Hirdetés
- hcl: Google Billingclient 8.x Android példaprogram
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Safe Mode az agyban
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mit kell tenni ahhoz, hogy a firefoxurl URI működjön?
Hiában írom be pl. hogy firefoxurl://www.otp.hu semmi nem történik, az IE kiírja, hogy nem találja a következő fájlt ''firefoxurl://www.otp.hu''.
Egy korábbi verziónál(talán 2.0.0.4-es)megnyitotta az FF-et, megkérdezte, hogy elindítom-e az ehhez szükséges alkalmazást vagyois magát az FF-et s ha igent nyomtam nyitott egy új üres lapot s ismét feltette a kérdést s ezt csinálta volna a végtelenségig. -
(Bundás)
addikt
Nincs véletlen a letöltésvezérlőnek egy továbbfejlesztése, mely újraindítás után is tudná folytatni az addigi letöltést?
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Két napja azt vettem észre, hogy amikor netezek, akkor egyszercsak meghal a net és a tálcám átalakul klasszikus stílusba aztán megint vissza, de egy kicsit fagyottan. Ezután nincs internet, csak akkor ha újraindítom a gépet. Most Explorer-t használok és most nem jön elő a probléma. Lehet, hogy a Firefox-al van a gond?
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz
Balázs75
üzenetére
Nem, a Gyorsítótár ugyanaz, mint ami az IE-ben az ''Ideiglenesen letöltött Internetes fájlok''. Ahol a weblapok elemeit ideiglenesen tárolja, hogy a legközelebbi látogatáskor ne kelljen még egyszer letölteni őket. (A Személyes adatok törlésénél lehet több mindent is törölni, figyelj oda, hogy a Gyorsítótárat ürítsd.)
Nem, a sütik függetlenek a könyvjelzőktől. A sütikben olyan adatokat tárol pl, hogy mit láttál már az oldalból (pl melyik reklámok voltak már), be vagy-e épp jelentkezve, mi van a kosaradban... Sütiket lehet egyenként is törölni, most elég csak a freemailről származókat.
[Szerkesztve] -
Balázs75
tag
Egyszerüen nem tudom elolvasni a freemailes leveleimet,99%-ig betölti mikor az olvasra kattintok,aztán onnétól kezdve semmi.Mi lehet a gondom?
-
Sil
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Persze. A userChrome.css-be írd be a következő sort:
#content > tabbox { -moz-box-direction: reverse; } -
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
A segitségeteket kérném a következő dologban:
Hogy lehetne beállitani Linuxon a Firefoxban, hogy a CTRL-ENTER billentyű leütésére, a címsorban ne a ''.com'' jelenjen meg hanem a ''.hu''?
Köszönöm! -
Steelmanus
addikt
Szervusztok,
Van arra mod hogy kiterjesztes nelkul a fuleket alulra helyezzem? -
Dilikutya
félisten
Van mód valahogyan MHTML Document (*.mht) formátumba menteni weblapot Firefox-al? Gyakran emiatt kell az explorert elíndítanom, hogy lementhessek valamit. Nagyon praktikus formátum, nem ment ezernyi vacak gifet külön mappákba, hanem az egész egy fájlban lesz.
-
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Na, akkor próbáld ki a következőt (userContent.css, természetesen):
img[src=''eredeti kép url címe''![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
{ width: 0 !important;
height: 50px !important;
padding-left: 100px !important;
background: url(új kép url címe) no-repeat !important; }
A példában 50 pixel magas és 100 pixel széles képet vettem, a lényeg, hogy a két kép ugyanakkora legyen. (Ez tulképp berak egy háttérképet, és kilöki az eredetit oldalra, hogy ne látsszon.) -
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem felejtettem el, de az ilyen bonyolultabb kérdéseket általában hétvégére hagyom, akkor több időm van. Szóval egy kis türelmet kérek még.
-
HXY
addikt
Linux alatt ha megnyomom az egéren scroll-t, akkor bejön a hozzá legközelebb lévő link.
Ezt hogy tudom kikapcsolni? Vagy átállítani a Windows-os funkciójára, azaz a 4 írányú scroll-ra? -
dbius
veterán
Egy tv néző alkalmazást telepítettem - myth tv - és az pakolt fel egy pár extra fontot. Nos azóta ''alakult át'' a böngésző fontkezelése is, nekem az a gyanúm, hogy az ff által is használt fontokat felülírta vagy lecserélte vmi másra

szóval nem magával a rendszerrel van gond... de kösz, megnézem
-
Sil
senior tag
Menj bele az about:config-ba, és nézd meg a font kezdetű kulcsokat. Amelyik változott az alapbeállításhoz képest, azokat félkövérrel szedi, ezeken jobb egérgomb, Visszaállítás.
Nem ismerem a Linuxot, de elvileg egy betűtípus telepítésekor a böngészők beállításai nem változnak, szóval a rendszeredet kéne rendberakni valószínűleg. -
dbius
veterán
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Szükségem lenne rá, hogy mi az alapbeállítás a betűtípusoknál firefox esetében (méret, típus, talpatlan, talpas), ha valaki be tudná vhonnan linkelni, vagy hogy mi a jelenlegi beállítása egy screenshot formájában, megköszönném...
Történt ugyanis - linux alatt használom - hogy telepítettem programot, ami leszedett egy csomó extra fontot, és azóta elcsesződtek a betűtípusok az oldalaknál, más betűtípussal jelennek meg. Valamennyire korrigálni tudtam, de jó pár oldal továbbra is helytelenül jelenik meg (szét-szétesve, darabolva).
Amit tudtam leszedtem ezen utólag telepített fontok közül, de továbbra sem az igazi...
-
Monya78
veterán
válasz
--=Gefi=--
üzenetére
Köszönöm...így már sikerült csak a freemail jelszavát leszednem..
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Az a problémám hogy a Mozilla-val a Freemailos jelszómat megjegyeztettem...hogy lehetne ez elfelejtettni vele?
Tehát egy sima ''szűz'' freemailos bejelentkező képet szeretnék.. -
benczeb
aktív tag
szépjóreggelt,
tegnap lejött valamilyen frissítés, gyanítom, ez okozza a bajt, mert előtte nem tapasztaltam. a böngésző alsó részében egy szürke sáv jelenik meg, eltüntetni nem tudom, tolni-húzni, sehogy.
[link]
valakinek van ötelete?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
Ha biztosan nem fut a firefox.exe, akkor nézd meg a profilodban, látsz-e egy olyan fájlt, hogy parent.lock (XP esetén). Ha látsz (ilyenkor nem kéne), töröld.
A profilodat XP esetén a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve útvonalon találod, az Application Data rejtett mappa. -
ádyz
addikt
hali!
ez lenne a gondom![link]
mér van ez? a mozilla nem fut, a folyamatoknál sincs
-
Sil
senior tag
Tedd át a böngésző ablakát nem-teljesméretűre (''előző méret'', fent a jobb felső sarokban az X mellett), és húzd szét a képernyő széléig. Utána visszarakhatod teljes méretűre. Ha ez nem segít, van az about:config-ban egy dom.disable_window_open_feature.resizable nevű kulcs, ha ezt true-ra állítod, mindig át tudod majd méretezni az ablakokat.
-
Noxy
veterán
Hali
Valamelyik frissítés után a felugró ablakok nem jellenek meg teljes méretben. Kb 1 harmada lemarad. [link] A képernyő mentéskor a HprSnap2 kijelöléskor érzékeli a capture windowsnál a teljes méretet, de a kép csak ekkora ablakban jelenik meg. Azt hiszem leállok az állandó kiterj.. frissítésekről mert a megszokott dolgaim valahohogy mindig el b@sz..nak.
-
CYBERIA
őstag
Valaki tud ajánlani olyan kiegészítőt firefoxhoz, mint az operában a jegyzetek menüben van?
Ami ott van, az nagyon el van találva. -
Winner_hun
félisten
-
Apollyon
Korrektor
Tegnap tettem újra az XP-t.
