Új hozzászólás Aktív témák

• Akheron

senior tag

válasz SzalaiG #424 üzenetére

Belenéztem a legutóbbi adásba, amit a címlapról lehet elérni. Aki beszélt, bárki is legyen, mondott értelmes dolgokat. De nézd el nekem: én nehezen viselem, ha konkrét fogalmakhoz és tárgyakhoz kötődően, címszavasan, rögeszmésen beszélnek arról, ami szellemi. Amikor azt mondják, hogy Isten, meg Jézus, meg lejött a mennyből, meg megváltott, akkor önkénytelenül is felelevenedik bennem a buddhizmus kitűnősége, amelynél csak az hajtogatja folyton Buddha nevét és a megvilágosodást, akinek nincs szeme a látáshoz: akiben a szabad szellem csupán a kötött szellem egy olcsó képeként él.

Amit ajánlottál, az alapvetően nagyságrendekkel tartalmasabbnak tűnik a mai televízióműsorok többségénél, és az efféle kérdésekkel való foglalatosságot is sok mindennél előbbrevalónak mondanám - az egyetlen problémát abban látom, hogy ezúttal épp nem a megfelelő személynek ajánlottad. :) Persze tudom, aki meg fogékony volna rá, és a befogadásával előrébb juthatna az életben, abban többnyire túlteng az alaptalan tagadás és ellenszenv.

Új hozzászólás Aktív témák