Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Thunderbird (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-01-19 12:42:41

LOGOUT.hu

A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4951) Plizzz


Plizzz
csendes tag

Úh de egy cipőben járok az előttem szólóval. Wi-fi ezt el is felejtettem nálam is ezzel van megosztva a net. :W

(#4952) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Sziasztok,
Miként lehetne megoldani, hogy a Thunderbird 1080 pixel magasan nyíljon meg? A másodlagos monitoron minden bezárás után a tálca magasságával alacsonyabb ablak nyílik meg, mintha ott is lenne tálca. Pedig nincs. Hiába állítom át, bezárás után megint 40 pixellel feljebb van az alja. Teljes képernyőn nem akarom használni, mert rengeteg más ablak is nyitva van, amiket látni szeretnék mellette. Ötlete valakinek?

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#4953) TigerCat válasza Plizzz (#4950) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Azért, mert a szolgáltatód nem engedi a másik szolgáltató szerverét használni. Nézz utána mi a szolgáltatód levelezési beállítása és próbáld azt kimenőnek beállítani. Pl. bejövő a freemail/citromail, kimenő pedig a digikábel SMTP szervere.
Szerintem kreizi89-nek is így kellene beállítani.
Remélem tudtam segíteni, ha nem megy keressetek bátran.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#4954) Plizzz válasza TigerCat (#4953) üzenetére


Plizzz
csendes tag

Köszi a válasz, pont így van beállítva minden ahogy írtad, de sajnos nem működik.Nem lehet,hogy a wi-fi miatt kellene valami más beállítást választani ?

(#4955) futár válasza Plizzz (#4954) üzenetére


futár
aktív tag

internet van. Nincs vezetékes és Wi-Fi között különbség a TB szempontjából. Ha digi-t használsz, akkor a digi SMTP-je, vagy egy rövid hajhúzás a szolgáltatód supportjával és akkor feloldják a korlátozást és használhatod a saját SMTP-det. A levelek megérkeznek, ettől a ponttól az internetetekkel nem kell foglalkozni, csak a beállításokkal.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

(#4956) Plizzz válasza futár (#4955) üzenetére


Plizzz
csendes tag

Oké nincs különbség a vezetékes és Wi-Fi között ezt értem. Csak azt nem, ha a beállításaim elvileg megfelelnek mégis miért nem tudok levelet küldeni a free- és citromail -es címemről. Viszont gmail-ről, és az újonnan igényelt digikabel.hu címről viszont kiválóan működik a küldés is. Ja és megkérdeztem a szolgáltatót nem tudott a problémámra megoldást ezt őszintén bevallotta a korlátozást viszont csak fix IP cím igénylése esetén oldják fel. Mi lehet akkor a helyes beállítás, hol cseszek el valamit? :W

(#4957) futár válasza Plizzz (#4956) üzenetére


futár
aktív tag

a szolgáltató supportja nem is fog neked megoldással szolgálni, mert némelyik azt sem tudja, hogy a router az nem egy étel. :D
Ha a többi email címed működik, akkor azt nézd meg, hogy a titkosításnál mi van beállítva. Esetleg azt is javaslom, hogy amennyiben lehetséges töröld, majd hozd létre újra az email címet, mivel a TB a fiók létrehozásakor csinál egy ellenőrzést. Amennyiben van TeamViewer a gépeden, akkor megpróbálhatom beállítani neked.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

(#4958) Plizzz válasza futár (#4957) üzenetére


Plizzz
csendes tag

Köszi a válasz. Titkosításnál próbáltam az összes lehetőséget egyikkel sem megy.Kipróbáltam a fiók törlést és újra beállítást, így most kéri a fiók jelszót küldéskor, de el nem fogadja. A legszebb,h az outlook expressel is meg próbáltam, de ugyan azt a hibát írja "relay not permitted".

(#4959) TigerCat válasza TigerCat (#4952) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Megoldva: AutoSizer program
Nagyon hasznos kis alkalmazás...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#4960) mengyan válasza Plizzz (#4958) üzenetére


mengyan
csendes tag

Azt nézd meg, hogy milyen SMTP szerver van beállítva ott, ahol nem tudsz küldeni levelet. Ha nem a digikábeles, hanem pl freemail-es, akkor ne csodálkozz. Nálunk az irodában eddig 3 szolgáltató volt, minden esetben lehetett kérni jelszavas SMTP hozzáférést, így lehetett küldeni minden fiókkal levelet. Az kamu, vagy ha úgy tetszik lehúzás, hogy csak fix IP-vel adnak SMTP hozzáférést. El kell olvasni a szerződést, és ha van benne valami erről, de nem teljesítik, akkor lehet asztalt borogatni. Persze a legjobb, ha szerzel egy talpraesett informatikus végzettségű ismerőst, aki elkísér az ügyfélszolgálatra, vagy felhívja veled őket. Ha az ügyfélszolgálatos rájön, hogy hozzáértő van a vonal túlsó végén, akkor megváltozik a stílusa. Tapasztalat.

(#4961) mengyan válasza kreizi89 (#4949) üzenetére


mengyan
csendes tag

Nézd meg az IP címet (és az alhálózati maszkot), szerintem teljesen más hálózatban van a vezetékes és a wifi kártya. Én legalábbis úgy csinálnám, ha iskolai rendszergazda lennék. A wifi-n tiltanám az SMTP-t, mert nehezebb felügyelni a gépeket, könnyebb fertőzött gépet a hálózatba vinni, és onnan spam-elni. Aztán meg az iskolát tiltják ki spam-elés miatt minden levelező szerverről, és nem csak te nem tudsz küldeni levelet wifi-vel, de senki nem tud küldeni sehogy sem.

(#4962) futár válasza mengyan (#4960) üzenetére


futár
aktív tag

megírtam neki, hogy segítek beállítani. Ennél többet te sem tudsz. És tényleg kamu a fix IP-s SMTP. Rájuk kell borítani az asztalt és akkor oldják a portokat. Invitelnél csak meg kellett őket fenyegetni. Egyébként a digis SMTP-vel is menni kellene.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

(#4963) Plizzz válasza futár (#4962) üzenetére


Plizzz
csendes tag

Fiúk köszi a segítséget és a fáradozást, de megoldottam ! ! ! Hihetetlen de műkszik a küldés oda - vissza.
Az smtp beállításoknál a felhasználó névhez az újonnan igényelt digis E-mail címemet írtam be, minden fióknál.
Valahogy így néz ki:
leírás: <nincs megadva>
port: 587
felhasználó név: plxy@digikabel.hu
hitelesítési módszer :jelszó, nembiztonságos átvitel
kapcsolat biztonsága: Nincs

Minden küldés előtt kéri a digis e-mail címem jelszavát, de ezek után csodásan elmegy a levél és fel is ismeri, hogy éppen melyik fiókból küldtem.

(#4964) Plizzz válasza futár (#4962) üzenetére


Plizzz
csendes tag

itt egy kép a beállításról.

(#4965) tokaijani


tokaijani
csendes tag

Üdv mindenkinek!

Lenne egy kérdésem!
A thunderbird levelezőt használjuk és hogyan tudom azt megnézni hogy mi és kinek lett elküldve levél rejtett másolatba?
Esetleg van-e ilyenre lehetőség?
Előre is köszi mindenkinek!

(#4966) mengyan válasza Plizzz (#4963) üzenetére


mengyan
csendes tag

Be lehet pipálni, hogy jegyezze meg a jelszót, és azután nem kell beírogatni.

(#4967) mengyan válasza tokaijani (#4965) üzenetére


mengyan
csendes tag

Az elküldött üzenetekben vagy a lomtárban. :-) Ott elvileg meg kell lennie az eredeti levélnek, és emlékeim szerint a rejtett másolatokat kapó címeket is lementi. Ha esetleg ki lett törölve, akkor is meg lehet próbálkozni a fájl szintű megkereséssel. Ugyanis csak akkor törlődik véglegesen a levél, ha tömörítik az adott (vagy összes) mappát. XP alatt menj a "C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\" mappába pl Total Commanderrel. Ha nincs Application Data könyvtár, akkor kapcsold be a rejtett fájlok és mappák mutatását. Ezen belül van a profil mappa, legtöbb esetben csak egy van belőle, nem fogod eltéveszteni. Menj bele, majd keresd meg a Mail mappát. Itt találod a beállított postafiókokat. Válaszd ki, menj bele. Keresd a kiterjesztés nélküli fájlokat, a Thunderbird-ben minden mappa itt 1-1 fájl. Ha TC-ben nyomsz egy F3-at pl a Kuka nevű fájlra, akkor annak kell lenni a lomtárnak. Persze tudni kell olvasni őket (levél fejléc, base64, meg hasonlovak) meg tudni kell keresni benne. Keress rá valamilyen kulcsszóra. Ha nincs ötleted, próbáld a "BCC"-t. Remélem, tudtam segíteni.

(#4968) Egyfejű


Egyfejű
tag

BÚÉK!

Segítséget szeretnék kérni!

XP alatt a 17.0 verziótól kezdve mikor megnyitom a levelező progit 3x nyílik meg és ez nagyon idegesít.
Próbáltam az újratelepítést de semmi nem változik.
Másnak is volt már hasonló problémája?
Tudja valaki a gyógyírt?

(#4969) Morgen


Morgen
csendes tag

Sziasztok,

A thunderbird-hez van olyan kiegészítő amivel a program maga lejelszavazható?

A beállításokban van Mester jelszó, de pár kattintás a felugró ablakra, és a levelek ugyan úgy olvashatóak és a mappákban is lehet turkálni.

Nekem ezek megakadályozásához kellene valami kiegészítő, hogy jelszó nélkül ne lehessen a leveleket se olvasni...

Sly

(#4970) Morgen válasza tokaijani (#4965) üzenetére


Morgen
csendes tag

Az elküldött elemekben és a címzett részt nézd meg.

Sly

(#4971) kispx válasza Morgen (#4969) üzenetére


kispx
addikt

Van egy pár megoldás rá. A linkelt cikket érdemes elolvasni.
De egyébként ProfilePassword

(#4972) mandin


mandin
senior tag

Sziasztok!

Először használok ilyen klienst levelezésre, egy POP3 fiókról van szó, viszont az SMTP beállításoknál nem tudok jelszót megadni, pedig elvileg kellene... Én állítok rosszul valamit?

(#4973) kispx válasza mandin (#4972) üzenetére


kispx
addikt

Levélküldésnél megfogja kérdezni.

(#4974) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Üdv!
Amikor válaszolok egy üzenetre, akkor a régi üzenetet is belerakja, ami tök jó, csak az üzenet oldalaira csíkokat nyom, és összenyomja az üzenetet. Ez olyan 10-15 üzenetnél már nem néz ki jól: [link]
Hogy lehetne azt megoldani, hogy a korábbi üzeneteket ne csíkozza be oldalt és ne törje a sorokat? Azt szeretném ha mindenféle effekt és sortörés nélkül a korábbi üzenetek csak simán az új alatt lennének, formázás nélkül.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#4976) kispx válasza karte (#4975) üzenetére


kispx
addikt

Milyen operációs rendszer?
A Thunderbird magyar? Jobb egérgomb az email beviteli mezőjére, és a nyelveknél a magyar szerepel?

(#4978) kispx válasza karte (#4977) üzenetére


kispx
addikt

Szerintem egy magyar nyelvűt installálj, ebben alapértelmezetten benne van. Elég csak installálni, nem kell az előzőt eltávolítani.

[ Szerkesztve ]

(#4980) PindurAnna


PindurAnna
Közösségépítő

Sziasztok. Hogy tudom beállítani, hogy levélíráskor bal oldalon ott legyen a címlistám?

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#4981) TigerCat válasza PindurAnna (#4980) üzenetére


TigerCat
nagyúr

(#4980) PindurAnna
Levélírás ablakban F9 billentyű, vagy a "Nézet" menüben "Kapcsolatok oldalsáv".

(#4974) Iscariah
Ha jól gondolom, a ReFwdFormatter és a SmartTemplate4 kiegészítők kellenek Neked.
Részletes leírás

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#4982) PindurAnna válasza TigerCat (#4981) üzenetére


PindurAnna
Közösségépítő

Nagyon szépen köszönöm :R

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#4983) TigerCat válasza PindurAnna (#4982) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Nincs mit! Csak ügyesen!
:C

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#4984) Apollyon válasza TigerCat (#4981) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Hali!

Nagyon jól gondolod, köszi a linkeket és a leírást is, ez megoldotta a problémát! Thx :R

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#4985) Unbaised-Ben


Unbaised-Ben
senior tag

Sziasztok, lehet tök rossz helyen járok, teljesen tanácstalan vagyok per-pill, de megkérdem :)
Levelező szervert kéne csinálnom, pl Mozilla Thunderbird-el, virtuális környezetben(az rendben van, csak említem), és nem tudom hogy induljak el, tudna valaki segíteni, felvilágosítást adni? :)

(#4986) TigerCat válasza Apollyon (#4984) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Nagyon szívesen!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#4987) janos1988


janos1988
addikt

Beállított jelszót hogy lehet megnézni?

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#4988) kispx válasza janos1988 (#4987) üzenetére


kispx
addikt

Beállítások -> biztonság -> jelszavak -> mentett jelszavak -> jelszavak megjelenítése

[ Szerkesztve ]

(#4989) adsira


adsira
csendes tag

üdv!

Ki szeretném exportálni a spam szűrő listát. Tudja valaki, hogyan kell? :F

(#4990) futár válasza adsira (#4989) üzenetére


futár
aktív tag

Az üzenetszűrők felületen van exportálás opció. Az Eszközök fülön pedig Üzenetszűrők importálása...
Ezeket tudod használni.

[ Szerkesztve ]

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

(#4991) janos1988


janos1988
addikt

Hogy tudok egyszerre keresni a gmailes fiókjaimban? Mert csak egyesével lehet őket kiválasztani.

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#4992) futár válasza janos1988 (#4991) üzenetére


futár
aktív tag

Ha az elején globális mappát adsz meg, akkor működött volna ez jól. Így postafiókonként kell keresned. Ha ez lett volna a kérdés.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

(#4993) janos1988 válasza futár (#4992) üzenetére


janos1988
addikt

Mappába sem engedte létrehozni és áthúzni sem tudom őket.

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#4994) flash-


flash-
veterán

sziasztok

az a bajom hogy melóheylen upc kábelnet van upc- internetes postafiókot használom.
kimentettem a beállitásokat,és az itthoni thunderbirdembe importáltam,hogy tudjak azzal az e-maillel itthon fogadni-küldeni levelet.
de csak a fogadás megy.
itthon nekem t-online van.
smtp ben ilyenkor a t-online-t kell beállitani gondolom de nem megy...
postafiók beállitásainál rámentem arra hogy levélküldő kiszolgáló ott a szerkesztésre
kiszolgálonak a mail.t-online.hu-t írtam,
portnak a 465öt.
kapcsolat biztonságára a ssl/tls-t
hitelesitési módszer nincs

vagy másképp kéne beállitani?
esetleg mást is be kell?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#4995) flash- válasza flash- (#4994) üzenetére


flash-
veterán

közbe sikerült

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#4996) Met


Met
nagyúr

Vajon miért nem tölti le a Thunderbird 17.0.2 a leveleket automatikusan? Gmail-ről.
Be van pipálva hogy induláskor ellenőrizze és az újjakat töltse is le.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#4997) TigerCat válasza Met (#4996) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Ezek szerint POP3 fiók: Postafiókok beállítása - Kiszolgáló beállítása - Speciális - Kiszolgáló lekérdezése új levelek letöltésekor (ez legyen bepipálva)

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#4998) Met válasza TigerCat (#4997) üzenetére


Met
nagyúr

Ezek vannak bepipálva.
Kivéve a biztonság részt és az üzenetek megtartását a kiszolgálón.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#4999) TigerCat válasza Met (#4998) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Jobb oldalon alul: Speciális - Kiszolgáló lekérdezése új levelek letöltésekor (ez legyen bepipálva)
Szerintem ezt hagytad ki...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#5000) Met válasza TigerCat (#4999) üzenetére


Met
nagyúr

Ja mert a legfelső volt bepipálva és nem volt aktív az a jelölő, átraktam majd kiderül :)

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Thunderbird (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.