50:54

LOGOUT.hu

Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) malibu


malibu
tag

Használt gépet semmiképp nem vennék.A fotózásból élek.Napi átlag 1000 képet lövök.Még egy új vázat is elhasználok max 7-8 hónap alatt.Emiatt gondolkodom valami profibb gépen(5D,5D Mark).Az valamivel többet bír.A zárcsere előtt teljesen halott volt már a gép.Ez a hiba nem egyből javítás után jött ki, de fél év gari van a cserére.Persze, hogy nem akarok ennyit költeni rá...Csak az érdekelt, hogy komolyan létezik-e külön ez a tükörrendszer, vagy ez a zárral együtt van.Mert akkor ki kellett volna cserélniük már akkor, vagy pedig most garira megcsinálni.Gondoltam hátha itt valaki annyira otthon van a gép felépítésében, hogy ezt tudja.

(#1152) *Ropi* válasza malibu (#1151) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Napi átlag 1000 képet lövök." Kíváncsi vagyok: mi az, amit napi szinten ezresével lehet fotózni? :F Csajokat? :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1153) Szten Márs válasza malibu (#1151) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Fura, hogy ebből élsz és nem ismered egy gép felépítését :F Ne vedd bírálatnak, nem annak szántam, a fura szó tényleg annyit jelent, hogy fura - de annak nagyon az :)

A tükör a zárszerkezet előtt helyezkedik el. A tükör alapból 45 fokos szöget zár be a zárszerkezet síkjával, így az objektív hossztengelyére merőleges síkkal is, így a fény egy részét a prizmaházba, egy másik részét - mivel féligáteresztő - pedig egy újabb tükör közreműködésével az AF szenzorokhoz vezeti. Az expó pillanatában - illetve MLU használatakor már előtte - a tükör felcsapódik, és utat ad a fénynek a zárszerkezethez, ami DSLR-eknél redőnyzár. A zárszerkezet kinyílik, a redőnyök lefutnak, manapság függőleges irányba és a fény eléri a szenzort, megtörténik a kép rögzítése.

Lényeg a lényeg: a zárszerkezet meg a tükör egymástól függetlenül is gyönyörűen meg tud hibásodni.

Kicsit bővebben a témáról: [link] illetve [link]

(#1154) Dtomi válasza malibu (#1151) üzenetére


Dtomi
őstag

Na akkor neked ha új géppel "20D" napi 1000 belemegy és 20 munkanappal számolunk akkor 4x addig használod mint amire tervezték...!!!

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#1155) *Ropi* válasza Szten Márs (#1153) üzenetére


*Ropi*
félisten

Én is erre gondoltam, csak nem sikerült ennyire szépen megfogalmaznom: "fura". :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1156) malibu


malibu
tag

Köszi a válaszokat!Nem csak csajokat fotózok.Hobbim a természetfotózás és a csajok, de főállásban rendezvényekre járok.Csak ebből lehet megélni sajnos:)Valamennyire tisztában vagyok a gép felépítésével és működésével.(redőny, prizma,tükör, stb...)Csak azt nem tudtam, hogy javítás,vagy csere szempontjából mennyire különálló dolog ez a kettő.Tehát nem számolták-e fel a 70e forintba a komplett cserét és most megint 90e-et akarnak kérni.Lehetséges, hogy külön-külön ennyibe kerül ez a két dolog?Egyébként a napi ezer képpel 100 munkanapot kellene elvileg bírnia nem 20-at.Úgy tudom 100000 expóra van hitelesítve a 20D.Kb 2 hónapja kaptam vissza zárcsere után a gépet és azt írják, hogy 40000 már benne van.Attól félek nem bírja már sokáig szerencsétlen.Persze amíg csak természetfotóztam 3 évig bírta 1 zárral.Egyébként mi a véleményetek a 580EX II-es vakuról?Októberben vettem és már 2x volt szervízbe.Ha az sem bírja a terhelést, akkor milyet vegyek?Most pl. megolvadt a belseje állítólag.Pedig van benne egy biztonsági rendszer, hogy kikapcsolja a vakut túlmelegedésnél.De az sem működött.

(#1157) malibu


malibu
tag

Ja bocs Dtomi...Nem jól értelmeztem amit írtál. :) Nincs folyamatos munka és általában többet bír mint amennyire hitelesítve van.Egyik ismerősömnek 400D-je van és már 120000 expót csinált vele.Pedig arra 40-50e-et írnak ha jól tudom...December és a nyár kimarad munka szempontjából + vannak olyan hónapok, hogy csak 1-2-3 hét munka van.Változó...Így bír átlagosan 7-8 hónapot.

(#1158) Dtomi válasza malibu (#1156) üzenetére


Dtomi
őstag

Elég érdekes figura vagy hallode.

Munkanapok száma x 1000 x 8 hónappal => 20X1000X8 = 160.000.- a 20D-t tudomásom szerint 50.000 de soha nem adott ki a gyár információt erről a 30D-nél volt az első ilyen jellegű hivatalos bejelentés nem profi gép kategóriában. Az 580EX -kettes vaku mint ahogyan az a kézikönyvébe is bele van írva (user manual) hogy mennyi villanást bír ki a vaku károsodás nélkül. De megolvadhatott a kondi szar elemek miatt is. Esetleg gondolkodj el egy 1D mark II N-en és egy quantum instruments t5-ös vakun hátha........

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#1159) *Ropi* válasza malibu (#1156) üzenetére


*Ropi*
félisten

Van 580EX II-őm is, azzal táncfotózok. Még nem volt gondom vele az elmúlt másfél évben pedig oda kell a sebesség, CPE-4 akkupakkal használom.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1160) Dtomi válasza malibu (#1157) üzenetére


Dtomi
őstag

Nekem a mostani két vázam a 6 illetve a 7. digitális tükörreflexesem az egyik 300D-m 80.000 expónál is hibátlan állapotban volt és hibátlanul is működött. Egyedül az első 10D-m kellett "hiba" miatt eladni de azt is csak azért mert olyan állapotban vettem + még én is használtam, hogy küllemre már nem volt pofám elővenni. Ha ilyen munkát vállalsz ahol ilyen expó szám szükséges vagy kérj "céges" gépet vagy kalkuláld bele jól az árba azz ilyen hibákat! Hiszen ez kell a munkádhoz! Vagy forgóeszközbe kell gyárilag megvásárolni és akkor ugyi megint csak valamennyit jön vissza az ára.

[ Szerkesztve ]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#1161) malibu


malibu
tag

Pontosan nem számoltam utána, hogy mennyi munkanapot bírt a gép:)Időben ennyi volt és a napi kép átlagot mondtam.Ezek a tények.De abban az időben benne volt a 3 hónap nyár,a december és a szünetek ami kimaradt.Óvodákban fotózom általában.Néha bejön más buli is(sziget,operabál,stb...)de az nem számottevő.Nem ad a cég gépet sajnos.A felszerelés volt a feltétel felvételkor.Elvileg simán belefér a fizuba ez a sok javítás, azért a hosszú szünetekre is gondolni kell,ami kimarad.Így már elég húzós, de legalább azt csinálom amit szeretek.Még ha nem is állatokat, vadakat, de legalább fotózhatok.Sőt még azt is elvárná a cég, hogy vegyek tartalék gépet és vakut, hogy ha vidéken dolgozunk 1 hétig akkor se maradjon el egy munka sem, ha valami tönkremegy.Az már nem fér bele.Full frame-es gépet nem igazán szeretnék venni.Lehet, hogy az 50D-nél maradok.A természetfotózához kell nekem az 1,6-os szorzó.Arra nem fogok külön gépet venni.Az mégis csak az életem és a hobbim.Ez "csak" egy munka.

(#1162) *Ropi* válasza malibu (#1161) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szerintem pechedre belenyúltál egy rossz vakuba, mert elég sok fotóst ismerek 580EX II-vel, de csak 1-nek volt baja vele rajtad kívül. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem általános a hibajelenség. Metzet semmiképpen ne vegyél, az még ennyire sem bírja az ilyen ipari szintű felhasználást. :U

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1163) malibu


malibu
tag

Tudom...Metz 58-am volt.Kb 2 hetente szétrobbant az izzó benne.Harmadik alkalom után visszavittem és levásároltam erre.

(#1164) *Ropi* válasza malibu (#1163) üzenetére


*Ropi*
félisten

Mondom én, hogy a Metz nem bírja, ismerősnek is volt 2 csőrobbanásos Metze...Bár mondjuk az ilyen ipari léptékű felhasználást, mint ami nálad megy, semmi sem viseli el sokáig. :U

Nekem is van 58AF-1-em, egyenlőre megy kissebb hülyeségektől eltekintve. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1165) KTTech válasza malibu (#1156) üzenetére


KTTech
veterán

A 20D-ben 50E-es zár volt még. A 30D-től deklarálták a 100.000 expót a középkategóriás vázakra (egyébként ilyen terheléshez inkább az 1-es szériában kellene nézelődnöd).

Túlmelegedés ellen nincs orvosság... a manual szerint is pihentetni kell. Egyébként az bírja a legjobban a strapát (580EXII). Talán óvatosabban kellene használni...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1166) KTTech válasza malibu (#1163) üzenetére


KTTech
veterán

Nincs benne izzó... maximum a vakucső robbant szét, mégpedig azért mert túlhajtottad.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1167) sztyui2


sztyui2
őstag

Na megvettem a 30D-m! Esetleg tud valaki valami olcsó távkioldót hozzá, ami nem kerül annyiba, mint a gyári canon? Valami 2-3ezer ft-os távkioldó nincs hozzá? Egyik ismerősömnek van távkioldója a 40D-jéhez, és azt mondta, hogy az kb 2000ft körül van, de ebayről rendelte. Nem vagyok annyira jártas ebay-en, ezért kérdezem, hátha van magyarországon valami bolt, ahol lehet olcsón távkioldót kapni?

(#1168) sztyui2 válasza sztyui2 (#1167) üzenetére


sztyui2
őstag

Na találtam vaterán olcsón :)

[ Szerkesztve ]

(#1169) *Ropi* válasza sztyui2 (#1168) üzenetére


*Ropi*
félisten

2300.-ért tele van vele a Vatera... ;)

De látom, találtál. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1170) Stitch válasza Dtomi (#1160) üzenetére


Stitch
őstag

80 ezerig bírta segédtükör-tartó pöcök csere nélkül? :Y Egyébként miért múlt időben beszélsz róla? ;]

(#1171) Cassidey válasza sztyui2 (#1167) üzenetére


Cassidey
senior tag

tetszik a 30d?:)

(#1172) sztyui2 válasza Cassidey (#1171) üzenetére


sztyui2
őstag

Nagyon tetszik! Kurvajó! A markolatot teljesen az én kezemre találták ki :D Igaz, azért egy portrémarkolat elférne rajta, mert úgy is kipróbáltam, és azzal kicsit kényelmesebb, de az elég drága.Azért így, portrémarkolat nélkül is tökéletes.

(#1173) *Ropi* válasza sztyui2 (#1172) üzenetére


*Ropi*
félisten

e-Bayről tudsz rendelni jó minőségű Phottix márkájú marcsit, 2 utángyártott akkuval volt 14k még a Forint romlása előtt (KTTech fórumtársnak van). :K

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1174) Dtomi válasza Stitch (#1170) üzenetére


Dtomi
őstag

Mert 80.e nél eladtam, és onnantól kezdve semmit nem tudok róla...

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#1175) Stitch válasza Dtomi (#1174) üzenetére


Stitch
őstag

Értem. Akkor addig mindenféle szerviz nélkül bírta?

(#1176) sztyui2 válasza *Ropi* (#1173) üzenetére


sztyui2
őstag

Tudom, hogy van neki, májusban lesz fotóstali, ahová remélhetőleg jön(legalábbis múltkor volt, ezért sztem most is fog jönni), és akkor majd meglesem :)

(#1177) KTTech válasza sztyui2 (#1176) üzenetére


KTTech
veterán

Ha a május 8-10 közti talira gondolsz, akkor arra menni fogok :) (már be is fizettem az előleget).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1178) *Ropi* válasza sztyui2 (#1176) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ok, akkor majd ott találkozunk. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1179) BLOODSHOT


BLOODSHOT
senior tag

Megvan a Mark II-m :)

[ Szerkesztve ]

Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.

(#1180) Szten Márs válasza BLOODSHOT (#1179) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Gratu hozzá :C
Majd várjuk a képeket is, na meg a tapasztalatokat :K
Milyen objektívvel/objektívekkel vetted?

(#1181) *Ropi* válasza BLOODSHOT (#1179) üzenetére


*Ropi*
félisten

Grat, csak győzd üveggel is... ;) :C

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1182) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Nekem úgy lesz Mark II-őm, hogy a második fiamat Márknak fogják hívni. :D Akkor is, ha lány lesz. :))

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1183) Cassidey válasza *Ropi* (#1182) üzenetére


Cassidey
senior tag

ezen mennyit gondolkodtal? :P

(#1184) Szten Márs válasza *Ropi* (#1182) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

:O :O :DDD

(#1185) *Ropi* válasza Cassidey (#1183) üzenetére


*Ropi*
félisten

1/8000 sec-et. :))

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1186) BLOODSHOT válasza Szten Márs (#1180) üzenetére


BLOODSHOT
senior tag

24-105, de lecserélem majd 24-70-re. Majd utána egy 16-35 II és egy 50 1.4 a terv. :) :R

Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.

(#1187) *Ropi* válasza sztyui2 (#1176) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tényleg, Csesztit nem akarod elhozni? ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1188) *Ropi* válasza BLOODSHOT (#1186) üzenetére


*Ropi*
félisten

És föléjük? :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1189) sztyui2 válasza *Ropi* (#1187) üzenetére


sztyui2
őstag

Én annyira nem tartom vele a kapcsolatot, de Kiss Géza igen. Őt kell megkérdezni. Én is lehet kipróbálnám a 30D-t csesztin, de nem rajtam múlik.
Kiss Gézát kéne megkérdezni esetleg, hátha ő tudna vele értekezni, mert rajta keresztül jutottak el a képek csesztihez is. Nameg ő hozná a stúdióvakukat is, ami nélkül nem sokra mennénk.
Itt a weboldala:illuzioo.hu

Egyébként még előfordulhat, hogy nem megyek a talira, mert bejött egy lehetőség a 3 napos hétvégére, hogy lemehetnék a balatonra, és az jó fotótéma lenne sokmindenre, és egyébként se jártam még tavasszal a balatonon. Nameg végre kipróbálhatnám a B záridőt valami szép vízfelületen. Imádom az olyan képeket, amikor a hosszú záridőtől tükörsima lesz a víz.

(#1190) *Ropi* válasza sztyui2 (#1189) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ki az a Géza? :F :) Te tudod (hogy jössz-e), de vakukat viszünk mi is (2 stúdióvakut biztos, meg gondolom mindenkinél lesz még kis "gyertyaláng" is). ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1191) OrangeBud


OrangeBud
tag

Hello. szeretnem a tanacsotokat kerni. nyaron tervezem hogy megveszem elso dslr gepemet.
Kb 140k lenne a keret. canon es nikon ban gondolkodom. csak nem tudok donteni. segitsegeteket kerem!! :R

(#1192) *Ropi* válasza OrangeBud (#1191) üzenetére


*Ropi*
félisten

Erre van külön topic. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1193) OrangeBud válasza *Ropi* (#1192) üzenetére


OrangeBud
tag

Upss :P koszi.

(#1194) sztyui2


sztyui2
őstag

Lehet már párszor ki volt tárgyalva, de nem nagyon olvastam vissza :)
Esetleg nem tudtok valami progit, amivel lehet irányítani PC-ről egy Canon EOS 30D-t? Vagy csak olyan van, amihez mindenképp kell a lájvjú?

(#1195) Stitch válasza sztyui2 (#1194) üzenetére


Stitch
őstag

(#1196) Cassidey válasza sztyui2 (#1194) üzenetére


Cassidey
senior tag

eos utility, kaptal a vazhoz elvileg cd-t

(#1197) sztyui2 válasza Cassidey (#1196) üzenetére


sztyui2
őstag

Igen, kaptam CD-t, de még nem néztem :)
Most meg is néztem, van rajta egy utility mappa, de csak PDF-ek vannak a CD-n. Nincs semmilyen setup. Belenéztem a PDF-be, és egyáltalán nem jönnek be nekem azok az ablakok, amik kellenének.

(#1198) *Ropi* válasza sztyui2 (#1197) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Szóval... ha épp nincs kéznél a Canon Solution Disc akkor letöltheted a programokat a Canon honlapjáról.

Ez után indítsd el a registry editort és hozd létre ezeket a bejegyzéseket:

[HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Canon/DPP]
[HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Canon/EOS Capture]
[HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Canon/EOSViewerUtility]
[HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Canon/PhotoStitch]

Inentől simán telepíthető bármelyik canon szoftver..."

Csak le kell töltened az EOS utility-t és már tudod is távvezérelni a vázat.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1199) sztyui2 válasza *Ropi* (#1198) üzenetére


sztyui2
őstag

Köszi, már megvan. Csak próbálgatni akartam, de úgy lett, ahogy gondoltam-->Semmi értelme :D
Sokkal egyszerűbb a vázon állítani mindent, és sokkal jobb ott exponálni, meg mindent csinálni. Egyetlen előnye, hogy a monitoron nézheted a végeredményt, de ugyebár RAW-nál már ez az előny is elveszik, márpedig JPG-be elég hülyeség fotózni, ha van RAW.
Csak kipróbálni jó volt, de sztem soha többet nem fogom használni :D

(#1200) sanyixXx válasza sztyui2 (#1199) üzenetére


sanyixXx
senior tag

ha jól fotózol, nem kell raw. akkor nincs mit állítgatni ;)

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.