Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  BKV topik

Hozzászólások

(#1301) lajafix válasza Thyb (#1300) üzenetére


lajafix
addikt

Végignézted te már a BKV utazóközönségét, amikor a 7es buszon utazol? Ez még anakronizmus. 10 perc lenne minden megállóban míg le-fel szállnak az emberek.
Emléxem a nyugatiban 10 éve kisérletezett a MÁV azzal, hogy ne pénztárakként álljanak sorba az emberek, hanem legyen egy nagy sor és az épp felszabaduló pénztárhoz menjen oda a következő ember, ezzel megúszható lett volna, hogy ha valaki 40 darab jegyet vesz ÁFÁs számlára, akkor a mögötte állók szívjanak. 1 hónap után megszüntették, nem a pénztárosokon múlott.

Lehet zónás rendszert is kialakítani természetesen, a kérdés az hogy mennyi az annyi?

Az elvárást meg láthatod a topikból: úgy változzon a rendszer, hogy olcsóbb legyen.
Azt meg nem a menetjegyeknél kell keresni, hanem az adók nagyobb részét BKVra fordítani, mint mondjuk Prágában.

Rock'n Roll

(#1302) Thyb válasza lajafix (#1301) üzenetére


Thyb
senior tag

abból itt az a véleményem , hogy nem lesz semmi, épp ugy mint ahogy az üzemanyagba befizetett adó is elmegy s mellette veheted a matricát, holott az lenne az ésszerű, ha te Vidéki vagy és Pesten van a munkahelyed akkor épp ugy járjon számodra a matrica, vagy legalább is a sztrádán való ingyen utazás mint az a fizető parkolós területen az ott lakóknak.
Mint mondtam. Az emberek majd megszoknák a rámpás buszokat, pl az első hátsó ajtón rámpa lenne a két középsőn, pedig leszállás. Azzal, hogy a bliccelőket kiszüröd máris lenne annyi bevétel töblete a BKV-nak amivel ki tudná fejleszteni az emlitett tarifa rendszert. Miért kell teljes áru bérletet venni ahoz, hogy valaki pl a 11-12 ker között ingázik, mig mások egész nap a buszon villamoson metrón trolin lógnak.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#1303) Calibos


Calibos
addikt

Ez a zonás bérlet okos dolog, én Pl. Németben zonás-bérletet-rendszerben utaztam.
Kint az ellenőrnek több joga volt mint itt, ha elkapott addig vissza tarthatott mig megérkezett a Rendőrség. Bár ha bele botlottak egy több fős török társaságba inkább nem erőltették a dolgot.

(#1304) Thyb válasza Calibos (#1303) üzenetére


Thyb
senior tag

ha szabályozni tudjuk a ki hol merre utazhat akkor ajkár 1 buszra is megválthatod a bérletedet, teszem azt a most megszünni akaró piros 7-re amely a kelenföldi pályaudvartól a Barosig közlekedne, vagy teszem azt az 1-es villamosra. Sokkal átláthatóbb lenne a forgalom.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#1305) Vandit. válasza Thyb (#1302) üzenetére


Vandit.
addikt

"Azzal, hogy a bliccelőket kiszüröd máris lenne annyi bevétel többlete a BKV-nak amivel ki tudná fejleszteni az emlitett tarifa rendszert."
Persze.A bliccelők kiszűrése nélkül is megtehetnék,ha értelmesen gazdálkodnának.És ne higgyjük,hogy a bliccelés miatt van a hatalmas adóságuk is és azt se gondoljuk már,ha mindenki venne jegyet/bérletet,akkor fellendülne a BKV és hirtelen színvonalas lenne a szolgáltatás,mert nem a bliccelőkön múlik. :(
Én továbbra is annyit fogok érte fizetni,amennyit ér szerintem.Amúgy meg a befizetett adóm után egy évben 24 k-t adok a BKV-nak,az meg kiteszi 3 havibérlet árát,ergo van bérletem,akkor is ha nem veszek. :))

[ Szerkesztve ]

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#1306) Thyb válasza Vandit. (#1305) üzenetére


Thyb
senior tag

nagyon sok esetben azért bliccel valaki, mert rohan a buszra, és esélye sincs már jegyet venni. Akkor legyen erre lehetőség a buszon. Fehérváron csak az első ajtón lehet felszállni a többin pedig le. Vagyis vagy veszel jegyet vagy nem utazol. Itt ez kevésbé megoldható ebben a formában, ezért mondtam, valamilyen sorompót kellene a buszokra integrálni, pl olyan 3 águ alu kaput amely csak akkor enged át, ha érvényes a jegyed illetve bérleted.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#1307) Vandit. válasza Thyb (#1306) üzenetére


Vandit.
addikt

Ez így van,de amikor már felszálláskor megakadályozzák az ellenőrök azt,hogy egyáltalán eljuss a jegykezelőig az gáz.Arról nem is beszélve,hogy milyen alapon kell 5 rugós helyszíni bírságot fizetni egy 230 ft-os gazdasági kihágás miatt? :F
Annyi szerencséjük van,hogy monopol helyzetük van.Pofátlan egy brigád. :((

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#1308) Thyb válasza Vandit. (#1307) üzenetére


Thyb
senior tag

na igen, ez a mésik dolog ami bosszant, s nemcsak náluk, hanem az összes ilyen módon birságoló cégeknél, pl parkoló társaságok stb. HA jól tudom van egy meghatározott alapkamat, valamint van egy elfogadható profit. Ezért ha ezt valaki olyan módon szárnyalja tul mint adott cégek akkor ugye ott luxus profitról beszélünk. Tévedés ne essék. Ha én vétek még hajlandó is lennék befizetni a büntetést mint ahogy azt eddig is tettem, de kérdés, hogy vajon Ők megfizetik-e a luxusprofit adót, amit ilyen profit mellett kötelességük lenne?

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#1309) Calibos válasza Vandit. (#1307) üzenetére


Calibos
addikt

Az egyik Hév Végállomáson van egy-két normális ellenőr, reggel kaparom elő a jegyemet és össze gyűlt már pár db ami kezelve volt! Erre mondja az ellenőr, nem lyukaszt mert jó a régi is...elvileg valóban érvényes :)
Rendes tag
Én a női ellenőröket nem csípem, azok tényleg gecik!

(#1310) _stick_ válasza Calibos (#1309) üzenetére


_stick_
őstag

Én is ezt akarom majd kihasználni, hogyha elköltöztünk, mert akkor tudok a járatokkal úgy kombinálni, hogy a "régi lyukasztósakkal" utazzak. Csinálok egy olyan készüléket, ami a zsebembe elfér, felgöngyölíti a jegyeket, amik ugye előre ki lesznek lyukasztva és a hét napjának megfelelőt fogom előhalászni.

(#1311) Calibos válasza _stick_ (#1310) üzenetére


Calibos
addikt

Honnan tudod hogy melyik nap-milyen kombináció? Napok alapján működik ez?

(#1312) _stick_ válasza Calibos (#1311) üzenetére


_stick_
őstag

Kollegáim évek óta így csinálják. (már a jegy-trükközést)
Hajnalba bemegy a buszba a sofőr, a lyukasztókon fordít 1et, megváltozik a lyukasztók állása.
Gondolj bele... Szerinted az ellenőröknek minden nap új kombinációt kéne tudniuk? Tudják a 7 napot megjegyzik, oszt szevasz. :)

Mod: jah a lényeg, kivágsz 7 jegyméretü papírt, lyukasztasz a 7 minden napján és megvan a minta.

[ Szerkesztve ]

(#1313) Calibos válasza _stick_ (#1312) üzenetére


Calibos
addikt

Nem rossz ötlet :)
Nálunk még a hagyományos buszok járnak.

(#1314) _stick_ válasza Calibos (#1313) üzenetére


_stick_
őstag

Én már azt is kinéztem, hogy költözés után, mivel fogok utazni, mert elég sok helyen már a pecsétes-lyukasztó van. Az meg ellenség. :)

(#1315) Thyb válasza _stick_ (#1314) üzenetére


Thyb
senior tag

:D csak hiszed, vegyél egy jegyet, majd a többi lyukasztott jegyednek minden sarkával kezd el lekezeltetni, ugy, hogy a "master card" kilyukasztott helye alá mindig egy ép sarkot teszel be. Ilyen módon egy már használt jeggyel +3 pecsétet nyomathatsz rá. Ezt addig csináld, mig felismerhetetlen lesz a jegyeden az időpont, s ha az ellenőr kéri akkor megmutatod s ha reklamál akkor megmondod, hogy az Ő gépük, csesszék meg, vagy javittassák meg, hogy ne igy nyomtasson.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#1316) Calibos válasza Thyb (#1315) üzenetére


Calibos
addikt

Ismerőssel pár évvel ezelőtt előfordult hogy Metronál kezelte a jegyet! Kivágni- kivágta a szokásos helyen, viszont tinta nem lehetett benne mert semmit nem nyomtatott rá!
Itt nem volt hibás, de ezt kihasználva sokáig alkalmazta ezt a trükköt.

(#1317) _stick_ válasza Thyb (#1315) üzenetére


_stick_
őstag

Aha, ezt megjegyeztem! :DDD

(#1318) joe69


joe69
senior tag

Megszűnik a havibérlet
[link]

(#1320) lajafix válasza joe69 (#1318) üzenetére


lajafix
addikt

a 30 napos bérlet jövő évi ára érdekelne inkább...

Rock'n Roll

(#1321) stangli


stangli
senior tag

A kedvencem: A tarifareform egy másik eleme szerint az éjszakai buszokra csak a rendes menetjegynél 30 százalékkal drágább éjszakai jegy lesz érvényes.

Milyen alapon _aszogatják az éjszakai utazókat +70Ft-os árral??? :F
Na ezt Rasszizmusnak is lehet hívni, hisz az éjszakai járaton utazóktól magasabb tarifát kérnek ugyanazért az árért. :W

lajafix: mindent a maga idejében, ki van ám számítva a tömegpszihózis :Y amint megnyugodnak a kedélyek a pofánkba büffőgik :W

[ Szerkesztve ]

(#1322) Calibos válasza Kalandor (#1319) üzenetére


Calibos
addikt

Annyi járat van ami nincs kihasználva, különben is hamarosan elkészül a 4-es Metró, az majd kárpótol minket :K

(#1323) V.Stryker válasza Kalandor (#1319) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hát pedig fognak. Reggel néztem az interjút a tv2-n. De egy rohadtak. Azt mondja a szóvivő, hogy az utasok érdekében járatszűkítések lesznek,hogy még többet tudjanak nyújtani a kedves utasnak.

Na, szerény magyar tudásom szerint, ha valamit szűkítenek, akkor ugyebár elvesznek belőle. Na, ha most kivesznek járatokat, ritkitják az járatok gyakoriságát, akkor az nekem és utastársaimnak miért jó? Kérem tisztelettel, valaki magyarázza el, mert a tisztelt BKV-t képviselő "úriembernek" ez vagy nem volt szándékában vagy nem akarta szerény értelmemet leterhelni. :W

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1325) stangli válasza V.Stryker (#1323) üzenetére


stangli
senior tag

V.Stryker: lásd a kormányunkat :W elveszünk a néptől csakhogy jobb legyen (tök mindegy hogy a kis válllakozok tönkre mennek).. a bkv is követi ezt a politikát, elveszünk, csakhogy jobb legyen :W de mi a fenébe lesz jobb? azal, hogy 5perc helyett 15percet várjak és háromszór annyian legyennek a buszokon? :((

(#1326) bolondember válasza Kalandor (#1319) üzenetére


bolondember
MODERÁTOR

"z éjszakai buszok is a hálózat részét képezik, és nem ér annyit az így keletkező többletbevétel, hogy a járatok sikerét kockáztassák." - igaza van, de asszem ez nem érdekel senkit a békávénál..

Jövőbe látnék? :(((

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#1327) stangli válasza Kalandor (#1324) üzenetére


stangli
senior tag

naaaaaa Kalandor az ájjel nappalis sört ne hasonlítsuk össze a bkv-val. hisz az éjjel nappaliba kevesebben vásárolnak, kevesebb a választék így nagyobb haszonkulccsal kell dolgozni, hogy megtudjon élni... a bkv-t inkább egy hipermarkettel lehetne összehasonlítani... de ha bemész egy hipermarketbe éjszaka ugyanannyiért, adja a sört mint nappal... söt mondok jobbat, az éjjel nappalis is ugyannyiért adja azt a sört nappal, mint éjszaka... vagyis hogy is van ez? :F

(#1328) Vandit. válasza Kalandor (#1324) üzenetére


Vandit.
addikt

Azért az éjjel-nappali bolt nem egyenlő az éjszakai járattal,valamint oda nem kapható bérlet sem. ;) Ez diszkrimináció mondjuk ki.Aki éjjel akar jegyet venni az fizessen többet.Meg a f_szt. :((

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#1329) Calibos válasza stangli (#1327) üzenetére


Calibos
addikt

Sofőröknek éjszakai pótlékot kell fizetni...

(#1330) stangli válasza Calibos (#1329) üzenetére


stangli
senior tag

na meg elképzelem amikor a sofőr jegyet ad az utasnak ;]
azé elötetek van, amint a nyugatinál, oktogonnál illetve a blahánál jegyet ad a buszsofőt :B íííííjjj... szerintem az egy óra múlva índuló járat simán beéri a blahánál az egy órával hamarabb elindult buszt :Y

(#1331) V.Stryker válasza stangli (#1327) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Okfejtésed ott hibázik, hogy amíg az éjjel-nappali boltnál megteheted,hogy elméssz egy másikban, ami esetleg jobb,nagyobb választékkal és olcsóbb árakkal rendelkezik, addig jelenleg vagy BKV-val utazól, vagy lefagy a tököd a biciklin vagy gyalog. Ennyi... :W

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1332) Calibos válasza stangli (#1330) üzenetére


Calibos
addikt

Már az éjszakai járatokon is ellenőrök vannak, szívás sofőrnek adnia kell jegyet.
Youtube-on néztem erről filmet, nagyon magabiztosak voltak az ellenőrök :)

(#1333) stangli válasza V.Stryker (#1331) üzenetére


stangli
senior tag

na jól van... neked is azt tudom mondani, mint Kalndornak a Bkv = Hipermarket amely monopol helyzetben van... így felejtsd el a sok kis éjjel napalit... Budapest nem New York ott lehet, hogy elférne 5-10társaság, Budapesten nem fér el. te hogy képzelted el? kerületenként egy társaság? mind pl Alba Volán, Nógrád Volán stb... :DDD vagy 10percenkánt egy másik társaság busza áljon be a megálóba? :U

(#1334) stangli


stangli
senior tag

és még sztájkolni akarnak :F

BKV-s demonstrációra buzdított Vitézy

Szervezzen demonstrációt a BKV legnagyobb érdekvédelmi társasága, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZS) - erre kérte a szervezet egyik tisztségviselőjét a BKV Felügyelő Bizottságának (feb) fideszes delegáltja. Pontosabban ezt állítja a Szövetség. Vitézy Dávid tagadta, hogy ilyesmit tett volna.

A VTDSZ közleménye (az anyag nem nevezi meg Vitézy Dávidot, a Városi- és Elővárosi közlekedési Egyesület szóvivőjét) a Fidesz által delegált FEB tag a BKV jelenlegi helyzetére (járműállapotok, járatritkítások, forgalombiztonság) hivatkozva bíztatta demonstrációra az érdekvédelmi szervezetet. Jelen pillanatban két állítás áll egymással szemben, Vitézy ugyanis azt állítja, nem kereste meg a szakszervezet képviselőjét. A VTDSZSZ elnökhelyettese, Gulyás Attila azonban kitart amellett, hogy Vitézy igenis demonstrációra kérte őket.

Forrás: [link]

(#1335) V.Stryker válasza stangli (#1333) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Hülyeség...egy rakat hipermarket van, több fajta, több helyen. Válogathatsz,hogy melyikbe méssz. Szóval ezt a hülyeséget hagyd abba.

Az elképzelhetetlen,hogy legyen egy ellenfele a BKV-nak. Itt a főpolgármesteri hivatal felelősségét tudom csak firtatni. Ők nem adnak elég pénzt és ők szavaznak meg minden sz@rt,amit kitalál a bkv.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1336) stangli válasza V.Stryker (#1335) üzenetére


stangli
senior tag

vazz olvasod amit írok? vagy csak nézed?
"Bkv = Hipermarket amely monopol helyzetben van..."
tehát fordítom a mondatott, monopol helyzetben van.
MONOPOLIUM = A monopólium olyan eladót jelent egy piacon, amelynek nincsen versenytársa.
az = (egyenlő) jel egy képzeletbeli párhuzamot jelent.
Ez azt jelenti, hogy a BKV egyeduralkodó a piacon, így azt csinálnak amit akarnak. ha azt szavazzák, hogy beteszik a régi Ikarusokat akkor beteszik oszt tenni nem tudsz semmit... ebből mi következik? az ha nem tetszik járj autóval, taxival, biciklivel, rollerral, görkorcsolyával oszt e van.

(#1337) V.Stryker válasza stangli (#1336) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Ugyanezt mondom, csak hülye a példád. Sajna a lényegen nem változtat. :(

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1338) stangli válasza V.Stryker (#1337) üzenetére


stangli
senior tag

Most mond meg nékem, Miért kell idegelned az immunrendszeremet? :D

(#1339) Calibos


Calibos
addikt

V.Sryker
Stingli

Ti most mi a fenén kaptatok össze?Lényegében mind ketten ugyan azt mondtátok szerintem is :D

(#1340) hoffman_


hoffman_
nagyúr

A BKV Rt.-t mindenki szidja... többek közt én is mert eme rendszer egy nagy rakás ....,de azért minden reggel elvisz az isibe,meg haza is hoz...sőt néha partyba és moziba is elkísér :DDD

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#1341) stangli válasza Calibos (#1339) üzenetére


stangli
senior tag

nem kaptunk össze csak megcsiklandozta az immunrendszerem ph értékét :DDD

jah nem Stingli, hanem Stangli mond utánam Stangli :DD

(#1342) Tomate


Tomate
veterán

Tóth Balázs 6 éves. Remélem nemharagszik, hogy belinkelem a művét

BKV ellenőr

(#1343) V.Stryker válasza Calibos (#1339) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Calibasz
Mi nem vesztünk össze. Erre a hangnemre sok éve már szerződésünk van egymással. :DDD

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#1344) bolondember


bolondember
MODERÁTOR

szerintem van benne igazság...

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#1345) lajafix válasza bolondember (#1344) üzenetére


lajafix
addikt

cikk írójának meglepetést okoz, hogy magyarországon az adókat nem közszolgáltatásokra fordítják...

Rock'n Roll

(#1346) Boci_83


Boci_83
őstag

Üdv! A PH-n mindent meg lehet találni... ! :Y
Nah az a gondom hogy van nekem is BKV tartozásom, amit szerettem volna befizetni, hivtam is a telefonszámukat amin el is értem korábban egy ürgét és megbeszéltünk vele mindent, természetesen beszélgetésünket rögzítették. Akkor abban maradtunk küld egy csekket nyolcezer-valahányszász forintról. Azóta nem jött a csekk. Ismét próbálom hivni őket hogy mi lesz, erre hivjam a másik telefont. Ott felveszi egy másik beszélni is alig tudó ürge aki közli velem hogy ők nem küldenek csekket, menjek be. Na f@sza.!! Azt hiszi hogy én két utcával lakom odébb, vagy mi??
Akkor most mit tegyek?? Van ezzel kapcsolatban infótok!?? Jól jönne... Köszi :R

**********

(#1347) lajafix válasza Boci_83 (#1346) üzenetére


lajafix
addikt

adjanak egy számlaszámot és utald át. Annyira lükék csak nem lehetnek, hogy ezt nem fogadják el, de lehet hogy valami papírt is alá kell írnod.

Rock'n Roll

(#1348) stangli válasza lajafix (#1347) üzenetére


stangli
senior tag

szerinted ismerik Ök a bankszámla számot? ;]

(#1349) lajafix válasza stangli (#1348) üzenetére


lajafix
addikt

:D a sajátjukat gondolom igen. A csekken is szerepel.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#1350) Boci_83 válasza lajafix (#1349) üzenetére


Boci_83
őstag

De csekket nem küldenek... :DDD

**********

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  BKV topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.