Feltoltam a legújabb Firefoxot, és azt vettem észre, hogy lett most egy olyan marha jó tulajdonsága, hogy amíg megy a letöltés ablakban a letöltés, addig nem hozza be az oldalakat böngészés közben.
Miután bezárult a letöltés ablak, azonnal bejön az oldal, de előtte nem
Ez meg mi a frásztól van??? -
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Persze. De van egy My Image Here nevű kiterjesztés, azzal még egyszerűbb, és bármilyen képet kicserélhetsz vele sajátra.
-
Winner_hun
félisten
Ahogy meg lehet adni bizonyos oldalalk háttérszínét, hogy bizonyos oldalak alapértelmezett képét is le lehet cserélni?
-
JetiRulez
őstag
Utólag kösz mindent.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
A növekvő az első hozzászólástól listázza a hozzászólásokat, ennek párja a kombinált nézet, mely ugyan olyan sorrendben listáz, csak nem az első hozzászólás az első hanem az utolsó blokk. A csökkenő az utolsó hozzászólást teszi a lap tetejére és onnan visszafele listázza azokat.
+ [link]
-
Sil
senior tag
A Google szerint ezt bizonyos szolgáltatók okozzák, pl a Vodafone UMTS kapcsolat esetén. Tömörített képeket kapsz, hogy csökkentsék az adatforgalmat, és még javascriptet is beszúrnak minden oldalba a tooltiphez. A böngészőben nem lehet kikapcsolni (a javascript letiltása és a böngésző useragentjének megváltoztatása sem igazán 100%-os megoldás), ha van valami segédprogramod a kapcsolódáshoz (pl Vodafone Mobile Connect), annak a beállításai közt keresgélj.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Koszonom a valaszt, az elso link az jo, majd ezentul itt lepeb be,
a masodik amit Sil ajanlott az sehogy nem jon ossze.
Bonusz kerdes:
A PH-n mit jelent a megjelenitesnel az hogy Kombinalt, mert a
Novekvo es Csokkeno az ertelemeszeru, de a Kombinalt-nal
nem vettem eszre semmi valtozast, vagy nem voltam figyelmes. -
Winner_hun
félisten
válasz
Steelmanus
üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Megnéztem, fölé vittem az egeret és írtam, hogy mit írt ki. Csak azt nem vettem észre, hogy a képen kell a feliratot nézni.
Tévedni emberi dolog, mondta a sün... 
-
Nabu
aktív tag
Az én problémám az lenne, hogy ha ráviszem az egeret egy kép fölé megjelenik egy üzenet (lásd a linken)... [link]
Hogyan orvosolható ez mert én már töviről hegyire átnéztem mindent a rókában és nem találom! -
-
JetiRulez
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Írtam a IE topic-ba is, mer az is tetű mióta felpakoltam a 7-es verziót, annál télleg fél perc a betöltés.
-
-
gyurman
tag
válasz
gyurman
üzenetére
Megvan:
Firefox 2.0 Magyarul:
Kell a 2.0-ás locale switcher az első postomban említett helyről. Ha telepítve van lehet tölteni a firefox 2.0-hoz a magyar nyelvi fordítást. Telepítés a már leírtak szerint.
Magyar helyesírás ellenőrzés telepítése:
Letöltés:
Elmész a mozilla addons oldalára, és a magyar helyesírás ellenörző szótárt telepíted, ha más nyelv is kell akkor azt is értelemszerűen.
Használat:
Egy szövegbeviteli mezőben jobb egér -> Languages (Nyelvek) -> Hungarian (Magyar). Ezután a helyesírás ellenőrzés magyar nyelven fog működni. Sajnos nem a legtökéletesebb elég sok szót aláhúz. Ha kiakarod kapcsolni: jobb egér->Spell check this fields elől pipa ki.
Sok sikert!
[link] -
gyurman
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Úgy tette újra, hogy kifagyott a firefox, és törülte az összes kiterjesztés beállításokat. Tehát újra kellett azokat beállítani, amik praméterezhetőek.
De mondom, helyesírás ellenőrző nem működik. Nem is tudom, hogyan lehet használni. Egyátlaán hól tudom megnézni, hogy jól van-e beállítva, vagy biztos jó a szótár, vagy biztos magyar nyelvet ellenőriz? -
JetiRulez
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
9 kiegészítő van telepítve és lemértem, 10mp. Ez így normális?
Az ősök állandóan lecsesznek, hogy tönkretettem a gépet, holott még bekapcsolni se tuggyák. -
gyurman
tag
Helyesírásellenőrzés
Szervusztok!
Valami történt a firefoxommal. Már többször újrabuherálta magát, mert lefagyott. Ilyenkor az összes extensiont újratette.
Így elszállt a helyesírás ellenőrző.
Azt hogyan tudom úrja tenni, vagy kikapcsolni?
Mindig mindent aláhúz.
Köszike -
JetiRulez
őstag
Helló!
Mióta felpakoltam pár kiegészítőt a böngészőbe, mindíg fél percíg tart míg beindul, de egyébként gyorsan behozza a lapokat. Nem lehet ezt valahogy kiküszöbölni?
Kösz. -
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Látod, ez tényleg passz, hogy miért fehér. Egyébként nem div#fo lenne, csak #fo. Lehet kisegítő szöveget beírni, csak tedd /* és */ közé. Szvsz lehet a domaineket is vesszővel elválasztani, de a @-moz-document-et nem kell ismételni szerintem. Szóval:
@-moz-document url-prefix(...1), url-prefix(...2) { ... }
Próbáld ki, elvileg működnie kéne. Lehet egyébként háromféleképpen, aszerint, hogy mennyire akarod egy konkrét oldalra szűkíteni (egész domain, vagy url cím eleje, vagy 1 konkét oldal):
@-moz-document domain('pelda.hu'), vagy
@-moz-document url-prefix('http://www.pelda.hu/forum/'), vagy
@-moz-document url('http://pelda.hu/pelda/cim.html') -
szumoo
senior tag
-
Sil
senior tag
-
szumoo
senior tag
Sziasztok.
Egy rohad idegesítő dologgal fordulnék hozzátok. Bent a cégnél a 2.0.0.6-os firefox van fent és ha új lapot nyitok akkor a címsorban a következőt írja ki: about:newtab.
Ezt hol lehet kikapcsolni, mert marhára idegesít, h kikell törölni és majd csak utána lehet írni a címet.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szumoo -
-
SAMYka
senior tag
-
Winner_hun
félisten
Itt van a folytatása az általam használt kiterjesztéseknek: [link]
-
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Elvileg megjegyzi, amit a menüben (Nézet menü vagy a jobb egérgombos menü) beállítasz neki.
-
Winner_hun
félisten
Az a karaktersor nem volt bonyolult, keresőbe beírtam a zoom-ot, kidobta az imagezoom-os file-okat, onnan meg már láttam, hogy mit kell törölni.
Az about:config eszembe se jutott, ott volt egy ilyen bejegyzés: imagezoom.defaultGlobalZoom aminek 120 volt az értéke, 100-ra állítva minden rendben van. Azt nem értem, hogy ez mitől állítódhatott el? Mert a beállításoknál nincs ilyen beállítás, közben meg csak böngésztem, talán valamit megnyomtam volna?
-
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kiterjesztést lehetőleg a Kiterjesztéskezelőből uninstallálj, ne így (különben is ez a nehezebbik módszer, mert a legtöbb kiterjesztés mappájának a GUID a neve, ami egy jó bonyolult karaktersor).
Egyébként keress rá az about:config-ban is (gondolom, imagezoom vagy imgzoom vagy valami hasonló lehet a hozzá tartozó kulcsok nevében), rendes uninstallkor sem állítja vissza a kiterjesztések beállításait.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sopron és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amazon Kindle
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.

csak ezek: puginreg.dat és profiles.ini

Tévedni emberi dolog, mondta a sün... 
KAMI911