Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Yodafon
üzenetére
NE! Figyi, itt a gép, megvettem, visszaküldhetem még januárig, de nem akarom. Teljesen frankó kis gépek ezek, csak tudni kell a korlátait, amik amúgy vannak a nevesebb gyártóknak is. Itt annyi van, hogy lehet, hogy nem vagy csak sokára lesz BIOS frissítés, vagy éppen egyik-másik funkció nem úgy működik, ahogy kellene.
De csak hogy végigmenjek a sajátom "hibáin":
1. USB portok áram alatt maradnak, a BIOS beállítások hatástalanok, a support szerint a wake on lan miatt. Kicsit bosszantó, de végülis vettem egy kapcsolhatós okoskonnektort, rádugtam egy elosztót, és így nem csak a gépnek a portjai és a rádugott dongle-k/egerek nem maradnak áram alatt, de egyéb tápok sem ciceregnek halkan éjszaka. Nem érzem akkora problémának, és ez lehet, hogy nevesebb gyártónál sem mindig működik.
2. A ventillátor sosem áll le. Megvan a beállítás a BIOS-ban, a fiamén működik is, ezen nem. A support szerint ez ilyen, én meg nem hiszem el, szerintem csak lusták megcsinálni. Windowsban a Fan Control simán leállítja a ventit, szóval ez is bullshit. Amúgy a venti alapjáraton extrém halk, és nem baj, ha van folyamatos légáram, szóval ez nem valódi probléma, csak ismét egy "miért nem működik" eset.
3. Gyenge WIFI/Bluetooth ugyanaz. Alu ház, rossz antenna-elhelyezés. Működik, de lassan. Egy tízdolláros antennaszettel és egy kis lyuk fúrásával simán kivezethető külső antenna, amivel atom net van, vagy pedig USB stick. Én semmilyen PC-t nem használok wifiről, szóval LAN kábel bedugva, és nem probléma. Ha hordoznám, akkor pedig van WIFI-s stickem, meg BT dongle is, de mondom, a router közelében azért működik, még ha lassabban is. A BT is gond nélkül megy a gép előtt, 3-4 méternél kezdi csak eldobni a jelet.
4. USB4 portról láttam képet a supporttól, hogy tényleg megy gyorsan is. Engem nem érint, mert nincs USB3.2-nél gyorsabb SSD-m, és ha lenne sem lenne érvágás, külső videokártyát nem használok, az USB-PD áramellátás pedig gyönyörűen működik, ahogy a 4K/240Hz is remekül megy az USB-C-ről. Így igazából ez sem probléma.Ezek szimplán bosszantó apróságok, és mellette a tudat, hogy a franc tudja, hogy meddig fog menni, és ha megkotlik, akkor mit lehet vele csinálni. Nagyon kicsi esélyét látom a behalásnak, és annak aztán végképp, hogy garis ügyintézés sincs, szóval ez inkább csak a nyugati vásárlói kényelmi zónából való kilépés okozta diszkomfort érzet.
Annyi, hogy valami nevesebb gyártótól vegyél, és népszerű terméket, mert amit sokan vesznek, azzal foglalkozni is fognak.
-
azbest
félisten
válasz
Yodafon
üzenetére
ha nem kifejezetten üzleti szériás gépet veszel, akkor az ismertebb gyártók közül is van, aki csak hébe-hóba tesz ki bios frissítést. Az üzleti gépekhez meg szinte havonta jönnek.
Garanciát pedig úgy kell nézni, hogy ha feléből, harmadából megkapod, megéri-e a kockázatot, hogy ha esetleg elromlik, akkor másikat kell venned.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- BestBuy topik
- Hardcore café
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 16GB 500GB 5300M 4GB macbook garanciával hibátlan működés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest