- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kraz
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
kisza25 #33203 üzenetére
Ugyanezt a házikót néztem ki, arra az esetre, ha a rendelésem végre feladásra kerül és nem érhető el a SharkZone C10. Meg keresgetem még azt a fajtát, ami üvölti, hogy vegyem meg, mikor ránézek
(C10, ColerMaster Elite 120, RaidMax Atomic a jelenlegi óhaj lista) Mondjuk az első jelöltjeimtől ez jóval kisebb, ami csábító.
-
rewolt
csendes tag
válasz
kisza25 #31761 üzenetére
Én itt a ház méretével a hűtés méretére utaltam, de jól néz ki a géped, szép letisztult.
Nekem egy node304-esben van 4690k macho 90-essel a tetején egy 280x társaságában.
A moduláris tápot szép mutatvány volt belevarázsolni, ki kellett venni a gyári lefogató keretet. Most jelenleg kétoldalas 3M ragasztó szalaggal van rögzítve, mint köracél a betonban -
válasz
kisza25 #30919 üzenetére
Akkor az ilyen esetekre mi a megoldás (már ha van)? Ha pl. az a cél, hogy az adott gép a lehető leghalkabb legyen.
- Ne vegyél passzív hűtéssel rendelkező alkatrészt?
- Vegyél, de akkor használd addig, amíg tönkre nem megy? (Ami valószínűleg hamarabb bekövetkezik, mint az aktív hűtéssel rendelkező változata.)
- A hűtést cseréld le folyadék hűtésre? (Az ár figyelmen kívül hagyásával egyáltalán minden adott esetben szükséges alkatrész beszerezhető kis hazánk üzleteiben? Külföldről rendelve biztosan, de az - pl. gariztatás/téves rendelés esetén - nagyobb macera.) -
-
shteer
titán
-
sg22
senior tag
válasz
kisza25 #30752 üzenetére
ezert kell szerver alaplapokat venni, azok ocsem minosegiek (tisztelet a kivetelnek)
Asus ott is rakas tragyadomb, mindennap Asus lapokat/hazakat kell javitanom. de pl Supermicro ahhoz kepest h nem egy premium marka nagyon profi
szerk: ha van supermicro lapod, alapbol nicns engedelyezve (nincs benne) a BIOSban az OC opciok, de en engedelyezni tudom, ha kell
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
kisza25 #30739 üzenetére
Mar 1997-ben magam rakam ossze az elso konfigomat, akkor most igy 36 eves fejjel osszeszerelest kerek, mert himestojas ellenben 8 layeres deszkahoz okj kell
En is csak vicceltem, de lassan mar mar nevetseges, hogy mekkra kalap hulladekokat gyartanak premium jelzessel.
Ez az ATLAS is, nem csoda, hogy idegbeteg lett a csako aki az egyik tesztet irta hiszen tul rovid a csavar, a rugo pedig irto kemeny, igy valoban nagyon nehez racsavarozni a bordat a tartolemezekre.
-
válasz
kisza25 #30687 üzenetére
Értem. Ha nullszaldósan kijöttél a dologból, akkor nem rossz, csak fél év múlva megint kell majd a plusz kraft. Persze akkor lehet majd az újabb VGA-k között mazsolázni, meg a 950 is kevesebbet ér akkor... de lehet, hogy akkor majd ZEN-t szeretnél.
Szóval értem. Én is most Kaveri APU-n gondolkodom már megint...
-
törölt tag
válasz
kisza25 #30602 üzenetére
Igen, ez egyértelmű megoldás a pumpa zajra.
De az intake ventit továbbra is bőgetni kellene, hogy fedezni tudja a VGA -korábbinál tovább nőtt- levegő igényét, illetve a CPU hűtőn 60->100W-ra nőtt max disszipáció is igényli a + légáramot.
Ha részben függetleníteni tudom a vga levegő igényét az intake (CPU+PSU+CASE) ventitől akkor mind lég mind "folyadék" hűtés esetén előnyösebb helyzetben leszek, ekkor már csak: a pumpa zaj+ problémamentes CPU+MB upgrade, vagy az összeállítással kompatibilis léghűtő+alaplap vadászat között kell választani, melyik a kényelmesebb.(#30605) sati: ...vissza kapod "50K-ért" az összekarcolt alaplapod...
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #30336 üzenetére
Mondjuk max AM1, inkább integrált procis éjjel nappal, 24/7-ben. Olcsóbb éjszakai áram van még? Nem tudtam. Németországban állítólag éjszaka drágább, olyankor nem termelnek a naperőművek
50 watt maximummal számoltam én is, az alapján becsültem. Végül az éjszakai árammal akár igazam is lehet.
-
jim bcs
nagyúr
-
Pista0001
addikt
válasz
kisza25 #30171 üzenetére
Ment a PÜ.
Én DFI LanParty P55-ös ITX lapon használtam, magas RAM-okkal, pár lamellát meg kellett nyírnom. Az aláírásomban levő linken (ha még működik
) látható. Egy i5-760 volt alatta, 4 magon film kódolás (DivX/XviD -> H264) közben 60°C körül volt, játék közben sem ment följebb.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #30092 üzenetére
Nájsz!
Ha szerencséd van, akkor meg lesz 82..3C° alatt, minden esetre biztató hogy ennyire egyformák a max. core temp az egyes magokon.
Ez már víz vagy még levegő?
update: látom hogy szalad... meg kellene nézni hogy linx nélkül game alatt mennyi fesz kell mondjuk 4,5-nek és eldönteni hogy megér egy delid-et vagy a konfortosabb 4Ghz-en el leszel vele csendben.
Én az utóbbit javasolnám, mind az alaplap, mind a zaj szempontjából...
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #30061 üzenetére
Hűtőnek:
1. Scythe Big Shuriken 2 rev.B
2. Thermalright AXP-100
A többi alacsony hűtő sz*rt sem ér, ha rendes procira rakják. A Chieftec FI-01B-be még pont belefér egy 120x20-as venti (DeepCool GS 120, más nincs itthon) a gyári 12mm vastag helyett mindkét hűtőborda esetén, hogy ne legyen annyira hangos a túl vékony venti miatt. -
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #30018 üzenetére
Pont alattad írtam az SG05-ről mint bőven jó házról
Egyébként valami konzol formájú házra gondoltam, hátizsákba pakolás szempontjából ezek a téglák nem túl praktikusak.
Kérdés, hogy egy gtx750 Ti vagy gtx960 (saccra utóbbi pariban kell legyen a notis gtx970m-mel) hőjét ki lehet-e tolni egy Chieftec FN-01B-U3 , vagy ha nincs vga ami szélességben elfér egy BT-04B-U3-ba?
Bár utóbbi már vastagság szempontjából határeset.Ja,az Asus G751 noti ami helyett hosszabb élettartamú és költséghatékonyabb megoldás lenne se kicsi: 41.6 x 31.8 x 2.30 ~ 4.30 cm
-
törölt tag
válasz
kisza25 #29916 üzenetére
Csak hogy fájdítsam a szíved: Ma volt teszt: custom vízzel 4,5Ghz@1,2V Meg tudtam fogni i5-3570K-t Linx 79C°, játék (SP) alatt 55-56C° /ezek kupakos hőmérsékletek/.
(#29920) Ombre85: a CPU tápcsatinál kellene mérni 12V-ot terhelésnél. Illetve a Power_OK jel folyamatos meglétét az ATX csatlakozón.
-
ada19
senior tag
válasz
kisza25 #29898 üzenetére
Hálás lennék!
Köszi előre is.
CX430M-et cserélnék mert halk de nincs túl kellemes hangja (standard YL DS12L-12 venti), BQ L8 400W és ez kerültek górcső alá, azaz még 1 Seasonic is de az majdnem duplaennyibe kerül. Ezen kívül nagyon jó, moduláris, szalagkábel nagyon jól elfér Elite 110-be is.
-
Archttila
veterán
válasz
kisza25 #29823 üzenetére
"én ismerek pár futárt és pl az egyik 6hónapja van a cégnél, de még nincs bejelentve, a telefonja saját, ha felhív mert nem talál otthon azt maga fizeti, reggel 6-tól, este 8-10 ig melózik attól függ mennyi a csomag és ezért kap 150eFt-ot (mert ugye nincs bejelentve)"
En mindent megertek hidd el,
de ugye ez meg nem ok arra, hogy osszerugdossa a csomagokat es ugy kezelje oket, mintha szalmabalak lennenek?
-
törölt tag
válasz
kisza25 #29793 üzenetére
legalább akkora légcsere kellene a házon keresztül mint amit a gyári hűtő produkál a bordán keresztül, akkor nem tudná felfűteni. Hasonló első benyomásra számítottam.
Kíváncsi leszek tx3 mennyit farag a maghőn/zajon.szerk.:Lehet csak kelleni fog a kompakt víz, hogy nyáron se pörögjenek a ventik... Várjuk a fejleményeket!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest