- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunci
senior tag
Noss .
Mitis látok ebben .
Azt , hogy rossz irányba nézel .
A tested peig tiltakozik a gondolataid ellen .
Tipikusan meglépegeted a szamárfokokat .
Harag ( a lányra )
Egy kis körültekintés
Harag ( a lányért )
Tekintgetsz .
Kapcsolatot teremteni szeretnél vele , de nem teszed meg , mert félsz , hogy még messzeb kergeted .
Lassú önemésztés .
S itt van az a fok amit mindenképpen jó ha gyorsan meglépsz .
Harag ( önmagadra )
Kiengesztelődés .
Ez egy önbelátás , nagy tapasztalat , pozitív élmény .
Egy dolog jut eszembe .
Az emberek változnak ,de ritkán felejtenek .
Nem fogod a lányt elfeledni , mert körülvesz a lénye ( még mindíg )
Inkább szépen gyorsan lépd meg a fokokat , s engedd el . -
Hunci
senior tag
HUHHH .
Én a racionális tipusú hívők közé tartozom .
Nemis tudom , hogy jó-e az , hogy most ezt megfogalmazom újra , mert énis kétségbe estem , mikor kimondtam a bizonyítást .
Nem ismerlek konkrétan --> ezért inkább azt mondom , hogy kicsit mesélj még kérlek , mert amit írsz az szép , s tényleg minden elismerésem, de
Vannak olyan dolgok , kérdések amik beszélgetés folyamán merülnek fel , s akkor tudom majd jó formában feltenni .
Van egy képem a kerszeténységről ( különböző behatások által alakult ki ) s szeretném ezt megbeszélni egy olyan emberrel akinek élményei vannak .
S Ő maga éli meg az élményeket .
Kérdés .
Ki vagy konkrétan ?
Hogy telik általában a napod ?
Mit dolgozol ?
Mint olvasható volt családod van
A kérdés az , hogy a családodat milyen mértékben érintette meg a vallásod ?
Milyen módon nevelted a gyermekeidet ?
Mi volt az a legerősebb élmény ami ért a családos életben ?
Negatít tapasztalatok ?
Énis mesélek , csak megfogalmazom magamnak a válaszokat -
Hunci
senior tag
juj juj juj de nagyon súlyos a szöveg tartalma .
Ezt már nem tudom elhelyezni .
Ez már tényleg egy olyan költemény amit elhelyezve az ember a saját életében szerintem újabb s újabb kérdések merülnének fel .
Ez már itt a labilis talaj .
Értelmezni majd szerintem később fogom , mert még fel kell dolgoznom . -
Hunci
senior tag
HMMM.
Szerintem itt te vagy az az ember akinek a kreativitása hihetetlen mértékid agyon van csiszolva .
Amit megismertem eddig belőled az az egyszerűséged .
A lineáris gondolkodásod , ami olykor olykor a végletekig visz .
Az írásod nagyon SUPER .
Hihetetlen .
Szinte magam előtt láttam a dolgokat .
( Huhh de sok mindent szeretnék most elmondani , de próbálok egyértelmű lenni )
Az elejés elgondolkodtam , hogy a fogalmazásod helyes-e .
S szerintem nem .
Ez nem mes , ez egy fantasi .
Egy olyan írás , amit az ember nem mondhat csak úgy el a szülejének , vagy tesójának , mert nem fogja érteni , hogy te miért töröd a fejed ilyen dolgokon .
Az amit írtál egy filmis lehetne akár , mert annyira látványosak a mozzanatok benne , hogy csuda .
Mindegy nem tömjénezlek tovább .
Amit mondani akarok .
Végy egy dolgot számításba .
Te magad írtál az időről ( mert végülis a kérdések az irományban e-fele irányultak )
Oly sok ember élt úgy , hogy nem értették azt amit szeretett volna az emberekkel közölni .
S mégis oly sokuk ott van az ember tudatában .
Szóval .
Amit mondani akarok az az , hogy lehet megelőzted a korodat , s ez a problémád -
Hunci
senior tag
Noss .
Szerintem az , hogy az ember magában a témát meg tudja fogalmazni azzal mintegy tudja , hogy mi is a problémája .
Képes szembesülni vele , s erőt vesz magán , hogy legyőzze azt .
''lépésre képes közvetetten rávezetni a másikat arra, amit tulajdonképpen át kíván adni ''
Hogyis mondjam .
Van aki beszél , s van aki mond is valamit .
Most inkább fogalmazzunk úgy , hogy te vagy az aki mond is valamit , s erre nekem megjön a hangom -
Hunci
senior tag
Bocsánat a késésért
Szóval a dolgaok amiket írtál szépek átfogóak , s nehéz az értelmezése egy olyan ember számára aki nem igazán tudja hova tenni .
Egy olyan ember számára aki viszont érti , hogy ezek nem egy konkrét szituációt , sokkal inkább a léttel kapcsolatos dolgokat boncolgatja mondhatni evidens kérdéseket feltéve , s azokra olyan választ adva , amelyek nem feltétlenül csak emberekre , de állatokra , nem csak rád , vagy rám , hanem adott szituációra ,s adott életstílusra , felfogásra is felhúzható .
Kezdjük itt :
Nincs olyan, hogy probléma --> a probléma egy olyan dolog ami akkor keletkezik amikor valamire felfigyel az ember , valamit nem lát kerek egésznek .
--> Ezt átvitted a hétköznapi dolgokra .
'' az élet mindenről és semmiről és bármiről szól ''
Pontosan , mert életed során rengeteg olyan dolgot lát meg az ember amik nem egészek , de nem csinál belőle problémát , mert egyszerűen nem Őrá vonatkozik , nem neki kell megoldania a szituációt
'' Az életnek egy végtelenül apró pontját jelenti a mi társadalmunk, amelyben hagyományosan az összes valaminek megvan a maga jó és rossz lefolyása ''
Ezt én úgy értelmeztem , hogy az , hogy mi most létezünk az egy pillanatnyi állapota a mi bolygónknak .
Gondoljunk csak bele mennyire kényes összhang irányíta azt , hogy mi most éppen azt tehetjük amihez éppen kedvünk van .
Mindennek megvan a maga jó s rossz lefolyása .
Inkább minden mi megadatott nekünk ebben a pillanatban lehet a következőben éppenséggel elvétetik tőlünk , mert tegyük fel az egyensúly felborul , s mondjuk mindaz ami eddig '' szolgált minket '' ( Természeti erők , szél , víz , napfény ) mind ellenünk fordul .
Gondolkodni életben, teljességgel kell
Igen , mert most van , az ami egyszer elmúlt soha nem tudod visszahozni .
Ha igen akkor sem ugyanazt kapod már .
SOHA nem kapod vissza azt az időt ami már egyszer elmúlt ( az élmény nem következik be )
S itt a konklúzió :
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi vagy te, és tartsd távol ennek a végtelenül apró pontot alkotó társadalomnak a szabályrendszeréből adódó válaszokat. A valódi válasz nem az ész és a szavak dolga, hanem a szabadság és az élet végtelen könnyedségének megtapasztalása.
Mert az élet csupa csupa olyan tapasztalat amit megél az ember .
Itt azért kicsit ellenkeznék :
A problémát a merev akarás, az el nem fogadás szüli
Első rész :
Szerintem a probléma mindazon dolgok összessége amiket máskép látunk , s számunkra nyilvánul meg , számunkra nem tűnik teljes egésznek .
A második résszel egyetértek .
Látod .
Nagyon nehéz egy szöveg volt , s elsőre nemis tudtam volna szépen megfogalmazni , hogy mennyi minden tódult fel bennem -
nRu3
addikt
Nyugi, este csak éjfélkor tudok lefeküdni mert szét szed az ideg , ha végre el alszok rémálmaim vannak a volt kedvesemel kapcsolatban, minhta sms-kapok perzse csak csak azt akarnám és arra riadok fel vagy az álmok miatt riadok fel, és a végén kb hajnal 5-kor felébredek és onnantol már csak szenvedek az ágyban és nem birok vissza aludni. Ezekután egésznap álmos vagyok korán lefeküdnék ,de ha korában fekszem le akkor hajnali 3-kor kelek fel és az még rosszabb igy, én nem csak az éjszakát de az egész napot-kat hetek utálom. Azt hittem a bili joban nem mehet tele és nem borulhat ki,dehogy nem. Ezt még fokozni is tudnám, de hülyét nem csinálok magambol, mert nem én vagyok a hülye hanem a volt kedvesem, csak ez szép lassan derül ki és annál bántobb a dolog.
-
Algieba
őstag
A hajnali beírásomból kiderül, hogy miért utálom az éjszakát. Ha aludni próbálok, akkor álmomban szorongatnak a régi dolgok, ha meg ébren vagyok, akkor is beáll az ''agyhalál'' és kiborul a bili...
Most elvagyok. Nekikezdtem a sok-sok fiókhagymát nevelt nárciszok szétültetésének. Nárcisz-iskolát kell nyitnom, mert több száz kis fiókhagymám van. Vajon, van elég földem? -
kymco
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #489 üzenetére
Vallási közhelyek? ... Sajnálom. Nekem csak erre tellik.... De attól közhely valami, hogy nincs mögötte semmi... Ezek mögött a szavak mögött az életem van
Úgy látom nem olvastad figyelmesen a hsz-om... Nem tartom keresztényinek a keresztesháborúkat... és nem is volt az. Egyszerű gazdasági és politikai akció volt, amire felhasználtak egy eszmét... Eszköz volt és nem cél a kereszténység... mellette nem is egyezett Jézus tanításaival semmiben sem...
Nem szégyellem az életem, és válaszolni is fogok konkrétumokkal, de nem most -
Dr.F.E.R.I.
addikt
A babához gratulálok
, de konkrétumok említése nélkül - nevezetesen, mikor és milyen formában ''talált meg Isten'', ezután milyen események vették kezdetét - nehezen fogod elérni, hogy másokat is gondolkodóba ejts. Legalábbis nem egy ilyen, a szokásos vallási közhelyeket felsoroló hsz-szel.
''Örülnék, ha az egész világ keresztény lenne''
/sokan örültek volna neki a történelem során, főleg nekik köszönhetőek a ''keresztes háborúk'', az ''inkvizíció'', és a ''fegyvereket megáldó papok''/ -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Bájos kis írás, sugárzik róla az ártatlan gyermekiesség. A hagymás részről pedig - bocs - de egyből a Shrek jutott eszembe...
Magam is rendelkezem amúgy némi írói beütéssel, mely annyi év után mintha megint erősebben hallatná a hangját. Nekem az idő hiánya jelenti a legfőbb problémát a kibontakozásban, és egy rossz szokásom, amit leginkább ''nyughatatlanságnak'' lehetne nevezni. Nem sokára rá, hogy belefogok valamibe, máson kezdek el agyalni, és annak a fonalát gombolyítom tovább. Ez egy ördögi kör, de nemrég eltökéltem, hogy csakazért is nyélbe fogok ütni egy hosszabb lélegzetvételű novellát - ha időm engedi, ehhez (is) igyekszem megfelelő háttéranyagot gyűjteni. Az írás nálam nem életcél, de az tény, hogy sokban gazdagítja az egyént, és jó esetben azokat is, akiknél befogadásra talál. Az viszont nem szerencsés, hogy megkérdőjelezed a teljes létjogosultságod, csakmert egy gyermekfejjel kitűzött célodról kiderül, hogy talán mégsem volt a legjobb választás... Kiskoromban asztalos szerettem volna lenni, de a számítógépek átcsábítottak - ennek ellenére remek madáretetőt fabrikálok, meg úgy általában kisebb famunkákkal szépen elboldogulok, mégsem sírok miatta, hogy nem görnyedhetek egész nap a gyalupad mellett.
-
Hunci
senior tag
Nem feltétlen rossz ez
Azt látom benned , hogy élmények által beszélsz a dolgokról , s érteted magad egy érzés körülírásával .
Most elmegyek , de mindezt addigra megfogalmazom , s leis írom még ma
(#486) kymco : Kb 7-kor leszek , s akkor megvitatjuk a dolgokat
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Nem akarom elkapkodni, de félek, hogy annyira várom azt, hogy legyen időm átgondolni, hogy lemaradok a válaszról.... Most lesznek az ünnepek, heteken belül megszületik a harmadik gyerekünk, a munkahelyemen nagy változások vannak....
Inkább belekezdek, és lesz, amilyen...
Nekem a vallásom azt jelenti, hogy megtaláltam a helyem. Nem pontos, mert nem én kerestem a kereszténységet, vagy más spirituális ''megoldásokat''. Eléggé földhözragadt ember voltam, viszonylag egyszerű célokkal. Sokkal inkább igaz az, hogy a vallás talált rám..... De ez sem pontos, mert ez meg személytelen. A vallás egy keret, aki pedig megtalált, Isten maga. A találkozás nem volt látványos, egetrengető, de az egész életemet megváltoztatta.Jó volt szembesülni azzal, hogy bár nincs semmi keresnivalóm Isten közelében, mégis befogad a családjába. És azt hiszem ez a legjobb kifejezés most, a család. Egy család tagjaként nem kell görcsölnöd, teljesítened, hogy családtag maradj. Nem kell harcolni az apa szeretetéért, mert az van, függetlenül a hangulatomtól, anyagi, és morális helyzetemtől, számíthatok rá.
Ezért a hétköznapjaim nem különlegesek, mert a család tagjaként élem a napjaim, mint mások. Sokszor gondolok azokra akiket szeretek és azokra, akik szeretnek, így Istenre is. A hétköznapjaim része a hitem, és ez a hit jelen van a feleségemben, és a maguk módján a gyerekeimben is.
Nem én választottam Istent, az istenek ''piacteréről'', hanem Ő választott engem, pont akkor, mikor a leghasznavehetetlenebb voltam.
A hit nem az erősségén múlik, sokkal inkább abban, hogy kiben hiszek, mégha csak egy kicsit is. Ha el tudom fogadni, hogy az az Isten, aki engem kiválasztott, velem is marad, akkor az jó, de ha elbizonytalanodom, akkor is velem marad, mert nem a hitem miatt van mellettem. Amikor a kisfiam attól félt, hogy ott fogom hagyni a kórházban egyedül, azt hitte, hogy elmegyek, nem hitte el, hogy mellette maradok, ez nem volt hatással a döntésemre... egész éjszaka mellette virrasztottam.
Az életem Istenem kezében van. Én csak próbálkozom a gyermekeim életéről gondoskodni, neki van hatalma arra, hogy ezt tökéletesen megtegye. Nem történhet olyan dolog velem, amit Ő ne engedne meg. Ez nem azt jelenti, hogy nem történhet rossz dolog velem, sokkal inkább azt, hogy mértékkel. Ha a jót elfogadom Isten kezéből, akkor a rosszat is el kell, hogy fogadjam.
Jó dolog történt velem, rendbejött az elcseszett életem. Azért beszélek róla, hogy mások is megtapasztalhassák ezt a jót. Ha ez terjesztés, akkor az. Örülnék, ha az egész világ keresztény lenne, mert akkor a helyünkön lennénk. De ez nem lehetséges több okból sem. Az egyik az, hogy sok embernek fogalma sincs arról, hogy mi a keresztény Istenben való hit, van képe róla, de az hamis. Látja az inkvizíciót, a kereszteshááborúkat, a fegyvereket megáldó papokat, de ezeknek közük nincs hozzá. Bitorolták/bitorolják ezt a nevet, és ez számon is lesz kérve rajtuk. Jézusban is sokan a római birodalmat fegyverrel kiűző királyt látták, de csalódniuk kellett, ő nem test és vér ellen harcol és nem földi fegyverekkel.
A fórumon is azt szeretném, ha ez a hamis kép halványulhatna, és jobban megismerhetnénk Jézust olyannak amilyen, a kereszténységet is olyannak, amilyen.... -
Akheron
senior tag
''A virág lehull, ha szeretjük is, a gyom nő, ha nem szeretjük is.'' Ha így is van, ebben áll életünk.
Ekképpen kell felfogni az életünket. Akkor nincs nehézség. Azért van mindig bajunk, mert valamilyen egyedi szempontra helyezzük a hangsúlyt. Fogadjuk el a dolgokat úgy, ahogyan vannak. Így kell felfogni mindent, így éljünk e világban. Az ilyen tapasztalás olyasmi, ami túl van a gondolkodáson. A gondolat világában különbség van az egy-ség és a változatosság között, a tényleges tapasztalásban viszont a változatosság és az egy-ség ugyanaz. Ti teremtitek meg az egy-ség vagy a változatosság eszméjét, ezért ejt rabul ez az eszme titeket. Így aztán folytathatjátok a gondolkodást vég nélkül, pedig valójában nincs is szükség arra, hogy gondolkodjatok.
Az érzelmek is sok nehézséget jelentenek, pedig ezek nem igazán valódi problémák, hanem műviek, ezeket a nehézségeket saját önközéppontú felfogásunk, szemléletünk élezi ki. Azért vannak nehézségeink, mert mi hangsúlyozunk, élezünk ki valamit. Tulajdonképpen azonban nem lehetséges semmi különlegeset sem kihangsúlyozni. A boldogság szomorúság, a szomorúság boldogság. Ha érzéseink jellegükben különböznek is, igazából nem különböznek, lényegi mivoltukban ugyanazok.
[link] -
Algieba
őstag
Kislányként eldöntöttem, ha nagy leszek, író leszek, mert a képzeletemet felgyújtották a népmesék.
Emlékszem a „döntésre”, ahogy a térdemen heverő Kisgyermekek nagy mesekönyvét becsukom, és magamhoz ölelem. Az a jól eső érzés, a bizonyosság tudata, hogy igen is képes vagyok új meséket alkotni.
Úgy látszik öregszem, az előbb könnyekig meghatódtam egy néhány éves vázlatomon. A képzelőerőm sziporkázása megégette kérges szívemet. Öt éve még tudtam felszabadultan írni. A részlet a Csillagvárosi rulett 3. verziójában található. Sajnos, sosem tudtam végigvinni a sztorit. Áradtak az ötletek, de nem akartak egy irányba menni. Talán azért a bánat, mert képtelen vagyok ennyi képzelőerővel bármit is kezdeni. Csalódnom kellett önmagamban és az álmaimban.
„- Mit tartok a kezemben?
A kérdésre számtalan különböző hang vágta a választ:
- Egy hagymát.
- Úgy bizony, kedves hallgatóim, és ha valaki megmondja nekem, mit modellez a hagyma, jutalom jegyet kap.
Az előadóteremben többen is nyújtózkodni kezdtek, de a Triangulum-rendszer szülöttje messze kitűnt húsz csápja közül felnyújtott leghosszabb végtagjával. A professzor biccentett feléje. A tolmácsautomata azonnal bekapcsolt és mindenki számára érthetővé tette a brklat feleletét.
- A Föld tér-síkszerkezetét.
- Helyes. Visszatérve előadásom lényegi mondanivalójához. - Az idős úr szórakozottan dobálni kezdte a hagymát, mely röptében hirtelen golflabdává változott. Elmosolyodott és felmutatta a labdát. - A Föld egykori, általánosan elfogadott térmodelljét láthatják a kezemben. A Föld gömbölyű, tartották évszázadokon át. Nos, még eme modell előtt, volt egy elmélet, miszerint a Föld lapos korong. - Megvárta, amíg kijelentése nyomán támadt derültség lecsillapodik és folytatta. - A tudomány bebizonyította, hogy mindkét elképzelés hibás. A 2076-ban publikált híres elmélet bebizonyította, hogy a Föld alakja nem két vagy három dimenziós forma, hanem többdimenziós, melyet jól szemléltet a hagyma. Megmondaná valaki, kinek a nevéhez fűződik az elmélet és annak bizonyítása?
Az egyetemi diákok közül újra sokak keze, vagy inkább végtagja, lendült a magasba. A prof végignézett a karok erdején és egy marsi zindrakl hallgatónak adott szót.
- dr. Motlew Karciak.
- Ha még azt is megmondja, mely felfedezés ihletője lett elmélete, jutalom jegyet kap.
A zindrakl nem sokat gondolkodott.
- Az „itt is-ott is vagyok hipp-hopp” teleportációs formula lett elméletének gyakorlati megnyilvánulása.
- Nagyon helyes. Így van, és 2077 óta a teleportáció általánosan használt helyváltoztatási mód. A Föld és a többi bolygó többdimenziós szerkezetében benne rejlett még egy teleportációs lehetőség, amit csak 2102-ben fedeztek fel. Nos, ki tudná megmondani ama tudós nevét, aki felfedezéséért idén márciusban megkapta a mágusi Nobel-díjat?
Most is végtagok sokasága okozott bőségzavart az idős profban, végül egy fiatalemberre nézett, várva a választ.
- Merwil Kamambert.
Az idős prof szeme felragyogott.
- Helyes. Miért is kapott Nobel-díjat?
- A teleportációs varázsformula megváltoztatásával lehetővé tette, hogy a Földről más Földekre lehessen átteleportálni. Ezen formula lehetővé tette a Föld népesedési gondjának humánus megoldását is.
- Nagyon helyes! Mint tudják Önök is, a párhuzamos síkok felfedezése során több meglepetés érte a kutatókat. Ki tudná megmondani, mi volt ezek közül a legfontosabb?
A fiatalember felugrott és ekkor kiderült róla, hogy egy echenói alakváltó, mert a brklatot túlnyújtózkodva dargóniai kígyóvá alakult át. Mutatványa senkit se lepett meg, de Marwin a lelkesedéséért ismét neki adta a szót.
- A látszólagos időutazás.
Marwin bólintott.
- Mint kiderült, sok újonnan felfedezett földi síkon az idődátum sokkal korábban van, mint nálunk. Persze ez nem jelent valódi időutazást, mivel a hipp-hopp formula a síkok közt is a térugrást teszi lehetővé, ha képletesen akarok fogalmazni, akkor vízszintes helyet ez függőleges irányú ugrást jelent.
Ekkor dallamos harangjáték jelezte az előadás végét. Marwin meghajolt diákjai felé és azok viszonozták gesztusát.
- A mai órába ennyi fért. Következő találkozásunkkor, aki öt percben frappánsan visszamondja a ma hallottakat, egy jeggyel jobbat kap a hónap végén.
Több diáknak is felragyogtak szemei, egy mélyűri xaxrannak szó szerint. A legtöbb diák indexében az űrfizika jegy már messze a tízes fölött járt, de verseny folyt az abszolút rekordért. Az előadóterem egy perc alatt kiürült, mivel a diákok használták az egyetem teleportációs rendszerét és elteleportáltak. Az idős úr szórakozottan forgatta egy ideig a labdát, majd feldobta, és amit elkapott az egy alma volt.”
Ha kiderülne, hogy tévedtem, egyáltalán nem is lettem volna alkalmas írónak, sőt, csapnivaló író vagyok, gondolkozás nélkül megölném magamat. Erre tettem fel az életemet. Nincs más értelmes célja a létezésemnek. Emberbaromnak könnyű lenni, hisz mint a barom, mi is üzekedünk és eszünk, ürítünk, feléljük környezetünk tartalékait, egy szóval egyszerű állatok vagyunk, ami kiemel minket, a kreativitásunk helyes felhasználása, és az értékteremtés.
Az írásaimmal adni akartam valami tüneményeset az embereknek. De rájöttem, hogy valami hiányzik belőlem, és ami még rosszabb, sokkal több hiányzik az emberekből.
Miért születtem meg? Így semmi értelme nincs a létezésemnek. Ez egy abszurd tragikomédia, és még annak is pocsék. -
Akheron
senior tag
Köszi.
Igazából az, hogy átfogóak, meglehetős pontossággal mutatja azt, hogy mennyire kevés vagyok. Aki valóban tud valamit az életről, annak minden magyarázatából elemi erővel sugárzik az egyszerűség és tisztaság, vagy lépésről lépésre képes közvetetten rávezetni a másikat arra, amit tulajdonképpen át kíván adni. Én csupán nyűglődöm, keresem a szavakat, virágnyelven írok... és folyvást utólag ötlenek fel bennem a leglényegesebb motívumok.
-
Akheron
senior tag
Ezt kifejtenéd bővebben? Érdekes meglátás.
Igen, kifejteném, már amennyire tőlem telik.
A személyiségem alapjait kellene újraönteni ahhoz, hogy másként kezelhessem a problémás helyzeteket.
Nincs olyan, hogy probléma. A problémát a merev akarás, az el nem fogadás szüli; a problémát valami szüli, míg az élet mindenről és semmiről és bármiről szól. Az életnek egy végtelenül apró pontját jelenti a mi társadalmunk, amelyben hagyományosan az összes valaminek megvan a maga jó és rossz lefolyása. Az élet ennél áthatóbb és elfogadóbb a maga teljes és végtelen feltételnélküliségével. Gondolkodni nem valamiben kell, hanem életben, teljességgel. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi vagy te, és tartsd távol ennek a végtelenül apró pontot alkotó társadalomnak a szabályrendszeréből adódó válaszokat. A valódi válasz nem az ész és a szavak dolga, hanem a szabadság és az élet végtelen könnyedségének megtapasztalása.
De igazából én sem tudok sokat mondani erről. Nálamnál nagyobb emberek is csak bajosan képesek erre. -
Algieba
őstag
Ezt kifejtenéd bővebben? Érdekes meglátás.
''A dolgok értékelésének egyfajta kötött módjából származik ez a kiszolgáltatottság''
Valóban, a beidegződések miatt fekete-fehéren látom a dolgokat. Ér egy inger és a régi módon reagálok rá: süt a nap, zuhog az eső
.
Ez van.
Amióta az eszemet tudom, érzékeny mimóza vagyok.
A személyiségem alapjait kellene újraönteni ahhoz, hogy másként kezelhessem a problémás helyzeteket. Azonban nem lehetek újra csecsemő.
Amim van, abból kell gazdálkodnom.
Valószínűleg majd olyan társat kell találnom, aki képes lesz oltalmazni. Én meg cserébe rázúdíthatom szertelen kedvességemet.
Egy cukorborsó vagyok.
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Nem akarok vészmadárkodni, de nem hinném, hogy tartósan jobban leszel. Vagy legalábbis: én most is a korábbihoz mérhető kiszolgáltatottságot érzek benned, ami csakúgy, mint más emberek esetében, bármikor megkeserítheti az életed. A dolgok értékelésének egyfajta kötött módjából származik ez a kiszolgáltatottság - de okoskodni sem szeretnék fölöslegesen, másrészt meg én sem vagyok sokkal másabb.
-
Algieba
őstag
válasz
Dr.F.E.R.I. #474 üzenetére
A topikot még nem kell zárni. Más is kerülhet gödörbe. Jó, ha van egy hely, ahová betérhetnek a szomorú arcok.
Próbálok egy tarka virágágyáshoz hasonlítani. -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Bocs, de a szótáramban a ''spiné'' csak egy mezei szinoním szó az általam közelebbről nem ismert hölgyek megjelölésére
, nem tulajdonítok neki semmilyen különleges jelentőséget (se pozitívat, se negatívat). Meglepődve vettem észre, hogy erről az egy mondatról több hsz keletkezett, mint a fő témáról (már rég el is felejtettem volna, ha nem hánytorgatjátok fel).
Amúgy örömmel veszem én is a pozitív hangulatváltásodat, mostanra már ott tart a topic, hogy a megsebzett férfiszívek és a vallásról disputáló Urak közt te vagy az üde színfolt...Ha valaki azt mondaná, lezárja a topicot okafogyottság miatt, nem is tudom, ellenkeznék-e.
-
-
Algieba
őstag
A véleményem az, hogy sosem szabad elkámpicsorodni egy ember nekünk nem tetsző, érthetetlen viselkedése miatt.
Most mondjam azt, hogy ti férfiak semmivel sem vagytok jobbak nálunk??
Mindenkinek köszönöm a jelenlétet, a tanácsokat, és még az offokat is.
Egyszerűen csak azért virult ki a kedvem, mert kivirult a Természet is. Plusz az időjárás kihat a hangulatomra.
A kerti munka felpörgetett. Sok földet mozgattam meg. Nem is értem, hogy tudtam felásni kb. 150 négyzetmétert. Izomlázam nem volt; csak a gerincem, és néhány izületem panaszkodása emlékeztett a munkára.
Ami még kellemes fejleménye a kertészkedésnek, hogy megizmosodott a felkarom. A tohonya időszakban ''lefogytak'' az egérkéim (muszklik), de mostanra ismét kövér tengerimalacok lettek.Kb. akkorák, mint a tengerimalacom a nyakától a tomporáig. Egy gyönge nőhöz mérten igazán klasszak.
Uh, kezdem érteni a testépítőket. Itt ülök a gép előtt, és elégedetten tapogatom a felkaromat.
A bódult állapot és feldobott hangulat oka, hogy érzem az életet, és ez az érzés remek.
Holnap az előkertet fogom gyomtalanítani és felásom a két virágágyást. Kiszedem az elöregedett nárcisz töveket, szétszedem mindet és hátul visszaültettem őket. Nem pocséklom el az értékes növénykéimet.
Ez egy kellemes feladat lesz.
Pénteken kaszálok. A ház és a kert közt beindult a vadfű és már van vagy 40 centi magas. Muszáj levágnom.
Szombat reggel kimegyek a piacra. Meglesem a palánta kínálatot.
Ui.: Erős a szél. Sajnos, ennyire képes a hidegfront. A szél csak szárítja a talajt.
[Szerkesztve] -
Algieba
őstag
válasz
troland26 #460 üzenetére
Akkor sem illik hölgy társaságában a nőket szapulni, még egy jelzővel sem.
Na, ennyire érzékeny nem vagyok. Jóval erősebb jelzőket használok felpörgetett, indulatos kedvemben.
Nem vagyok ellensége a szólásszabadságnak.
Hmhm. Kissé sok lett az off. A topik célja életmódbeli tanácsadás, optimista sziporkák dobálása, lelkesítés, tapasztalatok megosztása, másnak hogyan sikerült kimászni a nehéz, depressziós, szorult helyzetből stb.
Most nincs új képem a kertemről. Várni kell, hogy a magból növény legyen. Május közepére más lesz a helyzet. -
-
Hunci
senior tag
-
Hunci
senior tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #453 üzenetére
Jaja Ő az a kislány akiről írtam ( Az x-em )
Most képzeljétek Lesz Casaria Evora concert .
Cesaria nézi a Zöld-Roki Szigeteekről származik .
Lehet mondtam már , de annyira szeretem a zenéjét
Mindezekmellett .
Azért mesélek mindíg Evora néniről , mert egy lánnyal megyek , s ez olyan romantikus lesz meg ÁÁÁÁÁ .
Mindegy majd mesélek -
Egyébként már, hogy on is legyek a topicban, örömmel látom, hogy mennyire megváltozott az életfelfogásod, természetesen a jó irányba, ha a topicindító szövegedre gondolok és most pl a legutóbbi postodra akor le a kalappal, csak így tovább
. Nem tudom, hogy ennek a topicnak mekkora jelentősége volt benne, vagy csak az én 1-2hsz-em amit valószínűbbnek tartok, tehát örülök hogy segíthettem, hogy jobbá tehettem az életed és hogy életfelfogásod sokkal pozotívabbá tehettem
Üdv,
Csernus János
UI: Mostmár bevállalod!? -
Hunci
senior tag
Kell az néha hidd el nekem
Esetleg kérhetek egy szivességet
regisztráljatok nekem
[link]
Köszönöm
Leírása
Tudok egy tuti dolgot!Van egy oldal, ott kell regisztrálni és ha te ezzel támogatod az oldalt, vagyis így az oldal sok pénzt kap, cserébe kapsz egy telefont,vagy egy x-box-ot,vagy psp-t ilyeneket,tök ingyen!!! Az ismerősöm már mult héten kapta meg az x-boxot!!! Mutatta is!!! Én is regisztráltam!! Leírom hogy kell: te is regisztrálj mindenképpen!!! nagyon megéri!! http://www.xpango.com?ref=90414240 Pontosan ezt írd be mindenestől!!! Ez fontos!!! Az oldalon lesz három kép valamelyikre kattints!!! bejövő oldal tetején ki lesz írva zöld betűkkel hogy SIGN UP! erre katt!!! FIRST NAME: vezetékneved LAST NAME: keresztneved EMAIL: e-mail cím PASSWORD: jelszavad CONFIRM PASWORD: jelszó mégeccer! ADRESS 1: utca, házszám TOWN/city: város CONUTY/state:megye COUNTRYrszág POST CODE:irányítószám CONTACT NUMBER: teló szám ( nem fontos) HOW DID YOU HEAR:mindenképp ez legyen ott:friend or referal!!!! FREE GIFT: itt tod kiválasztani, hogy mien cuccot kérsz,cserébe hogy reklámozod az oldalt!!! válassz valamit! REFERRAL ID: 90414240 ez legyen mindenképp!!!Másképp nem mükszik
2007.04.02. 16:31:39 Kornél™(L) Giokondo TERMS AND CONDITIONS: a ''View'' legyen kipipálva!!!! Ha mindent kitöltöttél kattints a Register gombra!!! Bejön egy oldal ez kiírja a REFERAL számodat ezt írd le el ne felejtsd el!!! Küldd el e-mailbe mindenkinek ezt a linket:www.xpango.com/?ref=számod A számod szó helyére a te referal számodat kell írni!!! Minél többen regisztrálnak annál hamarabb kapod meg a cuccot!!!! Nem kamu csak regisztrálnod kell és tovább küldeni a linket!! Csak így működik a dolog!!
[Szerkesztve] -
Algieba
őstag
válasz
Dr.F.E.R.I. #453 üzenetére
Kertészkedni jó, látni mint lesz az apró magból növény, egy egész élet, pluszba táplálék, vagy szép virág.
Ej-nye, no, hogy az Urak szerelmi bánat miatt keseregnek, mikor az Élet ezernyi kincse veszi körül őket.
Az ember gyakran hajlamos ostobaságra, hisz röpke életű élőlény, kit ide-oda rángatnak a vágyai.
Van egy okos mondás: ne szaladj olyan szekér után, amelyik nem vesz fel.
Spiné?!
Tudom, hogy a nők képesek megtiporni az érzékeny férfiúi lelket, de nőként kikérem magamnak, hogy egy ilyen szó felbukkanjon a topikomban.
A vérző szívek kezeléséhez nem értek.
Sosem sírtam még pasi miatt, és nem is áll szándékomban.
Az Élet túl rövid ahhoz, hogy egyetlen ember miatt megfeledkezzek saját magamról.
Élni jó. Sírni rossz.
Nevetni akarok és két pofával szamócát falni.
Öhm, nem értem, hogy más miért nem akar velem egy tálból szamócázni...
Jó lenne valakivel együtt örülni a júniusi bőségnek, és ezernyi szépségnek. -
Algieba
őstag
Ma pézsma búzavirágot vetettem kaliforniai kakukkmákkal vegyesen.
A búzavirágból vettem egy színű kéket, és színkeveréket, rózsaszín és fehér.
A kakukkmák színkeverék.
Remélem, csodásak lesznek együtt.
Várom a júniust. Akkor minden virulni fog. -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Bakker, honnét került ez a sok ember elő...? Épphogy kiteszem a lábam és tessék... Annak nagyonis örülök, hogy nem vedlettünk át végleg kertészkedős topikká. Előjött viszont új téma, amiről már amúgyis írni akartam a LOGOUT-on (extrém véletlen egybeesés, semmi több), de még nem jutottam el odáig a ménkü sok meló miatt (csak ezen a héten majd' 60 órát kell dolgoznom). Tehát írásra fel, majd visszanézek.
Hunci ez az a spiné volt, akiről már korábban is írtál? -
Hunci
senior tag
Noss .
Valami van abban amit János írt .
Egy dolgot megtanultam az előző kapcsolatomból , s úgy általában a dolgokkal kapcsolatban .
Így tudom a legegyszerűbben leírni :
( Egy ókori filozófus mondta )
'' Az élet olyan mint egy vízfolyás .
Kétszer nem tudsz belelépni ''
Értsd így .
Ha visszais kapod a hölgy szivét .
Akkoris más lesz az a kapcsolat .
--> Lehet , hogy neked a gondolata hiányzik , maga az az áldott álapot .
Talán ( s ezt tapasztalatból mondom ) szebb az emlék .
( Ezt a talánt ne vedd felszólításnak . Nagyon határozatlan talán )
Csak annyit akarok megfogalmazni , hogy amíg választhatsz addig mérlegelj .
A szép emlék , s a közt , hogy ''nem ugyanazt , de '' visszakapod .
A döntés , s a sorsod mindíh í te kezedben van -
Szerintem nem vissza kéne tekintgetned hanem előre, ami volt elmult, és ha egyszer nem működött máskor sem működne
. Nekem is volt egy ilyen 1 évig házas voltam és nem találom a helyem csajom, 2 évig, egyszer gondolt egyet és elment, a mai napig kóvályog, én azóta már az esküvőmet tervezgetem az új párommal és a közös jövőnket, találsz jobbat, mindíg van jobb, sokkal jobb...
-
deniro2
senior tag
Én vagy 3 db ilyen vidám vasárnapot végignéztem pusztán azért, mert gondoltam hátha megértem azt a sok embert, aki ott tapsikol, de dacára minden igyekezetemnek egyetlen értelmes vagy minimálisan is elgondolkodtató dolgot sem hallottam.
Pedig szerettem volna. Komolyan.
Így azt tudom mondani, hogy szvsz a hitgyüli ugyanakkora nagy fos, mint a többi ehhez hasonló ''gazdasági egyház'', kihasználja az emberek nyomorát, vágyát a közösségbe tartozásra, félelmét a modern társadalomtól.
Sok ilyen volt már, nem említem most meg (vagy mégis) Jim Jones atyát és az ő mennyei egyházát...
-
nRu3
addikt
én 29 a lány 24, ő már volt házas,1évig amihez csak agyilag grat. tehát valamenyire éretnek kell lennie.Teljesen az irányitást nem vette átt, csak adtam a szavának sokat, nem ugy mint eddig másoknál.
Én lehet hogy ebben reménykedek hogy ő jelentkezikk és addunk egymásnak újbol esélyt mert ő perssze megtiltota hogy hivjam........, mert tényleg érthetetlen nevetséges dolgokon bukot ell az egész csak egymást megbántotuk begözöltünk, gondolom rokonok rápakoltam ami elenkezőleg sült ell. ment a pletyka ami megint rosszat tett. -
Hunci
senior tag
Akkor lehet az a baj
Az , hogy TI már elértetek egy olyan szintet ahol már nagyon megbíztatok egymásban , csak az az idő intervallum ami alatt elértétek ezt nem alapozná meg a dolgot .
Lásd jól :
Nagy az összhang , de nem igazán ismeritek egymást , mivel kb 2-3 hónapja találkoztatok először .
Ebből az állapotból hírtelen s meggondolatlan dolgok születhetnek .
Lehet olyan igéreteket teszel a másiknak , amikre el sincs készülve , lehet a másik kényszerít olyan dolgokra , hogy teljesen elkötelezd magad neki ( Pl : házasság , de nem kell a legmélyebb dolgokra gondolni )
A másik behatároló tényező az a korotok .
Ha mondjuk nagyon fiatalok vagytok akkor ez mág rátesz egy lapáttal , s riasztóvá teszi az állapotot .
Ha ez így van akkor mondom az elképzelésem :
A lány akivel olyan jól kijöttél , de nem igazán tudtad mindenestöl megismerni megijedt tőled , mert Ő megismert , s nem érezte magát érettnek egy komolyabb kapcsolatra .
Lehet , hogy az volt számára a zavaró , hogy Ő az irányítást tőled várta volna , olyan értelemben , hogy minden pillanatban a te határozott szavad döntsön , de te lehet annyira '' szépnek '' ( annyira beleszerettél , s nem tudtad ezt másképp kifejezni ) hogy az Ő szavát vetted véglagesnek .
Lehet ez az amire azt mondtad , hogy :
'' Elég türelmes és higadt tudok lenni sokáig, de ha a pohár betelik akor igen, de érdekes modon vele mindig is higadt voltam sose mutatam ki ezt a tulajdonságomat.pont ezért is vesztetem el a fejem érte mert ilyen hatásal volt rám, de lehet hogy pont ez volt a baj azt hite tul nyugodt vagyok vagy mit tudom én és már megint matekozok és variálok ''
S azért em tudod ezt magadról , mert nem fogalmaztad meg .
Vagy nem néztél a dolgoknak ennyire a mélyére .
Mindenesetre , ha az amit leírtam igaz akkor a lányt megértem , s neked azt mondom , hogy várj egy kicsit .
Ha a lány elkezd hiányolni téged , s valami módon felveszi veled a kapcsolatot ( s mindezt 3-6 hónapon belül ) akkor abban benne van az a dolog , hogy a kapcsolatotoknak nem így kellett volna végződnie , s szeretné jóvátenni .
Remélem jól sülnek el a dolgak -
nRu3
addikt
Csak az a gond az ő szavai egymásnak elent mond igy nem is tudom már mi lehetet igaz igy megfejteni sem tudom ez a gond. Az a baj vele tuddot rám hatni befojásolni és épp ez tetszet nekem de közben furcsáltam is a helyzetet hogy egy lányra halgatok, gondoltam ezt is megéltem lehet hogy ő az? Na egyenlőre nem ő az.
-
Hunci
senior tag
HMMM neked mit jelent a vallá ?
Hogy éled meg a hétköznapjaidat ?
Miért '' választottad '' ezt ?
Mennyire erős a hited ?
Ki irányítja a sorsod ?
Fejtsd ki , hogy mi is értsük a vallást , mert én kicsit hezitálok a dolgok abszolute elfogadásán .
A vallás azt mondja , hogy terjeszteni kell .
Én nem terjesztem , csak próbálok az embereket emberként kezelni -
Hunci
senior tag
Noss .
Mit ne mondjak énis megkaptam a magamét .
Szépen összevesztünk amikor második alakalommal összejöttünk s lehordtuk egymást .
Mindezekután Ő odrítva utánnamkiáltotta , hogy soha nem fogok olyan embert találni aki meg fog nekem felelni , mert túl ostoba vagyok az érzelmekhez .
( ezt egy olyan ember adta nekem akivel 2,5 évet lehúztam [ de ha Ő ennyire egy érzőlény akkor , hogy bírta ki ] gondoltam magamban )
No mindegy szal ezekután én csak annyit súgtam oda neki abban a másodpercnyi csendben , hogy '' Remélem te azt találod meg aki pont olyan mint te ''
S elmentem .
A nők az én szememben most .
Sajnos nem sok mindent ér a szavuk , mert nagyon szeszélyesek .
Részt veszek a kis játékaikban , de nem bonyolodom bele , mert ÉN vagyok az első , s nem engedem magam manipulálni .
Az , hogy olyat mondott nekem az egy életre megmarad , s tudom valamikor találkozunk majd a jövőben , s kitudja , hogy mi lesz annak a lecsengése .
Ezt Ő mesélte nekem
Volt egy szerelmes pár a század kezdetén , s nagyon szép romantikus életnek néztek elébe , de sajnos a háború miatt a férfinek el kellett mennie , a nő pedig maradt .
Évek múltán egy vonaton egy nagyhangú asszony ment el a férfi mellett , s ordított a gyerekeire , mint a kutyára .
A férfi megismerte a hangot , s elgondolkodott , hogy megszólítsa ezt a megkeseredett asszonyt , vagy hagyja .
Ilyenkor jut eszembe , hogy lehet a dolgok nem hiába történnek ,mert a nő szive mélyén más volt , s lehet , hogy fájnak a dolgok , s mivel megmagyarázhatatlanok ezért minden gondolaod elveszik , de néha azért jusson eszedbe ez
Mindenesetre én azt mondom , hogy az amit a lány mondott sokféleképpen értelmezhető , de csak te tudod megfejteni . -
kymco
veterán
válasz
EchoNorbi #435 üzenetére
Ezzel vitatkoznék.... Ez nem ilyen egyszerű
Én keresztényként nem követek el több ''vétket'', mint más ember, csak max többről tudom meg, hogy ''vétek''. Épp ezért nem engedhetünk meg magunknak többet.
Képzeld el, hogy szereted a szüleid. Szeretnél a kedvükre tenni, mint gyerek. Hogy teszed ezt? Pld úgy szeretnél jól viselkedni. Érdekes, nem. Szereted őket, szeretned téged... de mégsem ''engeded el magad'', sőt, jobban figyelsz arra, amit teszel....
Persze ez egy kicsit le van egyszerűsítve... de ettől még igaz
Ja, és a meg vagyok keresztelve, és keresztény vagyok nem ekvivalens kifejezések... -
kymco
veterán
Nekem az e meglátásom, hogy a szülők sokszor végső kétségbeesésükben iratják egyházi suliba gyereküket, az talán helyrehozza, amit elrontottak a nevelésben.... persze csodát magától a suliktól nem érdemes várni...
Egyébként minden híreszteléssel szemben a keresztények ugyanolyan emberek, mint a nem keresztények.... Szemre össze is lehet őket keverni... -
Hunci
senior tag
Vallással kapcsolatban .
1 évig jártam katolikus 6 osztályos suliba , s mit ne mondjak a legnagyobb álszentek jártak oda . ( Ilyenkor elgondolodtam , hogy akkor a szüleik miértis írítták be őket ide )
Egyben kollégista is volta , s végignéztem a kiszökéseket ( 12 - 13 évesek voltunk s a srácok csak mentek neki a világnak )
Megvan nekemis a véleményem az egyházi sulikról ,s nem éppen rózsás a dolog .
Mindezekmellett minden héten vasárnap elmegyünk misére . -
Hunci
senior tag
Ez a kulcs mozzanata a mondanivalódnak :
'' magamban kesresem a hibát ''
Ez azt jelenti az én szememben , hogy nem rontottál neki a kislánynak , s hordtad le mindenféle alaknak , hanem sokkl inkább magadbanéztél , segíteni akartál az állapoton , nem pedig rontani .
Mi is szakítottunk 2 év után , s ugyanazt tette énis --> magamban kerestem a hibát , s rűrűn monddogattam magamnak , hogy ennek nem így kellett volna történnie , mert ennél többet érdemelt meg a kapcsolat .
Szépen fekerekedtem , s elhódítottam a hölgy szivét újra .
Megbeszéltük a dolgokat , hogy most másképp lesz .
Telt múlt az idő , s sajnos a kedves megint elkezdett hibázni
(#429) Akheron : Miket látni a PH!-n .
Gratula nagyon ügyes vagy .
( 1 kérdés . Te ugye fiu vagy .Láttam már fiut női avatarral . A te szitud más
)
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Én is mutogatok, ha már te is mutogattál.
Legújabb kenyérkém: [link]
A tészta teljes őrlésű tönkölybúzalisztből házilag készített kovásszal, tengeri sóval és hidegen sajtolt olivaolajjal, teljes őrlésű búzaliszt és szójaliszt 5/1 arányú felhasználásával készült, és egy kevés lenmagpelyhet is kevertem bele - majd az egészet szezámmagba forgattam. Kovászból csak egy teáskanálnyit használtam fel, hogy zömök, de mégis kellemesen rágható legyen.
A nagyjából egy kilogramm kenyér összesen talán 250 forintba került. Boltban ez háromszorosa lenne, ha egyáltalán lehet kapni olyat, ami hasonlóan készült, és biztos forrásból származik.
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
Csak boszant a dolog kemyényen, butaságon mult az egész és közben engem hibáztat, pedig a támadás a legjobb védekezés, amit az ex kedvesem tesz, lehet hogy valamiben én is hibáztam, de ezel csak magamban kesresem a hibát, a környezetem viszont rám szól ,nem nálam volt a hiba én mindent megtetem hanem a kedvesmel volt a gond ,ott nem volt tiszta a dolog, csak ez elég szarul esik egyenlőre felfogni.
-
Algieba
őstag
[link]
Pompás nárcisz a kertemből. Remek idő van, de túl sok a napfény! Kiveri a szememet, és ostorral üti a hátamat. Várnom kell, hogy enyhüljön a kinti verőfény. Aztán felásom az utolsó szakaszt, és végre eltehetem az ásót. De vár még rám egy kis kaszálás, permetezés, az előkerti virágágyások gondozása. Közben persze kelni kezd a vetemény, meg észhez térnek a gyomok is, és a kapával irthatom a gazokat. Vennem kell slagot is, mert ha aszályos lesz a nyár, öntözni kell az ágyásokat.
Minden szép és jó, csak valami mégis hiányzik. Hogy mi, nem tudom. -
Akheron
senior tag
Belenéztem a legutóbbi adásba, amit a címlapról lehet elérni. Aki beszélt, bárki is legyen, mondott értelmes dolgokat. De nézd el nekem: én nehezen viselem, ha konkrét fogalmakhoz és tárgyakhoz kötődően, címszavasan, rögeszmésen beszélnek arról, ami szellemi. Amikor azt mondják, hogy Isten, meg Jézus, meg lejött a mennyből, meg megváltott, akkor önkénytelenül is felelevenedik bennem a buddhizmus kitűnősége, amelynél csak az hajtogatja folyton Buddha nevét és a megvilágosodást, akinek nincs szeme a látáshoz: akiben a szabad szellem csupán a kötött szellem egy olcsó képeként él.
Amit ajánlottál, az alapvetően nagyságrendekkel tartalmasabbnak tűnik a mai televízióműsorok többségénél, és az efféle kérdésekkel való foglalatosságot is sok mindennél előbbrevalónak mondanám - az egyetlen problémát abban látom, hogy ezúttal épp nem a megfelelő személynek ajánlottad.Persze tudom, aki meg fogékony volna rá, és a befogadásával előrébb juthatna az életben, abban többnyire túlteng az alaptalan tagadás és ellenszenv.
-
SzalaiG
addikt
www.hit.hu [link]
-
kymco
veterán
-
Akheron
senior tag
A bármennyire is hihetetlen, de a kereszténység nem a szenvedés, aszkézis vallása...
Bármennyire is hihetetlen, az általam eddig ismert összes keresztény egyoldalúan, tagadással, félelemmel, belső feszültséggel vagy egész egyszerűen depresszív vagy buta módon élte meg a vallását. A legutóbbi személy folyvást a hittérítő szerepét osztotta magára; minden harmadik mondata kényszeresen Jézusról szólt, aki megváltotta az életét. A hívőkön kívül semmi bajom a kereszténységgel, elhiheted.
Szerk.: Aki még nem látta Ingmar Bergman Úrvacsora c. filmjét, annak ajánlom figyelmébe. No nem mintha bármi világraszóló lenne benne; csak érdekességképp említem, ha már épp eszembe jutott.
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
A kereszténység az örömről szól. Mint amikor egy szétszakított család újra eggyé lesz, ésez az alapja az örömünknek. Isten ránktalált, és tudjuk neki mondani, hogy Atyám... Az újszövetségben ezt úgy is írják, mint ''abbá'', ami akkoriban az apa kedveskedő, szeretetteli, bennsőséges formája volt.
-
Algieba
őstag
[link]
Nekem is van egy törpehörcsögöm. Aranyos és vérmes állatkák. -
Algieba
őstag
[link]
''Hatóanyaga: flavonoidok (izoramentin glikozidok, kvercetin glikozidok), karotinoidok, szaponinok, triterpének, illóolajok, E-vitamin''
Lesz ez még jobb is, mikor a kertészeti szezon csúcspontján fülemre akasztott cseresznye-szem párossal, eperrel teletömött pofazacskóval fogok heverni a nyugágyban a virágok között.
A cél be van lőve, ilyenkor nincs nyugtom, míg el nem értem. -
Algieba
őstag
válasz
tolts.hu #407 üzenetére
Én csak egy lökött tyúk vagyok, mondhatni hippi életszemlélettel (szeretkezz, ne háborúzz), csak éppen azt sem csinálom, vagyis de, csak pasik helyett a Természet nyújtotta örömöket kergetem.
Kinek mi okoz örömet, ugye.
Nyugodtan írhatsz, elmondhatod a véleményedet a nagy betűs Életről.
Mostanában átalakult a topikom, orrlógatós, ''mindennek vége, nincs papírzsepim'', depis panaszládából, kertészeti rovattá.
Ennek ellenére nemcsak leendő Bálint gazdák hozzászólásait várom.
Az Élet szép, csak az ember mindent összezavar, főleg a saját agyát... -
Algieba
őstag
Szia!
Kertészkedni jó! Mindenkinek ki kellene próbálnia. Persze elsőre a kertészkedés is nehéznek bizonyul, de nem szabad feladni! Előbb-utóbb megjön az első sikerélmény, és elég csak egyszer enni a magunk termelte zöldségből vagy gyümölcsből, utána nincs megállás.
Azonban egy kert sem lehet meg esztétikai gyönyörforrások nélkül. A virágok garantáltan feldobják az ember kedvét.
Tegnap búzavirágot vetettem.
Ma pedig egynyári ördögszemet.
Elmaradhatatlan virág és gyógynövény, a körömvirág. Vegyesen került a földbe a búzavirággal. Tuti jó színhatás, kék és narancssárga.
És persze szórni fogok még virágmagot, csak éppen a dél-Amerikai fajok érzékenyek a fagyra. Várnom kell velük, ahogy zöldségek közül a babbal, paradicsommal, paprikával, cukkinivel, kukoricával is.
Üdv!
Andrea -
Hunci
senior tag
Látom jó kedev van .
Aranyos volt , s nagyon olvasmányos a kis HSz-od
Ez különösen tetszett :
'' Nem adom fel. Tudom, hogy a világban van egy lökött pasi, aki pont illik hozzám. ''
Látod énis így vélekedem az én kicsi leendő párocskámról
Ezt énis hiszem , s vallom :
'' A szenvedés foka mindig egyenlő arányban van az elkövetett vétkeimmel ''
Lefutottam a napit HUHH de jól érzem magam .
A földműveléses dolgokhoz nem értek , így velem nem tudsz olyan dolgokról beszélni sajna , de várok , s másról majd beszélgetünk -
Algieba
őstag
Szia!
Dolgozok benne, mint egy megveszekedett pocok. Dúrom a földet: ásom, kapálom, gereblyézem, közben a gerincem majd kiszakad, a végtagokban nyiszognak az izületek, a tüdőm nem győzi felvenni az oxigént, a szívem meg kilökni az erekbe a friss vért. Szuszogok, izzadok, közben elégedetten mosolygok; esküszöm, ez már kezd olyan lenni, mint a jó szex.(18 éven aluliak ugye nem látogatják a topikomat?
)
Már nincs sok hátra a talajmunkákból. Egyetlen szakasz, és elrakhatom az ásót!Új rekord született, ilyen rövid idő alatt, ennyi földet még sosem mozgattam meg. Pedig tényleg van néhány idegesítő és gondokat okozó testi bajom. Egészen kellemes, hogy mégis ennyire bírom. Jól esik. Csak aztán a nagy örömködésemnek, ne sírás legyen a vége...
Jó öreg pesszimizmusom, sosem hagy el.
Az nlcafe-ba csak próba szerencse alapon regisztráltattam magamat. Nem bízok a társkereső oldalakban. Szerintem, így nem is lehet ismerkedni. Élőben több értelme lenne. De kérdem én, hol van normális találkahely? Egyébként akárhol lehet ismerkedni.Csak nyitott szemmel kell járkálni és észrevenni a másik személy felől érkező jeleket.
Nem adom fel. Tudom, hogy a világban van egy lökött pasi, aki pont illik hozzám.
Azért önostorozó nem vagyok. A szenvedés foka mindig egyenlő arányban van az elkövetett vétkeimmel. Elég gyakran ''hódolok'' a hét főbűn közül a lustaságnak és a falánkságnak. Megyek és felásom a holdat is. Annyit vétkeztem már.
Üdv!
Andrea -
Sir Pocok
őstag
Én ezt magányos, félrevonuló életet soha nem tartottam jónak, mert ennek is a gyökere a félelemben van.
Szerintem egy boldog, szabad ember számára nincsen körülményektől való függés. -
Hunci
senior tag
Amit még mondani akartam , s ez most fogalmazódott meg bennem .
Azzal , hogy a magány állapotát élitek , éljük azért adott dolgokat be / meg kell látni .
A magány mit hoz ki belőled , belőkük , belőlem .
Mindannyian valami olyasmibe kezdtünk amivel változtatni akarunk , tudunk az életünk apróbb dolgain .
Nem kezdtünk el olyan mértékben bánkódni , hogy a bánatunkat alkoholba , drogba folytsuk , vagy akár valami értelmetlen dologba .
Mind fogtuk magunkat , s a gondolatainkat '' papírra '' vetettük ( van aki könyvre ) s próbáljuk túlélni ezt az állapotot .
Az írások publikusak , s bárki hozzáteheti a maga gondolatait .
Ezáltal embereket vonzunk magunk köré , s egy közösséget próbálunk formázni .
Szerintem ez egy szép dolog , s szerettem volna ezt a gondolatot megosztani
(#402) Akheron : Tudom . Sokan vagyunk így
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Hunci
senior tag
HUHHH
Megint komplex a tézis amit leírtál , s nemis tudom , hogy honnan fogjam meg .
Talán arról az oldalról indulok , hogy :
'' De tudom, az efféle írással senkin nem segítek, ''
dehogyisnem miért ne érdekelne ez minket .
Ahogy elnézem tele vagy tapasztalatokkal ( valahol egy kis burkolt fájdalommal , nem keserűséggel , csupán egy kis rezignáltság ) , s ezen tapasztalatadat nincs aki meghallgassa .
Gondolom teis ezért mentél a L.O.ra , s írtad ki magadból , hogy esetleg megkönnyebbülj
Énis ezt tettem .
Sokkal jobb érzés .
Azzal vigyázz csak , hogy ne fordólj túlságosan befele .
A dolgok nem szimplás fekete - fehérek , s a szépség mindíg az árnyalatokban bújik meg .
Részvétem anyukáddal kapcsolatban .
Az írásaidba majd beleolvasok .
Olyan sok ember írásait szeretném elolvasni , s soha nem jutok el oda
marsu , Vladimir , Algieba , Cerebellum , Kalandor , V-for Vendettás avataru srácéit is , s most teis felkerültél
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest