- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Szia!
Mentéshez lenne szükségem egy zajtalan, rackbe szerelhető gépre.
Eddig úgy gondoltam, hogy tudok venni egy ilyet:
[link]: amd 4x1GHz, 4G ram, rackes dobozban, táppal egy százasért. vinyó nem értendő bele.tudtok ennél jobbat mondani? lóerőben nem kell több, ha kicsit gyorsabb, nem gond, de sok plusz pénzt nem adnék érte. *nyomós* pozitív érv lenne a hazai beszerezhetőség.
kösz előre is.
-
bambano
titán
válasz
imibogyo #34522 üzenetére
aerocool dreambox diy ház
-
bambano
titán
ha elárulom, kiderül, hogy offolok
de az matx topic halott.láttam valahol olyan hűtőt, ahol a két hűtő-"oszlop" közé volt beszúrva a ventillátor. ha egy ilyet tennék a gépbe úgy, hogy felfelé fújja a levegőt, a tetőre rakott 180-as venti meg rögtön kiszívná, az jót tenne a szellőzésnek. vagy tévedek?
-
bambano
titán
van olyan 1151-es hűtő, ami normális teljesítményű, az se baj, ha csendes, és 90 fokkal is elforgatható?
azon agyalok, hogy nem a hátlap felé kellene fújni a prociról a meleget, hanem a tető felé, mert ami házat találtam, annak a tetején is van ventillátor. -
bambano
titán
hagy offoljak már megint egy kicsit (máshol nem találok szakértelmet)
sugo sg12-es ház. olyan kicsi, hogy a hűtésre azt találták ki, hogy a proci hűtője fejjel lefelé van. alul a venti és felfelé fúj, közvetlenül belefújja a tápba a meleget.
a kérdés, hogy milyen meleg lehet az a levegő, amit belefúj a tápba? ami silverstone tápot eddig találtam a webjükön, az csak 50 fokig hajlandó korlátozás nélkül működni.
kerüljem el az ilyet?
-
bambano
titán
mit gondoltok, ha a hűtésnél a legfontosabb szempont a tömeg, akkor vízhűtést vagy léghűtést érdemes használni? a kérdés általában is érdekes, de most konkrétan egy 80W tdp-jű procinál érdekelne.
kösz
-
bambano
titán
válasz
#25954560 #33961 üzenetére
igazad van, a nuc eszembe se jutott... de radi8tornak meg nincs, az árával bajom lenne
szóval azon megy az agyalás, hogy amikor olyan dolgokat csinálok, amihez nem kell lóerő, akkor ne kelljen járatni a deskopomat, mert egyrészt pörgeti a villanyórát, másrészt áramot konvertál melegre... alap desktop feladatokra kellene plusz flash játékokra, flash videóra, meg sima videóra.eddig az az ötlet vezet, hogy felszögelem a falra, rakok rá egy nagy passzív cpu hűtőt oszt jónapot
-
bambano
titán
Tudtok olyan alaplapot, amin két displayport kimenet van?
-
bambano
titán
válasz
Neil Watts #33191 üzenetére
a zfs egyik fő jellemzője, hogy van benne gyárilag raid. minek raknál alá bármiféle raidet?
-
bambano
titán
válasz
Neil Watts #33174 üzenetére
velem még nem fordult elő, hogyha a debianban kézi particionálást választottam volna, ne az került volna a diszkekre, amit beírtam.
azt nem tudom, hogy amikor felrakod a freenast, akkor csak a konténernek foglalja le a diszket, vagy ténylegesen el is tűnik az egész diszk, nem volt még freenas a kezemben.
-
bambano
titán
válasz
Neil Watts #33170 üzenetére
milyen valódi akadálya van annak, hogy a belerakott négy lemez valamelyikéről bootoljon a cucc?
-
bambano
titán
válasz
Mercutio_ #33131 üzenetére
kösz mindenkinek a tippet.
az elvárásaimmal az a baj, hogy nagyjából minden mondata üti az összes többit, így el kell majd egyszer döntenem, hogy mi az, amiből végül engedek.hordozhatóság kell. legyen kicsi. férjen el benne jól minden. puff.
legyen stabil és erős, bírja a húzkodást és legyen könnyű. puff.
férjen el benne egy bikás procihűtő és az egész cucc fogyasszon keveset. puff.
de nem baj, ha a hűtése is könnyű.
egy olyan multimédiás gép kellene, amit szervernek használok. puffhosszú bolond történet ez. de remélem, a vége felé járok.
-
bambano
titán
válasz
xEon1337 #33124 üzenetére
a mániámban fontos rész, hogy könnyen hordozható házat szeretnék.
egy matx házat találtam, ami hordozható bizonyos mértékig, a silverstone sugo sg12.
ezen kívül relatíve könnyebb midi tornyokat lehetett találni, de azok már atx alaplapot is fogadnak. pl. cooler master storm scout 2 variánsok.volt más lehetőség is, de azok kiestek vagy a kellő mechanikai szilárdság hiánya miatt (prodigy m), vagy a rossz hűtés miatt. az matx házak többsége nálam a hordozhatóságon vérzett el.
pl. a lian li-nek van jól hordozható háza, egy baja van: az irreális ár. a pc-tu300 pl. nagyon tetszene, ha értelmes összeget kapnék vissza egy százasból, mikor kifizetem.
-
bambano
titán
válasz
Mercutio_ #33108 üzenetére
mikor házat kérdeztem, nem volt válasz. vagy ennyire szeretnek
vagy ennyire nincs választék, vagy ennyire nem foglalkoznak vele.
évekbe telt kitúrni néhány elfogadhatóbb cuccot. olyan házat, amire egyből ráugranék, nem is találtam, csak olyat, aminél eldöntöttem, hogy melyik kezembe harapok.másik hsz-re: komolyan kérdeztem. sok év után találtam először olyan alaplapot, amire szükségem lenne, és az matx.
-
bambano
titán
válasz
janos666 #27139 üzenetére
az asusnak van olyan alaplapja, amin elég gyors vezérlők vannak, így nem lenne probléma sem az elég sok diszk, sem a sebességkülönbség. összesen 18 diszket képes lekezelni, ethernet is van rajta bőven. mielőtt az árát megmondom, ülj le, vegyél be dupla adag nyugtatót és pakolj el minden törékenyt a környezetedből.
220 rugó.
szerk: (#27147) janos666: pont most nem vennék J1800-at, a napokban volt hír az n3700-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest