- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mercutio_ #36052 üzenetére
Nem, RX460 lesz.
(#36053) Csokilama
Nem vagyok olyan elvetemült, mint Te, hogy Metis-be delidelt, húzott i7-et rakjak!
Láttad egyáltalán a konfigomat?A T-s procira minek toronyhűtő? A Silvretta legalább a VRM-nek is ad kis huzatot.
Egy max. 150W-ot kajáló konfignak minek ennyi házventi?
Alulra 140mm-es? Hova mennek a HDD-k?
Hátulra 140mm-es? Hogy fér el az ott, a 120mm-es helyén? -
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #35922 üzenetére
Hát most már amúgy is mindegy, visszatértem (valószínűleg megint csak átmenetileg) ATX-re.
(#35923) AxBattler: tényleg... De egyrészt a fentiek miatt is, másrészt a házvásárlás (mármint lakóház + műhely) vásárlás miatt most 26k is sok. Elvagyok még 1-1,5 évet a toronyházamban, vagy ha végre valahára lenne szabadidőm készíteni egyet, akkor valamilyen egyedi kuckóban...
-
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #35605 üzenetére
Úgy értettem a frekit küldheted neki, plussz fesz nélkül.
Elég jól bírják, nekem minden procim alul van feszelve, igaz a legtöbb alap órajelen. Most a Skylake-ek 1V alatt mennek max órajelen. Még a mobil cpu-m is alul van feszelve, pedig 4 maggal 3.1GHz-et tud és 30W alatt marad. Besz*rás.Az egyedüli "tuningosom" a nemrég lecserélt i5-2500 volt. Az +400Mhz-et ment -0.080V offset mellett.
Lehet, hogy optimista vagyok, de én extra fesz nélkül a G3258-at 3.8-4GHz-en is el tudom képzelni. -
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #35602 üzenetére
Küldheted neki, bírják ezek.
@Duracellm...
Lelőttem az Intel gyári hűtőn a ventit. Így 50 fok körül elvan. Prime alatt 65-ig kúszott, ott bekapcsolgatott a venti 2 percenként kb. 10-15mp-re. Elég jól bírja ez a nem igazán passzív hűtésre kitalált kis borda.
Persze még nem is végső állapot, nyitott a ház, sztem zárva még javulna mert a házventi most kb semmit nem mozgat meg a cpu körül. De a legjobb a tervek szerint a HDD venti visszarakása lesz, úgy némi szellőt kapna a borda is. Szerintem kb. minden, nem teljesen elcseszett felállásban jól ellenne így a proci. -
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #35579 üzenetére
Ha alapfesz akkor elég a szorzót feltolni. Ezen és a feszen kívül az LLC van még amit érdemes állítgatni, ez a beállított feszültség tartására van hatással, terhelés alatt. Mélyebben majd Duracellm... elmeséli ha érdekes. Ha nem kicentizős tuning lesz akkor kevésbé érdekes. Bár az alulfeszelős tuning már lehet ilyen...
szerk: Alulfeszelésnél általában kétféle mód van: fix fesz (és akkor terhelés nélkül is tartja azt - ennek fogyasztásban nem sok hatása van, de ITX topicban szerintem minden Watt számít
), a másik az offset. Amikor pl. belövöd, hogy minden fesz értékből vonjon le 0.100V-ot. Ilyenkor arra kell figyelni, hogy lehet, hogy nem max órajelen lesz instabil a proci, mert mondjuk elég neki az 1.2V helyett 1.1V is. Idle körül viszont a csökkentett mondjuk 0.8V-ból már 0.7V körüli lesz ami lehet, hogy kevés. Ki kell tesztelni, csak ezt nehéz, mert nem állandó freki/fesz amin előáll. De ezt is meglepően jól bírják a procik, Nekem most a G3900/i5-6500 idle kb. 0.6-0.7V körül kap. De az előző Llano is ment idleben 0.7V körül a gyári 1-1.3V tartománytól elég távol.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #35467 üzenetére
Kettő inkább az az 1 év. Már 2 éves a gyerek.
A HTPC-t már kezelné... ha érintős lenne a TV is. Próbálkozott, de még le vagyok maradva technológiailag.
@AxBattler
Köszi, nem rossz, de a passzívat nem komálom. Csak lustaságomban jutott szembe.@Duracellm,
Ez nem a teljesítményről szól, ahogy írtam, hanem a legkisebb közös osztóról.Tudom, hogy ezek szarok, az is világos, hogy a fentebbi hőcsövesek nem egy kategória egy ilyen kis vacakkal. De mondom: optimumot keresek egy olyan procira, ahova a szemét 80%-a is megtenné, szóval inkább a többi paraméter a döntő ami normál esetben ép embernek eszébe sem jut. Pl. ki akarna direkt pöckös hűtőt rajtam kívül?
A szar rpm kiírás nem jutott eszembe, ez jó infó, köszi. Bár hang alapján sajna nem halkabb lentebb tolva a vezérlést, szóval vagy mégis 1000rpm vagy csak simán szar a venti. A lényeg ugyanaz: kéne rá saját ventit applikálnom. Múltkor vmiért nem indult el a venti, 1 órát ment a gép, 55 fokos volt a proci. Azért azt hozzáteszem, hogy van egy felső kémény ventivel ami kicsit szellőztet.
@jim bcs
Ezekkel nem sokkal lennék előrébb mint a Big Shurikennel, akkor visszatenném azt inkább. A másik - ez meg elv nálam - hogy k drága hűtőt nem akarok venni. Ekkora procira főleg, de nagyobbra se igazán. Desktopban is realtíve "olcsó" 212 EVO megy i5-6500 alatt, 500rpm-mel keményen belekarcol a 60 fokba IBT alatt. Szóval felesleges az is, még az extra halksági igényeim mellett is. Előtte fix 1000-et pörgött a húzott i5 alatt és az sem hallatszott ki. Ez a proci meg load alatt 15W lehet kb. Totálisan értelmetlen bármi okverkillt rátenni. Ezért ment rá Shuriken helyett is a gyári. Egyedül a szutyok gyári ventit dobnám ki róla, de az meg ugye nem szabványos. Most meg az egyszerűség, olcsóság, barkács- és egyéb időminimalizálás a cél. Erre lenne megoldás egy hasonlóban "bika" cucc, 5Ft-ért, csak rendes ventivel. Erről szól a sztori.Vagy kicsit nagyobb max, de még az is egy harmatos cucc lenne... és akkor lehet 10Ft is.
Jól mondta Mercutio_, azzal tisztában vagyok mi-mire elég csak az 1000 féle hűtőt nem ismerem. Főleg nem ezeket a nem túl népszerű, mondhatni gagyi darabokat. A hűtős topicban sem hiszem, hogy ezeknek nagy forgalma lenne. -
válasz
Mercutio_ #35349 üzenetére
Package contents
SF Series High-Performance SFX Power Supply
AC power cord
DC Modular cable set
DC Modular cable storage bag
Cable ties
Corsair case badge
User ManualEzek szerint nem. Olcsójánosok.
Inkább venném a 450-es Zalman-t, vagy Chieftec-et. -
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #35031 üzenetére
Nekem a G1820 is passzív, szóval ha az elmegy, akkor az új generáció is biztosan. És nekem nincs semmi sem visszavéve...
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #35028 üzenetére
Tudom, most is azt használok a fő gépemben (G1820).
Csak gondoltam egyszerűbb lenne egy ilyen kis méretű, passzív, az én felhasználásom szemszögéből AIO lap (onboard LPT port), ami ráadásul még kis méretű házban is életképes. De igen, gondolkodtam én is a sima desktop vonalon.
-
válasz
Mercutio_ #34641 üzenetére
Ha már SG05... meg tudnád írni, hogy milyen széles VGA cooler fár el a házban?
Csak mert az utángyártott modellek (pl. AC Mono Plus 51mm) elég terjedelmes méretekkel rendelkeznek...Persze azért kérdem, mert a Jonsbo V6+ nem jött be, és most Sugo-n gondolkodom... SG05, vagy 3k-val drágábban rácsos SG13. Ugyan volt már nálam 05-ös, akkor túlzsúfoltnak hatott, de igazából nem nagyon foglalkoztam vele. Viszont még mindig tetszik, most más hardverekkel megint nekifutnék: 0 PCIE-csati, csak 2.5-ös meghajtók, (esetleg csak LP VGA,) stb.
Persze SG13-ban több lenne a hely, emiatt megérné a +3k... -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #34641 üzenetére
a ház felső részében semmilyen szellőzőnyílás nincsen és ott megrekedt a hő, amúgy nem sok mindent befolyásolt, az miatt cseréltem le, mert rx 470-re váltottam, bf1 alá kell egy kicsit erősebb kártya, gtx 950 75-130 FPS-t tudott, nekem multiban kell a 100+ FPS és ehhez vettem az rx-et
eredetileg 1050-et akartam, de annak csak híre van, 1060 nekem nagyon sokba kerül, gtx 480 +10% teljesítmény és +30eFt -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #34053 üzenetére
lejottel, mi? es mondd: mit keresel akkor ebben a topikban?
en tuti mar dolgoznek egy szuper minosegu hangkartya beszerelesen mondjuk fektetve pci riserrel a lap fole, hogy lehetoleg a gep merete ne nagyon nojon megvagy egy kulso DAC-on, ami kinezetben passzol a hazhoz.
mod: vagy ala, pcie toldo kabellel. meg jol is nezne ki. franc...
elkezdtem agyalni rajtaPatice:
szep gyujtemeny az isDuracellm...:
kimaradt talan a pontosabb specifikacio, miszerint a lehetosegekhez kepest mindent tud
egyebkent a problemadra nyilvan van megoldas, csak valszeg oriasi helyet foglalna a hatalmas passziv hutes es a vinyok hangszigetelese
vagy
mindent elviszel messzire, ami zajong es a pici gepedhez csak kabelek/csovek jonnek, ami pl thunderbolt a vinyoknak es viz a hutesnek. -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #34057 üzenetére
kinek kell ilyen hülyeség?
nem azért építek ilyen szépet, hogy aztán eldugjam
Amúgy meg tessék
ez nem is olyan rossz
Duracellm...: dejavum van
huha elmúlt, vagy nem is volt ott -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #33952 üzenetére
Merevlemez alaplapjára is lehet ilyet ragasztani, aztán arra egy nagyobb hűtőbordát tenni?
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #33882 üzenetére
intenzívebb légnyomás ingadozással, alacsonyabb a frekvencián dolgozik - ugyan azon a fordulatszámon vizsgáljuk - a kevesebb de nagyobb felületű lapát miatt, mint a sok lapátos de meredekebb szögű, kisebb összfelületű változat.
Az intenzívebb légnyomás változás = nagyobb hangnyomás változást, hangosabb működést jelent.
A szélzaj az sokkal nagyobb frekvenciás súrlódás/fütyülés jellegű hang, amit lapát és a levegő érintkezése okoz.
Ezeknél az drága ventillátoroknál már nem hagyják a lapát legnagyobb sebességű részét(széleit) barázdák nélkül, ami egy jellemző frekvencia helyett több, szélesebb spektrumba osztja szét ezt a zajt, így kevésbé éles/zavaró.Van a motorhang amit az erő változás okoz az almatúrában és a lapátokon(fordulatszám ugrás->légnyomásváltozás) és kereten keresztül(lökések) hallhatóvá válnak ha nincs csatolás mentesítve a háztól
És a csapágyazás zaja, ha mérhető.
Ez a 4 fő komponens határozza meg a "zajt" egy ventilátor esetében.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #33868 üzenetére
newegg.com-on jókat írnak róla.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #33868 üzenetére
Így látatlanban: tartósságra biztosan kiváló S-FDB (sony) csapágy miatt.
ilyen lapát kialakítással (HF-verzió) nagy légszállítást tud már a alacsony fordulatszám mellett is, viszont a légnyomás jóval alacsonyabb mint a nagy felületű kevésbé meredek lapátú változat (HP-verzió).NoiseBlocker eLoop B12-1-el több tekintetében is hasonlóságot vélek felfedezni a S-FLEX SFF21D-vel.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Mercutio_ #33838 üzenetére
Ah, bocsi, 130 akart lenni, csak félreütöttem, úgy néz ki
Gondolkodtam, hogy inkább maradok Haswell vonalnál, de mivel jelenleg nincs semmim asztali géphez (laptop van most, el szeretném adni), ezért "ha már lúd, legyen kövér" alapon kezdjünk Skylake - DDR4 párosítással.
Szóval? Vélemények? Nem fog megsülni benne semmi?
Szerk.: A manókat
én 120 Elite-et néztem ki és felnyitottátok a szemem, hogy van Elite 130
Akkor az lesz
-
válasz
Mercutio_ #33792 üzenetére
+ (#33794) Patice
Mintha csak magamat hallanám/olvasnám: parázok én is, hogy beadja a kulcsot gariidő lejárta után. Ami nem lenne gond, ha volna utánpótlás, de nincs. A deszkák futnak ki legelőször, ami marad kínálat, annak meg felmegy az ára.
Ráadásul az utód generációnak még a fogyasztása/hőfokai is jobbak, szóval van még itt indok.
Viszont az M.2 drágább, és jobban melegszik.Lehet, hogy feleslegesen aggódom, megbízható, stabil ez a lap, meg Ultra Durable™ 4 Plus, de azért csak-csak megfordul a fejemben.
Alvás előtt, a sötétben forgolódva, enyhe mellkasi szorítással. -
energy4ever
addikt
válasz
Mercutio_ #33409 üzenetére
Szerintem maradt itthon PS2 bontasbol, ha nem, akkor majd rendelek mikor a vizhutest hozatom. Ha jol emlekszem tody-nal lehet kapni itthon is. Sot, most megis neztem neked, nala ezek vannak:
Phobya Gappad hővezető csík 120x20x1,5mm-es méretben 7 W/mk 1.900Ft.-
Phobya Gappad hővezető csík 120x20x1,0mm-es méretben 7 W/mk 1.700Ft.-
Phobya Gappad hővezető csík 120x20x0,5mm-es méretben 7 W/mk 1.400Ft.-Szerk:
Most latom van ilyen is:
Alphacool két oldalas ragasztó-Gappad hővezető csík 120x20x0,5mm-es méretben 600Ft.- bar ez szerintem sunikhez valo. (mini hutobordahoz)
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #33402 üzenetére
Például az aljlemezhez ragaszthatod. Kartontól a műanyagon át egészen az alumínium lemezig, bármiből. Határt csak a
csillagos ég...kreativitásod szabhat.
(Először kivágod kartonból egy teszt erejéig, lásd mennyit jelent és ha beválik, elkészíted tartósabb, igényesebb módon.)De a thermal pad is lehet jó megoldás, ki kell próbálni.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mercutio_ #33394 üzenetére
Tapasztalatom ugyan nincs, azt viszont vedd figyelembe, hogy az MSi H110I pro-ba csak pci-e m.2 ssd megy, mert a H110 chipset által biztosított mind a 4db sata port ki van vezetve.
És pont a pci-e m.2 ssd-k melegszenek jobban.Ha sata-s m.2 ssd kell, akkor a Gigabyte H110N lapját javaslom, ott csak 3db sata port van kivezetve, egyet meghagytak az m.2-nek is.
-
energy4ever
addikt
válasz
Az en M.Satas Kingstone SSD-m 75 fokig ment fel amikor benchmarkoltam a gepet. Kb a proci mogott van az alaplapon, szoval nem csodalkozom rajta.
En azt tervezem vele, hogy berakok az ssd, es a gephaz alja koze egy thermal padot, igy a gephazat fogja asznalni holeado feluletnek.
-
HookR
addikt
válasz
Rakni kell rájuk alacsonyabb, öntapadós hűtőbordákat és/vagy biztosítani a szellőzést.
-
-
válasz
Mercutio_ #33205 üzenetére
Nagyon baba ez a kis MSI. Személyszerint ha idővel szűkössé válik a skylake igp, aláteszek majd egy GT 1040-et - bár kétlem, hogy a következő másfél évben agyonnyomnának a 10bit HEVC-es és VP9-es videók.
-
-
bambano
titán
válasz
Mercutio_ #33131 üzenetére
kösz mindenkinek a tippet.
az elvárásaimmal az a baj, hogy nagyjából minden mondata üti az összes többit, így el kell majd egyszer döntenem, hogy mi az, amiből végül engedek.hordozhatóság kell. legyen kicsi. férjen el benne jól minden. puff.
legyen stabil és erős, bírja a húzkodást és legyen könnyű. puff.
férjen el benne egy bikás procihűtő és az egész cucc fogyasszon keveset. puff.
de nem baj, ha a hűtése is könnyű.
egy olyan multimédiás gép kellene, amit szervernek használok. puffhosszú bolond történet ez. de remélem, a vége felé járok.
-
bambano
titán
válasz
Mercutio_ #33108 üzenetére
mikor házat kérdeztem, nem volt válasz. vagy ennyire szeretnek
vagy ennyire nincs választék, vagy ennyire nem foglalkoznak vele.
évekbe telt kitúrni néhány elfogadhatóbb cuccot. olyan házat, amire egyből ráugranék, nem is találtam, csak olyat, aminél eldöntöttem, hogy melyik kezembe harapok.másik hsz-re: komolyan kérdeztem. sok év után találtam először olyan alaplapot, amire szükségem lenne, és az matx.
-
válasz
Mercutio_ #33055 üzenetére
Azt egyáltalán nem használja, ahhoz pl jó az aida beépített cpu+igp stressztesztje. Ezt még csak próbaképp használtam, uis az eddigi gépeimben mindíg dVGA gondoskodott a grafikáról. (az aida elvileg tudja egyszerre terhelni a cpu+igp+dvga triót is, furmarkkal asszem csak az egyik grafikát lehet nyúzni - bár jó régóta nem nyúltam Furmarkhoz, lehet változott a helyzet)
-
válasz
Mercutio_ #33045 üzenetére
Ha új lapot/procit veszek, első szokott lenni a tuning/fesz-próba. Túlfeszelni nem szokásom, nem akarom elégetni a cuccot, inkább alulfeszelek.
Biosban állítom, biosa válogatja, hogy konkrétan hol kell/egyáltalán lehet-e pöcörészni (windows alatt is lehet XTU-val, olyat még nem csináltam).Teszt: prime95+mellette az Aida mutatja hány foknál jár a proci+lap.
Nem nagy kunszt, beállítod az értékeket, 1-2 óráig futni hagyod a prime-ot (túlfeszhez/tuninghoz normális hűtő kell hozzá, gyári alatt nekem 2perc alatt besz@rt), ha nem fagy ki, akkor használható.
-
válasz
Mercutio_ #33018 üzenetére
Egészen biztosan nem
. Ezért szoktunk vcore offset-et megadni alul/felülfeszelésnél. Ez értelemszerűen az adott frekihez tartozó, mikrokódban szereplő, értékből von le.
Hogy aztán az extrém "pihenőállapotban" lévő proci feszéből végülis mennyit vesz le egy offset nem tudom, a skylake-ek nagyon vissza tudják fogni magukat, egyik fórumon 0.2V körüli értéket olvastam idle-feszre: -
skyli
senior tag
válasz
Mercutio_ #32885 üzenetére
Ma napköztem olyan szép mini itx passzív házakat találtam
ezekről se tudtam, hogy léteznek, ez pl 120W-os táppal együtt van, a házra vezeti ki a proci hűtését és T-s procikat támogat (i7-et is akár):
Akasa euler mini-itx - 38000Ft táppal együtt (drága, de cserébe teljesen passzív a 6100T-vel) és a táp is benne van. Viszont sztem ehhez ugyanolyan külső műanyagborítású táp van, tehát szerintem az a 120W-os táp se lehet olyan rossz, amit néztem. Irodai gépnek lesz és felgyulladni csak nem fog
-
-
válasz
Mercutio_ #32813 üzenetére
"Mondjuk a ThinITX koncepció lényege a kis méret, lapos kialakítás, oda eleve nem a böszme vinyókat képzelném el." - ez pl baba, egyik munkatársamnál láttam hasonlót:
Háztól függ, de mindenképp igaz, hogy nas-ban nem sokat profitál az ember a vékonyabb lapból. Még NUC lappal se sikerült értelmes minigépet kihoznom, ami kisebb lett volna egy itx-házikónál de belefér a 2db rendes winyó, kb full egyedi házat kellett volna rendelni.
-
-
válasz
Mercutio_ #32794 üzenetére
"A másik, hogy nézz utána mik is azok a ThinITX alaplapok..."
Mesélj
Engem nagyon nem hatott meg a (Skylake-hez "fantasztikusan bőséges"...) kínálat, sem a 19V-os csati - miközben az ATX csatit lehagyták, ergo paneltápot már adapterezni kellene hozzá, az egy árva SATA power (amivel a némileg tágasabb Lynx-Point kínálat is "meg van áldva") uis kétlem, hogy elbírna 2db 3.5"/7200rpm-es winyóval. Ok, rendben, tudom, nem mindenki akar NAS-t építeni
- De itt derül ki, miért nem "rendszerbarát" a 19V-os dugó: ATX12 alapon kW-nyi perifériát tudsz extrán tápolni - akár egy STX lapon, itt meg SATA 1-2A, PCIe 25W-ra vagy limitálva. Nettó HTPC-nek jó - bár oda a kisebb NUC is jó (itt ODD-vel, passzívan).
Számomra egy thinITX kb annyi macera lett volna, mint a NUC (najó, utóbbinál még egy extra SATA portot is be kellett vna bűvészkedni).
#32798: Egyelőre egy Noctua NH- L9i-vel indítok (picike, muszáj a venti), meglátom, hogy a winyók + esetleg belső UPS mellett marad-e hely.
-
válasz
Mercutio_ #32787 üzenetére
Nem ATX12V. Persze, a notik mind erről mennek, csak ha bármi extrát rá akarsz akasztani (leginkább 3.5"-os winyóknak látnám értelmét, NAS-ként), akkor külön neki kell állnod 12V-ot csiholni - ami ráadásul már 2db 3.5-ös esetében is a fogyasztás nagyobbik felét adná. Ha meg a nuc-minimum 12V-ot adod neki (lehet, bár az intel fórumán vhol olvastam, hogy picikét se érdemes 12V alábukni), akkor a procit ellátó tápkör nem fog az optimumán működni.
Amúgy építő jellegű 5let a kollégának?
-
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #32648 üzenetére
Van állványom/hangfalam ami tüskés, és a tüske alatt van acéllemez korong, ami miatt nem tud nyomot hagyni a padlóban.
Ha arrébb akarom tenni, két kéz kevés hozzá, tartani és a tappancsokat arrébb pakolni, majd alájátszani a korongokat... Ez a szerencsétlenkedés vas-állvány estében még belefér, de egy számítógép esetében nem egyensúlyoznám egy kézzel, inkább legyen egyben a tüskékkel a kiegyenlítés, praktikusabb.
De az sem rossz, ha nem hegyesek a lábak végei, hanem síkok, amire lehet apró, 2-3mm-es, öntapadós készüléklábat tenni. Talán ezzel még nem is vágtuk agyon, az esztétikumot. -
válasz
Mercutio_ #32627 üzenetére
Persze, egymagos atomtól (najó ez tleg van) 22magos xeonig minden van a háznál
.
#1: nem hiányoztam a matekórán, amikor az összeadást tanították
#2: még az olvasásóra is belefért a szoros munkarendembe, így sikeresen dekódoltam a komponensek max fogyasztására vonatkozó karaktersorokat
Ezenkívül nem kellett a cern-t kirabolni egy 65w-os ac/dc átalakítóért (laptopom tápja, venti, hűtőborda és egyéb karácsonyfadíszek nélkül), hogy lássam: 50% terhelésnél még nem robban fel a technika
.
-
válasz
Mercutio_ #32611 üzenetére
Nem emléxem, hogy bármelyik kocsmatölteléket áthívtam vna a m43 totyikból
Félig on (a hülyeség rész moderálható
): azért nem volt 1értelmű ez az építsdmagad táp téma. Ha 100+w lenne, be se néztem vna egyik szaktopikba se, annyit még a félbites agyammal is fel tudok fogni, hogy a milliónyi oldalon letesztelt kommersz cuccok közül mi a jó. Eddig, ha a pico-psu téma szóbajött általában egy kínai vacak linkjéig jutottunk, meg hogy nézzek hozzá egy (szép leolvadós) laptoptápot. Kösz... Ha végre összerakom a szajrét, elmegyek egy logout blogra garázdálkodni
-
Patice
nagyúr
válasz
Mercutio_ #32553 üzenetére
+1 Nálam bevált.
(#32545) bobsurf:
Node 304-be szabvány ATX táp elfér. Én inkább vennék egy nem DC-s N3150-es lapot és egy korrekt ATX tápot és akkor nincs gond a lemezek indulásakor sem az áramfelvétellel.
+ ha ki akarod maxolni a házat, akkor vehetsz egy PCI-E-mSATA kártyát, amibe tudsz rakni egy mSATA SSD-t a rendszernek és lesz még egy SATA csatid is, így összesen 5 HDD-t ráakaszthatsz.
-
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #32479 üzenetére
12V-on 8A az ~96W-os maximális terhelhetőség. TDP-ből és egyéb fogyasztásokból pedig jól be lehet lőni, hogy mennyit fogyaszt a rákötendő géped. Nagyjából stimmelni szoktak a "gyártók" által megadott terhelhetőségi értékek az ilyen tápoknál (de ugye logikusan ennél kevesebbet érdemes csak rákötni, úgy maximum 80-90%-ot tartom én reálisnak, de ezzel úgyis tisztában vagy).
Ennek ellenére: az én paneltápom 12V-on 10A-t (csúcsban 12A-t) tud papíron ez ugye ~120W-os terhelhetőség (csúcsban rövid időre ~144W). Erre van kötve egy 54W TDP-jű Celeron G1820 egy 3,5-ös 7200-as HDD, egy SSD és egy csak alaplapról táplálkozó GTX 750 Ti, ami papíron 60W-ot fogyaszt csúcsban, ami így összesen elvi maximumban olyan 130W körüli fogyasztás.
A tápegységem ami a paneltápot hajtja 200W-os. Eddig még semmi bajom nem volt a géppel (sem a táppal) az elmúlt mondjuk 1 évben, pedig játszom is a géppel aktívan. Ja és ugye nálam minden passzív, mégsem volt még melegedési problémám sem.
Ma este lemérem majd, hogy mennyit vesz fel konnektorból a gép (ma jött meg a fogyasztásmérő kütyüm), utána majd jobban látjuk a "valós" helyzetet. De előre játék alatt a 90-110W környékét valószínűsítem/tippelem maximum felvételnek (ennél többet csak azért nem, mert még egyszer sem oldott le a gépem), míg alap használat mellett a kb. 35-50W-ot.
Ez lehet nem igazán válasz a kérdésedre, inkább csak úgy leírtam a saját tapasztalataimat.
-
válasz
Mercutio_ #32397 üzenetére
Világos, bár pl. az i3-6100 + 24k-s MSI deszka kombó azért elég jónak tűnik, Haswell árakhoz viszonyítva is. Utóbbi sem volt olcsóbb.
Max. ZEN-re váltanék, vagy amblokk laptopra, de Skylake-et passzolom, nem ad annyi pluszt, hogy megérje befektetnem még több pénzt. Ha nagyon viszket a hátsóm, akkor inkább beszerzek a mostani konfigba egy 65W-os i5-öt. (Vagy 35W-os i3-at, Arctic Alpine 11 Passive-val.
)
-
lajos75
senior tag
válasz
Mercutio_ #32364 üzenetére
Mivel ez egy Nas így Kb. csak 10-20% -on megy ilyenkor, de ha Plex + Transcodolás akkor 98%-100% megy a Proci ilyenkor eszik 42W max.
Proci: G1840
Alaplap: MSI H81M-P33 Micro-ATX1db. WD Red HDD 3TB.
2db. 2x2GB Ram
1db. 12cm ventilátor
1db. 9cm ventilátorA táp egy 12V 5A 60W Led Power tápegység
+ 160W Pico-PSU
Ennél többet nem is nagyon bír a Táp, mert le teszteltem egy izzóval ami 55W-os és nem bírja el (lekapcsol)
Egyébként én is leteszteltem (mértem) több fogyasztóval a fogyasztásmérőt ellenőrzés képen. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #32266 üzenetére
A H67, H77 körüli időkben meglehetősen nagy volt a választék; de most csak front-USB3 nélkülieket látok, és az is elég szegényes. A webshopozáson már túl vagyok. Azért is kérdeztem be ide, hátha kifelejtettem vmit, ti meg egyből vágjátok
más:
Ez a deszka ( ASROCK H110M-DGS ) elbír majd akár egy i7-est is? Egyelőre egy g4400-ra van keret, de később tennék bele egy renderelésre való procit. Húzva nem lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- E-roller topik
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Házasság, esküvő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest