Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hunci

senior tag

válasz Akheron #478 üzenetére

Bocsánat a késésért :B :R

Szóval a dolgaok amiket írtál szépek átfogóak , s nehéz az értelmezése egy olyan ember számára aki nem igazán tudja hova tenni .
    Egy olyan ember számára aki viszont érti , hogy ezek nem egy konkrét szituációt , sokkal inkább a léttel kapcsolatos dolgokat boncolgatja mondhatni evidens kérdéseket feltéve , s azokra olyan választ adva , amelyek nem feltétlenül csak emberekre , de állatokra , nem csak rád , vagy rám , hanem adott szituációra ,s adott életstílusra , felfogásra is felhúzható .

Kezdjük itt :
    Nincs olyan, hogy probléma --> a probléma egy olyan dolog ami akkor keletkezik amikor valamire felfigyel az ember , valamit nem lát kerek egésznek .
    --> Ezt átvitted a hétköznapi dolgokra .
    '' az élet mindenről és semmiről és bármiről szól ''
    Pontosan , mert életed során rengeteg olyan dolgot lát meg az ember amik nem egészek , de nem csinál belőle problémát , mert egyszerűen nem Őrá vonatkozik , nem neki kell megoldania a szituációt

'' Az életnek egy végtelenül apró pontját jelenti a mi társadalmunk, amelyben hagyományosan az összes valaminek megvan a maga jó és rossz lefolyása ''

Ezt én úgy értelmeztem , hogy az , hogy mi most létezünk az egy pillanatnyi állapota a mi bolygónknak .
    Gondoljunk csak bele mennyire kényes összhang irányíta azt , hogy mi most éppen azt tehetjük amihez éppen kedvünk van .
    Mindennek megvan a maga jó s rossz lefolyása .
    Inkább minden mi megadatott nekünk ebben a pillanatban lehet a következőben éppenséggel elvétetik tőlünk , mert tegyük fel az egyensúly felborul , s mondjuk mindaz ami eddig '' szolgált minket '' ( Természeti erők , szél , víz , napfény ) mind ellenünk fordul .

Gondolkodni életben, teljességgel kell

Igen , mert most van , az ami egyszer elmúlt soha nem tudod visszahozni .
    Ha igen akkor sem ugyanazt kapod már .
    SOHA nem kapod vissza azt az időt ami már egyszer elmúlt ( az élmény nem következik be )

S itt a konklúzió :

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi vagy te, és tartsd távol ennek a végtelenül apró pontot alkotó társadalomnak a szabályrendszeréből adódó válaszokat. A valódi válasz nem az ész és a szavak dolga, hanem a szabadság és az élet végtelen könnyedségének megtapasztalása.

Mert az élet csupa csupa olyan tapasztalat amit megél az ember .

Itt azért kicsit ellenkeznék :

A problémát a merev akarás, az el nem fogadás szüli

Első rész :
    Szerintem a probléma mindazon dolgok összessége amiket máskép látunk , s számunkra nyilvánul meg , számunkra nem tűnik teljes egésznek .

A második résszel egyetértek .

Látod .
    Nagyon nehéz egy szöveg volt , s elsőre nemis tudtam volna szépen megfogalmazni , hogy mennyi minden tódult fel bennem :R

• Hunci

senior tag

válasz Akheron #478 üzenetére

Szeretem olvasni a véleményeidet , csak annyira átfogóak , hogy elsőre sosem megy s külön értelmeznek kell a dolgokat . :U

Új hozzászólás Aktív témák