Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
raven12
senior tag
válasz assemble #21403 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy messze túlárazott, azt mondtam "úgy gondolom, messze túlárazott". Nem kijelentés volt, vélemény, előzetes vélemény, már csak azért is, mert még forgalmazva sincs.
Hasonló hangminőségű lejátszó? Nem tudom, milyen a hangminősége, tippelni tudok, de én hajlamos vagyok az ilyeneket lenézni, iPod-okat alázni amúgy sem nagy tehetség. Cowon-ok, Sony, Fiio, iBasso stb... Ráadásul a 400dolláros árcédula TALÁN EU-ban már inkább 400euró lesz (ha forgalmazva lesz, ha nem, akkor is megvágja a vám), így lehet, hogy már inkább az AK100 árszintjén fog versenyezni...
Egyben biztos vagyok, onnantól kezdve, hogy látom a review-okat, hogy a FLAC adatbázis miatt sokkal jobb a hangminőség, és sokkal tisztábban stb. szól - márpedig így lesz - hallani sem akarok a cuccról. Nem általános érvényű az, hogy egy termék minőségét a vásárlóköre határoz meg, de pont az audioiparban van rá sok példa, lásd Beats, lásd Sennheiser CX, lásd Apple...
-
kemcso
Ármester
válasz assemble #21408 üzenetére
Arra.
Szerintem meg nem tudom milyen lesz ennek a hangminősége És innentől találgatás az egész, hogy jó cucc lesz vagy sem, én ígéretes 5letnek tartom, de addig nem mondanék véleményt a hangminőségéről, amíg kvázi csak marketing-dumát lehet olvasni (igazából hallani kellene)A DX50 meg meghallgatható Mo-n is, és el lehet dönteni, hogy kell-e vagy sem.
-
-
titán
válasz assemble #21476 üzenetére
Marketingből továbra is jeles. Tényleg ők akarnak lenni az új bícc. Két bekezdésben nyolcszor szerepel a 192, ami sokkal nagyobb, mint a 48, meg a 44. A nagy számok, az a lényeg, jó sokszor.
Múltkor valaki a fotós topikban nagyszerűen megfogalmazta, hogy a laikusok a fényképezést megapixel, a zenét wattok, a nőket pedig mellméret alapján értékelik. Annyival egészíteném ki, hogy a wattok helyett az új divat szerint kilohertz a mértékegység.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz assemble #21479 üzenetére
jo lenne ha tenyleg elterjedne egy zenebolt, ahol a hangminosegre is odafigyelnek
Ajánlom figyelmedbe a hdtracks és a linn records boltjaititunes dominal ahol kizarolag alacsony bitrataju lossy minosegu zenet lehet venni
Ez már a múlt. Lásd "Mastered for iTunes", sokszor a legjobb kiadás.es mar most benne van minden idok 5 legsikeresebb kickstarter projektjeben, pedig meg 27 napjuk hatra van
Ez csak annyit mutat, hogy sikerült csúcsrajáratni a bullshitgenerátort[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz assemble #21479 üzenetére
Lossless zenékhez most is hozzá tutdsz férni ha akarsz.
(Ha nagyon nagy jót akarnak csinálni akkor inkább adjanak ki SACD albumokat.)Az meg, hogy valaki szarul tömörített mp3-makat hallgat iphone-ról az az ő baja. Ezen a téren is lehet igényes vagy igénytelen az ember.
Ez a termék összeségében egy hatalmas marketingfogás. Hogy mennyire lesz sikeres azt meglátjuk.
-
raven12
senior tag
válasz assemble #21484 üzenetére
Én azt nem fogom fel, hogy neked mi bajod van a 320kbps mp3-mal... Hallod közte és a 16/44.1 FLAC között a különbséget? Vakteszttel bizonyíthatod
Azzal egyetértek, hogy a masterelés sokszor siralmas, egyre több "recsegős" felvételt hallok, olyan nagy neveknél is, mint pl. Dream Theater (nyilván annak mondd valamit, aki rock-metált hallgat).
-
titán
Az a bajom vele, hogy olyan helyre áramlik az árbevétel, ahol valódi termékek és fejlesztés helyett a pénzt marketingre költik. Ha ehelyett 3M dollárért mondjuk (valószínűleg sokkal jobb) iBasso termékeket (de válassz bármi mást) vásárolt volna a nép, akkor az iBassonak lenne forrása további fejlesztésre, és rendes termékeket kapnánk ehelyett.
-
Ati1979
veterán
Szerintem már benn van a köztudatban. Csak nyitott szemmel kell járni. Elképesző mennyiségű nagyfelbontású zene van fenn a neten. Az meg, hogy iphone-non meg itunes-en felnevelkedett nép nem tud róla az meg az ő bajuk.
Ez kb. olyan mintha valaki azt, mondja vesz egy érintő képernyős telefont. De nem érdekli milyet. Amit a boltban adnak. Más meg megnézi a specifikációit és úgy választ.
Én nem értem, hogy szerintem miért lenne klaszisokkal jobb mint a ma kapható nagyfelbontású zenék lejátszására képes legtöbb lejátszó?
Egyelőre marketingfogáson kívül semmi nincs az aszalon. Konkurencia meg van. Nem kicsi!Szóval aki jobb hangminőséget akar annak már most bőven van választék!
-
CheGhost
aktív tag
válasz assemble #21488 üzenetére
"Ennyi erovel ahhoz is csak nyitott szemmel kell jarni, hogy az ember tudja, hogy hogy mukodne egy fuzios eromu, mert barki megveheti es tanulmanyozhatja a konyveket, ahol elmagyarazzak.
Nincs benne a koztudatban, koze nincs hozza."Ez rossz példa, a fúziós erőmű kb. 20-30 éve benne van a köztudatban, sok mindenkinek van róla elképzelése, az más dolog, hogy rossz az az elképzelés.
A zenehallgató emberek egy része (30-35%) biztos, hogy hallott a flac-ról, de nem érdekli, mert arra az 1-2-4 GB-ra a 3-5 MB-os "zenéiből" több fér...Az, hogy a kickstarter kampány ingyen lenne, én nem állítanám. Inkább azt mondanám, hogy a belefeketetett munkájának az ellenértékét a jövőbeli bevételeinek reményélben nem árazza be. Mellékesen nem csak a szöveg begépelésére gondolok, mert a videókat és egyéb promóciós anyagokat (és a honlapot!) is valakinek el kellett készítenie.
Ha "semmibe nem kerul", akkor megkérhetlek, hogy egy ugyanilyen információrengeteget készíts nekem? Csak gondolj bele... nem támadásnak szánom, mert fogalmam sincs, hogy milyen lesz...*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Ati1979
veterán
válasz assemble #21488 üzenetére
A beats mögött is számtalan zenész áll. Meg van az SMS audio vagy hogy hívják. Állítólag 50cent adja hozzá a nevét.
Múlkor levettem a polcról egyet 80k-volt, és nem akartam elhinni, hogy annyi. Olyan 5-10k kategória szerintem. Max.Oké rosszul fogalmaztam. Szerintem a téma iránt, (mármint a zenehallgatás) érdeklődő személy alapműveltségéhez kellene, hogy tartozzon, legalább az, hogy tudja van magasabb felbontású zene.
Szóval sajnos ebben igazad van. Az emberek nagy része valóban nincs képben ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.
És a cégnek is aki csinálja. Egy piaci rést próbál kihasználni.
Csak azért vegyük tudomásul, hogy ennek több a füstje mint a lángja, és nem szerelemből csinálják.Nekünk pont nem felel meg!
Schawo, ha jól tudom Mytek 192 DSD-ről hallgat zenét, DSD formátumban én meg az aláírásomban szereplő lejátszóról, - ami ugyancsak támogatja a magasabb felbontású zenéket - és ami valószínűleg sokkal jobb mint ez a lejátszó lesz. -
Ati1979
veterán
válasz assemble #21496 üzenetére
Igen ez így van!
Reméljük ez az eszköz komoly hangminőséget képvisel. Igazából én itt csak a marketinget kritizálom, az eszközt nem. Mivel még nem hallottam.Láttam, hogy írtad, hogy megrendelted. Ha megjön és van kedves hozzá összehasonlíthatjuk néhány konkurens termékkel!
Igen, valószínűleg tényleg nem mi vagyunk a célközönség!
(#21497) raven12
Jó lenne, ha ilyen olcsón meg lehetne úszni!
Én gondolom olyan 7 számjegyű összeg inkább. És az sem kompromisszum mentes.Csak az élőzene az![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz assemble #24271 üzenetére
Azok alapján, hogy eddig a nagyon várt (olcsóbb) lejátszók nem nagyon tudták megváltani a világot, és ez tapasztalat. Kíváncsi vagyok rá, de azért olyat már sokat hallottunk, hogy töredékáron jobb minőséget csinál valaki, de gyakorlatban még nem igazán ment.
Az, hogy milyen DAC van benne, még nem ad okot az üdvrivalgásra. Lehet jó DAC-ra is szar rendszert építeni. Meglátjuk élőben milyen lesz.
-
Ati1979
veterán
válasz assemble #24273 üzenetére
Csak azért írom ezt mert ezek eléggé "beetetős vásárló csalógatós" review-ek.
Én is olvasgattam a head-fi-t és ott az ak240 topic-jában olyat is találtam aki már adja is el az ak240-et mert hallotta az x5-öt. Szóval vicc. Én hallottam mindkét lejátszót. Ég és föld a kettő hangban.
Szóval vigyázz ezekkel mert az ilyen oldalak tele vannak fizetett trollokkal.
Nekem ak240-em van úgyhogy ismerem a hangját. Ha ez a phono player akárcsak megközelíti hangminőségben akkor én megeszem a kalapom.
Ha az ak120 hangját megközelíti akkor is. (annak is jól ismerem a hangját, mert sokáig használtam)Hidd el nem véletlenül kerül az egyik ennyibe a másik meg annyiba. A szubjektivitáson lovagolnak és annak a segítségével próbálják meg megetetni az embereket.
-
.DLL
veterán
válasz assemble #24271 üzenetére
Nekem pl. nem szívem csücske a Cirrus Logic, az AK240 mégis fenomenálisan szól a segítségükkel.
Texas chip-eket szeretem, de abból is hallottam már olyan DAC-ot, ami felépítés alapján korrekt, mégis laposan szólt. Alkatrészválogatás, próbálgatás, szinergia. Ezek egy digitális eszközön belül is számítanak!
Ezt csak arra mondom hogy egy dolog, hogy mi van benne, másik dolog a megvalósítás. Egyik a papír, másik a valóság. Reméljük jó lesz, majd hozd el találkozóra![ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Ati1979
veterán
válasz assemble #24276 üzenetére
Nem minden beetetős.
Csak ez számomra ez egy kicsit a "merjünk nagyot mondani" kategória. Oké van olyan, hogy jó ár / érték arány, de azért ezek a DAP -ok legalábbis amiket eddig hallottam árban vannak. Olyan még nem volt, hogy egy 50 ezres jobb lett volna egy 150 ezresnél. Valójában elég jól be van lőve az áruk.
PL. Dx50, X5, dx90, ak100, ak120. Árban egymás után következnek. És hangminőségben is. Szerintem.
(az x3-mat kihagytam mert azt semmire nem tartom. )Ezért nem hiszek az ilyen típusú review-eknek.
Köszönöm a lehetőséget, szívesen meghallgatnám. Mikor lesz meg?
-
törölt tag
válasz assemble #24276 üzenetére
Én azért nagyon nem bízom az ilyen véleményekben. A múltkor olvastam végig nagyjából a Cowon Plenue 1 topikját, és ott is össze-vissza írnak mindent, hogy jobb az AK240-nél, más meg azt írja, hogy neki az X5 tetszik jobban (ami tapasztalat alapján még az Ak100-nál is gyengébb lejátszó, csak több kakaó van az erősítőjében), nem lehet ezen kiigazodni. Meg minél audiófilebb valaki, annál több marhaságot tud összeírni, meg mindenbe mindent belemagyarázni, hogy a saját vélt vagy valós igazát alátámassza.
Reméljük megjön hamarosan, és akkor lesz elsőkézből tapasztalat és összehasonlítás. -
Ati1979
veterán
válasz assemble #24285 üzenetére
Igen itt van a kutya elásva. A meglehetősen közel mondjuk egy gyengébb hallású embernél más jelenthet mint egy jobb hallásúnál. Szóval nem megfogható kategória.
Van akinek egy 1000 Ft-os fülhallgató is nagyon jól szól. Van akinek meg egy 100 ezres sem elég jól.Azért az ak120 is igen igen jó.
Szóval ahhoz, hogy azt a szintet elérje annyi pénzből igen nagy csoda kellene.
Csak az is kérdés, hogy hogy támogatja. Natívan, vagy pcm-ből konvertáltan. Mert a pcm-es megoldást az ak-k is tudják. (szerintem az összes)
Egyébként kizártnak tartom, hogy natívan támogatja. (majd) Akkor nagyon vastagon ki lenne emelve a termék ismertetőnél.(#24286) raven12
Igen ez így van. De az a&k egy komoly cég amely nem ma kezdte és nem valami divatb*zi márka. Már bocsánat.
Szóval az magas árért elég magas hangminőséget is kapsz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz assemble #24293 üzenetére
Akkor ezt rosszul tudtam, az SACD lényegében olyan, mintha DVD-t használnánk, csak más kicsit a formátum rajta.
Egyébként a DSD-nek van több fajtája is, amik jobb mintavételezéssel dolgoznak, bár ezek szerintem egyszeri halandó számára teljesen feleslegesek, legtöbben még az flac-mp3 különbséget sem hallják, ha megfelelő minőségű anyagról van szó. -
assemble
addikt
válasz assemble #24394 üzenetére
Elvileg mar shipped a pono, lehet hogy mar a heten megjon
VAM-on mondjuk sztem a gatyat is le fogjak gombolni rolam a 27% afaval, plusz mittomen milyen illetekkel meg intezkedesi dijjal, meg az jovendobeli elsoszulott gyerekem is gondolom oda kell igernem erte majd...[ Szerkesztve ]
-
assemble
addikt
válasz assemble #24591 üzenetére
..es meg is jott a pono
Legelso benyomasok:
-nem semmi ez a bambusz doboz amiben jon.
-maga a lejatszo kicsit nagyobb, mint amire szamitottam, merete, sulya van, van benne anyag, latszolag normalisan ossze van rakva, tetszik a tapintasa. Egy normalis meretu zsebbe azert szerintem gond nelkul befer, de a formaja miatt nem a legidealisabb erre. Viszont ha leteszi az ember az asztalra, pont fele nez a kijelzo, kezreall, szoval erre viszont idealisabb. Felig ilyen olcsobb otthoni rendszer replacement-nek is van szanva szerintem, nem veletlen a line out rajta
-az UI kb a minimumot hozza amit elvar egy ilyen cucctol az ember, latszik hogy nem erre koncentraltak. Nem gaz, de nem is jo a mai telefok kozotti mezonyben. Alapvetoen hasznalhatonak tunik es viszonylag gyorsnak, tobb igazabol sztem nem kell, nem ez a cucc lenyege, nem ezert veszi senki. A kijelzo szinten nem a mai jobb telefonok ligajaban jatszik, szoval pixeles, kicsi a betekintesi szog. Nem is vagyok benne, hogy tud-e egyaltalan videot lejatszani, szerintem valszeg nem, szoval nem is lenne sok haszna itt egy jo kijelzonek. De tovabbra is: hasznalhato, es egyertelmuen nem ez a cucc lenyege.
-hangminoseg: ez lesz a lenyeg, de errol meg nem tudok nyilatkozni, osszesen 1 szam volt rajta alapbol (Neil Young - There's A World - laza 100 megas szam, 192/24-es flac). Epp masolom ra a flac gyujtemenyem, ez meg lesz egy kis ido. 64 giga belso memoria + 64 gigas sandisk microsdxc-t adtak hozza. Ez a mostani gyujtemenyemre eleg lesz, de elvileg tamogat nagyobb kartyakat is (128-asat peldaul), es azokat cserelgetni is lehet ugye.
-van egy appjuk a lejatszohoz, ez arra jo volt, hogy firmware-t frissitettem rajta (1.01->1.03), de nem vagyok benne biztos, hogy hasznalni fogom ugy egyaltalan, valszeg egyszerubb csak ramasolni a zeneket manualisan, siman megjelenik meghajtokent amugy a belso memoriaja es a microsd is ha radugja az ember a gepre (szabvany microusb kabele van), a memoriakartyara pedig barmilyen egyeb modon (pl adapterrel) is ra lehet masolni zenet. Tetszik amugy ez a nyilt hozzaallas, hogy minden szabvanyos rajta, minden szabadon hozzaferheto. -
Ati1979
veterán
válasz assemble #24606 üzenetére
Nem biztos, hogy 20k körül nem kapsz jobb fejest ennél. A sennheiserek eléggé túlárazottak.
Én egy 598-ért sem adnék egy tizesnél többet. Nálam a sennheiser a hd600-nál kezdődik.Így akkor hangban a dx90, x5-tel kell versenyeznie. Mindkettő van a fórumon, tehát februárban össze tudjuk hasonlítani a szigorúan vett konkurenciával is.
-
törölt tag
válasz assemble #24603 üzenetére
Jó nagy lejátszó! De amúgy jól néz ki. Tényleg mint egy Toblerone...
A line-out miatt azért irigyellek, jó dolog az! Ká, hogy a többi lejátszón nem használják. Meg kíváncsi vagyok a hangjára, bár azért 100 körül már akar versenytárs bőven, de attól ez még lehet jó persze Üzemidő hogy alakul?bucsher: Azért ott a 650 meg 800 is, amik jók. Illetve az Amperior sem rossz.
-
törölt tag
válasz assemble #24612 üzenetére
Attól is függ az üzemidő, hogy milyen fájlokat játszol le rajta. Egy nagy felbontású fájl sokkal jobban terheli az adatfeldolgozás miatt, jobban is szokott ilyenkor melegedni kicsit.
Amgy mintha a Hifiman lejátszókban már láttam olna balanced kimenetet, de lehet, hogy rosszul emlékszem, most csak így fejből írtam. -
Ati1979
veterán
válasz assemble #24618 üzenetére
Ha nem volt rendes forrás akkor nem is hallhattad ki a valós tudását.
Abban az ársávban elég erős a konkurencia. Nem biztos, hogy nincs annál jobb választás.(#24619) Andrew31
Nem zavaróan nagy. Jól lehet utcán is használni. Viszont ebből a szempontból az ak120 az etalon számomra.
(#24620) krx21
Én meg pont azt hallottam, hogy a hd700 egy elég gyenge fejes. Még a hd600 nál is gyengébb. Meg kéne hallgatni.
-
törölt tag
válasz assemble #24618 üzenetére
Rá se ránts, van aki meg DX50-ről hallgat W40-et, az elvetemült
Egyébként a HD800 árában tényleg van már rengeteg választás. Én is így voltam az AD2000x-szel, hogy milyen jól néz ki, meg páran mondták, hogy nagyon jó hangja van, aztán ki is próbáltam, és tényleg nagyon jó, olyat akartam venni egy ideig, de aztán kipróbáltam másokat is a kategóriában, és kicsit árnyaltabb lett a kép (nem veszek semmit, olyan drága lenne kiépíteni a láncot alá ).
Egyébként hoyg mennyire lehet közelíteni a minőséget egy kis fülessel, arról majd meg tudsz győződni februárban a találkozón. Egész szép felhozatal van/lesz a minőségibb cuccokból is.
-
törölt tag
válasz assemble #24660 üzenetére
Ez szép, ahogy leírod, de egy dolog, ami miatt szkeptikusak vagyunk az ilyesmivel kapcsolatban, az az, hogy az ilyen hordozható lejátszóknál rengeteg a fizikail korlátokból adódó kompromisszum. Hiába tolná bele az Ayre a több tízezres asztali lejátszókban használt technológiát, ha egyszer az egy ilyen kis méretben alkalmazhatatlan, ide teljesen más kell. És a miniatűrizálásra rámegy egy rakás erőforrás, aminek az eredménye, igazából az árnyéka nem lehet egy normális asztali lejátszónak. Ez a baj az összessel, beleértve az AK-kat is. És ezzel elég szöges kontrasztban van az, ahogy a honlapon meg a kickstarteren istenítik. Persze, én is szeretném, ha beindulna a jobb minőségű zenék áradata, élen a jó minőségű stúdiómunkval, de ennek a lejátszónak a technológiai háttere az ettől teljesen független dolog. Sok hordozható lejátszó kipróbálása után én úgy látom, hogy elég jól szegmentált a piac, és egy-két kivételtől (zászlóshajók) eltekintve azért viszonylag arányosak az árak is a tudáshoz képest. De csakis addig, amí] nem kezdünk el asztali lejátszókhoz hasonlítgatni, mert ott borul az egész, és csak játékszerek lesznek ezek a mobil cuccok.
-
Ati1979
veterán
válasz assemble #24660 üzenetére
A balanced output-ról jut eszembe, hogy ha már van akkor érdemes is kihasználni. Az ak240 topicjában már elég sokan vásároltak balanced kábeleket a fülhallgatóikhoz.
Szerintem én is fogok.Valaki ilyen kábelt vett a 846-jához. Szerinte kissé följavult a hangzás. Ezt valahogy el is hiszem.
-
Ati1979
veterán
válasz assemble #24764 üzenetére
Kíváncsian várjuk a februári megmérettetést.
Sajnos a tesztben említett két lejátszó szinte biztos, hogy nem lesz.Amúgy én egy kicsit szkeptikus vagyok ezekkel a review-ekkel. Leginkább a saját fülemnek hiszek. Az általam eddig hallott összes lejátszó árban volt. Ami drágább volt az jobban is szólt.
Páran már hallották ha jól tudom. Krx21 meg még valaki ha nem tévedek. Talán majd ő ír róla milyen volt összehasonlítva a dx90-nel.
-
Ati1979
veterán
válasz assemble #24792 üzenetére
Igen kell a saját meghallgatás. A tesztekben mindent leírnak meg az ellenkezőjüket is.
A dx90 az tényleg nem rossz lejátszó. Kíváncsi vagyok mit teljesített a tied ellen. Mert árban hasonló a kettő.
Na mindegy majd februárban meghalljuk.
Jó a két fejes. Bár az egyik zárt a másik meg nyitott. Így nehéz ezeket összehasonlítani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest