- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
válasz
Sir Pocok #708 üzenetére
Ha önmagamra hallgatok, mint Oblomov élem az életemet. Ha a külvilág ingereit beengedem, doktor Faustnak érzem magamat és kínosan feszeng oblomovi lelkületem.
Ha tehetném, fütyülnék a külvilágra, csak a természeti szépségek érdekelnének, nézném az eget, a tájat, ahogy mászik a katicabogár a fűszálon, és elégedett lennék, ha nem kellene közben szembesülnöm a nagyfokú természetrombolással.
Ez a sok ember, és a zaj, az elvárások, a tekintetük, idegesít. -
Akheron
senior tag
válasz
Sir Pocok #703 üzenetére
Én is így szoktam dönteni.
Mikor kimegyek a Mátrába, ahhoz, hogy eljussak egyáltalán az erdő széléig, Mátrafüredre, több mint 5 kilométert kell gyalogolnom. Amikor múltkor felmentem a Kékesre, egészen ledöbbentem, hogy mennyi ember megy oda fel autóval. Nagyon kevesen értik, hogy a jól végzett munkától lesz teljes az élet, nem pedig az elért eredménytől.
-
Akheron
senior tag
válasz
Sir Pocok #642 üzenetére
Az Egyesült Államokban mondjuk lehet, hogy valamivel nagyobbak a költségeik, káraik; végtére is toleráns dolog a zen, és sokféle modern, zavartfejű szerzet odatévedhet. Elolvastam a Zen Mountain Center szabályzatát, és azt vettem észre, hogy nagyon sok egészen alapvető dolgot is belefoglaltak.
Például a drogokkal, alkohollal, energia- és vízhasználattal kapcsolatban. Egyetlen személy is nagy kárt tud okozni a felelőtlenségével - élő példa rá a lakótársam: lassan május lesz, a szobahőmérséklet 23 fok, de ő még mindig fűt a gázkonvektorral, persze az én kontómra. Pazarlás, pazarlás, pazarlás... és mire jut vele? Lelkibeteg. -
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz
Sir Pocok #629 üzenetére
Egyszer láttam tévében Zen-buddhista közösséget belülről (már nem tudom, a forgatócsoport hová valósi volt), nekem nem tűnt valami mozgalmas helynek. A tagok hosszú-hosszú órákat gubbasztottak a jellegzetes ülésformában, ahogy meditáltak. Egy főpap járt a soraik közt bambuszpálcával, és akit szunyókáláson kapott, azt felébresztette, majd - mikor az illető bűnbánóan előregörnyedt - a hátára sózott a pálcával. Elég spártai életet élnek, dolgoznak, takarítanak, főznek, órákat meditálnak - igazából nem tudom, mi lehet olyan megfizethetetlen ebben a buliban.
-
Akheron
senior tag
válasz
Sir Pocok #631 üzenetére
Én is hasonlóképpen gondolom. Egy ideig úgy gondoltam, hogy én nem értek valamit, és igyekeztem valamiféle mögöttes értelmet, tanulnivalót találni ebben a pénzkérdésben - de sehogy sem sikerült megemésztenem. Nem fér össze a kettő számomra, még ha a maga módján mindennel is összefér a zen, és mégha maga a pénz semmit sem jelent.
Ha mész, majd számolj be a benyomásaidról.Annak a 100 napos elvonulásnak a díjáról tudsz valamit? Megnéztem a napirendjét. Vessenek meg érte, de az első benyomásom az volt, hogy valamiféle turistaattrakció lehet: egyórás munkák, félórás ülés.
-
Akheron
senior tag
válasz
Sir Pocok #629 üzenetére
Érdekesen hangzik. Én tulajdonképpen sosem jártam még a közelében sem efféle eseményeknek. Az mindenképpen pozitív, hogy nem drága. Azért írom ezt, mert nemrégiben körbenéztem néhány külföldi közösségnél, és azt kellett tapasztalnom, hogy horribilis ''áron kínálják'' a visszavonulásokat. Gyakorlatilag olyan áron, amit megfizetni sem tudnék.
Egészen eddig abban a hitben éltem, hogy az efféle közösségekbe bárki betérhet bizalommal, úgy, hogy csak saját magát viszi.
-
válasz
Sir Pocok #579 üzenetére
Lesznek a lóf@szt, majd akkor legalább lesz időm játszani az utóbbi végiggyúrt évek játékaival
Egyébként is max az olyan emberek fordulnak be ezektől a dolgoktól, akik hajlamosak rá egyébként is. No meg ne feledkezzünk meg a jó öreg kékgyóccerről sem, majd a kis nyugdíjat viagrára költöm, meg sörre
-
Akheron
senior tag
válasz
Sir Pocok #552 üzenetére
Ha gondolod, keresd fel Csong An Szunim zen szerzetest. Ő kevesek egyike, akik megkapták a dharma mester címet Szung Szán mestertől.
Érdekes, az ő nevével épp találkoztam már. Olvastam a beszédét néhány hónapja, a következő helyen: [link]
A többivel kapcsolatban írok még, csak ismét van egy szűk határidős munkám. -
Akheron
senior tag
válasz
Sir Pocok #548 üzenetére
Egyébként hosszú idő óta nem tudom már, hogy mikor is látom más emberek cselekvéseinek valódi természetét, illetve hogy amit látok, az mennyire a helyes felfogás szerint való.
Más emberek cselekvéseit látva ugyanis gyakorta szembeötlik, napnál is világosabb módon, hogy miféle patkányodú van a fejükben, és mennyire élhetetlenek - még ha a cselekvéseket alapvetően nem is rossz szándék szüli. Az már csak ritkán esik meg, hogy indulattal reagálok erre, de a cselekvések kárának, haszontalanságának ismeretében mégis megvan bennem az az érzés, hogy nem helyénvaló így.
Ilyenkor eszembe szokott jutni az alábbi tanítás, bár nem szükségképpen szoros a párhuzam:
Vasárnap Szung Szán mester ünnepélyes szertartáson vett részt a New-York-i International Zen Centerben. Ennivalóval és ajándékokkkal teli szatyrokkal tolongtak ott a koreai asszonyok. Egyikük nagy csokor műanyag virágot hozott, és mosolyogva nyújtotta át a mester egyik amerikai tanítványának. Az, amilyen gyorsan csak tudta, eldugta egy halom levetett kabát alá. De hamarosan ráakadt egy másik asszony, és boldogságtól sugárzó arccal az oltárhoz vitte, hogy betegye egy vázába. A tanítvány elkeseredetten ment oda a mesterhez:
– Szönyűek ezek a művirágok! El kellene tüntetni őket az oltárról, és kidobni valamerre.
– Ne törődj azzal, hogy a virágok művirágok-e vagy valódiak, hogy az oltáron vannak-e vagy a szemétkosárban. Ezek az asszonyok tiszta szívvel ajánlották fel a műanyag virágokat, cselekedetük bódhiszattvához méltó. Te elveted a műanyagot, kettéválasztod a világot jóvá és rosszá, széppé és csúffá. A te cselekedeted nem bódhiszattvához méltó.
– De mi itt azon igyekszünk, hogy mindenki számára széppé tegyük a Zen Centert. Hogyhogy ne törődjek vele? Azok a virágok elcsúfítják az egész szobát.
– Ha valaki élő virágot ad a Buddhának, a Buddha örül neki. Ha valaki műanyag virágot ad a Buddhának, a Buddha örül neki. A Buddha nem kötődik az élő virághoz és nem kötődik a műanyag virághoz. Az óceán nem mondja a folyónak: „Piszkos a vized, ne folyj belém!'' Minden vizet elfogad. Ha megőrzöd Buddha szellemét, a te szellemed is olyan lesz, mint a megvilágosulás nagy óceánja. -
Akheron
senior tag
válasz
Sir Pocok #548 üzenetére
Köszi, már hallgattam; a képeket is néztem.
Elmondanám szívesen, ha tudnám, de ez nem igazán a töprengés és az érvelés dolga. Annyit tudok róla mondani, hogy jó ideje, és egyre inkább áthatja a mindennapjaimat az az érzés, hogy sokkal inkább egy kolostorban lenne a helyem, mint itt. Szerencsére megszűnőben van a szélsőség és az el nem fogadás ebben az érzésben - korábban inkább csak menekültem volna innét, valamiféle idealizált dolog felé. Mostanság inkább úgy vagyok vele, hogy éppen annyi dolog köt csak ide, mint amennyi mindenhova. Megyek, ha megyek; maradok, ha maradok. De inkább mennék, minthogy maradjak. -
Hunci
senior tag
válasz
Sir Pocok #499 üzenetére
NEM .
Határozottan NEM .
Előszőr félet a topikra rákattintani , s már gyomoridegem volt hogy hogyis fogom a dolgokat értelmezni .
S akkor elolvastam azt amit írtál .
( Igen . Rengeteget agyaltam az értelmezésén . Sőt nemis az értelmezésén ennek a szövegnek . Sokkalinkább az érzelmeken amiket kivált belőlem . Azon , hogy vajon az emlékek által előhozott érzelmekkel egy megfogalmazott példán keresztül meg tudom-e fogni a témát . S most azt hiszem megvan)
Előszőr ettől rettegtem.
Mert nem tudtam , hogy hogyan jönnek majd a dolgok elő , s értem azt amit mondtál :
'' Ha elkezded értelmezni, akkor csak kérdéseid lesznek, ami egy zsákutca. '' de
Én azt hiszem , hogy azáltal , hogy egy dolgot valaki már megfogalmazott , s kerek egészként kiis adta magából ( kimondta , leírta ) s te képes vagy azt felfogni , magadévá tudod tenni .
Azáltal mintegy felül tudod múlni magad , s megérted Őt is
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Filmvilág
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest