Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
Azt kérdezted, hogy minek töltsed le? Ahhoz, hogy megnézd, le kell töltened. Ha meg már letöltötted, ott van a gépeden, innentől kezdve offline is eléred.
Hogy mennyire van értelme, az más kérdés, de így működik. Egy állandóan online gépnél nincs túl nagy jelentősége, akkor jöhet jól, ha valamiért épp nincs internet. De lehet olyan egy hordozható eszköznél, hogy nincs folyamatosan online, ott főleg hasznos, hogy ilyenkor is vissza tudod nézni a beérkezett és elküldött leveleket.
-
Tamy
őstag
Értem amit írsz, csupán erre reagáltam: "De ha jól rémlik ez az offline elérhetőség nem automatikus." De, ez az alapbeállítás.
-
Tamy
őstag
válasz
peter889
üzenetére
Lehet, hogy én értem rosszul amit szeretnél, de ha azt akarod elérni, hogy mondjuk webes felületen belépve is lásd a TB-ből elküldött leveleid, akkor az így nem fog menni, ahhoz IMAP kell.
Amit Ablakos ír, az arra megoldás, ha TB-n belül most a Helyi mappák alatt vannak a leveleid. Viszont azt meg be tudod állítani a "Postafiók beállításai->Másolatok és mappák->Elküldött elemek mappa itt:" És ott a legördülő menüből kiválasztod a Gmail-t a Helyi mappák helyett.
-
Tamy
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Jelenleg ezt látom a GCalTab kiegészítővel, ez megegyezik a Provider for Google Calendar által megjelenítettel. Nekem csak naptár szinkronra kell, azt a jelek szerint tudja. A Provider más gépeken remekül működik, ezer éve használom, eddig itt is ment, nem tudom mi találta. Ezen a gépen még W10 van, tervben van a 11-re átállás, csak még nem volt rá időm, akkor már a 64 bites TB-t rakom fel, lehet, hogy adok még egy esélyt a Provider-nek, de a lényeg, hogy most pont ugyanúgy működik, ahogy korábban.
-
Tamy
őstag
Legfrissebb TB (128.8.1esr, 32 bites) tegnap óta nem mutatja a Google naptárban az eseményeket, és nem is enged újat létrehozni, szürke az ablak. Eddig működött, telón látom, munkahelyemen, ahol szintén TB-t használok, látom, ahogy webes felületen is. Az ünnepnapokat mutatja, de az eseményeket nem. Többször újraindítottam már a programot, és a gépet is, próbáltam eltávolítani, majd újra hozzáadni a naptárat, de nem segített. Mi lelhette?
-
Tamy
őstag
-
Tamy
őstag
Volt már erről szó korábban, az alapértelmezett fiók beállításától függetlenül mindig arról ajánlja fel a levélküldést, amelyik fiókon bal oldalt állsz. Tudtommal ezt nem lehet megváltoztatni. Az alapértelmezett fiók beállítás akkor lép életbe, ha mondjuk a böngészőben egy e-mail címre kattintasz, akkor azt a fiókot ajánlja fel, amelyik alapértelmezettnek van beállítva.
-
Tamy
őstag
válasz
szabolcs77
üzenetére
Azt hiszem alapbeállítás szerint is a kimenő levelek címeit hozzáadja a címjegyzékhez, de a Beállítások-Szerkesztés-Címzés alatt meg tudod nézni, hogy nálad is így van-e. Igaz ebben a többi e-mail címről kiment levelek címzettjei is benne vannak.
-
Tamy
őstag
Google naptárral van egy olyan problémám, hogy ha TB-ben hozzáadok egy eseményt, az rövidesen szépen megjelenik a telefon naptárában is, de fordítva nincs így. Olyan, mintha a TB csak induláskor szinkronizálna, akkor szépen letölti az eseményeket, de ha menet közben a telefonon állítok be egy újat, az órák múlva se jelenik meg a TB naptárában (weben ott van, tehát a telefon elküldi). Bár ilyenkor a TB bezárása, majd újbóli megnyitása se nagyon segít. A naptárak szinkronizálása az alapértelmezett 30 percre van állítva (kisebbet nem is enged), de kézzel frissítve se tölti le az újabb eseményeket. Fentieket több gépen is produkálja. Más is tapasztalt ilyent? Van erre valami megoldás?
-
Tamy
őstag
Van egy TB-ből kiexportált naptáram *.ics kiterjesztéssel. Most ezt szeretném egy másik TB-be importálni, de nem találom hol lehetne. Behúzni nem tudom, az Események és feladatok-Importálás pedig a meglévő naptárral fésüli össze. Milyen módon lehetne külön naptárként importálni?
-
Tamy
őstag
válasz
peter889
üzenetére
Cloud plugint természetesen a TC hivatalos oldaláról
Őszintén szólva nem értem miért fontos, hogy minden levél meglegyen pdf-ben, de ez a Te dolgod. A dátumot átállítani szerintem sokkal macerásabb, de ha át is állítod, utána mire legenerálod a pdf-et már nem fog stimmelni a másodperc. Én nem foglalkoztam ilyesmivel, de mintha írta volna itt valaki, hogy van ilyen kiegészítő. Azzal gondoltam, nem kézzel. Feltéve, ha az paraméterezhető úgy, hogy a fájlnévbe bekerüljön a dátum. Vagy ha van olyan kiegészítő, ami érkezéskor rögtön pdf-et csinál belőle, akkor a dátum eleve stimmelni fog, csak ugye a korábbi leveleknél ez már nem opció. Másként a fájl dátuma nem lesz jó, hiszen azt kapja, amikor létrejön.
-
Tamy
őstag
válasz
peter889
üzenetére
Értem mit akarsz, kézzel nyilván baromi sok idő lenne, azért írtam, hogy maximum úgy lehetne megoldani, ha a program minden levél dátumának megfelelően módosítaná a rendszer dátumot, a pdf létrehozása előtt, bár ilyen program aligha létezik.
Drive-ról kipróbáltam, ha Total Commander alatt másolom át (Cloud plugin kell hozzá), akkor megtartja az eredeti dátumot.
Ha mindenképp dátum szerint akarod, az miért nem jó, ha fájl nevébe kerülne be a dátum? Az alapján már rendezni is tudod.
-
Tamy
őstag
válasz
MostaPista
üzenetére
Esetleg pdf-be "nyomtatás" nem opció?
-
Tamy
őstag
Annyival kiegészíteném, hogy ez sajnos messze nem tökéletes megoldás, ha kitartóan nyomkodod a "Mégse" gombot, akkor beenged, új levelet ugyan nem tudsz letölteni a jelszó megadása nélkül, de a korábban letöltöttekhez hozzáférsz. Legalábbis régebben így működött, mostanában nem próbáltam, lehet, hogy már javították.
-
Tamy
őstag
Szerintem: Létrehozod a Telekomos fiókot, majd a Postafiók beállításai alatt a Telekomos fióknál-Kiszolgáló beállításai-Lap alján: Helyi könyvtár, és itt betallózod a UPC-t.
Ugyanígy a Másolatok és mappák alatt az összesnél kiválasztod, hogy máshol, majd itt is megkeresed a UPC-t.A B verzió, hogy hagyod a francba a UPC-s profilod, létrehozod a Telekomos-t (bár azt írtad ezt nem akarod), majd a UPC-sből áthúzkodod ide az összes levelet, természetesen a megfelelő mappába, végül törlöd a UPC-s fiókod.
-
Tamy
őstag
válasz
üzenetére
Mint írtam kipróbáltam, és működött. Innentől fogva nem fals az infó. Az, hogy nem mindenkinél megy, az már egy másik dolog, de ha egyáltalán nem lenne smtp szolgáltatása, akkor nálam se ment volna. Az meg köztudott, hogy a Freemail és a Citromail finoman szólva nem a legmegbízhatóbb, pl. sok webáruház ki is köti, hogy ezekre gyakran nem érkeznek meg a leveleik.
-
Tamy
őstag
válasz
kuyarashi
üzenetére
Ez roppant érdekes. Sosem tartottam sokra a Freemail-t, de hogy ennyire keverjenek... Délután direkt kipróbáltam a Freemail-es smtp-vel, és elment a levél, tehát jelen pillanatban tutira van smtp szolgáltatásuk.
A UPC-s postafiókot be tudod állítani? Ha az működik, akkor utána ezt már kézzel (varázsló nélkül) is könnyedén beállíthatod, egyszerűen csak betallózod a már korábban létrehozott UPC-s SMTP kiszolgálót a Freemail-es postafiók Levélküldő kiszolgálójánál.
-
Tamy
őstag
válasz
kuyarashi
üzenetére
Eszembe jutott már mi lesz nálad a gond. Semmi köze a Freemail-hez, a UPC alapból blokkolja az idegen SMTP kiszolgálókat. Itt belépve pipáld ki az SMTP levélküldést, és mennie kell a Freemail-es SMTP-n keresztül is.
-
Tamy
őstag
válasz
karlkani
üzenetére
Akkor talán fokozatosan vezetik be, passz...
SMTP-nél megadhatja a UPC-t is, azzal is mennie kell, a korábbi hsz.-em második felében lényegében ezeket a beállításokat írtam le, csak ő még a fiók hozzáadásánál, a varázslóval próbálkozott, ott ő a felhasználónévhez rosszat írt, a UPC-s kell, nem a Freemail-es.
-
Tamy
őstag
válasz
kuyarashi
üzenetére
Thunderbirdöt nagyon régóta használok, Freemailt meg nagyon régóta nem
Ezért nem voltam képben smtp ügyben. Amikor utoljára használtam, akkor még ment, aztán tudom, hogy megszűnt, de ezek szerint ismét van.Milyen Windows/böngésző alól nézed? Nem XP véletlen? Vagy valami elavult verziójú böngésző? Mert akkor lehet, hogy valami régebbi felületet látsz, ott meg talán mások a beállítások.
Viszont ha a bejövő levelek lejönnek, akkor a pop3 működik, tehát ez a funkció is aktív, vagy csak szimplán hazudik a Freemail, és ez csak a kimenő levelekre van hatással.
-
Tamy
őstag
válasz
kuyarashi
üzenetére
Kicsit módosítom a korábbi hsz.-em. Rákerestem a beállításokra, és úgy tűnik ismét van smtp a Freemailnél is. Igazából itt van minden leírva: link.
Tehát: felülre az e-mail címhez mehet a Freemail, és a hozzá tartozó jelszó. A bejövő rész jó, esetleg hitelesítésnél válaszd ki kézzel a normál jelszót. Kimenő részhez akkor mehet az smtp.freemail.hu, a port jó (587), SSL: STARTTLS.
Felhasználónév a bejövőnél és a kimenőnél is jó.
Kipróbáltam egy rég nem használt fiókommal, így garantáltan mennie kell. Viszont akkor az eredeti beállításod jó volt.
De ha gondolod az e-mail cím/jelszó részhez írd a freemailest, a többi rész majdnem jó, csak a végén a kimenő felhasználónévnél a UPC-t írd be. Úgy is mennie kell.
-
Tamy
őstag
-
Tamy
őstag
válasz
TomBond
üzenetére
Ok, azt nem néztem. Nem szoktam külön figyelemmel kísérni a frissítéseket, ha szól, frissítem. Nekem azt írja naprakész, de látom, hogy azóta van már újabb. Mindegy, én maradok ennél, míg nem szól, ezzel legalább működik minden kiegészítőm.
Nem lehet, hogy nálad csak a 64 bites verzió miatt nem megy?
-
Tamy
őstag
válasz
peter889
üzenetére
A hiba nem a Te "készülékedben" van, ez ilyen sajnos. Nekem úgy van beállítva, hogy mindenkitől kér, de csak elvétve kapok. Amit a gmail-ről írtál, az külön érdekes, gondolom nem webes felületen olvastad, mert ott nem kérdez rá, hogy küldesz-e visszajelzést, és az onnan elküldött levelekre be sem lehet állítani, hogy kérjen. Szóval hiába kérsz, az semmire nem garancia, vagy küld, vagy nem, törődj bele, mást úgysem tehetsz.
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Akadt egy elég zavaró problémám: A Thunderbird elfelejtett alapértelmezett levelezőkliensnek lenni, hiába van mindenhol beállítva. Minden induláskor rákérdez, hogy beállítom-e, ennek ellenére nem lesz az, mert legközelebb megint megkérdezi. Illetve ha egy e-mail címre kattintok a böngészőben (Chrome), akkor is átirányít a webes alapértelmezett e-mail fiókomra (amit nem is értem honnan vesz), ahelyett, hogy a Thunderbirdben nyitna egy új e-mail írás ablakot.
A vezérlőpult-Alapértelmezett programok alatt a kiterjesztéseknél az "*.eml", és a protokolloknál a "MAILTO" résznél is a Thunderbird szerepel (Windows 7 x64). Van valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hardcore café
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen routert?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest