- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPeter87
őstag
válasz
didros #40478 üzenetére
Én nem láttam, legalábbis árukereső nem dobta ki.
(#40475) Duracellm...
Most a kis méret mellett a legolcsóbb értelmes konfig a cél, így egyelőre nem tudom, hogy később jobban bele fogom-e ásni magam. Elképzelhető, hogy ITX-re váltok fél-1 év múlva. Most is azt szerettem volna, de végül más terveim is lettek mellette. Beszámolok majd, mikor megvan a cucc.
-
cinemazealot
addikt
válasz
didros #40451 üzenetére
Én egy 2,5"-es SSD-t tudtam az alábbi módon besuvasztani egy LC-Power LC-1520mi házba az adatlapokon látható konfiggal, ami talán egy picivel szűkebb, mint az (#40453) energy4ever által javasolt LC-1340mi:
Szóval ez így eléggé vegyes felvágott, de nagyjából egyezik a Te konfigoddal, viszont nálam a nagy venti eléggé bekavart... ki is vágtam miatta a ház tetejét.
Egyébként nálam is a dVGA nélkül elérhető minél kisebb méret volt a fő szempont, ezért a költséghatékonyságon sajnos túl kellett lépnem.
-
törölt tag
-
toldy
őstag
Mármint maguknak az alaplapoknak? A sima z68-asak nem hiszem hogy többet fogyasztanának mint a h67-ek ( esetleg 1-2w lehet a difi), persze tuning nélkül, ram proci vga tuding esetén biztosan nő a lap fogyasztása is. A gt 430as pedig szerintem plusz 35w lehet a sima lapokhoz képest ( persze terhelés allatt).
-
Csicsóka
őstag
G620-hoz van árban hozzá illő ITX lap, MSI ASUS, és így a proci+lap nem drágább sokkal mint egy brazos deszka.
mATX pedig rengeteg van, különféle szolgáltatásokkal. Egy 300 W-os beQuiet tápot és egy 12V 8A-es tégla + paneltáp kombót lemértem, a nagy táppal mindössze 8W-al fogyasztott többet. Csak e miatt nem érdemes kizárni a mATX-et.
Ebben a sandy bridge prociban van egy Intel HD Graphics VGA, ezért nem kell hozzá külön alaplapi. Teljesítményben a radeon HD 4200 körül mozog, ezért komolyabb játékokon kívül szinte mindenre elég. HD videokat 3-10% körüli proci terhelésen viszi.
-
zodo
nagyúr
Az a kérdés mi számít kicsinek és mik az elvárások hardver és teljesítmény szinten.
Aplus CS-160 + 72W
ASRock E350M1 sFT1
2 vagy 4 Gb DDR3-as memória ill. 1 db 2,5" notebook merevlemez ami szimpatikus.Ez kicsi ház így nincs dvd író (csak külsőt használhatsz) és az átlagos felhasználási célokra, HTPC, régebbi játékokat ki tudja szolgálni. Bővíthetőségre nincs sok lehetőség ha csak nem teszed nagyobb házba pl. Chieftec BT-02B
amiben van lehetőség normál méretű dvd író ill. 1 slottos videó kártyát elhelyezni.
Igaz ennél az alaplap típusnál nem cserélhető a processzor így a mai játékok felejtőssek bármilyen videó kártyát teszel a gépbe.Aztán jön a "játék" gép kategória.
Fenti csak egy példa de hosszú lenne leírni az alternatívák sorát.
Szóval jó lenne ha leírnád a konkrét igényeidet hogy közelebb kerüljünk az ajánlható hardverekhez.Más:
Talán a fentebb említett Aplus CS-160 ház még nem járt a topikban ezért íme pár kép róla.
-
Csicsóka
őstag
Attól függ mi számít magasnak. Az Intel eredeti gyári hűtője egyre kisebb ahogy fejlődik a gyártás technológia. A mostani 32 nm-es procikon már alig van borda. Egy 60 mm magas ITX házba simán belefér alaplapostól együtt. H61 vagy H63 lapkás lapok valók hozzá, igénytől függően. mATX méretben persze sokkal nagyobb a választék ,és lehet hogy olcsóbb is.
-
Rawulf
őstag
-
zodo
nagyúr
Adapter Webáruház / Mini-Itx menüpont
Mindhárom háztípusban 120W-os paneltáp van gyárilag így csak a megfelelő külső tápegységet kell hozzá megvenned.
Szerk: Nem bírom ki mert régóta le akartam már írni hogy milyen vicces (persze nekünk jó) hogy az EPC3 ház esetében maga a házikó csak 1.180 forintra jön ki ha az oldalon lévő paneltáp árával számolunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest