- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha egy irányba két metró jegyet használtam fel, átszállás miatt, de nem kellett volna. Akkro azt vhol vissza lehet kérni? (duplikáció árát?) -
flash-
veterán
Lehet hogy hulye kerdes de nem vagyok Budapesti, nem ertem ezt az idoziteses dolgot:
Ha pl a buszoknak van egy menetrend, miert csinalják hogy ha nem áll senki a megállóban(pl 16os busz bécsi kapu téren széll k tér felé 07:30-körül) akkor nem áll meg? Hiszen igy a következő allomasra korabban ér, sőt, ebben az esetben ugyebár majdnem az utolsó megállóról van szó, tehát mar arra is nagyon kicsi az esely hogy a hátralevő táv alatt szedne ossze kesest..
Nem ugy van a menetrend megtervezve hogy a busz minden megalloban megall 1 - 2 percre? + gondolom még dugó is bele van tervezve? Bár az lehet hogy csak csucsidoben?
Pontosan hogy van ez az egesz?
Azert bánt mert 10ből 9* az orrom elott megy el ugy a 16os hogy meg sem allt mert a megallotol kb 20 meterre voltam még -
Azurooandrew
tag
Sziasztok,
A F1-es hétvégére egy külföldi ismerősömet látom majd vendégül. Ő F1 mániásként minden nap ki fog majd menni a Hungaroringre.
Abban szeretnék egy kis segítséget s iránymutatást kérni, hogy dél-pest/belvárosból, hogy tud kimenni majd a BKV-val a pályához?
BKV bérelte lesz az első naptól kezdve, így ha jól értelmezem, akkor ezzel Örsre a M2 metróval, aztán a H8 Hévvel a Kerepesi megálló és onnét már lesz közvetlen (ingyenes?) busz a pályához (lásd a linken talált infó).
Van ennél jobb, ajánlottabb tömegközlekedéses kijutás opció szerintetek?
Köszönjük
-
wjbhbdux
veterán
jézusom, mik ezek a 3 ajtós csuklós man buszok? valami volán átfestve?
-
Iramirez
aktív tag
válasz
sherlock82 #4388 üzenetére
Viszont egyre büdösebb van.Seggszájszag visz mindent
-
sherlock82
senior tag
Jó pár év után most utaztam először a M3 - on.
Szokatlan volt hogy a régi jól megszokott kék színű kissé instabil metró kocsik helyett teljesen másokban utazni.
Kicsit futurisztikus volt az előzőhöz képest. -
törölt tag
De egy rakás szar a megvalósítása!
"Az időalapú 90 perces jegyet az utazás megkezdése előtt, majd ezt követően minden egyes átszállásnál érvényesíteni kell a kódmatricák beolvasásával, amelyek a metró bejáratánál, egyéb járműveknél azok ajtóinál, kívül találhatók. A jegy 90 perces érvényességi ideje az első kódbeolvasással kezdődik. Fontos: ha másik járműre szállsz, ahhoz annak a kódját ismét be kell olvasnod!" bkk.hu
Persze, majd minden átszálláskor újra és újra érvényesíteni... Egyszer kellene, aztán idő alapján látja az ellenőr még jó.
-
törölt tag
Elkaszálta a villamoson belüli mobiljegykezelést a BKK
Magyar vállalatok miért mindig maguk akarják feltalálni a spanyol viaszt? Évekig tesztelnek mindent, ahelyett átvennének működő megoldásokat külföldről. Széchenyi elment nyugati országokba ötletekért, most meg egy jegyrendszert nem képesek lemásolni évtizedek óta.
Egyébként eddig se használtam az app QR kód megoldást. A papír 10-es gyűjtővel 300 Ft egy jegy, belül érvényesítem. Az app regisztrációs és kívül esőben szkennelős vacakolással 350 Ft. Fordítva ülnek a lovon, az elektronikusnak egyszerűbbnek és olcsóbbnak kellene lenni. Bankkártyával, telefonnal, órával.
Jobb helyeken már régen is időalapú jegyek voltak, nem a vonaljegy bohóckodás, most ők már azon vannak hogyan legyen ingyenes/kedvező árú a tömegközlekedés. Nem a még fizető halmazt kell jobban lehúzni, hanem a fizetők halmazát növelni, olcsóbb jegyet többen vennék. A büntetés meg legyen rendes, ami most van alig van visszatartó ereje:
"A 25 000 forintos pótdíj mértéke 12 000 forintra mérséklődik, ha a pótdíjazás során a helyszínen kifizeted." Hát így a még nem vagányoknak is megéri bliccelni, alig drágább a büntetés mint a bérlet! Ha 120 ezer lenne a büntetés, kevesebben vállalnák a kockázatot. Ezt is az 1-2 megállót bliccelő fizeti, meg akinek tegnap járt le a bérlete és nem azok a törzsutasok akikhez az ellenőr oda se mer menni. Ha bemutatod a tegnap lejárt bérleted, vagy mutatod tele a zsebed érvényesített gyűjtőjegyekkel csak most éppen rohantál és nem láttad elfogyott, akkor csak minimális pótdíj, mert látszik nem profi bliccelő vagy.
Először a vonaljegy hülyeséget kellene eltörölni. Ha felszállok pl. 2-es villamosra, majd Jászain 6-osra majd 17-esre, az ne 3 jegy legyen, mert így elgondolkozom a bliccelésen, hanem az első "lyukasztástól" 1 óráig érvényes legyen az az egy jegy, vagy metróról villamosra is, mint jobb helyeken...
-
dptrsk
addikt
válasz
dellfanboy #4383 üzenetére
[link]
Mely vonaljegyeket NEM használhatod már fel és nem cserélheted, nem válthatod vissza?
A 2013. előtt váltott, kinegrammal vagy biztonsági fémszállal védett, egyszeri utazásra érvényes, vonaljegy típusú jegyek 2013. december 31-éig voltak felhasználhatók, cseréjükre 2014. március 31-éig volt lehetőség. -
dellfanboy
őstag
találtam a régi kabátomban bkv jegyet 2012-bol. igen 10éves. evvel lehet még utazni?természetesen nem volt még lyukasztva és ez még régi nyomtatott jegy, narancsárga szinu semmi baja, de nemtudom használható-e még?
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Holnap egy rovid idore leutazom Vecsesre, a kertekalja megalloba egesz pontosan. Ha jol lattam, le Vecsesre majd az S50-es vonat visz, visszafelé pedig az S50-es busz(??). A plusz kiegeszito jegyem (ha jol gondolom, valami kelleni fog, mert elhagyom Bupdapestet) elintezem majd a nyugatiba, a kerdesem, hogy a visszafele vezeto utra meg tudom valahol venni online a plusz jegyet? Van egy BKK diakberletem es diakigazolvanyom :) -
dptrsk
addikt
válasz
dellfanboy #4380 üzenetére
“A vonaljegy érvényes egy utazásra, átszállás, útmegszakítás és visszafelé utazás nélkül, az érvényesítéstől számított legfeljebb 80 percig, éjszakai járatokon legfeljebb 120 percig, a következő kivételektől eltekintve:
A vonaljegy az érvényesség időtartama alatt a metróvonalak között átszállásra is jogosít, azonban az útmegszakítás és a visszafelé utazás nem megengedett.”Azaz metrók esetén átszállhatsz, de metróról villamosra nem, oda 2 jegy kell.
-
dellfanboy
őstag
tudnatok segiteni, hogy most akkor 1 vonaljegy meddig ervenyes? [link]
weboldal szerint 80perc.
ors vezer teretol utaznek a astoria, majd atszallas a 47 villamosra, ilyenkor 2 jegyet kellene lyukasztanom vagy eleg 1 ha beleferek a 80 percbe? -
dances
tag
Sziasztok!
Ha van itt olyan valaki aki sofőr a bkv/bkk-nál dobjon már egy privit, lenne pár kérdésem hozzá a munkával kapcsolatban.
Köszönettel -
-
válasz
NdrewSunix #4374 üzenetére
Kicsit meghalt ez a topik nekem úgy tűnik.
-
Sziasztok!
Kb mennyi időt veszít az ember, ha 3-as metrónál Újpest felé Kálvinon átszáll a pótlóbuszra, majd visszaszáll a Lehelen? Ahhoz képest mintha nem lenne pótlás úgy értem, mennyi plusz utazási idővel kell számoljak nap mint nap?
-
Szólista
senior tag
-
student
őstag
BKK: Napi és hetijegyet is lehet már mobilon vásárolni
Tetszik. Remélen jönni fog a vonaljegy is a kövi update-ben?
-
dptrsk
addikt
válasz
Atomantiii #4370 üzenetére
Szilasliget-Budapest közigazgatási határáig HÉV kiegészítő jegy kell, ha jól látom 10km-es(250ft), de ha automatában veszed kiírja a helyes összeget, ha megadod a két állomást.
A budapesti szakaszra pedig kell egy vonaljegy.
-
Atomantiii
addikt
8-as hévre most hogyan kell jegyet venni?
Ha Szilasligetről szeretnék Őrs Vezér terére menni akkor milyen jegyet kell vennem? Utána mennék 2-es és 3-as metróval a Nyugati pályaudvarra, akkor a metróra gondolom elég egy vonaljegyet vennem, de a Hév-vel most nem vagyok tisztában mi a helyzet.
Egy ilyet találtam neten:
H8-9 HévMennék majd F1-re és vasárnap azzal kellene kimennem a Nyugatiba.
-
-
Reno7
senior tag
válasz
Gubek-Einste #4367 üzenetére
Még nem voltam az aluljáróban, csak az autóból nézelődtem.
A pótlóbuszon is érvényesíteni kell azt a jegyet?
-
-
Reno7
senior tag
Üdv
Az M2 metróról kellene átszállnom az M3-as metrópótlóra az Astoriánál, a BKV jegynél pedig ezt írják:
"Az M1, M2, M3, M4 vonalak teljes hosszán egyszeri utazásra jogosít az ezen vonalak közötti átszállással. A jegyet az M1, M2, M3, M4 vonalakon az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön a felszállás vagy a jármű elindulása után haladéktalanul kell érvényesíteni."
Ez azt jelenti hogy 1 jeggyel utazhatok mind a két vonalon? Vagy külön-külön kell jegyet váltanom? Egyáltalán hol tudok venni a pótlóbuszhoz jegyet? A megálló környékén nem láttam automatát.
-
Mr.Csizmás
titán
á, ontopic
-
L.Szabi
tag
válasz
gyáliSanyi #4356 üzenetére
Mert 200 feletti kezdőt érettségivel is meg lehet keresni egy irodában ülve. Arról nem is beszélve, hogy ha már új jogsit raksz le, akkor a kamionozás sokkal jobban megéri és az utasokkal/ajtó nyitással stb. nem kell törődni. Menet közben te osztod be az idődet, a pihenődet és nem vagy menetrendhez kötve.
-
törölt tag
válasz
Az az oka, hogy ez az osszeg egy Unios tagallamban segely maximum, fizetesnek nem lehet nevezni.
Sajnos ebben az orszagban csak minimalberes rabszolgara van szukseg, rajuk is csak addig, amig egszsegesek, utana selejtezik oket. Orbancos senkit nem hagy az ut szelen, csak a godorben... -
törölt tag
Igy van: ha nem fizet az igenybe vett szolgaltatasert, azzal meglopja a szolgaltatot.
Mindig azok nyavajognak, akikkel baj van, kifogas, magyarazat millio van.Az ilyenek gondolkodjanak el a helyzet forditott eseten: kiadjak az ingatlanjukat berbe, de a berlo nem fizet...
-
feka007
veterán
Ti tudtátok, hogy a metrólejárónál álldogáló szerencsétleneknek nem feladtuk a jegyek ellenőrzése, tehát gyakorlatilag feleslegesen mutogatja fel nekik mindenki a jegyét, mert lesz.rják? Pedig ha nem csak bámulnának ott, hanem szólnak, ha egy nappal előbb lejárt bérlettel akarok lemenni a metróba, akkor megspórolnak nekem 8 ezret, meg az ellenőrnek is azt az örömöt, hogy ezt kajánul elmondja nekem, mikor kedvesen megkérdeztem, hogy minek állnak akkor ezek ott a bejáratnál.. Na mindegy, talán még ebben az évtizedben sikerül bevezetni végre a beléptetőkapukat kb. utolsóként a világon, aztán akkor ezeknek a kis csimbókoknak sem lesz minek örülnie ott lent a fejükkel
-
rushty
őstag
válasz
szívás a napi 12oras elfoglaltság,200ert is, és nem is lesz jobb a beosztás, ha nem nő a létszám.
Nem sok aktív korú családos buszvezető lehet. Vagy jól van az úgy az asszonynak, ha a pasi mindig el van menve és hazaérve használ hatatlan. -
törölt tag
válasz
Ezt most komolyan kérdezed? Hát nézd. Az a 2 kiló nagyon nem a jó fizetések kategóriája, ebben az országban ilyen árak mellett 300-nak kellene lennie a minimálbérnek. Egyrészt. Másrészt szerintem egy buszsofőr élet nem éppen egy habos torta. Én úgy tudom, hogy nem ritkák a 10-12 órás műszakok, ráadásul azt hiszem 3 műszakoznak, ünnepnapok nincsenek, lestrapált, balesetveszélyes járművekkel kell gurulniuk egész nap szabott útvonalon, hidegben-melegben, eközben frusztrált autósokkal és frusztrált utasokkal is foglalkoznia kell. Ráadásként agyon ellenőrzik őket, basztatják, hogy ha késik, esetleg talán még büntetik is érte, egy WC-re nem tud elmenni nyugodtan, stb.
És az adu ász: Emberünk kimegy Bécsbe és háromszor ennyit kap, ráadásnak modernebb, de mindenképpen jobb állapotú buszokat kell vezetnie, és vélhetően a közhangulat is jobb, mint errefelé. És nem hajtják ki a belét ennyire szélsőséges módon.
Nem vagyok BKV-s, csak azt foglaltam össze, amit eddig ebben a témában itt-ott összeolvastam. A kétszázezres fizetés pedig szánalom. Bárkinek, bármilyen teljes munkaidős munkáért.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Mi az oka, hogy ilyen kevés sofőr lett a BKV-nál? Miért nem vonzó a buszos élet?
Most 200 feletti kezdővel és egyéb jutattásokkal sincs telítve az állomány. -
-
regener
veterán
Üdv,
tavaly énis hasonlóképp jártam: előző nap bérlet lejár, másnap felszálláskor rögtön már kérték is.
Még arra sem volt időm hogy odalépjek a sofőrhöz hogy vegyek egy jegyet... Oké, papír kitöltve és csekken befizetve a bírság (16e). Majd kaptam a levelet hogy nem fizettem be a 16500-as bírságot és pótoljam ezt vagy küldjem el a befizetett csekk másolatát.
El lett küldve, aztán egy ideig semmi, ma meg jött a bírósági idézés februárra hogy nem fizettem be a 30napos késelmi díjat (16500), de előtte seholsem írták azt hogy az a késedelmi díj, csak hogy a bírság.Önálló fizetés híján örültem hogy összetudtam spórolni a bírságra a pénzt tavaly, nem hogy most megint kifizessek 16500-at és az "egyéb díjakat" (ahogy fogalmaz a papír).
Ilyenkor mi a teendő, ötlet?
-
emiki6
veterán
Nem, ő akart venni bérletet, csak nem tudott ott, ahol lakot, el kellett mennie, ahol van árusítás vagy automata. Ez olyan, mint mikor a boltban megeszed, de a pénztárnál kifizeted (nem normális, de el tudok képzelni ilyen szituációt).
Mindegy, mostmár megnyugodtam, elengedem.
-
Atapi
senior tag
"Amúgy ezzel az erővel aki balesetet okoz azt is lecsukhatnák, pont úgy mint aki szándékosan követ el valamit..."
izé.... Te hol élsz??? ha valaki komolyabb balesetet okoz (értsd: komolyabb személyi sérüléssel, esetleg halállal végződő balesetet), akkor azt le is csuk(hat)ják, bár a bírói gyakorlat néha megdöbbentően enyhe ítéleteket szokott hozni ilyen ügyekben (legalábbis szerintem egy zebrán gázolás, ami halállal végződik, nem szabadna, hogy csak egy felfüggesztettet "érjen"). tudomásul kellene venni, hogy a közlekedés veszélyes üzem, ezért kellenek szabályok, amiket be kell tartani. aki erre nem képes, az ne vezessen.
bocs az offért, de ez kikívánkozott...
-
dptrsk
addikt
Az "elkerülte a figyelmét" bűntetése a 8.000 forint.
Haverod szándékosan bliccelt, hogy spóroljon 350 forintot. Nem jött be, mert 8.000-re megbűntették.
Az ő esete még rosszabb, mint a tied, egyszerűen lopott.
Mintha a boltban a pénztárhoz érkezésig megiszik egy literes gyümölcslevet, amit utána nem fizet ki, csak ami a kosárban van.Ez nem a konkurencián múlik. Ha lenne egy társaság, ahol 9.500 helyett 12.000 a havi bérlet ára, de csak 3.000 a bűntetés, akkor melyik bérletet vennéd?
Szerintem a 9.500-as bérletet, amivel 30.000 forinttal több marad a zsebedben évente. -
emiki6
veterán
Általában odaszoktam figyelni, de szerintem nagyon sok ember járt már így, mint én, hogy épp nem vett, mert elkerülte a figyelmét, de én pont bele is futottam ellenőrbe. Nem menekültem, nem hazudtam, és megfizettem az árát.
Egyik havert akkor büntették meg, mikor bérletet venni ment...
Nyilván megtehetik, nincs konkurencia... -
dptrsk
addikt
A bérlet hasonló, mint a forgalmi.
Ha autót vezetsz, s aznap járt le a forgalmi és közúti ellenőrzésen derül ki, akkor azért is bűntetést kapsz. Akár 150 ezer forint, ha 1 napja járt le.A te felelősséged, hogy nálad legyen az érvényes útiokmányod.
Ha előre megvetted volna a bérletedet, akkor, ha esetleg elfelejted kicserélni olcsóbban megúszod.
Forgalminál is, ha a lejárat utolsó 30 napjában vagy, akkor a lejárattó, s nem a vizsga napjától indul a 2 év.Pont azért ekkora a bírság, hogy elrettentsen.
De, ahogy a példa mutatja, nálad nem érte el azt a küszöböt, hogy nagyobb figyelmet szentelj a bérletnek.Az tény és való, hogy helyszíni fizetés esetén legalább adott napon érvényes napijegy járhatna a 8.000 forintért.
-
emiki6
veterán
Komolyan, szerintem pont a szándékos bliccelőktől nem szednek be pénzt, mert ők legalább tudják, hogy lehet igazoltatásnál kibújni a birságolás alól...
Kezdem érteni, hogy a becsülületes emberek száma miért fogy...
Amúgy ezzel az erővel aki balesetet okoz azt is lecsukhatnák, pont úgy mint aki szándékosan követ el valamit... "Hibáztál? Bűnhődj!" -
dptrsk
addikt
Ezt találtam:
"A helyszíni pótdíj (8.000,- Ft) utólagosan a pótdíjazást követő 2 munkanapon belül a Pótdíj ügyfélszolgálaton (Budapest VII. kerület, Akácfa u. 22.), a BKK Ügyfélszolgálaton (Budapest VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 19-21.) és Kelenföld vasútállomás M ügyfélközpontban (Budapest XI. kerület, Kelenföld vasútállomás M aluljáró) készpénzes, vagy bankkártyás megfizetéssel is rendezhető, melyről bevételi pénztárbizonylatot állítanak ki."
-
emiki6
veterán
Szevasztok!
Tegnap lájárt a bérletem és nem vettem észre, ma természetesen megbüntettek. Van lehetőségem arra, hogy ne kerüljön ez 16000-embe? Eléggé méltatlannak érzem ezt...
-
moli.hu
őstag
BKK Info forgalmi változások RSS hírfolyamban
Mivel a bkkinfo androidos alkalmazásról számos panaszos értékelés olvasható, miszerint nem működik, nem küld értesítést, és mivel a webes, emaillel regisztrálható bkkinfo emailjei pedig ki tudja melyik relay szerveren állnak órákig, így itt az RSS-es verzió. A nyers adatokat a bkv weboldaláról töltöm 1 percenként, a kódot elvileg úgy optimalizáltam, hogy sűrű frissítéssel is abuzálható, gyakorlatilag 2 perces átfutású értesítés elérhető, persze csak ha a bkv időben publikál.
-
MaciG
addikt
válasz
Szólista #4340 üzenetére
Én is így gondolom, használtuk is, ellenőr nem volt.
Ami meg "érdekes". Mikor megvettem kérdezem a pénztáros hölgyet, ő szerinte nem jó a fogaskerekűre, majd az első ellenőrtől ismét megkérdezem aki a metrónál van, és szerinte minden bkv járműre jó, még a libegőre is... Jó hogy ennyire tájékozott ara mindenki. -
MaciG
addikt
Ez a 24 órás jegy érvényes a fogaskerekűre? CSak mert pár éve még oda volt írva, hogy fogaskerekűre is érvényes ,de ez most nincs (vagy én nem látom)
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Gondolkodom, hogy bkv bérlet helyett inkább vennék egy éves bubi bérletet. Mit gondoltok mennyire járható a dolog? Az a helyzet,hogy belvárosban lakom és 10percre van a munkahelyem is. Így napi közlekedésre nem használom a bkv-t viszont berlet azért kell, mert sokat használom (4-6, metrók). A legnagyobb táv amit megteszek így az ha hazamegyek vidékre akkor a déli 9bol. Szóval a lényeg, mennyire használható "mindennapokban" a bubi? Mentem vele többször is,de az azért más
előre is koszi
-
rii
nagyúr
szasztok
bocs, h itt is megkérdezem....
Szigetcsép magasságából. HÉV-re mennyi a havi felnőtt bérlet be BP-re?
meg lehet cangára is bérletet venni? az emnnyi péz? -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Barátnőm túl okos volt és a bérletszelvényén a 2015-ös feliratot javította ki 2016-ra és ma elkapták az ellenőrök. Helyszini bírság 8000 Ft. Ezt kell neki most befizetnie az ellenőrnek.
Itt lehetséges az, hogy megveszi a BKV bérletet, majd az Akácfa utcába és bemutatja a bérletét, majd befizet 2000 Ft büntetést vagy itt feljelentik hamisítással?
-
MaciG
addikt
üdv.
Ha van itt olyan valaki aki sofőr a bkv/bkk-nál dobjon már egy privit, lenne pár kérdésem hozzá a munkával kapcsolatban.
-
Gonosz15
aktív tag
A 277 -es busz menetrendje dísznek van, nem tájékoztató jellegű, hanem egy vicc..
-
hszilard666
veterán
Most rühelltem meg minden közterest:[link]
-
caprine
senior tag
Ezek a pesti ellenőrők
Amikor katona voltam, jó néhány szolgálati utra elküldtek, mivel elég jó volt a tájékozodási képességem, mindegy. Szóval az ilyen utakon mindig szolgálati ruhában kellett menni, katonaként pedig távolságin 90% kedvezményem volt, helyi járatokon meg ingyen mehettem. Azért volt olyan pofátlan ellenőr amelyik elkérte a katonaigazolványomat, mintha a ruha nem lett volna elég a vizuális megerősítéshez.
vagy 2 éve voltam valahol Pest déli részén a kánikula közepén, hát nem kifogyott a buszból a nafta
-
dellfanboy
őstag
17-es busz jár? mert a bkk honlapján nem látom a menetrendet viszont a here trans feldobja...
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
lionshamlet #4328 üzenetére
Közteresek járnak az ellenőrökkel. Ők meg elkérhetik a személyit.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
fasirTTT #4327 üzenetére
Hát, pedig ki van írva hogy az utazás megkezdése előtt érvényesíteni kell a jegyet.
Az már az ellenőr korrektségén múlik hogy utólag kezeli e vagy sem.
De személy igazolványt sosem adunk ellenőrnek!
Le kell szállni és otthagyni a picsába.
Megy a köv. járattal, napközben azért elég sűrűn járnak a buszok. -
fasirTTT
őstag
heló mindenki
barátnőm volt ma fenn pestem - vizsgái voltak- és nem jár fel, csak a suli odaköltözött, de nem ez a lényeg.
260A-s buszra szált fel és volt jegye, vett a népligetbe jegytömböt és úgy szállt fel, de nem lukasztotta ki, és a BKV ellenőr jött, mutatta nek a jegyet, de nem fogadta el, megbüntette 16k-val. és a csekken az van, h nem volt jegye. (1x voltunk már fenn és volt hasonló eset, de ott az ellenőr elfogadta a jegyet és ő megtépte) barátnőm lévén h félévente jár fel, ezt ő se, se én nem tudtam...mit lehet tenni ez esetbe h a büntetést enyhítse, ill. elkerülje.
már komolyan arra is gondoltunk, h bemegy az okmányiba és jelenti, h elhagyta pesten a személyi igazolványát.... mert ezt nem hiszem el, hogy ez lehetséges.valami segítséget kérnénk az itt levő forumozóktól, a tudatlanságra támaszkodva, vagy valami hasonló....
-
tonyrulez
őstag
válasz
TwentyFour #4320 üzenetére
Akkor valószínű csak rossz helyen kerestem
-
razorka777
veterán
válasz
TwentyFour #4320 üzenetére
Múlt szombaton éppen láttam valakit, aki egy ilyennel "robogott".
Szerintem egész jópofa. -
tonyrulez
őstag
A Bubi-val mi a helyzet? Még egyetlen bicajt sem láttam az állomásokon (igaz csak Újpesten figyeltem).
-
buherton
őstag
BKK jegyautómatánál, hogyan lehet számlára kérni a bérletet? Valamilyen vonalkódot vár a gép, de nem találtam semmilyen infót sem erről, és ott sem volt semmilyen help. Ötlet valakinek?
-
tonyrulez
őstag
M4 ma meddig ingyenes? Mindenhol azt írják hogy üzemzárásig, na de az mikor van?
-
Antraxon
csendes tag
Sziasztok!
Ma megbüntettek 16.000 Ft-ra mert nem volt ráírva a szám a bérletre...
Ezt most nekem muszáj befizetnem?
Nincs 16.000Ft-om azért mert egy számot nem írtam rá... Nem tudok bemenni valami hivatalba és csinálni valamit?
Semmit se lehet csinálni? Segítsetek kérlek -
Telda
addikt
Hali!
Jár már az M2 metro? Mert december elején még pótlóbuszok voltak.
Gondolom a buszok is ugyan úgy kivisznek a Déli-pályaudvarig. -
Telda
addikt
Hali!
Hogy tudnék eljutni a Népstadion buszmegállótól a Mérnök utcáig (Gábor Dénes Főiskola)?
Minél kevesebbet keljen átszállni, ezért egy kis gyaloglásnak sem mondok nemet. -
Muton
addikt
hi!
trolihoz ért valaki egy kicsit?
mit jelez a vezetőfülkéből az a telefoncsörgés szerű hang néha (főleg kereszteződéseknél hallani)?
ha van egy utca amin megy troli egyenesen és van olyan járat, ami elkanyarodik, akkor hogy áll rá a megfelelő áramszedőre, ami a kereszteződés előtt már korábban szétválik, amikor maga a busz ugyanabban a sávban megy?
-
brownus
veterán
vajon itthon ilyet látunk majd a jövőben?
http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/video-subway-ticket-machine-moscow-2784568
nagy ötlet
-
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi eset történt a tesómmal:
Még 2006-ban megbüntették őt egy BKV járaton mert otthon hagyta a bérletét és nem vette észre. Másnap minden szó nélkül befizettük a büntetést. Majd 2009-ben nem vette észre hogy 2 napja lejárt a bérlete ezért újra megbüntették, de azt mondta az ellenőr ha még aznap vesz bérlet és bemutatja a központban akkor csak a büntetés felét kell kifizetni. Meg is vette a bérletet bement az akkori BKV központba befizetni a büntetést, de itt meglepetésére közölték vele hogy nem fizetheti be, mert még 2006-ból is tartozása van. Azt mondta ez lehetetlen, de erősködtek hogy ő még alá is írta. Hazajött megkerestük a befizetésről a csekket (a mai napig megvan) és kiderült hogy büntetés dátuma amit a BKV állít nem is egyezik azzal a dátummal amikor 2006-ban ténylegesen megbüntették őt... Írtunk levelet a BKV-nak hogy az általuk követelt összeget nem vagyunk hajlandóak befizetni és küldjék ki a testvérem által aláírt büntetés másolatát mert szerintünk hamis. Válasz az volt hogy nem küldik ki ha akarunk mennyünk be és megmutatják, és ha nem fizetünk bíróság lesz. Persze nem fizettünk, pár hónap múlva jöttek a felszólító levelek egy ügyvédi irodától amivel nem foglalkoztunk, mivel az elsőn kívül egyik sem ajánlottan jött. Az utolsó ajánlott levél 2011 novemberében érkezett, azóta semmi, viszont a mai nap újra bepróbálkoztak és küldtek egy ajánlott levelet hogy bíróság lesz meg küldik a behajtókat ha nem fizetünk...Viszont én úgy tudom ha több mint 1 évig semmilyen megkeresés nem történik a BKV (most már BKK) részéről akkor az ügy elévül és nem tehetnek semmit. Mivel 2 éve volt az utolsó levél, szeretném megkérdezni követelhetnek egyáltalán rajtunk bármit is, ha igen mit lehet tenni az ügy ellen ugyanis egy nem létező bírság miatt nem tudtunk befizetni egy ténylegest ami szerettünk volna de így szerintem nem a hibánk? Ha pedig nem követelhetnek semmit, akkor mi tehetünk-e valamit a BKV ellen hogy ne zaklassanak levelekkel, vissza lehet-e bármilyen jogcímen perelni őket vagy egyszerűen csak maradjunk annál ami már egyszer bevált és szarjunk az egészre?
Előre is köszi a válaszokat! -
stangli
senior tag
ez ilyen, amikor a fagyi visszanyal
-
Cimbooora
aktív tag
Sziasztok!
Megszeretném kérdezni, hogy abban az esetben ha én vidéki diák voltam, használhatok e "közoktatásban tanulóknak" kiállított havi bérletet?
(Kaptam a régi iskolába egy igazolást miszerint október 31.ig diákigazolványként funkcionál ez a papír. Tehát "diákigazolvány" érvényes)
Válaszaitokat előre köszönöm! -
eylloz
csendes tag
Kellemes időtöltést Mindenkinek!
A kor, amelyben élünk...
Tegnap utazni voltam kénytelen ismét a Fővárosban, - egy beteg embert látogattam meg a kórházban, (- ki tudja, hányszor láthatom még életében?)...
A Keleti pályaudvar felé vitt utam, s ott "váltottam lovat"...
Amikor a 7a jelzésű buszra szálltam fel, akkor szálltak le a buszról sztahanovi időket idéző ellenőrök - a "kredenc bt-vel" a hátukban...
Eltöprengtem - miközben bezáródtak az ajtók és a busz tovább indult, - hogy bizony volt idő, amikor az állam / főváros (?) azzal kedveskedett a Fővárosban élő embereknek, hogy a piros betűs ünnepekkor "ingyen" utazhatott boldog-boldogtalan a bkv. járműveken.
Nos, megéltük, hogy már ez nem így van.
Megéltük, hogy ellenőröknek, közterület felügyelőknek piros betűs ünnepek alkalmával is dolgozniuk kell.
Megéltük, hogy fizetni kell az állami ünnepek megünnepléséért, - ha azt az ember nem a négy fal között szeretné tenni, - nem elég, hogy bármerre is indul az ember, platinaárban tud bármit is kezdeni magával.
Ez is a "szép, új világ" egyik arca...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest