Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocfika
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalt PC guruk legyetek szívesek segítsetek a következõ dologban.
Egy kis fogyasztású mini ITX -es PC összeállításán fáradozok. Három alaplap fogott meg igazán. ASUS AT3IONT-I, ZOTAC IONITX-F-E, ASROCK A330ION Nvidia
Sajnos az elsõ kettõt még nem lehet nálunk kapni, így marad az Asrock. Nagyon tetszik -fõleg az ára miatt-, viszont a procihûtõje egyáltalán nem! Kinéztem egy chiphûtõt: SPIRE Northbrigde chip cooler SP277S2. A kérdésem, hogy ezt fellehet tenni a gyári proci hûtõborda helyére? A cél, hogy egy csendes gépem legyen, ne visítson az a parányi venti. Megköszönök minden segítõszándékú ötletet, vagy más prakitus megoldást! Üdv! -
kocfika
csendes tag
Tehát ami a lap közepén csücsül ventivel a hátán az a chipset borda? A lap szélén levõ borda pedig a procié? Pont fordítva gondoltam. Egy-egy nagyobb passzív borda elégséges lenne? Tudnál ajánlani jól bevált típust? A házamODEGEN MX-31-A2 300W MINI ITX, amibe egy 8cm -es ThermalTake házhûtõ venti lesz.
-
kocfika
csendes tag
válasz dabadab #1385 üzenetére
Sürgõsnek nem sürgõs. Lehet, hogy kivárom a március elsõ hetét, arra igérték a Zotac érkezését. A házban plusszban 1db Samsung slim DVD író +1db 1TB Samsung vinyó lesz, illetve majd idõvel egy TV kártya.
"a tap ventije is eleg a komplett cucc hutesehez"
Bocsi, de ezt nem értem. Ebben a házban a táp pont keresztben van! (? ?) -
kocfika
csendes tag
-
kocfika
csendes tag
válasz urbanjozsi #1766 üzenetére
Nem értem, mitől olyan magasak a hőmérséklet értékeid?
Én egy ASROCK lapon Kép 1db 8cm -es házventi/800RPM mellett ezeket mértem:
Bekapcsolt állapot, csak az EVEREST+uTorrent fut
Fogyasztás: 24W; Hõmérséklet: CPU 50C, GPU 32C, HDD 30CBöngészés+EVEREST+uTorrent
Fogyasztás: 26-28W; Hõmérséklet: CPU 52C, GPU 33C, HDD 30CHD film lejátszás WMC-n+EVEREST+uTorrent
Fogyasztás: 29-31W; Hõmérséklet: CPU 53C, GPU 34C, HDD 30CEVEREST full proci terhelés+1080HD film lejátszás+uTorrent
Fogyasztás: 35-37W; Hõmérséklet: CPU 60C, GPU 36C, HDD 30CEzek az értékek 22C -os szobahõmérséklet mellet lettek mérve!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest