- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
PazsitZ #8565 üzenetére
Szia PazsitZ,
17-éig nem mentem vissza, mert nekem tegnap estig működött a Notifier. Szerintem a két kiegészítő egy tőről fakad, így valami hasonló malőr lehet. Ez sovány vigasz mindkettőnknek...
Amúgy ma felraktam próbaképpen a managert is, amit Te használsz, de "természetesen" nekem sem ment. Igazából az automatikus bejelentkezés nem megy, mert be lehet jelentkezni a hagyományos módon. -
Yaye
őstag
válasz
PazsitZ #8227 üzenetére
Szerintem félreértesz.
Nem egy megjelenített hibaüzenet oldal lokális lementéséről ("oldal mentése") beszélek, hanem egy linkelt fájl lementéséről (jobb katt, "cél mentése más néven"). A hibaoldal ez esetben nem is kerül megjelenítésre. Lementem a fájlt (pontosabban azt hiszem, hogy lementettem), FF nem szól semmit, és csak később derül ki, hogy a fájlom közel sem az a pdf, exe, akármi, aminek elsőre látszik, hanem egy html hibaüzenet. A böngésző -ha jól sejtem- a http kérés eredményeképp visszakap egy státusz kódot a szervertől, és a FF szemmel láthatóan nem érzi lényegesnek megemlíteni, hogy az történetesen mondjuk nem 200 (succesful) hanem 404 (not found).
A lokális mentés szerintem sem a http protokoll ügye, azt Goose-T vetette föl. A szervernek tökmindegy, hogy a böngésző helyben mit kezd a kapott anyaggal, megjeleníti, vagy csak elmenti. Nekem felhasználóként viszont nem mindegy! Ha a hibához generált hibaüzenet-oldal nem kerül megjelenítésre (mint pl a jobbgombos mentésnél sem), akkor a böngészőnek minimum illene szólnia, hogy "figyuz haver, nem mutattam neked hibaoldalt, de azért jobb ha tudod hogy nincs mit elmentenem, mert 404 hibát kaptam a szervertől".
Nem a hibaoldal lementését kéne lehetetlenné tenni, hanem azt, hogy a hiányzó fájl helyett, annak a nevén, figyelmeztetés nélkül mentődjön el a hibaüzenet.Nálam 8as IE van, az ha jobb kattintással mentek egy törött linket ami mögött nincs fájl, akkor ezt adja: [link]
Szerintem ez így teljesen korrekt, és egyszerűen nem értem hogy a FF miért szivatja a júzert. -
Lamellus
tag
válasz
PazsitZ #7418 üzenetére
A keresősávot nem fogom használni, mert utálom, pont azért használom a kulcsszavakat (kb. 15 darabot), mert gyorsak és kézreállnak.
A link viszont adott egy ötletet, átírtam a bookmarkot javascriptre, ez megoldja a konvertálást, itt egy példa (hátha jól jön másnak is):
javascript:url='http://www.google.com/search?q=%s&hl=en';url=url.split('%s');url=url.join(encodeURIComponent('%s'));location.replace(url,'<br>');
Egy probléma van még, a NoScript nem nagyon barátkozik meg vele, ezen még gondolkodom.
-
0519
senior tag
válasz
PazsitZ #7177 üzenetére
Ez már lehet.
Ahogy mondom, nincs jelen a kiterjesztések között.
Nincsenek opciók se: jobb klikkre megmutatja file nevét, balklikkre letölti.
Ez valszeg a világ legegyszerűbb kiterjesztése.Egyébként ami miatt kérdeztem az az vlt, hogy 3.5 beta 4 alatt eleinte nem töltötte le a videokat. Mostanra kiderült, hogy működik, csak némi várakozás után indul, nem úgy mint a rendes kiadások alatt.
Kösz a segítséget!
-
Winner_hun
félisten
-
zvaragabor
senior tag
-
Steelmanus
addikt
-
mycso
veterán
válasz
PazsitZ #5436 üzenetére
pl.: itt ph-n a reklámokat nem jeleníti meg, ha frissítek akkor bejönnek..
Az sg-nél bármit csinálok úgy marad, illetve még egy torrent oldal, cpu-z oldala, ami nem reagál semmire (illetve biztos van még több100, csak én ezeket használom...)
Végülis most megint felb@szott, úgyhogy újraraktam...
-
-
MaciG
addikt
válasz
PazsitZ #4740 üzenetére
Bent vagyok
,köszi .
Még egy gyors kérdés. Nekem a monitorm 1280*1024-ben fut, de sok oldalnál nem teszi ki teljes képernyőre, hanem fehér hely marad jobboldalon. Nem lehet valahogy középre tenni, vagy a könyvjelzőket úgy a bal oldalra lehozni, mint IE-nél a kedvenceket? Jah és most mért húz alá minden szót pirossal? Magyar verzió van most fenn és nem angol.
-
válasz
PazsitZ #4463 üzenetére
Köszi, az ikont inkább kicseréltem.
Amúgy ha annyit mondasz, hogy "{searchTerms}"-t írjak a végére akkor összehoztam volna, az zavart meg, hogy ő automatikusan paraméterként adja meg, amit el is nevez s a btdig keresője nem használ semmilyen plusz kifejezést.Még egy kérdés, hol lehet beállítani, hogy ne az aktuális fülön indítsa a keresést hanem egy újon?
Meg úgy általában is ha egy linkre kattintok ne az aktuálisat használja hanem egy újat. -
boecce
tag
válasz
PazsitZ #4017 üzenetére
""">>>Náalm (512MB ram miatt) eddig be-beakadt""
Ne ""izéljetek""" már!!! Lehet hogy maradinak tartotok, de egy 800 Mhz- Duronnal és 256 MB Rammal igaz, nemcsak netböngészést csinálok, de 3D-s grafikus tervezőt is használok. Persze hogy jobban menne többel is, de nehogy már ne legyen elég!!!!!! Ha meg nem elég akkor meg minek az újabb, ha többet zabál??? Megéri a combosabb vas a szolgáltatások bővülését??? Vagy csak divatmajmolás, hogy """nekem má a 3-as van fenn bübüüüü!!!""
""Nekem is de abból kettő, bübüüüüüü!!!"" Szóval elég későn kapcsolódtam be a PC-t használó halandók körébe, de ahhoz már elég korán hogy egy egyszerű, de ma már meglepően hangzó aránypárral lehetett jellemezni azt a korszakot:: Ahány MB a ram, annyi ezer forint volt a bolti ára... Hát ha ez az ár maradt volna, 512 ezer csak RAM-ra, hát húzós lenne. Az is igaz, akkoriban betárcsázós modemekkel lehetett internetezni csak. (Hál az égnek abból a kimaradtam.. Szörnyű kínlódeás lehetett....)) -
Steelmanus
addikt
válasz
PazsitZ #4054 üzenetére
Jo verziot tettel fel? Van fox/operara kulon es van az IE.re is kulon.
Azonkivul nekem ha a fox tette fel maga alol, akkor mindig ujbol kerte a telepitest, ezert leszedtem kulon, es kivulrol telepitettem
En innen szoktam leszedni azonkivul felteszem mindig az Adobe Shockwave Player-t is
amit ugyancsak innen szedem le
valamint a WMV Firefox beepulo pluginjat innen.
Amugy nekem is megy a videlejatszas azon az oldalon es ugy hogy a flashblock be van kapcsolva, es csak akkor jatsza le ha azt en engedelyezem. Igaz kivan teve a FBlock-nak az ikonja menube, es igy akarmikor ki-be kapcsolhatom ha tehat vodeoket akarok nezegetni, akkor egyszeruen kikapcsolom a blokkolast es kesz.
Nekem igy nez ki a Bovitmenyeim. -
Brutforsz
senior tag
válasz
PazsitZ #3442 üzenetére
A linuxra készült Adobe-féle Flash plugin egy libflashplayer.so nevű fájl, ezt kell lecserélned az új binárissal.
Elhelyezkedése a telepítés módjától függhet.
Ha csomagkezelőből tetted fel, akkor az /usr/lib/flashplugin-nonfree könyvtárban van.
Ha más úton-módon került fel, akkor nagy valószínűséggel az /usr/lib/firefox-addons/plugins mappában található - erre szimlinkel a /usr/lib/firefox-3.0b5/plugins könyvtár. -
canniball
nagyúr
válasz
PazsitZ #3220 üzenetére
"Ha újraindítod úgy is eltünik a folyamat..., egyéb ötletem nekem sincs"
Persze, csak emiatt szvsz nem ajánlja fel az újraindítást.Csináltam egy gyors "tesztet": bezártam a FF-t és miközben még futott a firefox.exe megpróbáltam ismét elindítani. Eredmény: hibaüzenet nélkül megjelent a feladatkezelőben egy újabb firefox.exe, majd egyszerre eltűnt mindkettő, FF nem indult. Ezek után minden probléma nélkül indítható volt.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
PazsitZ #2430 üzenetére
Úgy sikerült reprodukálnom a problémádat, hogy az indításkor megjelenő ablakban található Átnevezési maszk szövegdoboz tartalmát töröltem. Ha Nálad is üres, akkor írd be az alapértelmezett formátumot: *name*.*ext*
(A doboz melletti ikonra kattintva más maszkot is választhatsz.) -
Brutforsz
senior tag
válasz
PazsitZ #2424 üzenetére
A downThemAll!-lal kapcsolatban az utóbbi időben az szokott lenni a legnagyobb gond, hogy weblapok jelentős része átállt php-re, és ezért a linkek sem úgy működnek, mint régen.
Mutatok egy példát:
Ezen az oldalon két link van, amit érdemes letölteni: a háttérkép 800x600-as és 1024x768-as változata.
Ha megnyitod a dTA!-t, akkor a megfelelő szűrőt beállítva ki is jelöli a két kép linkjét.
Csakhogy itt jön a php-s probléma:
Ezek a linkek nem olyan közvetlen címre mutatnak, mint pl. az avatarodé -http://it.news.hu/dl/faces/blindfold.gif
hanem egy generált oldalra -
http://www.hatterkepek.hu/picdownload.php?path=normal/www/gleam/20050218_141944/gasztro84.jpg
A dTA!-ban kiválasztva ezt a linket, ha elindítod a letöltést, akkor bizony a
http://www.hatterkepek.hu/picdownload.php.html
-t fogja majd letölteni, a képeket viszont nem. A két kép esetén a másodiknál - mivel a másodikhoz is ugyanazt a html-fájlt töltené le, rá fog kérdezni a névütközésre, de ez már sajnos úgyis mindegy.
Ezen probléma megoldása engem is felettébb érdekel.
-
Sil
senior tag
válasz
PazsitZ #1829 üzenetére
Mert alapból nem látszik, csak ha már módosítottad (ahhoz ugye létre kell hozni). Sokan állítják 0-ra, mert attól látszólag egy icipicit gyorsabban jeleníti meg a weboldalakat: azonnal elkezdi kirajzolni, nem vár adatra hozzá. Az értéke amúgy ezredmásodpercben fejezi ki, hogy meddig várjon a renderelés elkezdése előtt. Ez egy tipikusan olyan hibajelenség, ami ezzel a 0-ra állítással szokott együtt járni, hogy bár gyorsabban, de hibásan hozza be az oldalat.
-
Sil
senior tag
válasz
PazsitZ #1463 üzenetére
A kiterjesztések nagy része használható, csak kompatibilissé kell tenni őket és kipróbálni, működnek-e. A ''kompatibilissé tételre'' ott a jó öreg Mr Tech Local Install nevű kiterjesztés.
Nekem is fent van az Alpha 5 is, de ez még nem ''feature complete''. Majd a bétáktól lesz érdemes nézegetni nekünk egyszerű földi halandóknak, szvsz.
Az 1.5-ből amúgy a mostani az utolsó változat, nem lesz hozzá több frissítés (biztonsági sem), legközelebb már automatikusan frissít 2.0.x-re.
[Szerkesztve] -
válasz
PazsitZ #1370 üzenetére
Sajnos az újratelepítés megvolt már.
A probléma az, hogy nem csak a gadget-ek esetében csinálja ezt. Rendszert nem találtam a dologban, van ahonnan megy, van, ahonnan nem.
Ami fix:
- ha bármilyen gadget-ben van hivatkozás, akkor ezt a hibát dobja
- ha az asztalon csinálok egy linket, arra ezt a hibát dobja
- a többi (pl. progikban levő hivatkozások): van, amikor igen, van, amikor nem.
A gadget-ek a MS oldaláról vannak, de sajnos nem csak azokkal szórakozik. Még a végén átállok az IE-re... -
Winner_hun
félisten
válasz
PazsitZ #1244 üzenetére
visszaállítottam az egeremet alapértelmezettre, középső gombra megnyílik új lapon háttérben a link, amire kattintok.
middlemouse.openNewWindow-t áttettem false-ra, ugyan úgy megnyitja, szóval nem az az érték lesz.
A middlemousecontentLoadURL nem tudom hogy mi, de az alapértelmezettként false-n volt.
Olyan beállítás kéne, ahol megadom, hogy ez az új lapon megnyílós móka pl melyik billentyűre működjön a középső gomb helyett. -
Winner_hun
félisten
válasz
PazsitZ #1181 üzenetére
Nekem ezt csak myvip-nél csinálja, de az az oldal vagy agyon van védve vagy el van b@szva vagy csak ff nem szereti, mert hiába van bejelölve minden megjegyzése, meg meg is jegyzi a mailt de nem megyek vele semmire se mert ha rányomok a bejelentkezésre akkor jön a felugró ablak hogy meg akarom-e jegyezni a jelszót ehhez az oldalhoz. Nem értem én ezt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest